Profil uživatele

Denisa H.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (50)
Jan Pařízek: 11 % (160)
Veronika Boušová: 11 % (55)
Helena Grégrová: 12 % (166)
Iva Bryndová: 12 % (72)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 24.11.2022)
Mám radost, že se kvalita komedií v Míru už minimálně drží na vyšší úrovni. Tik Tik je další podařený kousek v repertoáru, s moc dobrou pointou. Dávejte si pozor, ať vám nic neuteče... ;-) Možná, možná je konec malinko uspěchaný a křečovitý, a na začátku docela zbytečně dochází k představování pacientů a jejich nemocí dvakrát... Nejvíc mě asi zaujaly výkony B. Hrnčiříkové a M. A. Kupcové.
(zadáno: 2.11.2022)
Nevím přesně, co jsem od představení čekala, nicméně i tak pociťuji drobné zklamání z toho, co jsem nakonec viděla. Ale podařená inscenace to je a to zejména díky výkonům J. Plesla a ještě víc E. Maximové.
Moc bulváru je teda síla, asi opravdu spíše v zahraničí než u nás v ČR (naštěstí?)...
(zadáno: 2.11.2022)
Víceméně souhlasím s hodnocením redaktora Jana Pařízka.
První zhruba třetina pro mě byla taková nemastná neslaná, kdy jsem i pochybovala o správnosti volby navštívit tohle představení. Pak mě to ovšem začalo bavit, abych se ale v závěru trochu ztrácela v postavách (i když, o tom to vlastně celé i je...) :-D
V. Kotka jsem na divadle viděla hrát poprvé a: "Dobrý!" Moc dobře se svých rolí ujali i jeho kolegové a kolegyně, třeba V. Šanda mě nadto i dost bavil.
(zadáno: 22.10.2022)
85 %. Sem tam navštívit převážně dětské představení je úžasná očista duše! A Petr Pan je na to dvojnásobně vhodnou inscenací. Moc jsem si to vše užila. V druhé části jsem se v jeden moment nechala zcela vtáhnout do děje, až mě to po "procitnutí" zpětně vlastně překvapilo. Byla jsem na chvíli jako jedno z těch dětí okolo mě, naprosto bezstarostná... Nádherný a v mém hodnocení zlomový moment!
Přesto bych právě druhou půlku trochu po souboji s piráty zkrátila a v celé inscenaci osekala rozmluvy Nany. Souhlasím, že některé písně a melodie připomínaly Elefantázii.
K. M. Tichá byla naprosto úžasná! Ve své postavě se suprově vyřádil i F. Březina.
(zadáno: 11.10.2022)
Byla jsem zvědavá, jak si SKUTR a DD sednou... A výsledek je opravdu skvělý, takže mé drobné podvědomé pochyby vzaly za své! Opravdu hodně se mi líbil L. Příkazský, což mě trochu překvapilo, ale o to víc těší. Bavil mě i V. Neužil ve všech svých rolích (hlavně ten jeho plnovous O:-)). Líbila se mi i scéna a i když hodně z ní zabrala busta koňské hlavy, najednou mi jeviště DD nepřišlo tak malé... Režijní styl SKUTRu nezklamal, jejich humor byl opět vždy na správném místě a třeba i nečekaný. Skvělé jsou kostýmy! Vážně se bylo celou dobu na co dívat, nebo spíše člověk chvílemi nevěděl, co sledovat dřív - výkony? kostýmy? scénu?
Super zážitek!
(zadáno: 11.10.2022)
Knihu jsem nečetla.
Opravdu silné téma zpracované velmi pokorně a hrdě. Soubor k předloze nepřistoupil jen jako k jedné z mnoha, ale s patřičnou úctou (do té míry, aby je nesvazovala) a cílem dát tomu vše. A cítím i pokoru ze strany K. Lednické k souboru.
Scéna je víceméně jednoduchá, ale výmluvná. Hudba výrazně dokresluje atmosféru. A herecké výkony? To je opravdu to nejlepší, co inscenace nabízí. Zejména Julie Goetzová září, té jsem věřila naprosto všechno. Výkony tedy sice chválím, ale ne vždy mi herec či spíše především herečky do rolí pasovali, souhlasím s komentářem uživatele RaB.
Viděno v Praze při hostování.
