Profil uživatele

Denisa H.

Když mi 600 znaků nestačí... :-)
http://divadelni-toulky.blog.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (41)
Jan Pařízek: 11 % (132)
Lukáš Dubský: 11 % (114)
Veronika Boušová: 11 % (53)
Helena Grégrová: 12 % (134)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 19.3.2017)
Skvělé představení! Slovní hříčky neberou konce a přesto představení výborně funguje. Herci hrají naplno a nadšeně a tak velmi rychle studio opanuje smích a dobrá nálada. Přidávám se k tipu redakce a vřele doporučuji k návštěvě!
(zadáno: 7.4.2016)
Prosím, než na představení zajdete, zjistěte si, o čem je. Ať nedopadnete jako ty dvě dámy, co se během celého představení hloupě smály a kazily tím dojem divákům, ale především jako by se tím vysmívaly hercům na jevišti... Sice je ve hře několik vtipných momentů, jinak je to ovšem hutnou atmosférou naditá inscenace. Vše se odehrává v poměrně jednoduchých, zato účelných kulisách. A dopisování veršů na ně je jeden z nejlepších režisérských nápadů. K vrcholům pro mě také patří závěrečná halucinace Verlaina, u níž mám problém udržet oči suché... Obdivuhodné výkony M. Rumla a zejména P. Mikesky!
(zadáno: 14.6.2017)
85 %. Že dané oblasti nerozumím, nevyhledávám ji, ještě neznamená, že na ni nemohu vyrazit do divadla. A že z něj musím odcházet zklamaná až otrávená. Ne, přesně naopak, Sudí A Studia Rubín a nebo právě Červená budiž toho příkladem. Hra si mou pozornost získala během pár prvních minut a neztratila ji do konce. Myslím, že hodně se o to zasloužilo nepřesycení inscenace příliš velkým množstvím filozofie. Je jí tam akorát, co lze vnímat a hlavně o řečeném stihnout i přemýšlet. A samozřejmě, největší zásluhy má M. Etzler. M. Kraus drobně pokulhává, maličko mě jeho výkon rušil...
(zadáno: 2.2.2018)
Výborná konverzačka v ještě lepším provedení! Ač jsem hru viděla podruhé, bavila jsem se jako při první návštěvě. A to hlavně i díky již naznačeným hereckým výkonům. Zejména J. Dolanský a P. Lněnička válí. A kdyby mi nevadilo častější šumlání R. Zacha a trochu uječenější projev J. Janěkové ml., zvedla bych hodnocení aspoň o 5 %. Za největší pochvalu ale beru asi to, že po představení mě oslovila moje máma, která kulturnímu vyžití obecně moc neholduje, slovy: "Dcero, asi s tebou občas do divadla vyrazím, to bylo výborný!"... :-)
(zadáno: 29.5.2017)
Neobvyklý, zato uchvacující divadelní zážitek. Alespoň pro mě. Dlouho se chystám jít znovu, ale není mi bohužel přáno. I po takové době - viděno cca před půl rokem - si živě vybavuji pestrobarevné kostýmy, vynikajícího J. Medunu a V. Lazorčákovou, děsivost příběhu. A ten pocit úžasu!
Cpin a Mikulášek se nezapřou a vzniklo opět výborné a neobyčejné představení.
(zadáno: 8.1.2016)
Moc jsem se na toto téma těšila a jsem ráda, že jsem nebyla zklamaná. Je zde plejáda skvělých scének, z nichž bych jmenovala tu s J. Plodkovou jako zestárlou herečkou, s P. Čtvrtníčkem líčícím vystřízlivění z mladických snů začínajících herců, s V. Vašákem mluvícím o hereckém srdíčku a konečně mého favorita - I. Luptáka, kterak si sundavá několik vrstev masek, aby, když se dostane ke své skutečné tváří, jeviště potemnělo... Pro mě to nejlepší po Požitkářích. 95 %.
