Profil uživatele

Denisa H.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (52)
Jan Pařízek: 11 % (164)
Lukáš Dubský: 11 % (142)
Veronika Boušová: 11 % (55)
Helena Grégrová: 12 % (169)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 25.3.2013)
(zadáno: 18.12.2013)
NÁDHERA! Obzvlášť trefně toto slovo vystihuje scénické zpracování, které bylo opravdu uchvacující. Sdílet jedno jeviště divadla takového významu s takovými hereckými esy - to byla čest! Z herců bych vyzdvihla Táňu Medveckou, Lucii Žáčkovou a Jana Dolanského (jeho opravdové slzy na konci představení byly jen poslední perlou na šňůře jedinečných zážitků, kterou hra navlékala za své téměř tříhodinové trvání). Nicméně výkony všech herců byly jednoduše koncert. Program představení je vyveden ve zlaté barvě. A tato hra, v provedení činohry Národního divadla, je opravdovým klenotem!
(zadáno: 18.12.2013)
Richard III. byl prostě ZÁŽITEK s velkým Z (a taky Á, Ž, I, T, E, K)! Druhá polovina představení mi brala dech a po zádech mi běhala husí kůže! Richard Krajčo byl FAMÓZNÍ!
(zadáno: 9.5.2014)
Herci si představení sami vymysleli, vytvořili jej na základě improvizací, dřeli na něm rok. A teď si ho užívají! Je cítit, že do něj dali obrovský kus sebe. Že jen neinterpretují něčí text, myšlenku někoho třetího, ale svoje vlastní. Nemuseli svůj pohled na problém montovat na názor jiného, prostě ho mohli vyjádřit hned... Skvělá zábava, ale i mrazivý pohled do drsné tváře našich životů. Ale především bravurní herecké výkony; zvlášť bych vyzdvihla Petru Hřebíčkovou, Michala Dlouhého a zejména díky závěru Kristýnu Frejovou.
Nenechte si ujít ;-)
(zadáno: 2.1.2015)
Výjimečné představení o velmi,velmi hlubokém a opravdovém přátelství plném vzájemné úcty 2 našich velikánů.Až člověka dojímá,jak upřímný a čistý vztah mezi sebou 2 lidé mohou mít...Po tvářích se na konci kutálejí slzy jak hrachy,ale usmíváte se od ucha k uchu.Žádný 'happy end' se nekoná,přesto nebo možná právě proto je to ten nejkrásnější konec!Hra diváka zcela pohltí a nevyplivne ho ani na vteřinu - není žádného hluchého místa,což je s délkou přes 2 hodiny skoro až obdivuhodné.Skvěle a především nápaditě je řešena scéna - ať už kulisy nebo barvy.S neobyčejným nasazením do hry jdou také herci.
(zadáno: 27.2.2015)
Bomba! Naprosto geniální adaptace snad nejznámějšího Shakespearova díla! Nečekala jsem, že mě takto inscenace zaujme, ale je to pro mě opravdu jedna z nejlepších inscenací, co jsem dosud viděla! Skvělý nápad se kombinuje s vynikajícím herectvím a ještě lepší hudbou. Viděla jsem dvakrát a jak tu teď hodnocení píšu, hned bych chtěla hru vidět zas!
(zadáno: 6.2.2016)
To je TAK NÁDHERNÝ pocit! Oprostit se od všech starostí? Vymanit se z každodenního stresu? Zapomenout na realitu. A místo toho se dívat na ten zamračený, šedý svět kolem nás dětskýma očima. Hle - ty barvy, ta radost, to světlo!
Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka je fantastická terapie - doslova útěk do světa fantazie. Do míst, kam nás náš dospělý život pouští už tak málo; nutí nás myslet si, že na to není čas? Nenechávejme si od něj nic takového nalhávat. Však i v této uspěchané době nám činí radost udělat něco někomu takříkajíc na truc - inu, konejme tak občas i životu samému.
(zadáno: 25.4.2016)
Více na blogu (mimo i-divadlo), viz odkaz v profilu. Pro zájemce.
(zadáno: 27.4.2016)
Nejhezčí pouliční představení, co jsem dosud viděla a vždy na něj ráda opakovaně chodím (i jeden výjezd máme na kontě... O:-)).
(zadáno: 2.8.2016)
Excelentní představení, z něhož mi i po roce běhá tak trochu mráz po zádech. Všichni herci do jednoho podali naprosto skvělé výkony! Burani Prahu zválcovali (viděno v Celetné).