(zadáno: 12.9.2022)
Tyhle prvoplánové komedie nejsou můj šálek. Byla jsem nedobrovolný dobrovolný doprovod, sama bych si hru určitě nevybrala. Hrozně se mi nechtělo jít, téma i obsazení mě vůbec nelákalo. No, nakonec to zas tak špatné, jak jsem si to vykreslovala, nebylo. Určitě je znát, že zde hraje více velmi zkušených hereček a herec, bylo fajn sledovat jejich umění. Povedlo se několik vtipných scén a hlášek, ostatní byly ale trapné, nucené nebo - jak už jsem psala - prostě prvoplánové. Myslím si, že knižní předloha bude vtipnější a lepší, nicméně zjišťovat to nebudu, zas tolik mě to nezaujalo. Občas mě bavila hudba, ale mohli si s ní ještě víc vyhrát...
(zadáno: 7.9.2022)
Nečekala jsem nic, spíš jsem měla obavy. Ty vzrostly, když jsem viděla a posléze i otevřela program. Vážně jsem uvažovala, že odejdu, že J. Nebeský ode mě druhou šanci nedostane (neodpustím mu projekt Sweet, sweet, sweet)... Přemohla jsem se a usedla do hlediště a musím konstatovat, že nakonec to bylo moc dobré! Extravagance byla ještě přiměřená a kostýmy sice výstřední, ale měly svůj význam rozluštitelný i pro nenadšence tohoto stylu pojímání divadla. Vyprávění bylo srozumitelné, živá hudba netradiční a zajímavá. Činoherní herectví skvělé (L. Trmíková, I. Chmela), zpěvu kralovala samozřejmě E. Hartová. Akorát to někdy bylo zdlouhavé...
(zadáno: 29.8.2022)
Naprostá pecka! Zhlédnuto v rámci Letní Letná. Překvapila mě délka představení, zvláště s ohledem na to, jakých všech výkonů jsme byli jako diváci svědkem. Předposlední kolo bylo nadto úchvatné. A kolo závěrečné? Jako klobouk dolů, zmáknout takhle lítat po více jak hodině silové akrobacie... Gratuluji všem, fakt jsem byla absolutně nadšená! A živá hudba byla výborným doplňkem.
(zadáno: 19.6.2022)
Nejde než začít hlubokou poklonou před výkonem V. Korytářové v hlavní roli! Tento nečekaný tah - obsadit do role Vlasty Buriana ženu - se režiséru Dianiškovi opravdu povedl, i když konečný výběr herečky zde sehrává opravdu ne nevýraznou roli. Hra je hodně svižná a scény se velmi rychle střídají (na mě možná celkově až moc), takže mi po nějaké době od zhlédnutí, myslím, zbudou vzpomínky hlavně na V. Korytářovou. Ony ty jednotlivé scény nejsou ani moc zapamatovatelné, nevybavuji si žádnou, která by vyčnívala... Snad jen to, jak rychle se dokáží herci v ostatních rolích převtělovat z postavy do postavy, jak si scény zrovna žádají...
(zadáno: 19.6.2022)
Milé představení.
Na druhou stranu mi divadélko přišlo až moc amatérské na to, jaký soubor a kteří herci v něm hrají. A i když především pro děti, nepřipadalo mi moc hravé (viděno s dítětem, takže odpozorováno, vyslechnuto). Zkrátka trochu nemastné, neslané, nenadchne, ale neurazí... Především jsem asi zkrátka čekala trochu víc:-)
Přese všechnu mou kritiku ale pohádku doporučuji, ostatně spoustě jiným dětem v hledišti se moc líbila!
(zadáno: 26.5.2022)
Nejsem fanoušek natož znalec tvorby Davida Bowieho. Byla jsem prostě zvědavá. Hlavně jsem se těšila na I. Orozoviče, kterého se mi skutečně podařilo na repríze mít. Nicméně jakkoliv byl dobrý, tak L. Libjaková byla přímo excelentní! Neskutečně jí ta role sedla! Radost jsem měla též z N. Horákové, o které z jiných inscenací vím, že nádherně zpívá.
O hře samotné se vyjadřovat nebudu, neboť jsem akorát zjistila, že jsme si s Bowiem asi úplně nekáply do vkusu a noty, to je ovšem můj problém.
Vizuálně mě to asi moc nezaujalo. Bylo fajn, že i hudba (nejen zpěv) byla naživo.
(zadáno: 25.5.2022)
Minimálně 75 %.