(zadáno: 5.5.2017)
Pro mě možná až trochu překvapivě velmi dobré představení! Nádherná scéna (nebudu tajit, že ta mě nalákala k návštěvě nejvíc) i kostýmy, výborné herectví - viděno s V. Polívkou, P. Štorkovou a R. Máchou.
(zadáno: 19.6.2016)
Hra oplývá nádherně řešenou scénou a výbornými hereckými výkony nejen ústředního tria. Zejména J. Hána v hlavní charakterní roli potěší.
Text románu je ponechán ve verších a tím má hra ještě větší kouzlo, umocňované již zmíněnými krásnými kulisami. Tvůrci si dále hrají se světly, prostorem či zvukem, aby vytvořili perfektní divadelní kus... A to se jim daří. I přesto - nebo možná právě proto - že se místy dopouštějí odvážnějších kroků jako je např. použití moderní hudby. Ale právě to je - alespoň pro mě - tou pomyslnou třešničkou na dortu.
Jedná se o vypiplané představení; určitě doporučuji!
(zadáno: 8.6.2017)
Výborné zpracování! Možná dlouhé, ale rozhodně ne zdlouhavé. To, co herci, zejména M. Isteník na jevišti předvádějí, je - chce se až říct neuvěřitelné. M. Isteník je pan Herec a tímto to jen znovu potvrzuje. Dává ze sebe 150 %, za což ho - aspoň na dnešní repríze - diváci ocenili aplausem ve stoje. Brava! Z dalších jeho kolegů mě zaujali V. Lazorčáková a zejména J. Meduna. Dále představení disponuje krásně řešenou scénou. A hudbou, kterou minimálně z poloviny obstarávájí herci naživo přímo na jevišti. Ještě jednou - výborné! 95 %
(zadáno: 24.4.2018)
95 %. Nebýt uvolnění tempa někde zhruba po polovině, klidně dám i plných 100 %. Výborně jsem se bavila a to jsem dosud neměla M. Trnavského vůbec v oblibě, naopak. I jsem váhala, zda opravdu jít. Inu, risk je zisk a zde se to (skoro) 100% potvrdilo. Jeho suverénní projev byl to nejlepší, co mohl této inscenaci dát, obzvlášť v humoru se to vyjímalo a to i když přišlo na náhlé improvizace. Skvěle rapuje i zpívá, překvapil mě.
Chválím i pointu celého vyprávění - nečekala jsem takový konec :-)
Nesmím s pochvalou zapomenout na výborné dvě tanečnice! Že jsou to profesionálky, se hned poznalo.
(zadáno: 26.1.2018)
P. Juráčka jsem neznala, ale po představení jsem měla nutkání si něco víc o jeho životě přečíst (bohužel jsem tak stále neučinila)... Už jen to mi dává důvod si o hře myslet, že byla (a je) dobrá.
S odstupem času mi zůstaly ve vzpomínkách především působivé obrazy a jakási pochmurná nálada, atmosféra a z hereckých výkonů ten J. Hájka a J. Vyorálka.
Jedna z velmi podařených inscenací Divadla Na zábradlí (potažmo Reduty) a tria Mikulášek-Viceníková-Cpin!
(zadáno: 31.5.2017)
Váhám mezi 80 a 90 % (ale 85 % mi přijde neadekvátní)... Ze začátku jsem byla poněkud zaskočená, ale poměrně brzy si mě hra získala. Inscenace disponovala krásnými kostýmy, jednoduchými, leč velmi účelnými a nápaditými kulisami a výbornými hereckými výkony. Zejména Pavlína Štorková stojí za vyzdvihnutí, protože byla skvělá jak coby rozmarná panovnice, tak i jako žena bojující o život i čest svou i rodiny.
(zadáno: 31.12.2017)
Hra, co mi kápla do noty i do nálady. Nenáročná, ztřeštěná a narozdíl od Naháčů uzavřená (čímž si u mě získává procenta navíc). Není objevná, ale díky hereckým výkonům přesto jedinečná - nejvíce mě bavili R. Ferro a A. Čuba. Výborná legrace, ke které i to občasné přehrávání prostě patřilo a nebylo na škodu, ba naopak.
