Profil uživatele

Denisa H.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (50)
Jan Pařízek: 11 % (160)
Veronika Boušová: 11 % (55)
Helena Grégrová: 12 % (166)
Iva Bryndová: 12 % (72)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 3.12.2019)
75 %. Bála jsem se, že se budu bát. Ale ne. Nicméně napínavé a především napjaté to bylo dost, chválím budování atmosféry. A taky musím vychválit D. Šoltýsovou, která byla vynikající! K mému menšímu překvapení mi trochu vadil výkon D. Bambase, přestože ho jinak "hodně můžu" - holt každé představení nemůže být posvícení... A když už je skoro řeč o tom svícení (po-svícení), dlouho mě při představení něco tak strašně neiritovalo, jako práce se světlem! Na to, že to měla být původně derniéra, mi to celé přišlo takové neohrabané, jako by spíš šlo o nějaké druhé či třetí uvedení po premiéře...
(zadáno: 27.11.2019)
Od rána mě bolela hlava, takže uznávám, že jsem nebyla v nejlepším naladění. Proto tak relativně nízké hodnocení, ač budu hlavně chválit.
Zas mě překvapilo, co je v USA možné... Herci to nicméně odehráli znamenitě, zejm. zde několikrát vychvalovaní J. Böhm a I. Machalová či P. Halíček. Herci se nemají kam schovat, nic nemůžou ošidit - diváci sedí totiž možná až nepříjemně blízko. O scénografii se zde nedá moc mluvit, na tu se nápady šetřilo. Vše se soustředí na ztvárnění celého příběhu v jen 80ti min. Povedlo se. I čas. prolínání dává smysl tak, že se divák neztrácí.
(zadáno: 25.11.2019)
Nečekala jsem, že se mi hra bude tak líbit. Magické. Byly tam sice pasáže, které bych vidět nemusela, ale dle předlohy tam patří, tak se dají odpustit... Naopak mi chybělo představení vedlejších postav a zejm. u některých bych podle programu čekala jejich větší úlohu.
Vyzdvihnout musím scénu a hl. V. Javoříka a D. Bambase! Javoříkovi jsem toho 10ti-letého kluka tak věřila, že mě vždy překvapilo, jak hlubokým hlasem promlouval (vybavuje se mi Viktor aneb Dítka u moci). A Bambase jsem nenáviděla. Teda ne Bambase, biskupa, jehož hrál!! Tak byl výborný, až mi splývají v 1, a tak to má být...
(zadáno: 24.11.2019)
Většinou představení, kde hrají jen ženy, nevyhledávám, ale tady mě anotace chytla, navíc předchozí zkušenosti s Burany byly dobré. Už je to dlouho, co jsem hru viděla a nezahlédnout na hl. straně i-divadla, že hru nastudují v Kladně, zcela bych na tuto brněnskou verzi zapomněla... Vybavuji si matně scénu, víc mě hra, abych si ji i po letech pamatovala, asi nezaujala...
(zadáno: 22.11.2019)
Vůbec nevím, jak hodnotit. Viděla jsem i generálku, po které jsem i ždibec přemýšlela, že na konečnou verzi nepůjdu... Šla jsem a nelituji toho. Hlavně díky hudbě dostalo představení jiný šmrnc. Nepřipadalo mi tak utahané. Akorát co mi stále vadilo, byly nepřirozené herecké výkony. Domnívám se, že to je dost způsobeno i hrou samotnou a jejím textem... Za pochvalu stojí scéna a mnohé nápady, např. pochodující birnamský les a nebo kostel...
(zadáno: 19.11.2019)
Když vidíte jednu hru ztvárněnou více soubory, máte logicky tendenci porovnávat, načež vám vyjde jedna verze jako ta lepší. "Teď mě zabij" jsem viděla i od ostravského NDM a asi poprvé nemůžu říct, že by se mi jedno nebo druhé provedení líbilo víc. Obě verze disponují citlivou režií a dramaturgií, perfektními hereckými výkony, výborným výběrem hud. podkresu i zdařilou scénou. V NDM akorát hru hráli na malé scéně, nicméně v MDMB se inscenace stejně na velkém jevišti, ve velkém sále neztratila. Ten příběh prostě vtáhne pokaždé...
