Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Denisa H.

Když mi 600 znaků nestačí... :-)
http://divadelni-toulky.blog.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (138)
Pavla Haflantová: 10 % (43)
Lukáš Dubský: 11 % (114)
Veronika Boušová: 11 % (55)
Helena Grégrová: 12 % (143)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 16.7.2020)
Rychlé šípy jsem jako dítě hltala! Není tak snad s podivem, jak moc jsem se celý festival Za dveřmi, kde jsem nakonec představení zhlédla, na Bratrstvo kočičí pracky těšila! Těšit se předem ale bývá ošemetné... No, tady to naštěstí dopadlo dobře. Sice jsem byla ze začátku mírně překvapená zasazením více do současnosti, ale protože to výborně fungovalo, ničemu to nevadilo. Skvěle jsem se bavila, ústřední trio bylo vynikající! A Červenáček, no, to snad ani komentovat nebudu :-D Nejgeniálnější je ovšem zasazení Stínadel do Ústí nad Labem... ;-)
(zadáno: 15.7.2020)
Po vynucené pauze nám byla inscenace představována režisérem trochu nesměle, ale jak se ukázalo, bylo to zbytečné podceňování. J. Jankovského mám moc ráda a zas mě utvrdil, že je skvělý herec. Jeho podání Utrpení mladého Werthera bylo procítěné a naprosto profesionální. Škoda, že s přestěhováním do Vodárenské věže přišlo představení o své kulisy a taky o lepší sezení (sál je bez elevace). Vizuální zážitek nám byl částečně kompenzován následnou prohlídkou samotné věže a vyhlídkou z jejích ochozů. Parádní zakončení divadelní sezóny 2019/2020!
(zadáno: 15.7.2020)
Mno, asi takhle - další hra, jejíž smysl mi s koncem unikl, nicméně do té doby to bylo dobré. A to především díky fenomenálnímu výkonu J. Gottwalda. Opravdu mě dostal, o to víc, že jsem od něj takový výkon nečekala. Chvilkami jsem z něj měla i trochu strach. Vtažení diváků do hry bylo zdařilé, takové podmaňující (nedokážu najít to správné slovo)...
Viděno na open air festivalu Za dveřmi.
(zadáno: 26.6.2020)
85 %. Společně s tím, jak jsem zapomněla, že na představení jdu, jsem samozřejmě zapomněla i o čem to je. Byla jsem tedy překvapená, že se děj vlastně odehrával na chatu...
Byla to síla a věřím, že hodně, hodně ze života. Bohužel. Ani nemusí dítěti zemřít jeden z rodičů, aby se v reálu vzájemně tak odcizili, ale našli k sobě cestu právě na internetu...
Ohromným kladem jsou výkony herců, zejména L. Kotrbová podává neuvěřitelně uvěřitelný a opravdický výkon!
(zadáno: 26.6.2020)
Viděno ze záznamu. Nejvíc mě zaujalo nasazení herců, jak si to celé užívali. Obzvlášť T. Vilhelmová byla skvělá, její energie byla nakažlivá a neuvěřitelná.
Bylo to vtipné, poetické, ale dost rozmělněné.
(zadáno: 25.6.2020)
Viděno ze záznamu (při kterém jsem usla). Představení, které podle mě dost balancuje na hraně nudy a absurdní komedie. Občas ukročilo, ale spíše se drželo na straně zábavy. Na mě ovšem až moc dlouhé. Výkony herců byly tradičně výborné.
(zadáno: 14.5.2020)
Zhlédnuto ze záznamu.
Zajímavé, absurdní, silné. Ale taky trochu nudné a zdlouhavé. Podle mě je v představení příliš postav, být hra komorněji pojatá (včetně menší scény), vyzněla by možná lépe. Ústřední dvojice představitelů velmi dobrá, především 5. Kotrbatá. Jejich společné tance byly třešničkou na dortu! Pak už mě více zaujal snad jen I. Bareš.
