Profil uživatele

Denisa H.

Když mi 600 znaků nestačí... :-)
http://divadelni-toulky.blog.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (123)
Lukáš Dubský: 11 % (105)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Veronika Boušová: 11 % (52)
Helena Grégrová: 13 % (127)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 1.6.2018)
Ghost Protocol - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Monolog M. Hanuše byl tou zajímavější polovinou představení. Druhou jsem snad ani úplně nepochopila, rozhodně byla zdlouhavější :-D
P.S. Se mi skoro nechce až věřit, že "Back to Black" zpíval J. Vondráček - úplně skvělé to bylo! O.O O.O
(zadáno: 7.5.2018)
Osiřelý západ - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
Nelze se ubránit srovnání s verzí ČK a z toho, a zřejmě nejen pro mě, plyne, že Kašparovská inscenace jejích kvalit nedosahuje. Překvapil mě pozitivně P. Lněnička a po čase jemu i M. Rumlovi šlo poměrně snadno sourozenecký vztah uvěřit.
(zadáno: 3.5.2018)
Válka - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 70 %
Začátek mě nebavil (dlouhý rozjezd, opakování se), prostředek mě chytnul (vrátil se otec, zajímavé sledovat jeho snahu navázat tam, kde se nit jejich soužití přetrhla) a konec zas pustil (hlavně linka s Ivanem)... Herecky také mírně nevyrovnané - na jedné straně skvělí M. Stránský a M. Foitová a na druhé nic moc J. Jedlinský a J. Vojtková. Čekala jsem zkrátka víc... 65 %.
(zadáno: 2.5.2018)
Teror - Městská divadla pražská: 90 %
Výborná zkušenost a divadelní zážitek! Mít možnost rozhodnout o vině či nevině obžalovaného a současně být vlastně vděčen za to, že "je to jen jako". I tak to ale asi málokdo nebere vážně a naopak ke svému rozhodnutí přistupuje s největší zodpovědností. Přesto - bylo to správné rozhodnutí? Na naší repríze 78 % nevinen. Ale o výsledek mi ani tak úplně nešlo, velmi se mi líbily argumentace, které mě jednou přikláněly k jedné, tu k druhé straně. I přes značnou únavu jsem vnímala každé slovo a o všem přemýšlela.
Herci všichni výborní - až na M. Kačmarčíka, s ním mám zkrátka obecně problém...
(zadáno: 24.4.2018)
Vitka - Divadlo Husa na provázku: 60 %
Představení mi nesedlo. K postavám jsem si nedokázala vytvořit žádný vztah. Byly i chvíle, kdy mě jednoduše nebavilo. T. Marečková byla dobrá, škoda že nezpívala více, protože z jejího zpěvu mi běhal mráz po zádech. Jinak mě ale nikdo více nenadchl. Není to vůbec špatné představení, akorát mně se do noty úplně netrefilo. Rukopis K. Tučkové je znát :-)
(zadáno: 24.4.2018)
Rapper - Divadelní spolek Frída: 90 %
95 %. Nebýt uvolnění tempa někde zhruba po polovině, klidně dám i plných 100 %. Výborně jsem se bavila a to jsem dosud neměla M. Trnavského vůbec v oblibě, naopak. I jsem váhala, zda opravdu jít. Inu, risk je zisk a zde se to (skoro) 100% potvrdilo. Jeho suverénní projev byl to nejlepší, co mohl této inscenaci dát, obzvlášť v humoru se to vyjímalo a to i když přišlo na náhlé improvizace. Skvěle rapuje i zpívá, překvapil mě.
Chválím i pointu celého vyprávění - nečekala jsem takový konec :-)
Nesmím s pochvalou zapomenout na výborné dvě tanečnice! Že jsou to profesionálky, se hned poznalo.
(zadáno: 20.4.2018)
Klub rváčů - Činoherní studio Ústí nad Labem: 90 %
I když jsem představení viděla už před 4 lety na Jatkách, koukám, že jsem tu nehodnotila. A možná dobře, protože si pamatuji určitý pocit zklamání... Zato po dnešní pražské derniéře jsem nadšená! Byla správně nabušená! Nechápu (a obdivuji zároveň), že herci teď ke konci uvádění zvládnou takový maraton Klubu, jelikož jejich nasazení je ve hře obrovské! Zejména klobouk dolů před M. Němcem, který nesleze z jeviště. Hodně mě baví i J. Plouhar, postava Tylera mu skvěle padne! Výborná je hudba. A rvačky, fight club - ukázka zmiňovaného neskutečného nasazení! 85 %.