Z celé návštěvy studia mě nejvíc zasáhl okamžik, kdy jsem si v programu přečetla, jak celý případ u soudu dopadl... Hra jako taková mě už tolik nestrhla. Očekávání a následné zklamání byla tak bohužel veliká. I tak ale velmi zdařený počin. Ač vzhledem k tématu se to moc nehodí, ale moc hezky se na to koukalo - na režijní nápady, choreografii, scénu... A samozřejmě i na herecké výkony, kdy O. Hes určitě obstál. Výborná byla ještě N. Bednářová.
(zadáno: 22.4.2022)
Asi jsem příliš ovlivněna disneyovskou verzí (a českou pohádku si nepamatuju), takže nevím, nakolik následující poznámky jsou zásluhou/vinou tvůrčího týmu.
Netuším, proč se Kráska zamilovala do netvora, to nějak z vyprávění vypadlo (a mezi Prachařem a Fialovou to moc nefungovalo). Až příliš času bylo věnováno sestrám, ač na druhou stranu se mi líbilo, jak protikladně tím byla zrůdnost (vnější/vnitřní) ukázána. Postavy vědmy a kouzelníka byly zcela zbytečné.
Zasazení do cirkusu mi nevadilo.
Netvorovi jsem rozuměla i přes změněný hlas.

Celkový dojem je lepší, než jsem podle kritik čekala.
(zadáno: 22.4.2022)
Mrzí mě, jak poloprázdné hlediště na "mé" repríze bylo. Myslím, že inscenace Je třeba zabít Sekala do divadla typu Na Vinohradech patří jak sama o sobě svým příběhem, tak i pojetím. Žádné experimenty, naopak vyvážený poměr formy i obsahu. I když co se týče obsahu, má hra již předem pevný a silný základ ve svém námětu... Ta otázka, hranice dobra a zla mě opravdu bavila a je bravurně předkládaná.
Z herců si zaslouží vyzdvihnout M. Holý, V. Javořík, D. Bambas.
Pozn.: Film jsem kdysi viděla, ale nepamatuji si jej, takže nesrovnávam. Ale kouknu! A na inscenaci do DnV určitě ještě zajdu!
(zadáno: 22.3.2022)
Výborné to bylo!!! Úvodní scéna mě sice teda trochu zaskočila, ale divák měl aspoň od začátku jasno, jakého pojetí se mu asi dostane. A dostalo. Mě zcela nadchlo. Scéna, hudba, režie... Herecky taky vynikající - zejména O. Brett, J. Kučera a N. Lichý, z dam Y. Stolařová a B. Křupková. V. Švarcovi sedly spíš ostatní proměny než v Aljošu, nicméně na to, jak těžká je to role, ji zvládl ve svém věku velmi dobře.
(zadáno: 21.3.2022)
Knihu ani film jsem nečetla/neviděla.
Pociťuji mírné zklamání. Myslela jsem, že mě inscenace víc odrovná a zážitek to bude mnohem intenzivnější. Pořád jsem ale seděla v hledišti, úplně mě vtáhnout do děje se hře nepovedlo. Asi i kvůli mluvě, protože dost jsem se soustředila na "překlad" - doporučuji nastudovat slovník v programu (já to stihla jen z půlky) :-D
Co mě rozhodně nezklamalo, byly herecké výkony. Těšila jsem se na J. Burýška a byl skvělý. Moc dobré jsou i scéna a hudební podkres.
P.S. Většina úderů je jen jako, do těch pádů jdou ale všichni naplno... Au a foukám na dálku!
(zadáno: 25.2.2022)
Wau! "Než něco řekneš, zkus si to představit." Jak pro hru výstižné! Představení divácky vděčného typu 'divadlo na divadle' nemusí být vždy jen legrace, ale i hloubavé drama k zamyšlení. Přitom humor a vtípky inscenaci rozhodně nechyběly. Nejzajímavější je kombinace všeho v první části druhé poloviny, kterou završí dialog Ester a Davida. To bylo naprosto brilantní.
Opravdu vynikající hra s výbornými herci a herečkami s V. Neužilem a M. Issovou v čele (a P. Šimčíkem po pauze...). Zaujal mě velmi též kytarový doprovod v živém podání A. Morkuse!
(zadáno: 16.2.2022)
Mám nějaký vnitřní problém s "kostýmovými" hrami v Dejvickém, prostě se mi tam nehodí...
Před lety jsem inscenaci viděla v kladenském divadle a pamatuji si, že jsem z toho byla docela zmatená, i si po té době spíš vybavím vizuál než to, o čem to vlastně bylo. Díky Dejvickému konečně vím i ten obsah :-D Je to dobrá předloha, ač možná příliš upovídaná, ale i tak nenudí. Herecky tradičně velmi dobré, ačkoli od chvíle, co se objevil na scéně, mi mezi ostatní V. Polívka moc (až hodně) nezapadal. Jak se ale blížil konec a zejm. poslední scéna, musím i před ním smeknout!