(zadáno: 6.11.2019)
Velmi specifické představení. Některé pasáže zaujmou více, jiné méně. Jedny připadají zdlouhavé, na další byste mohli koukat mnohem déle. Jednou vám sprosté slovo rve uši, podruhé nemohlo být zvoleno údernější. A nejhorší a nejlepší zároveň je, kolik se v těch nakecanejch sračkách skrývá pravdy...
(zadáno: 6.11.2019)
Tak tohle je briliantní, tedy vybroušené představení! Hodně dělá námět samotný, ale vše se dá zkazit - odbytou režií, přeplácanou scénou, ukřičeným zpěvem, hereckým přehráváním a pitvořením, špatným překladem a přebásněním... Není třeba mít však obavy, tady se vše sešlo v té nejlepší kombinaci! Režie je hodně citlivá a představitelům se nezdá být nic proti srsti, hrají opravdově a dost to mezi nimi funguje pěvecky i fyzicky (alt. Pekárek+Adam). Scéna si vystačí s málem a stejně tak hudební doprovod - jen klavír... Velmi nápaditě je tu využita i projekce. Jakooo - husina!
(zadáno: 6.11.2019)
V rámci Ostravy v Praze jsem na toto představení ani nechtěla původně jít, ale nakonec jsem se nechala přemluvit. No, kdybych nešla, nic by se nestalo, zas tak peckovní inscenace to není. Je to spíš taková oddychovka, na které je nejlepší to, jak si ji herci užívají (zejm. hlavní trojice). Dost mi hra připomínala také aréňacké Něco za něco, akorát bez toho plýskání (nepostrádala jsem ho). Krásná je scéna, ta určitě též zvedá mé hodnocení. Co se týká délky představení, tak to je jen tak tak, aby nezačalo být zdlouhavé.
(zadáno: 3.11.2019)
Slabších 70 %. Jestli to měla být komedie, tak tam toho k smíchu moc nebylo (a asi být mělo). Jestli to mělo být hlavně drama, tak se mě tedy příliš nedotklo. Celé mi to připadalo takové mírně nemastné neslané, ač potenciál ve hře cítit je. A je vidět i v hereckém nasazení, hlavně v M. Tkačíkové a V. Johaníkovi. Scéna též nebyla špatná, nebo hudba. Čekala jsem něco jiného, naléhavějšího.
(zadáno: 3.11.2019)
To je vždy tak osvěžující navštívit dětské představení! A tohle je hlavně chytře napsané a (přesto) pořád srozumitelné. Oceňuji také, že se obejde bez jakýchkoli pomrknutí na dospělý doprovod v podobě narážek, třeba dvojsmyslných (jež prostě do dětských her nepatří). M. Menšík jako Kuba, Evička, Kristýnka, Tonda, Čenda, Zdenda, Dave, pan učitel a psycholožka (a možná ještě někdo další) byl výborný! Pro každou z postav měl typický např. postoj či hlas, díky nimž se snadno od sebe odlišily a představení tak nebylo zmatené. Jo a neudržet se, tak by i na slzy, které k Cyranovi patří, málem došlo!
(zadáno: 1.11.2019)
99 %. Nedokážu pojmenovat, co mi do 100ky chybělo, ale to je jedno. Bylo to skvělé! J. Burýšek byl výborný. To snad až není fér, kolik různého talentu se sešlo v jednom člověku - při zpěvu mě zasypala regulérní husina! Hodně mě zaujala i M. Matulová. A pak všichni ostatní, de facto bez rozdílu. Scéna i hudba - parádní. Přestože jsem se x let věnovala atletice a zrovna běhu, nikdy jsem o Z. Koubkové neslyšela. Bezručům s Dianiškou se podařilo Zdeňku/-a představit či vzpomenout neobyčejně krásným, citlivým a přesto místy i vtipným způsobem, který právem zvedl diváky ze sedadel Div. v Celetné!