(zadáno: 19.4.2018)
Ohlušující pach bílé - Národní divadlo: 90 %
Emočně vypjaté představení s naprosto strhujícím K. Dobrým jako Van Goghem. Hodina a půl bez dechu, jak byl jeho výkon přesvědčivý. I herci v menších, ne však méně významných rolích byli výborní, zejména Fr. Němec. Z krasavce R. Máchy a P. Motlocha v úlohách zřízenců mi bylo skoro až na zvracení, z doktora Vernona zas téměř doslova odkapával sliz. Jen D. Matásek tentokrát maličko za ostatními zaostával. Velmi náročné, ale vynikající představení. Komedie jsou sice oblíbeným žánrem, ale dobře zpracované drama může někdy být více obohacujícím zážitkem - Ohlušující pach bílé toho byl důkazem.
(zadáno: 7.4.2018)
Žena v černém - Městské divadlo Kladno: 100 %
Představení mělo své mouchy, ale přesto mě ohromně bavilo! Nemám horory ráda - v kinech se jim vyhýbám, v TV jen za světla a s polštářem připraveným před obličejem. Přesto jsem se na Ženu v černém vydala, protože filmová adaptace se mi moc líbila. Inscenace, jak jsem psala, mě nezklamala a bavilo mě být uprostřed dění a sdílet napětí s ostatními diváky :-)
Skvělé triky (světelné i další), výborný hudební a zvukový podkres a především dobře budována atmosféra. Jo a obrovský palec nahoru za děkovačku (.........), dokonalá třešnička na dortu hrůzy ;-)
(zadáno: 4.4.2018)
Maryša - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
95 %. Vynikající zpracování klasiky! Dokonalá je hudba a P. Gajdošíková. Scéna je poměrně jednoduchá, o to ale lepší (znáte to - v jednoduchosti je krása a dokonalost). Jediné, co mi maličko vadilo, byly některé kostýmy.
(zadáno: 31.3.2018)
Život podle Jonesových - Divadlo Ungelt: 60 %
65 %. Očekávání zůstala nenaplněna. Ale je to i má chyba, neboť z anotace mi utkvělo spojení "mistrovská komedie" a ještě jsem si ji smíchala s obsahem ostravské hry "Kdo je pan Schmitt?" Ne že by se divák nezasmál, ale na komedii docela málo - hra je dost vážná. A polovinu úsměvů, natož smíchu, si člověk následně skoro až vyčítá.
V komentářích jsou výtky ohledně věku postav oproti předloze... Já ji nečetla, ale to, že jedni Jonesovi jsou o generaci mladší než ti druzí, mi přišlo jako možnost sledovat v 1 chvíli 2 časové linie, vývoj oné "mezní situace"... A že pro ni na věku nezáleží.
(zadáno: 25.3.2018)
1984 - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
Jedna z mála inscenací, která mě přiměla přečíst si předlohu - samozřejmě jsem o '1984' věděla ze školy, ale nikdy jsem román nečetla. A dobře jsem udělala, tehdy by bylo příliš brzy.
Inscenace mě velmi zasáhla, jde fakt o děsivé dílo... K. Krejčí v roli O'Briena byla skvělá! Výborná scéna a režie. Ač je to náročné téma, ráda bych si jeho pojetí Divadlem Petra Bezruče ráda zopakovala...
(zadáno: 7.3.2018)
Chaplin - Městské divadlo Mladá Boleslav: 90 %
95 % inscenaci, ale 1000 (tisíc) % Matouši Rumlovi! Jako Chaplin je geniální a jeho napodobování Chaplina jsem se nemohla nabažit.
Z jeho kolegů na jevišti mě více zaujal ještě P. Bucháček jako Henry.
Tři hodiny zdají se sice být dlouhá stopáž, nicméně nudit jsem se nestihla. Snad jsem se jen přistihla při přemýšlení, zda bude přestávka nebo ne.