(zadáno: 7.4.2018)
Představení mělo své mouchy, ale přesto mě ohromně bavilo! Nemám horory ráda - v kinech se jim vyhýbám, v TV jen za světla a s polštářem připraveným před obličejem. Přesto jsem se na Ženu v černém vydala, protože filmová adaptace se mi moc líbila. Inscenace, jak jsem psala, mě nezklamala a bavilo mě být uprostřed dění a sdílet napětí s ostatními diváky :-)
Skvělé triky (světelné i další), výborný hudební a zvukový podkres a především dobře budována atmosféra. Jo a obrovský palec nahoru za děkovačku (.........), dokonalá třešnička na dortu hrůzy ;-)
(zadáno: 24.11.2018)
Jedna z nejlepších inscenací vůbec!!!
(zadáno: 16.4.2019)
Mrzí mě, že jsem nestihla v anketě i-divadla pro inscenaci a herečky hlasovat (představení v listopadu zrušeno), určitě bych je umístila hodně vysoko. Tak dokonalý herecký koncert a sehrannost si naposledy vybavuji z "Interview" DD. E. Křenková a T. Voříšková své role zvládly naprosto bezchybně! Skvělá je samozřejmě i režie a vše jen podtrhuje hudební doprovod a jednodušší černá scéna z různě vysokých stupňů. Jedná se fakt o silný zážitek, který završilo jen mé vlastní překvapení z toho, že mě málem rozbrečela závěrečná fotka... (:-D)
Tuhle hru budu určitě doporučovat!
(zadáno: 3.6.2019)
85 %. Bylo to moje vůbec první setkání s muzikálem Kočky. Asi zcela nechápu, proč je to dílo tak populární, nicméně se mi Kočky líbily. Hodně musím pochválit kostýmy respektive masky, ty vlastně stály za tím, proč jsme na představení vyrazily. Samozřejmě jsou bravurně zvládnuté i taneční choreografie. A zpěv. Potěšilo mě, že jsme viděli v roli Rambajz-tága T. Novotného, z toho důvodu, že ho znám jako činoherce. Skvělý byl L. Hudec Šubrt (Rozumbrad) a bavili mě R. Urban a K. Štarhová jako Mungojerrie a Tingl-Tangl :-)
Akt.: Po 2. zhlédnutí v Praze zvyšuji na 100 %! A J. Slezák je lepší.
(zadáno: 1.11.2019)
99 %. Nedokážu pojmenovat, co mi do 100ky chybělo, ale to je jedno. Bylo to skvělé! J. Burýšek byl výborný. To snad až není fér, kolik různého talentu se sešlo v jednom člověku - při zpěvu mě zasypala regulérní husina! Hodně mě zaujala i M. Matulová. A pak všichni ostatní, de facto bez rozdílu. Scéna i hudba - parádní. Přestože jsem se x let věnovala atletice a zrovna běhu, nikdy jsem o Z. Koubkové neslyšela. Bezručům s Dianiškou se podařilo Zdeňku/-a představit či vzpomenout neobyčejně krásným, citlivým a přesto místy i vtipným způsobem, který právem zvedl diváky ze sedadel Div. v Celetné!
(zadáno: 6.11.2019)
Tak tohle je briliantní, tedy vybroušené představení! Hodně dělá námět samotný, ale vše se dá zkazit - odbytou režií, přeplácanou scénou, ukřičeným zpěvem, hereckým přehráváním a pitvořením, špatným překladem a přebásněním... Není třeba mít však obavy, tady se vše sešlo v té nejlepší kombinaci! Režie je hodně citlivá a představitelům se nezdá být nic proti srsti, hrají opravdově a dost to mezi nimi funguje pěvecky i fyzicky (alt. Pekárek+Adam). Scéna si vystačí s málem a stejně tak hudební doprovod - jen klavír... Velmi nápaditě je tu využita i projekce. Jakooo - husina!
(zadáno: 8.1.2020)
Sice jsem měla pocit, že poslední třetina ztratila maličko tempo a režie se opakovala, nicméně díky závěrečné neuvěřitelně bravurně zvládnuté árii J. Ciny dávám jasnou 100ku... J. Cina opravdu je Malý princ a díky němu si divák odnáší úžasný zážitek. Díky němu a také scénografii, protože to jsou neuvěřitelné nápady, které nabízí! Fantazie je nekonečná a představení to jen dokazuje. Vážně jsem měla co dělat, abych svá zvolání úžasu během představení udržela jen v duchu... Moc ráda bych viděla minimálně ještě jednou!
(zadáno: 16.1.2020)
Považuji, a myslím, že nejsem určitě sama, filmové zpracování od Tima Burtona za velmi zdařilé. O to těžší to nastudování v Plzni u mě mělo, obzvláště po negativní zkušenosti s mým jinak oblíbeným dílem 'Chyť mě, když na to máš'. Jenže u Sweeneyho to vyšlo, byl parádní a žádné zklamání se tedy tentokrát nekonalo! Na první pohled zaujme scéna. Na zpěv, zejména sborový, jsem si musela uvykat - nerozuměla jsem, ale jinak byl úchvatný. A ozvláštněním jsou "speciální efekty", u filmu by se řeklo 5D. P.S.: Nejvíce a neuvěřitelně se mi na film, se kterým prostě nejde nesrovnávat, podobal Tobias.
