Profil uživatele

Denisa H.

Když mi 600 znaků nestačí... :-)
http://divadelni-toulky.blog.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 11 % (125)
Lukáš Dubský: 11 % (106)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Veronika Boušová: 11 % (52)
Helena Grégrová: 13 % (128)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 10.5.2014)
Královská zábava! Umím si představit, že by s touhle...záležitostí Spolek sešlých vystupoval pod širým nebem, třeba na pouličních festivalech. Pokud takové představení dosud neodehál a schovává se jen v kamenných divadlech, rozhodně bych ho vyhnala i ven - slušelo by mu to. Nepamatuji se, kdy bych se tolik nasmála. M.Daniel, P.Liška a T.Vilhelmová byli jednoznačnými tahouny! Co věta, to perla; výborná improvizace a ještě lepší bubnované části. Bomba! Procenta dolů dávám za krkanou část - přišla mi jednak laciná, jednak zbytečně prodlužovaná. Určitě zajděte, až Spolek zavítá do vašeho okolí ;-)
(zadáno: 16.11.2014)
95 %. Hodně zajímavá hra, která sice má slabší rozjezd (úvodní monolog J. Žáčka je až příliš dlouhý), ale poté vás naprosto pohltí. Zcela nejlepší jsou "ťafky", které divákům hra uštědřuje. Ostatně - jako život sám... To se v jedné chvíli smějete (pozor, jedná se většinou o humor černý) a najednou prásk!, chce se vám brečet.
Nefungovalo by to však, pokud by herci neodvedli tak přesnou a výbornou práci! Jestli, tak vám v hlavě uvíznou vybrané výstupy, jednotlivé myšlenky.

Určitě doporučuji, ve všech ohledech hra stojí za zhlédnutí. A i za poslechnutí - živě na klavír doprovází M. König.
(zadáno: 7.2.2018)
75 %. Vzpomněla jsem si způsobem vyprávění a atmosférou na inscenaci Howie a Rookie Lee (DJKT v Plzni). Prezydentovi ale chybí správná gradace a úplné vyvrcholení. Alespoň já jsem odcházela s pocitem, jako by se mi nedostalo kompletního příběhu, jako by hra byla utnuta před poslední kapitolou. Obsahově tam závěr, a dosti chladný,je, ovšem režijně a dramaturgicky bohužel ne zcela dobře zvládnutý, vypointovaný. Ne tak, abych po konci vydechla užaslé 'no páni' a aby mi vstávaly chlupy hrůzou. Místo toho jsem si říkala 'A jak to tedy úplně dopadlo?' Škoda, potenciál tam byl a herci skvělí!
(zadáno: 11.6.2016)
(zadáno: 1.6.2018)
Haha, to mě bavilo! Po Pérákovi moje druhé setkání s Vosto5kou, pokud nepočítám pár improvizačních vystoupení, a opět originální kousek nejen tématem, ale i zpracováním. Líbilo se a moc! :-)
(zadáno: 18.12.2013)
NÁDHERA! Obzvlášť trefně toto slovo vystihuje scénické zpracování, které bylo opravdu uchvacující. Sdílet jedno jeviště divadla takového významu s takovými hereckými esy - to byla čest! Z herců bych vyzdvihla Táňu Medveckou, Lucii Žáčkovou a Jana Dolanského (jeho opravdové slzy na konci představení byly jen poslední perlou na šňůře jedinečných zážitků, kterou hra navlékala za své téměř tříhodinové trvání). Nicméně výkony všech herců byly jednoduše koncert. Program představení je vyveden ve zlaté barvě. A tato hra, v provedení činohry Národního divadla, je opravdovým klenotem!
(zadáno: 8.1.2016)
(zadáno: 22.6.2017)
V orientaci v pojetí klasiky SKUTRem mi hodně pomohla znalost nedosažitelné verze ve Stavovském divadle. Díky tomu jsem se mohla nechat unášet opět nenapodobitelným vizuálem jmenovaných tvůrců. První půlka připadala mému spoluosazenstvu zdlouhavá - já se kochala a ani chvilku nenudila. Mrzí mě ale závěr hry - nepřipadal mi tak úderný, nezasáhl. Holt to srovnání se SD... Zaujalo mě pojetí jednotlivých charakterů. Vynikající P. Tesař, takového jsem ho dosud na jevišti neznala, P. Neškudla, K. Sedláčková a P. Jeništa. Zkrátka verze, kdy je dobré znát předlohu a pak hru na sebe nechat působit...