(zadáno: 3.5.2020)
Režiséry muzikálu jsem si přečetla až dodatečně a zjištění mě překvapilo. Vůbec jsem je v pojetí nepoznala a nejde mi to příliš ani zpětně. Snad jen ve slonu Háthí... Ohromně mě bavila taneční až akrobatická část. Pěvecky dobré, někdy výborné. Podobně vnímám texty, někdy nápadité, jindy mi přišly rýmy laciné... Z herectví v muzikálu moc nezůstalo, ale nevadí. Celkově pěkné, ovšem žádná pecka. (viděno ze záznamu - 2013)
(zadáno: 22.3.2020)
Hodně těžko se mi hodnotí; už je to doba, co jsem představení viděla a stále si nejsem jistá (--> chci vidět ještě jednou!)... Celou první půlku jsem si zvykala, na co to vlastně koukám, v pozitivním slova smyslu jsem nevěřila vlastním očím a uším. A doteď jsem paf z P. Konáše, zejména proto, že jsem ho pár dní předtím viděla v úplně jiné poloze v "Neviditelném". Jinak paf jsem opět z T. Havlínka, byl fantastický!!! Za velké vyzdvihnutí stojí hudba, je nádherná. A maska P. Tenorové - klobouk dolů teda... Bohužel souhlasím s názory, že rozvíjení tolik vedlejších postav hře spíše ubírá...
(zadáno: 6.3.2020)
Rozvleklá nuda sem tam oživená méně či více povedeným vtipem, improvizací nebo (snad) nechtěnou situací. První polovinu jsem měla dojem, že se představení hraje po roční pauze a herci si nedali oprašovačku. Zachraňoval to mladší z Polívků, který vždy vracel vykolejený vlak zpět na koleje a snažil se aspoň o nějaké tempo inscenace. Mimochodem, jeho zvířecí repertoár je dokonalý a naprosto věrný předlohám :-D Druhá část byla o malinko poetičtější (až na jisté kostýmy a rozuzlení, to fakt nemuselo být) a více odsýpala.
Celkově zbytečně dlouhé.
(zadáno: 23.2.2020)
85 - 87 %. Jako z celku mám z představení trochu rozporuplné pocity. První polovina byla perfektní, v druhé části tomu trochu docházel dech. Zato P. Tenorové ne, i když by to nebylo na škodu - občas toho křiku bylo až moc. I tak si myslím, že podala neuvěřitelně dobrý výkon. Stejně tak P. Konáš, jež hrál většinu času velmi přirozeně. Za větší zmínku stojí i M. Kačmarčík.
Hra je to velmi silná a náročná, pěkně neútěšná. Velkou úlohu sehrála i hudba, velmi dobrá volba a úprava známé písně.
Někdy možná zajdu znovu.
(zadáno: 22.2.2020)
- "A jak jsi to všechno dokázal?"
- "Prostě se mi chtělo."
Od Dianišky (a spol.) další moc hezky zpracovaný skutečný životní osud. Stejně jako v Transkách nechybí černý humor, ale vyvážený určitou tragédií. Moderní prvky a vtipy neškodí. J. Albrecht zvládá svou roli s neuvěřitelnou jistotou nejen v pohybu. Výborná je také T. Dočkalová.
Trošku slabších 80 %.
(zadáno: 21.2.2020)
65 %. Pro mě nevyvážené představení. Nejvíce pěveckého prostoru dostala M. Křížová. A role jí sedla. Na druhou stranu myslím, že je škoda obsadit J. Kříže a pak mu nedat víceméně prostor pořádně ukázat, co v něm je. A P. Jeništovi se ho taky moc nedostalo, aspoň co se zpěvu týče. Zato herecky exceloval a byl určitě nejlepší na place! Davové hudební scény byly zbytečné, hlavně aspoň v horních patrech jsem stejně polovině textů nerozuměla... A nejvíc procent dolů jde za tu zářivě zelenou podlahu, ta mě prostě neskutečně iritovala!!!