(zadáno: 25.10.2019)
Překvapivě dobré! Ačkoli na začátku mi z Montfleuryho trošku zatrnulo, protože jsem se lekla, že v takovém stylu a duchu se ponese celé představení... Naštěstí ne!
Zaujala mě scéna a hudba, ale ze všeho nejvíc D. Bambas! O moc pozadu ve svých výkonech za ním nezaostali ani L. Fischerová a O. Kraus, kterého jsem viděla teprve ve 2. roli a opět nezklamal.
Musím se akorát bohužel přidat k dojmu zde přede mnou zmíněnému, že ani na mě závěr nedolehl tak, jak bych očekávala a jak jsem u Cyrana "zvyklá". Nicméně nápad se zacyklením tuto šmouhu na kráse aspoň trochu kompenzoval.
(zadáno: 21.8.2019)
Bylo to vtipné, ač někdy hodně přitlačené na pilu. Bylo to tak akorát dlouhé, ač některé scény byly zdlouhavé. Byl to herecký koncert, ač to občas skřípalo. Zkrátka neurazilo, ale ani výrazněji nenadchlo. Ale bylo to dobré a klidně bych si to příští rok zopakovala.
(zadáno: 14.7.2019)
75 %. Předně bych chtěla hercům vyseknout poklonu za to, že na sobě vůbec nedali znát, jak vytrvale leje a leje... V pátek se vlastně celé představení odehrálo za silného deště a bouřky, ale nesedět v hledišti v pláštěnce a herci nebýt promáčení na kost a zablácení, nešlo by to na jejich výkonech vůbec znát. Modernizace mi většinou nevadila, jen občas mi to přišlo až příliš. Spíš mě to všechno ale bavilo a musela jsem se smát. Scéna byla vyřešena suprově a herci vše zvládli umluvit/ukřičet. O. Rychlý a M. Písařík pro mě těmi nejlepšími na scéně. Nicméně výrazně nadprůměrná inscenace to není.
(zadáno: 9.6.2019)
Myslela jsem, že budu moct dát více procent, ale nakonec mě inscenace nechytla tolik, jak jsem očekávala. Příčinu bych viděla v častých zatmívačkách, ačkoliv jejich použití rozumím. Jenže až takové rozkouskování osudu Wendy mi nedovolilo si k její postavě vytvořit hlubší vztah... Herecky je to bravurní představení a S. Babčáková opravdu válí! U J. Plesla mě mj. zaujalo, když hrál jakože na klavír - a opravdu měl prstoklad! Větší prostor, který rozhodně využili, měli ještě D. Novotný a V. Khek Kubařová.
(zadáno: 9.6.2019)
S docela velkým přemáháním aspoň 40 %. Nevím, jestli jsem do tohoto typu humoru z manželského soužití ještě nedospěla (vdaná jsem nikdy nebyla), nebo to opravdu bylo většinou jen účelové a trapné, ale rozhodně jsem se příliš nebavila. Herecky nic moc, buď přehrávané nebo křečovité, z hlediska scénáře taky žádná velká sláva - závěrečné zamotání bylo dobré, ovšem než hra k němu dospěla, bylo to šíleně zdlouhavé... Přestávka mi přišla nadbytečná. Co nebo spíš kdo mě snad víc zaujali, byli N. Konvalinková, P. Nárožný a Z. Slavíková. Na úplně druhém konci a ještě dál jsou T. Průchová a V. Dubnička.
(zadáno: 3.6.2019)
85 %. Bylo to moje vůbec první setkání s muzikálem Kočky. Asi zcela nechápu, proč je to dílo tak populární, nicméně se mi Kočky líbily. Hodně musím pochválit kostýmy respektive masky, ty vlastně stály za tím, proč jsme na představení vyrazily. Samozřejmě jsou bravurně zvládnuté i taneční choreografie. A zpěv. Potěšilo mě, že jsme viděli v roli Rambajz-tága T. Novotného, z toho důvodu, že ho znám jako činoherce. Skvělý byl L. Hudec Šubrt (Rozumbrad) a bavili mě R. Urban a K. Štarhová jako Mungojerrie a Tingl-Tangl :-)
Akt.: Po 2. zhlédnutí v Praze zvyšuji na 100 %! A J. Slezák je lepší.