(zadáno: 7.11.2018)
Od Naháčů přistupuji k inscenacím Míru mírně skepticky, byť jsem s kazdou návštěvou a tedy hrou spokojenější. I tady jsem se sice těšila na herce, ale ze hry jsem měla mírné obavy. A nakonec mě to bavilo, asi i proto, že jsem neměla očekávání. Jakkoli je situace absurdní, její vývoj, bych řekla, ještě víc :-D Nechápu, že to dopadlo tak, jak dopadlo... A. Čuba a R. Ferro válí. Rušil mě V. Hofmann, tedy spíš jeho postava Rádia...
(zadáno: 24.4.2018)
95 %. Nebýt uvolnění tempa někde zhruba po polovině, klidně dám i plných 100 %. Výborně jsem se bavila a to jsem dosud neměla M. Trnavského vůbec v oblibě, naopak. I jsem váhala, zda opravdu jít. Inu, risk je zisk a zde se to (skoro) 100% potvrdilo. Jeho suverénní projev byl to nejlepší, co mohl této inscenaci dát, obzvlášť v humoru se to vyjímalo a to i když přišlo na náhlé improvizace. Skvěle rapuje i zpívá, překvapil mě.
Chválím i pointu celého vyprávění - nečekala jsem takový konec :-)
Nesmím s pochvalou zapomenout na výborné dvě tanečnice! Že jsou to profesionálky, se hned poznalo.
(zadáno: 26.3.2019)
Dá se říci, že jsem se celou dobu usmívala, za což představení děkuji. Hra včetně aktuálních narážek mě bavila, ač ke konci mi těch hrubých slov přišlo až nadbytek. Myslím, že by hře neuškodilo i krátit, někde se hra až příliš rozvlekla. Kulisy a kostýmy jsou dost okázalé, ovšem ne vždy mi to sedlo nebo aspoň nerušilo. Líbila se mi hudba. Z herců mě zaujali O. Brousek ml., J. Maryško a kdyby chvílemi nepřehrával, vynášela bych do nebes A. Procházku :-)
(zadáno: 18.12.2013)
Richard III. byl prostě ZÁŽITEK s velkým Z (a taky Á, Ž, I, T, E, K)! Druhá polovina představení mi brala dech a po zádech mi běhala husí kůže! Richard Krajčo byl FAMÓZNÍ!
(zadáno: 18.8.2016)
(Viděno 5 let po derniéře u příležitosti oslav Potměšilových kulatin) Krásná a důstojná oslava, kdy se před Richardem III. nemohl cítit v bezpečí ani divák v první řadě... :-D Nečekala jsem tak kvalitní provedení, ve smyslu příležitosti znovuuvedení hry - byť se pár odlehčených momentů objevilo. Před všemi smekám klobouk! Při děkovačce jsem jen netušila, zda uvedení hry bylo větším dárkem pro oslavence, nebo k slzám dojatého M. Tichého... :-)
(zadáno: 19.9.2017)
75 %. Když jsem šla od šatny, slyšela jsem pána nadšeně říkat: "Mně se líbí, jak si to v Celetné vždy udělají jinak, tak nějak po svém!" A neb s ním souhlasím, dovolila jsem si ho právě citovat. Velmi zábavná 1. část mě sice trochu zaskočila, ale ne nijak ve zlém. O to víc dala vyniknout tragickému konci. Vzpomněla jsem si při tom na Cyrana, kterého v DvC vystavěli podobně. Zkrácení mě zarazilo jen v anotaci, ale při samotné hře mi nevadilo - naopak, k celkovému pojetí Kašparem sedlo. A skutečnost, že představitelé R&J jsou v reálném životě manželi, inscenaci dodávala zvláštní a krásný punc.
(zadáno: 27.2.2015)
Bomba! Naprosto geniální adaptace snad nejznámějšího Shakespearova díla! Nečekala jsem, že mě takto inscenace zaujme, ale je to pro mě opravdu jedna z nejlepších inscenací, co jsem dosud viděla! Skvělý nápad se kombinuje s vynikajícím herectvím a ještě lepší hudbou. Viděla jsem dvakrát a jak tu teď hodnocení píšu, hned bych chtěla hru vidět zas!
(zadáno: 26.3.2019)
Takové silné příběhy mám ráda. A tak i když mělo představení své mušky, nemohu hodnotit jinak. Scéna, hudba a nápad s chórem byly dokonalé a jedinečně hutnily atmosféru. Výkon M. Poulové by mohl být jednou z mušek hry, ovšem v závěru mě beztak dostala, byť předtím celou dobu hrála úplně stejně jako v jiných inscenacích... Citlivě zpracované představení, skvělá práce H. Burešové!
(zadáno: 19.8.2016)
85 %. Je to legrace, pozorovat a poslouchat snažení R&G, když bádají, sázejí se, filozofují a vůbec se snaží rozlousknout ten velký ořech jménem svět. A hlavně to, proč právě je pozvala královna na Elsinor...