(zadáno: 14.2.2020)
Ale to není vtipné! Nechápu, čemu se obecenstvo tak řehtalo... (Ale jo, taky mi to párkrát ujelo.)
Je to tedy síla! Všemožné formy násilí soubor zpracoval s velkou nápaditostí a přidanou hodnotou. A oddání se herců a hereček rolím je obdivuhodné a stojí za zvláštní pozornost. Hudba vše skvěle podtrhuje a umocňuje, některé světelné efekty zas dokreslovaly určitou absurdnost situací a vzorců chování.
Závěrečná pasáž byla perfektní a nejmrazivější!
(zadáno: 13.2.2020)
Po zhlédnutí též Sonetů v DvD se mi chce říct, že SKUTRu ty básničky jdou! Opět moc krásná ilustrace ke známým rýmům. Kulisy byly naprosto uchvacující a nemálo nápadů taktéž. Nejen z těchto důvodů mě asi nejvíce zaujali Vodník a Holoubek. Nechtěla bych ovšem nevyzdvihnout též Svatební košili a Zlatý kolovrat. (Naopak vůbec mě nezaujal Štědrý den.) Zarámovaní básní Záhořovou loží bylo další skvělou myšlenkou (zejména "načasování"), nicméně jsem se nemohla ubránit více sledovat ostatní herce s klacky na hlavách, než poslouchat F. Němce, a to mě docela mrzí...
Úchvatný zážitek, doporučuji!
(zadáno: 9.2.2020)
Pro mě je uvedení Billyho Elliota v ČR splněním snu. Ten příběh mám hrozně ráda, ať už jako film nebo londýnský muzikál. A v Plzni se ho povedlo nastudovat neméně skvostně. Výhrou je herecké obsazení samozřejmě dětských rolí. Mix nutného různého talentu pro zvládnutí role Billyho mě na tom baví asi nejvíce. A v M. Frýdlovi se ho opravdu povedlo objevit - umí zpívat, stepovat, tančit, baletit a i hrát. Podobně těžký oříšek je obsazení Michaela a i ten se povedlo v Plzni rozlousknout, protože J. Dezort je úplně geniální a určitě o něm ještě uslyšíme! Moc, moc, moc děkuji za tenhle muzikál!!!
(zadáno: 21.1.2020)
Výjimečně hodnotím kladněji, než se mi představení skutečně líbilo a než mě dokázalo zasáhnout (neboť víc než jiné představení si tohle hodnocení krátit nezaslouží). Není jeho chybou, že jsem se nedovedla napojit, v tom mi bránila spíš má únava než třeba špatný text či herecké výkony. Téma je to silné a velmi zajímavě uchopené, kdy se zcela srozumitelně prolínají dvě časové roviny a dohromady utváří ucelený obraz jedné rodiny. A herecké výkony hodnotit negativně rozhodně nejde, protože ty byly vysoce perfektní a zvláště mě zaujaly mně dosud neznámé T. Terberová a J. Kotrbatá.
(zadáno: 16.1.2020)
Považuji, a myslím, že nejsem určitě sama, filmové zpracování od Tima Burtona za velmi zdařilé. O to těžší to nastudování v Plzni u mě mělo, obzvláště po negativní zkušenosti s mým jinak oblíbeným dílem 'Chyť mě, když na to máš'. Jenže u Sweeneyho to vyšlo, byl parádní a žádné zklamání se tedy tentokrát nekonalo! Na první pohled zaujme scéna. Na zpěv, zejména sborový, jsem si musela uvykat - nerozuměla jsem, ale jinak byl úchvatný. A ozvláštněním jsou "speciální efekty", u filmu by se řeklo 5D. P.S.: Nejvíce a neuvěřitelně se mi na film, se kterým prostě nejde nesrovnávat, podobal Tobias.