Inscenace je vtipná i smutná, veselá i vážná a její závěr krásný, že mi skoro slza ukápla. Moc ráda bych si představení někdy zopakovala, je úžasné! Doporučuji všemi 20!
(zadáno: 2.3.2018)
Černý med - Činoherní klub: 60 %
65 - 68 %. V pozitivním slova smyslu mě překvapilo, že se jedná o hru českého autora. Líbila se mi jeho jazykohra i rozklíčovávání toho, co se stalo; proč je Eugen vyšetřován. Místy to na mě sice působilo účelově a vyumělkovaně, přesto převažuje pocit obdivu nad autorovou prací.
Herecké výkony jsou skvělé, ač ten I. Uhlířové je o kategorii výš.
Co podle mého nejvíce škodilo inscenaci, bylo roztáčení scény, které mě opravdu hodně rušilo,a často i hudební a zvukový podkres... Souhlasím s tím, že by hře slušela komornější scéna. A líbilo by se mi koukat na inscenaci shora...
(zadáno: 22.2.2018)
Obraz - Komorní scéna Aréna: 80 %
Velmi dobrá "komedie" s ještě lepšími hereckými výkony (které tvoří minimálně polovinu úspěchu inscenace). Rozebrání lidských charakterů a vztahů na základě koupě jednoho neobyčejného obrazu...
(zadáno: 14.2.2018)
Piknik - Divadlo na Vinohradech: 70 %
Zapomněla jsem anotaci, takže jsem patřila k těm, co přišli na legraci, a ona válka! Ale neodcházím zklamaná, nicméně ani ne výrazněji nadšená. Zkrátka dobré představení s dobrými hereckými výkony, úspornou, ale zcela výstižnou scénou, s dobře budovaným napětím a atmosférou. Závěr překvapil, ale nejsem si jistá, zda v dobrém. No, spíš jako by to byl takový konec nekonec...
(zadáno: 12.2.2018)
Dánská občanská válka 2018-24 - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Ke všem postavám jsem měla odtažitý vztah a vlastně mi připadalo, že ho měla i hra samotná. Přemýšlela jsem, čím to bylo, ale právě hra, její poslední replika, mi dala odpověď.
Pro mě náročnější téma, i tak jsem byla hrou pohlcena a zcela nenuceně jsem se nevzdala ji vnímat a prožívat. Jsem zvědavá na dramaturgický úvod...
Herecky je to bravurní, scénicky jakbysmet.
(zadáno: 12.2.2018)
Obraz Doriana Graye - Švandovo divadlo: 70 %
75 % (hodnoceno téměř bezprostředně po zhlédnutí): Co mě asi nejvíc zaujalo, byl motiv zimní zahrady, především v kostýmech a zejm. na Dorianu Grayovi. Vzpomněla jsem si díky tomu na Pěnu dní... I samotný Dorian si mě získal, tedy přesněji O. Kraus. Z jeho kolegů pak už asi jen L. Veselý.
Velkou část představení jsem měla pocit převahy formy nad obsahem, ovšem když se síly vyrovnaly, byla hra velmi působivá - pro mě nejvíce v závěru 1. půlky a začátkem 2.
Velmi pěkný nápad a provedení deformace obrazu!
Modernější, ale zajímavé pojetí.
Akt.: S odstupem času musím zvednout hodnocení...
(zadáno: 7.2.2018)
Prezydent Krokadýlů - Stará aréna: 70 %
75 %. Vzpomněla jsem si způsobem vyprávění a atmosférou na inscenaci Howie a Rookie Lee (DJKT v Plzni). Prezydentovi ale chybí správná gradace a úplné vyvrcholení. Alespoň já jsem odcházela s pocitem, jako by se mi nedostalo kompletního příběhu, jako by hra byla utnuta před poslední kapitolou. Obsahově tam závěr, a dosti chladný,je, ovšem režijně a dramaturgicky bohužel ne zcela dobře zvládnutý, vypointovaný. Ne tak, abych po konci vydechla užaslé 'no páni' a aby mi vstávaly chlupy hrůzou. Místo toho jsem si říkala 'A jak to tedy úplně dopadlo?' Škoda, potenciál tam byl a herci skvělí!