M. Hofmann jako Guildenstern a M. Němec jako Rosencrantz na sebe výborně reagují, proto má představení takovou šťávu. Humor je velice milý a chytrý, zábava na úrovni. Výbornou složkou bylo herecké trio ve složení M. Ruml, P. Lagner a T. Stolařík. Když mluvili, sice jsem se občas i nudila, ovšem jakmile začali hrát... Vyzdvihla bych zejména ukázky smrti v podání prvně jmenovaného!
(zadáno: 17.8.2016)
Jee, to se mi líbilo! Příjemná oddychovka, na letní večer jak dělaná. Moc hezká scéna, oceňuji nezmodernizování jazyka a ze všeho nejvíc herecké, chvílemi akrobatické výkony. Jak na Vánoce budu chodit na Jak jsem se ztratil, tak v létě zařazuji Rozmarné léto - i to se dá vidět opakovaně.
Jo a výborná přestávka! :-D
(zadáno: 19.8.2017)
65 - 70 %. Vidět předtím Rozmarné léto je téměř nutností. Pro zorientování v jednotlivých scénkách velmi dobré, pro porovnávání už o něco horší. Chybí tomu poetičnost, onen příjemný humor a hlavně ten krásný jazyk. Některé přídavky jsou ale více než vydařené, zejména závěrečné akvabely nebo přidané vystoupení kouzelníka Arnoštka s Annou. Za můj oblíbený trik s "roztrhaným" papírem dávám samostatných 5 %.
(zadáno: 8.5.2017)
Radost se na takové herectví dívat... Viděno z TV záznamu (mimořádně kvalitní produkce).
(zadáno: 18.8.2016)
Příběh jsem předem neznala, měla jsem jen doporučení. A ta byla oprávněná - J. Potměšil byl výborný, příběh krásný a dojímavý, scéna skromnější, ale postačující. Po přečtení knihy (asi rok od zhlédnutí inscenace) mám zase chuť si toto představení zopakovat a nechat si oči zalít slzami...
(zadáno: 24.11.2018)
Rváč byl mojí první (novodobou) návštěvou divadla ABC... :-) Co se týče představení, nejlepší byly zpěvy kvarteta J. Schwarz, Z. Fric, J. Szymik a L. Jurek! Jak spustili na začátku, mohli odzpívat celou hru. Dále mě velice pozitivně zaujala V. Kubařová, kterou si dokonce troufám označit za hvězdu představení. Jinak zpracování chválím i scénografii, využívání prostoru.
Taková milá, náročnější "oddechovka", řekla bych. Líbilo se.
(zadáno: 7.11.2017)
95 %. Obdivuji, jak se dvojice Vůjtek-Krejčí dokáže chopit tak obsáhlých a náročných témat s určitou lehkostí a srozumitelností. Kabaretní pojetí mi nevadilo, spíš možná občas rušilo - odvádělo pozornost od promlouvaného. Vlastně to bylo zvláštně matoucí, když to, co bylo říkáno, budilo hrůzu, ale JAK to bylo říkáno, vzbuzovalo spíš smích... Každopádně to nic nemění na tom, že ústřední trojice podala dokonalý výkon; zejména M. Cisovský je podle mého geniální herec!
(zadáno: 9.6.2019)
S docela velkým přemáháním aspoň 40 %. Nevím, jestli jsem do tohoto typu humoru z manželského soužití ještě nedospěla (vdaná jsem nikdy nebyla), nebo to opravdu bylo většinou jen účelové a trapné, ale rozhodně jsem se příliš nebavila. Herecky nic moc, buď přehrávané nebo křečovité, z hlediska scénáře taky žádná velká sláva - závěrečné zamotání bylo dobré, ovšem než hra k němu dospěla, bylo to šíleně zdlouhavé... Přestávka mi přišla nadbytečná. Co nebo spíš kdo mě snad víc zaujali, byli N. Konvalinková, P. Nárožný a Z. Slavíková. Na úplně druhém konci a ještě dál jsou T. Průchová a V. Dubnička.
(zadáno: 18.11.2018)
Bylo to divný, rozhodně ne můj šálek kávy. Přiznávám bez mučení - zřejmě jsem to nepochopila, klouzala jsem jen tak po povrchu. Nejhorší bylo, že se mi více zahloubat ani nechtělo. Nicméně pasáž s návštěvníkem promítaným na plátno mě bavila. A k plusům samozřejmě přihazuji i K. Rodena - vidět ho a ještě takto zblízka byl zážitek.
Byla to holt hra pro jiný typ diváků :-)

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>