Profil uživatele

Denisa H.

Když mi 600 znaků nestačí... :-)
http://divadelni-toulky.blog.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (123)
Lukáš Dubský: 11 % (105)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Veronika Boušová: 11 % (52)
Helena Grégrová: 13 % (127)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 15.1.2018)
Pérák (Na jméně nezáleží. Rozhodují činy!) - Divadlo Vosto5: 90 %
95 %. Toto představení mě hodně bavilo! Děj, hudba, zvuk, dramaturgie, dialogy (hlášky), choreografie, humor, vizuál... Všechno. Především kolik skvělých nápadů se ve hře objevilo!
Co na tom, že historickými fakty se docela šetří a spíš jde o velkou fikci na základě několika historických událostí. Od toho tu jsou jiné počiny, Vosto5 si hraje. Popis, že jde vlastně o komiks se superhrdinou, je více než trefný.
Kdo váhá, neváhejte a jděte! A vy ostatní taky! :-)
(zadáno: 15.1.2018)
Bull - Divadlo 6-16: 80 %
Hledám, jak nejpřesněji popsat můj hlavní dojem z představení... Zaujalo mě, jak bylo opravdové, jak si text vlastně nehraje na žádné vysoké, nebo naopak laciné umění. Tu lacinost myslím ve smyslu takovém, že hra nesklouzla ke klišé nebo víceméně bezdůvodně k happy endu. Přiznávám sice, že jsem tento postup několikrát čekala, každopádně jsem ráda, že se tak nakonec nestalo.
Herecky moc dobré, zejména H. Kusnjerová mě zaujala. Také se mi velmi líbila následná diskuze s M. Steinmasslovou. Sice jsem byla hodně unavená, ovšem jak představení, tak zmíněná diskuse mě dokázaly vtáhnout.
(zadáno: 31.12.2017)
Mátový nebo citron aneb Lupič v nesnázích - Divadlo Mír: 90 %
Hra, co mi kápla do noty i do nálady. Nenáročná, ztřeštěná a narozdíl od Naháčů uzavřená (čímž si u mě získává procenta navíc). Není objevná, ale díky hereckým výkonům přesto jedinečná - nejvíce mě bavili R. Ferro a A. Čuba. Výborná legrace, ke které i to občasné přehrávání prostě patřilo a nebylo na škodu, ba naopak.
Na předsilvestrovské repríze jsem měla dojem, že si představení hojně užívají i herci - byli uvolnění, asi i odpočatí a zkrátka plní energie, což se pozitivně odrazilo i v předvedených výkonech.
Skvěle jsem se bavila! :-)
(zadáno: 10.12.2017)
Dlouhá vánoční cesta domů - Komorní činohra: 60 %
Sice ve hře byla spousta nápadů (maňásci, vypravěči...), které mě zaujaly, ale inscenace jako taková příliš ne. Navíc mi připadala dlouhá, rozhodně delší než sotva 80 minut.
(zadáno: 17.11.2017)
La Putyka - Cirk La Putyka: 80 %
To už je let, co jsem představení viděla... Bylo to tehdy moje první setkání s novým cirkusem a možná i proto jsem měla větší očekávání, než která byla naplněna. Zpětně si lépe vybavím výborný humor a písničku, než akrobatické výstupy. Občas si na představení vzpomenu a že bych zašla ještě jednou, nebo na něco dalšího, jiného... :-)
(zadáno: 10.11.2017)
Honey - Cirk La Putyka: 70 %
65 %. Přiznávám, že toto nebyl zcela můj šálek. Největší dojem, který přetrvává, je ten, že představení chtělo ukázat, co všechno se kdo naučil, co umí... Pochopit význam toho kterého obrazu/výstupu občas trvalo - a ani ne tolik na myšlení, jako skutečně na čas. Přesto najít v tom všem mumraji dějovou linku nebylo vůbec těžké, což oceňuji; myslím, že právě tam byla nejvíc znát činoherní režie.
Prvotní úžas mě bohužel poměrně brzy opustil a již se nevrátil. Humor byl vytrvalejší a opravdu povedený. Speciální procenta putují DD za odvahu se do takového projektu pustit. A všem za nasazení!