(zadáno: 16.2.2022)
70-75-80 %. Bohužel pro verzi DvD znám a miluji geniální provedení inscenace slovenským Teatrem Tatrem. Horko těžko jsem se tak od SK pojetí odprošťovala, ale musím...
Zdánlivě ideální hra pro režisérské duo známé mj. svým výrazným vizuálem a expresivním pojetím adaptací. Připadalo mi ale nakonec, že se drželi dost zpátky. Scéna nicméně byla velmi podařená a to zejm. nápad se zrcadlem.
Herecky spíš průměrné, ale u Wolanda a jeho suity pociťuji velké zklamání. Mají děsit, zároveň být poťouchlí a v něčem komičtí. V DvD byli ale hlavně směšní :-( (J. Vondráčkovi ale palec nahoru za step!)
(zadáno: 6.2.2022)
Za ta sóla na violu zvedám procenta! Jinak je to lehce nadprůměrná hra, která má tempo, humor a ještě je jak ze života (věrohodná). Skvělí jsou všichni zaseknutí, hlavně ale trio Čermák - Melíšková - Myšička.
Nicméně souhlasím s názory, že ke konci inscenaci poněkud dochází dech a přechod k vyprávění životního příběhu Miloše Milošem (H. Čermák) působí trochu násilně.
(zadáno: 28.1.2022)
Okamžiky, kdy jsem se bavila a představení mě chytlo, sice asi převažovaly, i tak je ale můj celkový dojem jen mírně nadprůměrný. Nic moc se toho neděje, což převážně nevadí, neboť dialogy jsou úderné a svižné, jindy je ale inscenace hrozně rozvleklá.
Konec jsem, přiznám se, moc nepochopila a to už od chvíle příjezdu matky zpátky domů...
Ráda jsem po 4 letech zas viděla I. Chmelu, který stál v mých počátcích četných návštěv divadel. Pořád je to setsakra dobrý herec!
(zadáno: 13.1.2022)
Těšila jsem se moc, což bývá pěkně ošemetné, neboť zklamat se je o to snazší. U Špinarky se naštěstí toto pravidlo nepotvrdilo. Představení trvá bezmála 3 hodiny, čehož jsem se též zalekla, ale nakonec bych tam klidně seděla mnohem déle... Úžasná inscenace. Dianiška a Ostrava umí! A hlavně M. Matulová umí a to jako že hodně! Byla výborná.
Inscenace umí rozesmát i dojmout, je zpracovaná s láskou, ale ne pateticky, nebojí se naplno ukázat i stinné stránky.
A já si jdu najít záznam Transek a poslechnout si Creep od J. Burýška, protože i on je fantastický zpěvák, což dokázal taky ve Špinarce!
(zadáno: 1.1.2022)
Zinscenovat tuhle předlohu dle mě vyžaduje hodně odvahy a hlavně zapálení. Ani jedno se adaptaci nedá upřít, nicméně je to tak známý a kvalitní seriál, že není vůbec lehké diváka přesvědčit. Problém byl, že to celé prostě drhlo. Nevím, kolikrát už soubor inscenaci odehrál, ale možná si to jen ještě potřebuje trochu sednout. Chyběl mi humor pro seriál typický, nadhled a lehkost (i v těžkých situacích). A umění opravdu dojmout, když na to přijde. Ač jsem psala o absenci humoru, rozhodně to není tak, že by se člověk nesmál - směje se vlastně skoro pořád :-) + Kalina, Klimeš, Černý. - Hornáčková.
(zadáno: 1.1.2022)
65 - 70 %. Místo L. Nohy nám na Silvestra účinkoval sám R. Bellan. A udělal si z toho občas tak trochu vlastní show. Jenže - je to autor (...), této hře to nevadí a divákům už vůbec ne, bavili se skvěle. Hra je o vděčném tématu, tedy zejména pro starší generace, takže určitá sázka na jistotu. Já jako mladší, narozená dlouho po Norbertově maturitě, jsem si to nicméně užila taky - člověk tu dobu "zná" z vyprávění nebo hlavně tehdejší televizní a filmové tvorby.
Na to, jak známí a zkušení herci, tam hrají, mi to celé nicméně připadalo poněkud amatérské. Každopádně Z. Kalina byl boží :-D
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>