(zadáno: 9.2.2020)
Pro mě je uvedení Billyho Elliota v ČR splněním snu. Ten příběh mám hrozně ráda, ať už jako film nebo londýnský muzikál. A v Plzni se ho povedlo nastudovat neméně skvostně. Výhrou je herecké obsazení samozřejmě dětských rolí. Mix nutného různého talentu pro zvládnutí role Billyho mě na tom baví asi nejvíce. A v M. Frýdlovi se ho opravdu povedlo objevit - umí zpívat, stepovat, tančit, baletit a i hrát. Podobně těžký oříšek je obsazení Michaela a i ten se povedlo v Plzni rozlousknout, protože J. Dezort je úplně geniální a určitě o něm ještě uslyšíme! Moc, moc, moc děkuji za tenhle muzikál!!!
(zadáno: 13.1.2022)
Těšila jsem se moc, což bývá pěkně ošemetné, neboť zklamat se je o to snazší. U Špinarky se naštěstí toto pravidlo nepotvrdilo. Představení trvá bezmála 3 hodiny, čehož jsem se též zalekla, ale nakonec bych tam klidně seděla mnohem déle... Úžasná inscenace. Dianiška a Ostrava umí! A hlavně M. Matulová umí a to jako že hodně! Byla výborná.
Inscenace umí rozesmát i dojmout, je zpracovaná s láskou, ale ne pateticky, nebojí se naplno ukázat i stinné stránky.
A já si jdu najít záznam Transek a poslechnout si Creep od J. Burýška, protože i on je fantastický zpěvák, což dokázal taky ve Špinarce!
(zadáno: 25.2.2022)
Wau! "Než něco řekneš, zkus si to představit." Jak pro hru výstižné! Představení divácky vděčného typu 'divadlo na divadle' nemusí být vždy jen legrace, ale i hloubavé drama k zamyšlení. Přitom humor a vtípky inscenaci rozhodně nechyběly. Nejzajímavější je kombinace všeho v první části druhé poloviny, kterou završí dialog Ester a Davida. To bylo naprosto brilantní.
Opravdu vynikající hra s výbornými herci a herečkami s V. Neužilem a M. Issovou v čele (a P. Šimčíkem po pauze...). Zaujal mě velmi též kytarový doprovod v živém podání A. Morkuse!
(zadáno: 29.8.2022)
Naprostá pecka! Zhlédnuto v rámci Letní Letná. Překvapila mě délka představení, zvláště s ohledem na to, jakých všech výkonů jsme byli jako diváci svědkem. Předposlední kolo bylo nadto úchvatné. A kolo závěrečné? Jako klobouk dolů, zmáknout takhle lítat po více jak hodině silové akrobacie... Gratuluji všem, fakt jsem byla absolutně nadšená! A živá hudba byla výborným doplňkem.
(zadáno: 1.1.2023)
Nevím, nakolik je 100 % objektivní, ale co už - bylo to prostě skvělý! A opravdu skvělý, ne jako po konzumaci Kravíku s vylouhovaným meteoritem... :-D Náramně jsem se bavila a celou dobu mi na tváři zůstával úsměv. Čtveřice herců je bombová a hraní si užívá, čtveřice tanečníků je bombová a tančení si užívá. Určitě jsem neviděla naposledy a všem budu doporučovat!
(zadáno: 26.3.2013)
Několik rovin, které se mezi sebou proplétají, ale nezamotávají. Rozpačitý začátek, vtipný střed a velmi intenzivní a silný závěr! Tvůrci skvěle využili prostor, který jim půda DNz nabízí, a hra je velice příjemně komorní. Vynikaly zejména herečky, ale to spíše kvůli tomu, že M. Pechlátovi scénář nepředepisoval tak velkou úlohu.
Zajímavé hraní si s časem, dějovými linkami, postavami.
Opravdové.
Zkrátka všechny 4 palce nahoru, uznalé pokývnutí hlavou následované hlubokou poklonou a završené smeknutím pokrývky hlavy se slovy "Bravo!"...
(zadáno: 18.12.2013)
V dnešní uspěchané době víc než kdy jindy platí, že "čas jsou peníze". Z tohoto důvodu se proto jedná o velice moderní představení. Všech 37 her rodáka ze Stratfordu nad Avonou je vtěsnáno do pouhých 120 minut, což určitě šetří jak peníze, tak i čas. Navíc se divák skvěle pobaví a odreaguje a na rozdíl od běžných fastfoodů zde spíš nějaké kalorie až deka shodí než nabere, jak se neustále musí smát. Výborné herecké výkony pánů herců Táborského, Vondráčka i Matejky!
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>