(zadáno: 7.11.2017)
Smíření - Komorní scéna Aréna: 90 %
Opětovně silný zážitek, který mě fascinoval i tím - stejně jako S nadějí, i bez ní a Slyšení - s jakou určitou lehkostí dokáže duo Vůjtek-Krejčí převyprávět, shrnout historii a trefovat se (ukazovat) tentokrát i do vlastních řad... Skvělé použití zdánlivého humoru k odlehčení situace a přitom zachovat všechnu mrazivost... Těžko se mi popisuje, to se musí vidět. Ale připravte se, že i když se budete někdy smát, dobře vám po zhlédnutí nebude...
(zadáno: 7.11.2017)
S nadějí, i bez ní - Komorní scéna Aréna: 90 %
95 %. Obdivuji, jak se dvojice Vůjtek-Krejčí dokáže chopit tak obsáhlých a náročných témat s určitou lehkostí a srozumitelností. Kabaretní pojetí mi nevadilo, spíš možná občas rušilo - odvádělo pozornost od promlouvaného. Vlastně to bylo zvláštně matoucí, když to, co bylo říkáno, budilo hrůzu, ale JAK to bylo říkáno, vzbuzovalo spíš smích... Každopádně to nic nemění na tom, že ústřední trojice podala dokonalý výkon; zejména M. Cisovský je podle mého geniální herec!
(zadáno: 1.11.2017)
Novecento (Magické piáno) - Divadlo Viola: 80 %
Prachařův přednes životního příběhu Novecenta byl vskutku nádherný! Hltala jsem každé jeho slovo a celou dobu jsem byla naprosto soustředěná. Do jeho vypravování jsem se někdy zabrala natolik, že jsem si příběh dokázala naprosto živě představovat - kolébala jsem se s lodí Virginien na rozbouřeném moři, hleděla na obzor a tam Amerika, nebo se procházela po palubě zaoceánské lodi...
A do toho všeho excelentní hra na piano pana Emila Viklického, kterého někdy doprovodil D. Prachař hrou na saxofon.
Divadýlko navíc nabízí jedinečnou atmosféru, která dá hře ještě lépe vyniknout.
(zadáno: 31.10.2017)
Čapek - Městská divadla pražská: 90 %
98 %. To musím vidět znovu! Nejen proto, že jsem nedoplnila sbírku programů, ale samozřejmě pro hru samotnou. Je to vymazlené představení, zejm. po stránce scénáře a dramaturgie s těsným závěsem režie a herectví. Obsah hry je sám o sobě dost mrazivý, o to mrazivější ale je, že mnohé ve hře nejen řečené je zase/stále aktuální. Stěží jsem zadržovala slzy a mnohdy právě i jen z uvědomění si, že se historie - v jakési obměně - opakuje...
Z herců jsou J. Hána, P. Tenorová či J. Smutná tradičně skvělí, ale trochu překvapivě mě zaujali i M. Vykus a M. Kačmarčík (který to má u mě jak na houpačce).
(zadáno: 16.10.2017)
Naše třída - Divadlo Polárka: 90 %
Jedná se o představení velmi silného obsahu, umocněného tím, že brutalita války i toho, co následovalo, se odehrává mezi spolužáky, kamarády, byť může být tato třída jen symbolem celé společnosti. Přestože má samotná hra jen málo pod 3 hodiny, nedala mi příležitost si její délku uvědomit v jakékoli negativní souvislosti. I díky hereckým výkonům (vyzdvihla bych zejm. L. Daňhela jako Zikmunta a O. Jiráčka coby Valka) a nápadité režii jsem byla celou dobu vtažena do děje. Ne vždy to bylo příjemné, neboť brutální scény jsou zobrazeny velmi věrohodně.
Doporučila bych minisérii Válečná generace.
(zadáno: 10.10.2017)
Srpen v zemi indiánů - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Velmi silný text! Paní M. Steinmasslová je v roli excelentní a zdárně jí sekunduje J. Nerudová. A ač nepatří k mým oblíbeným herečkám, už potřetí mě M. Zoubková přesvědčila o svých jedinečných kvalitách. Text a herecké výkony je to hlavní, z čeho inscenace těží.