(zadáno: 13.1.2020)
Než jsem si přečetla program, chtěla jsem dát 60 %. Jenže po jeho přečtení mi do sebe všechno o něco více zapadá a to si myslím, že i tak se jedná o hodně čitelnou skutří hru. Proč dáma v černém, proč milostné trojúhelníky, proč tolik mužské vzájemné náklonnosti, to vše dává ještě o ždibec větší smysl a já si říkám, jak výborné, promyšlené a procítěné představení jsem vlastně viděla. Herecky zaujme samozřejmě též, některé přednesy sonetů jsem úplně hltala, a za perfektní považuji (pozor spoiler) umírací scénu postavy, kterou ztvárnila M. Poulová :-D
(zadáno: 13.1.2020)
Nápadité, moderní, přesto klasické, ale především výborně odehrané.
(zadáno: 8.1.2020)
Sice jsem měla pocit, že poslední třetina ztratila maličko tempo a režie se opakovala, nicméně díky závěrečné neuvěřitelně bravurně zvládnuté árii J. Ciny dávám jasnou 100ku... J. Cina opravdu je Malý princ a díky němu si divák odnáší úžasný zážitek. Díky němu a také scénografii, protože to jsou neuvěřitelné nápady, které nabízí! Fantazie je nekonečná a představení to jen dokazuje. Vážně jsem měla co dělat, abych svá zvolání úžasu během představení udržela jen v duchu... Moc ráda bych viděla minimálně ještě jednou!
(zadáno: 19.12.2019)
Obsazení: Gránský, Vojtková, Čekan, Hořínková, Korbel, Trapl, Kubík, Smička, Antonio. Zdařilé kostýmy, povedená scéna, výborné skloubení projekce s živou akcí (zejm. úvodní potopení lodi), dostatek akrobacie a gorilího hemžení! Ale taky horší zvuk, převážně nepřesvědčivé herectví, průměrné pěvecké výkony (k výšinám je dotahovali sboristé vzadu za scénou...). Nicméně za vidění to stojí. P.S. A nejlepší byl stejně malý Antonio!
(zadáno: 10.12.2019)
Zvykám si, že v Míru se při potlesku vstává skoro pravidelně, bez ohledu na kvalitu hry. U Filipa mi to ale zas tolik nevadilo, protože to byla královská a chytrá zábava. Nejlepší ale byly všechny herecké výkony, dlouho jsem nebyla s celým obsazením tolik spokojená. Oceňuji též, že ač se herci několikrát během hry odbourali, nenechali představení padnout... Závěr, respektive většina 2. půlky mi připadala mírně natahovaná, každopádně díky skvělé pointizaci jednotlivých replik představení pořád bavilo.
(zadáno: 3.12.2019)
75 %. Bála jsem se, že se budu bát. Ale ne. Nicméně napínavé a především napjaté to bylo dost, chválím budování atmosféry. A taky musím vychválit D. Šoltýsovou, která byla vynikající! K mému menšímu překvapení mi trochu vadil výkon D. Bambase, přestože ho jinak "hodně můžu" - holt každé představení nemůže být posvícení... A když už je skoro řeč o tom svícení (po-svícení), dlouho mě při představení něco tak strašně neiritovalo, jako práce se světlem! Na to, že to měla být původně derniéra, mi to celé přišlo takové neohrabané, jako by spíš šlo o nějaké druhé či třetí uvedení po premiéře...
(zadáno: 27.11.2019)
Od rána mě bolela hlava, takže uznávám, že jsem nebyla v nejlepším naladění. Proto tak relativně nízké hodnocení, ač budu hlavně chválit.
Zas mě překvapilo, co je v USA možné... Herci to nicméně odehráli znamenitě, zejm. zde několikrát vychvalovaní J. Böhm a I. Machalová či P. Halíček. Herci se nemají kam schovat, nic nemůžou ošidit - diváci sedí totiž možná až nepříjemně blízko. O scénografii se zde nedá moc mluvit, na tu se nápady šetřilo. Vše se soustředí na ztvárnění celého příběhu v jen 80ti min. Povedlo se. I čas. prolínání dává smysl tak, že se divák neztrácí.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>