(zadáno: 3.6.2019)
Dříve jsem již viděla tutéž inscenaci v Kalichu a i film. Přesto mě představení KSA bavilo. Největší rozdíl jsem spatřovala v pojetí Vicki, tedy zejména když porovnám Kalich s KSA. Z. Truplová byla každopádně skvělá!
(zadáno: 3.6.2019)
75 %. Překvapením pro mě bylo, jak dobově (až na výjimky) byla hra pojata, hlavně co se kostýmů týká. Aktualizace v podobě některých rekvizit nebo písniček byly vtipné, akorát ke konci jich bylo až příliš. Nejlepší a nejvtipnější byla pantomima a její překlad mezi Valérem a Čiperou :-D
(zadáno: 3.5.2019)
Zmatení, to byl můj největší problém. Začátek byl totiž dost uspíšen až skoro odbyt. Později mi některé zásadní momenty připadaly utopené v ne tolik důležitých událostech (zejména jak to bylo s Katzem). K mínusům bych také uvedla horší akustiku, kvůli níž jsem občas hůř rozuměla. K velkým pozitivům naopak řadím vysoké herecké nasazení, díky kterému se inscenaci povedlo poměrně dobře zvládnout i vleklejší druhou část. Líbilo se mi i to, že po celou dobu zůstávali spolužáci na scéně a sledovali osud své třídy.
(zadáno: 30.4.2019)
Neznalá předlohy jsem netušila, že zlomový okamžik v ději nabere až takový spád. Dostalo mě to. A taky si mě představení získalo všemi hereckými výkony (nechci nikoho z herců a hereček vyzdvihovat nad ostatní). Líbila se mi jejich přirozenost, nasazení a oddanost roli. Za zmínku stojí určitě i scéna a padnoucí hudební podklad.
(zadáno: 16.4.2019)
Mrzí mě, že jsem nestihla v anketě i-divadla pro inscenaci a herečky hlasovat (představení v listopadu zrušeno), určitě bych je umístila hodně vysoko. Tak dokonalý herecký koncert a sehrannost si naposledy vybavuji z "Interview" DD. E. Křenková a T. Voříšková své role zvládly naprosto bezchybně! Skvělá je samozřejmě i režie a vše jen podtrhuje hudební doprovod a jednodušší černá scéna z různě vysokých stupňů. Jedná se fakt o silný zážitek, který završilo jen mé vlastní překvapení z toho, že mě málem rozbrečela závěrečná fotka... (:-D)
Tuhle hru budu určitě doporučovat!
(zadáno: 6.4.2019)
Den předtím jsem viděla od stejného souboru představení Hráč a podle anotace Tichého Tarzana jsem čekala ještě divočejší jízdu, než nabídl právě Hráč... Moje chyba, že jsem život a osud fotografa Tichého neznala, ale i tak musím přiznat mírné zklamání. Rozhodně ale ne z výkonu I. Hloužkové, její proměna byla naprosto geniální! Všechny ty režijní nápady, smysl pro detail, humor, to vše mě moc bavilo. A pan Tichý byl určitě velmi zajímavý člověk a za toto zjištění inscenaci moc děkuji.
(zadáno: 6.4.2019)
Tak to byla jízda a především vynikajícího D. Buše. Za závěrečný kankán před ním smekám... Hra má zajímavý koncept a tempo. Rozhodně je odvážná - pojetím i některými scénami. Kolik tam zůstalo Dostojevského, těžko říct, případně to aspoň kompenzovalo opakování jeho jména. Líbila se mi scéna, hudba, herecké výkony a určitě ty různé režijní nápady.