Sice mám rezervu 20 % do plného hodnocení, nicméně zmíním jen tu největší výtku, kterou bych měla, a to obsazení A. Petráše do role malého Charlese - těch 37 let mu nejde uvěřit, a tak vedle MZ vypadal jak zajíček, přestože mezi jejich postavami byl rozdíl jen 7 let. Rušilo mě to a nevím, na kolik bylo nutné dodržet věk z předlohy.
(zadáno: 9.10.2017)
Spříznění volbou - Dejvické divadlo: 40 %
To bylo dlouuuuhý... První čtvrtina hry mě ještě bavila, přestože jsem úplně nepřišla na chuť ztvárnění. Od scénky - mimochodem výborné - s francouzštinou už to však šlo s mým zájmem o hru z kopce... Když jsem si zvykla na zvláštní způsob výpravy, byl ten tam a... Do svého konce ztratil jednotu. Ani bych v tom neviděla záměr, jako spíš neumět navázat, či gradovat. Délka představení je pak o to úmornější. O přestávce pár diváků odešlo, což mě předtím nikdy nenapadlo, že mohu v DD být svědkem. A ono se jim vlastně ani moc nedivím...
J. Plesl výborný a hlavní důvod, proč jsem zůstala do konce.
(zadáno: 26.9.2017)
Bůh masakru - Divadlo Mír: 70 %
65 %. Ne že by nedokázali v Míru využít celou plochu jeviště, ale tak velký prostor nakonec inscenaci trochu škodí. Hutná atmosféra tím poněkud řídne. Mezi herci/postavami a diváky stále stojí určitá zeď, přes kterou se vše do hlediště neprosouká, ale to se - věřím - zlepší postupem času a s větším počtem repríz (hodnoceno po 2. uvedení) :-) Herecky velmi dobré, zejména mě zaujala K. Vainarová.
(zadáno: 19.9.2017)
Interview - Dejvické divadlo: 80 %
Dlouho jsem z divadla neodcházela tak nadšená hereckými výkony jako právě dnes z Interview s J. Pleslem a V. Khek Kubařovou! Famózní herectví! Možná můj údiv nad nimi občas způsobil, že jsem se dostatečně nevěnovala obsahu jejich rozhovoru, ale při čtení programu ke mně vše dorazilo, hihi :-) Zajímavé... Rozhodně jsem se ani na chvíli nenudila, protože jestli se někdy někde objevilo hlušší místo, bavila jsem se alespoň sledováním herců, kteří hráli celým tělem, tváří tím rozhodně nevyjímaje!
(zadáno: 19.9.2017)
Romeo a Julie - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
75 %. Když jsem šla od šatny, slyšela jsem pána nadšeně říkat: "Mně se líbí, jak si to v Celetné vždy udělají jinak, tak nějak po svém!" A neb s ním souhlasím, dovolila jsem si ho právě citovat. Velmi zábavná 1. část mě sice trochu zaskočila, ale ne nijak ve zlém. O to víc dala vyniknout tragickému konci. Vzpomněla jsem si při tom na Cyrana, kterého v DvC vystavěli podobně. Zkrácení mě zarazilo jen v anotaci, ale při samotné hře mi nevadilo - naopak, k celkovému pojetí Kašparem sedlo. A skutečnost, že představitelé R&J jsou v reálném životě manželi, inscenaci dodávala zvláštní a krásný punc.
(zadáno: 18.9.2017)
Divoká kachna - Komorní scéna Aréna: 80 %
Drama, které si díky kiksu v ten nejnevhodnější okamžik připsalo na repríze v Plzni i přívlastek, řekla bych, absurdní... :-D Ale právě proto si možná představení budu pamatovat o to lépe. A taky z důvodu tradičně výborných hereckých výkonů, Z. Truplová opravdu exceluje. Ještě mě zaujal J. Kaluža. Moje vůbec první setkání s Divokou kachnou tak dopadlo velmi příjemným dojmem z představení, byť jeho téma příjemné a natož veselé není...