(zadáno: 2.2.2018)
August August, august - Městská divadla pražská: 90 %
85 %. Tato hra si nezaslouží tak nízkou návštěvnost! Už jen (= především) výkon Z. Kaliny v hl. roli stojí za vaše zhlédnutí. August v jeho podání je ten nejkrásnější a duší nejčistší snílek, co snad svět poznal. V jak obrovském kontrastu je jeho naivita s okolním rozdivočelým a sobeckým světem... To se inscenaci daří pólovat i vloženými cirkusovými čísly nebo zuřivě barevnými maskami.
Kapitolou sama pro sebe je hraní si s českým jazykem, které vyloudí nejeden úsměv nebo zasmání.
Úžasné a nádherné představení, nebo lépe řečeno příběh jednoho neobyčejného klauna!... <3
(zadáno: 2.2.2018)
Jméno - Divadlo Verze: 90 %
Výborná konverzačka v ještě lepším provedení! Ač jsem hru viděla podruhé, bavila jsem se jako při první návštěvě. A to hlavně i díky již naznačeným hereckým výkonům. Zejména J. Dolanský a P. Lněnička válí. A kdyby mi nevadilo častější šumlání R. Zacha a trochu uječenější projev J. Janěkové ml., zvedla bych hodnocení aspoň o 5 %. Za největší pochvalu ale beru asi to, že po představení mě oslovila moje máma, která kulturnímu vyžití obecně moc neholduje, slovy: "Dcero, asi s tebou občas do divadla vyrazím, to bylo výborný!"... :-)
(zadáno: 26.1.2018)
39 stupňů - Dejvické divadlo: 80 %
Velmi zdařilá parodie na Hitchcockovy filmy, plná tajuplné, pochmurné atmosféry a suchého humoru.
Výborná hudba a kulisy plus práce s divákovou představivostí (to když kulisa nebo rekvizita zkrátka nebyla k dispozici). Nejlepší na tom všem ale byli herci - J. Plesl se skvěle pitvořil, ač zůstával suše hláškujícícm a vážným angl. gentlemanem, V. Neužil byl svými výstupy občas k popukání (jeho "Jůůů?" mi zní v hlavě doteď :-D) a ostatní (D. Novotný a S. Babčáková)... jakbysmet :-)
O ždibec více se mi ale líbila inscenace v podání brněnského Buranteatru; v hlavě mi utkvěla víc.
(zadáno: 26.1.2018)
Anamnéza - Divadlo Na zábradlí: 70 %
Další mozaika DNz, tentokrát na téma zdravotnictví, a pro mě jedna z těch zdařilejších. Vtipná, ironická, i když bohužel občas i nudnější a s hluššími místy.
Bavily mě výstupy J. Ornesta s D. Kaplanovou :-) :-) A hrůzu jsem vždy naopak měla z výstupu S. Majera... V nových alternacích jsem hru zatím neviděla.
(zadáno: 26.1.2018)
Zlatá šedesátá aneb Deník Pavla J. - Divadlo Na zábradlí: 90 %
P. Juráčka jsem neznala, ale po představení jsem měla nutkání si něco víc o jeho životě přečíst (bohužel jsem tak stále neučinila)... Už jen to mi dává důvod si o hře myslet, že byla (a je) dobrá.
S odstupem času mi zůstaly ve vzpomínkách především působivé obrazy a jakási pochmurná nálada, atmosféra a z hereckých výkonů ten J. Hájka a J. Vyorálka.
Jedna z velmi podařených inscenací Divadla Na zábradlí (potažmo Reduty) a tria Mikulášek-Viceníková-Cpin!
(zadáno: 26.1.2018)
Happy End - Městská divadla pražská: 80 %
Říkala jsem si, jaký to je poměrně odvážný krok, uvést hru s takovou tématikou... MDP ovšem nešlápla vedle a jedná se o velmi dobře zpracované představení, na čemž určitě bude mít lví podíl kvalitní předloha (byť jsem ji nečetla). Na nemoc je nahlíženo z příjemného nadhledu, a proto divák po představení neodchází zdeptán, ale kupodivu příjemně naladěn a možná i s úsměvem na tváři.
Herci jsou skvělí do jednoho!
Kdo jste dosud váhali, zajděte, Happy End si vaši návštěvu zaslouží ;-)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>