Na předsilvestrovské repríze jsem měla dojem, že si představení hojně užívají i herci - byli uvolnění, asi i odpočatí a zkrátka plní energie, což se pozitivně odrazilo i v předvedených výkonech.
Skvěle jsem se bavila! :-)
(zadáno: 4.4.2018)
95 %. Vynikající zpracování klasiky! Dokonalá je hudba a P. Gajdošíková. Scéna je poměrně jednoduchá, o to ale lepší (znáte to - v jednoduchosti je krása a dokonalost). Jediné, co mi maličko vadilo, byly některé kostýmy.
(zadáno: 10.12.2019)
Zvykám si, že v Míru se při potlesku vstává skoro pravidelně, bez ohledu na kvalitu hry. U Filipa mi to ale zas tolik nevadilo, protože to byla královská a chytrá zábava. Nejlepší ale byly všechny herecké výkony, dlouho jsem nebyla s celým obsazením tolik spokojená. Oceňuji též, že ač se herci několikrát během hry odbourali, nenechali představení padnout... Závěr, respektive většina 2. půlky mi připadala mírně natahovaná, každopádně díky skvělé pointizaci jednotlivých replik představení pořád bavilo.
(zadáno: 13.2.2020)
Po zhlédnutí též Sonetů v DvD se mi chce říct, že SKUTRu ty básničky jdou! Opět moc krásná ilustrace ke známým rýmům. Kulisy byly naprosto uchvacující a nemálo nápadů taktéž. Nejen z těchto důvodů mě asi nejvíce zaujali Vodník a Holoubek. Nechtěla bych ovšem nevyzdvihnout též Svatební košili a Zlatý kolovrat. (Naopak vůbec mě nezaujal Štědrý den.) Zarámovaní básní Záhořovou loží bylo další skvělou myšlenkou (zejména "načasování"), nicméně jsem se nemohla ubránit více sledovat ostatní herce s klacky na hlavách, než poslouchat F. Němce, a to mě docela mrzí...
Úchvatný zážitek, doporučuji!
(zadáno: 10.11.2018)
Chvíli jsem uvažovala i o 100ce, ale kvůli delšímu konci snižuji o 5 %. Převážnou část inscenace jsem se musela usmívat - ne kvůli ději, ale ty scénografické, režijní a hudební/zvukové nápady mě neskutečně bavily! Dokonalé, stejně jako herecké nasazení všech, s M. Donutilem v čele. Sdělení (obsah) si budu muset přebrat později, teď zůstávám zmámena formou... Kéž by se mi naskytla příležitost si tento zážitek ještě někdy zopakovat... :-)
Pozor, hraje se bez přestávky ;-)
P.S.: Poštěstilo se a i podruhé to byl Zážitek!
(zadáno: 1.11.2019)
99 %. Nedokážu pojmenovat, co mi do 100ky chybělo, ale to je jedno. Bylo to skvělé! J. Burýšek byl výborný. To snad až není fér, kolik různého talentu se sešlo v jednom člověku - při zpěvu mě zasypala regulérní husina! Hodně mě zaujala i M. Matulová. A pak všichni ostatní, de facto bez rozdílu. Scéna i hudba - parádní. Přestože jsem se x let věnovala atletice a zrovna běhu, nikdy jsem o Z. Koubkové neslyšela. Bezručům s Dianiškou se podařilo Zdeňku/-a představit či vzpomenout neobyčejně krásným, citlivým a přesto místy i vtipným způsobem, který právem zvedl diváky ze sedadel Div. v Celetné!
(zadáno: 26.3.2019)
Takové silné příběhy mám ráda. A tak i když mělo představení své mušky, nemohu hodnotit jinak. Scéna, hudba a nápad s chórem byly dokonalé a jedinečně hutnily atmosféru. Výkon M. Poulové by mohl být jednou z mušek hry, ovšem v závěru mě beztak dostala, byť předtím celou dobu hrála úplně stejně jako v jiných inscenacích... Citlivě zpracované představení, skvělá práce H. Burešové!