(zadáno: 17.9.2017)
Vzkříšení - Dejvické divadlo: 70 %
Možná za to mohla má únava, možná prostor - viděno na plzeňském festivalu - ale přes skvělé herecké výkony bych hru zařadila k tomu slabšímu, co DD nabízí. Občas bych třeba krátila, ne vše bylo nutné vysvětlovat - divák pochopil i bez toho. I téma bylo uchopeno tak nějak... neurčitě.
Nejvíc mě zaujali P. Šimčík a M. Issová. A scéna je parádní. Jen ten příběh mi zcela nesedl, ale třeba se mi jednou poštěstí vidět hru znovu a v lepším rozpoložení a procenta pak poletí nahoru :-)
(zadáno: 31.8.2017)
Natašin sen - OLDstars: 80 %
85 %. Ne příliš výjimečný text, zahraný ovšem výjimečně skvěle! E. Maximová mi svým bezchybným výkonem, kdy dokázala emoce vystřídat během zlomků vteřin, vyrazila dech. Jeviště ČK je sice poměrně malé, ale pro jednoho herce může být velké až až. E. Maximová ho dokázala využít maximálně a vůbec se na něm neztrácela. Tedy pokud to postava Nataši zrovna nepotřebovala, schovat se... Ještě jednou - vynikající herectví tak mladé herečky!
(zadáno: 31.8.2017)
Sibiřská výchova - Divadlo X10: 70 %
Zajímavý kousek. Viděno pod metronomem a venkovní prostředí tomu dodávalo zas jiný punc. Na druhou stranu taky občas bohužel přispělo k tomu, že bylo hercům hůř rozumět nebo je vůbec slyšet. Velmi dobré herecké výkony. Nápadité.
(zadáno: 19.8.2017)
Rozmarné léto - bonus - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
65 - 70 %. Vidět předtím Rozmarné léto je téměř nutností. Pro zorientování v jednotlivých scénkách velmi dobré, pro porovnávání už o něco horší. Chybí tomu poetičnost, onen příjemný humor a hlavně ten krásný jazyk. Některé přídavky jsou ale více než vydařené, zejména závěrečné akvabely nebo přidané vystoupení kouzelníka Arnoštka s Annou. Za můj oblíbený trik s "roztrhaným" papírem dávám samostatných 5 %.
(zadáno: 4.8.2017)
Alenka v říši znaků - BuranTeatr: 90 %
95 %. S návštěvou jsem váhala, stejně jako loni s Cikánským boxerem, kterého Burani tehdy přivezli do Prahy. A jsem ráda, že jsem ani tentokrát nepodlehla lenosti, spolehla se na minulou zkušenost a šla. Stejně jako Cikánský boxer to byl totiž jedinečný zážitek, byť úplně jiný. Bylo to krásné a kouzelné. Obava z neporozumění znakovaných částí se ukázala jako zcela lichá, protože právě propojení světa slyšících s neslyšících bylo geniálně zpracované! A. Vaculčiaková byla skvělá, stejně jako včera v Něžné. Ostatní také. Moc dobře jsem se bavila! :-)
(zadáno: 3.8.2017)
Něžná: pohybové sólo pro dva - BuranTeatr: 80 %
Představení, které pro mě bylo zážitkem a něčím jiným, novým, co jsem v tradičním divadle dosud příliš často neviděla. Zajímavě řešená scéna, dramaturgie, výborně padnoucí hudba. A skvělá A. Vaculčiaková.
(zadáno: 24.6.2017)
Miláček - Městské divadlo Kladno: 80 %
Díky floutkovské tváři s drzým výrazem je M. König v roli miláčka Duroye dost uvěřitelný. Těží ze svého vzhledu,ale to jeho postava ostatně taky. Svým herectvím pak dotahuje křivost tohohle mladíka téměř k dokonalosti. V rolích žen, které podlehly, mě nejvíce zaujaly L. Zahradnická a A. Štréblová. Zajímavým režijním nápadem je vyprávění příběhu skrze mladého paparazzi fotografa. Jako by se tím uzavřel kruh parazitování na jiných - Duroy využíval nevinné ženy, aby i on patřil ke smetánce, a mladý fotograf si svou cestu nahoru zas dláždil vytrvalým pronásledováním a zaznamenáváním jeho soukromí.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>