(zadáno: 10.3.2019)
Fascinace. To je hlavní dojem, který ve mně po zhlédnutí rezonuje. Fascinace tématem (neznám předlohu, jiné zpracování), fascinace scénou, fascinace hudbou a zvukovými efekty, fascinace hereckými výkony! Byl to pro mě obrovský divadelní zážitek, kterému bych vytkla jen závěrečnou třetinu, protože ztrácela tempo, nevygradovala.
Určitě chci vidět ještě jednou!
P.S.: Délky není třeba se vůbec bát - jednotlivé části mají každá zhruba 1 hodinu.
(zadáno: 16.2.2019)
Vynikající představení! Ucelené, se svižným tempem, ani vteřina zaváhání. Herecky bravurní, režijně taktéž - žádné experimentování, vše bylo přirozené, žádná křeč. Se závěrem se sice budu muset ještě chvíli pasovat (v něčem mi sedl, v něčem ne), ale na dojmu to nic nemění. Viděla jsem i verzi od 6-16 a mírovská mi připadala surovější, drsnější a tedy lepší. Výborně je vyřešená i scéna s dominujícím žralokem. Vlastně jsem měla trošku předem strach, zda zvládnou tvůrci využít tak velký prostor jeviště, a zvládli to zcela s přehledem a nenásilně. Ještě jednou - vynikající představení!
(zadáno: 14.5.2017)
Nemohu příliš srovnávat s pojetím hry v Dlouhé, neb si jej příliš nepamatuji... Přesto pár dojmů zůstalo a právě v nich se verze pro mě liší. V KSA mi hra připadala svižná a plynulá a asi vzhledem ke skutečnému stáří herců ztvárňující jednotlivé postavy i vážnějšího ladění. Kostýmy i líčení mi připadaly střídmější, což mi nevadilo. Obě verze každopádně disponují skvělými hereckými výkony, zde si ovšem dovolím vyzdvihnout naprosto vynikajícího Šimona Krupu!!!
(zadáno: 2.2.2018)
85 %. Tato hra si nezaslouží tak nízkou návštěvnost! Už jen (= především) výkon Z. Kaliny v hl. roli stojí za vaše zhlédnutí. August v jeho podání je ten nejkrásnější a duší nejčistší snílek, co snad svět poznal. V jak obrovském kontrastu je jeho naivita s okolním rozdivočelým a sobeckým světem... To se inscenaci daří pólovat i vloženými cirkusovými čísly nebo zuřivě barevnými maskami.
Kapitolou sama pro sebe je hraní si s českým jazykem, které vyloudí nejeden úsměv nebo zasmání.
Úžasné a nádherné představení, nebo lépe řečeno příběh jednoho neobyčejného klauna!... <3
(zadáno: 18.1.2017)
95 %. Konečně mi někdo vysvětlil, co je to ten ofsajd... :-D Fotbalu neholduji, ale monolog L. Hampla? To jsem musela vidět (zkušenost z Termina). A zklamaná jsem rozhodně neodcházela a snad poprvé v životě mě fotbal i bavil - právě díky excelentnímu výkonu Hampla. Byla to sranda, bylo to vážné, bylo to zapálené. Doporučuji!
(zadáno: 31.10.2017)
98 %. To musím vidět znovu! Nejen proto, že jsem nedoplnila sbírku programů, ale samozřejmě pro hru samotnou. Je to vymazlené představení, zejm. po stránce scénáře a dramaturgie s těsným závěsem režie a herectví. Obsah hry je sám o sobě dost mrazivý, o to mrazivější ale je, že mnohé ve hře nejen řečené je zase/stále aktuální. Stěží jsem zadržovala slzy a mnohdy právě i jen z uvědomění si, že se historie - v jakési obměně - opakuje...
Z herců jsou J. Hána, P. Tenorová či J. Smutná tradičně skvělí, ale trochu překvapivě mě zaujali i M. Vykus a M. Kačmarčík (který to má u mě jak na houpačce).

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>