Profil uživatele

Diogenes

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 4 % (7)
Kateřina Jírová: 7 % (7)
Jan Pařízek: 8 % (16)
Jiří Landa: 8 % (35)
Lukáš Dubský: 9 % (36)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.5.2017)
Představení, které mi dlouho zůstalo v hlavě. Těžce polapitelný Klíma Ivanem Krejčím pevně chycen a posazen na jeviště. Herci skvěle zvládli zahrát 3 generace. A do toho všeho ještě Odjinud v podání Štěpána Kozuba - postava směšná, šílená i strašná.
(zadáno: 20.4.2017)
(zadáno: 24.2.2017)
Shakespeare stále aktuální, alespoň v tomto výborném provedení.
(zadáno: 28.2.2017)
Po skončení představení jsem zůstal jako zmrazený. Některé výjevy se mi ještě dlouho vracely.
(zadáno: 2.3.2017)
Vlastně citace z dopisů doplněná o jevištní akci. Říkal jsem si o přestávce, jestli mě to v této formě dokáže zaujmout až do konce.A dokázalo, víc než jsem čekal. Silný zážitek.
(zadáno: 29.5.2017)
Klasika ve výborném provedení.
(zadáno: 24.10.2018)
Znal jsem jako rozhlasovou hru ve špičkovém obsazení (Trojan, Myšička...), tak jsem se trochu bál, jestli inscenace splní má vysoká očekávaní. A splnila, v čele s výborným J. Kalužou.
(zadáno: 8.4.2019)
Scéna, herecké výkony, myšlenky obsažené ve hře, vše vynikající. Nejlepší výkon Vladimíra Poláka, jaký jsem viděl.
(zadáno: 25.6.2019)
Bezruči ukázali, co všechno se v té hře skrývá. Skvěle vymyšlená scéna, symbol hrachu jako těžkého údělu žen (a Maryška vyfasovala největší hrnec). O parádních hereckých výkonech nemluvě. A k tomu ještě výborná hudba Ivana Achera.
(zadáno: 21.2.2017)
Je pravda, že jsem si předem musel přečíst životopisy protagonistů, pak jsem si však představení užil. Výborné herecké výkony, spousta inscenačních nápadů. Nebylo to nějak výrazně hluboké, ale sedlo mi to.
(zadáno: 24.2.2017)
Ještě dlouho se mi z tohoto představení vybavovaly dvě věci. Brutální scény vztahu matky a syna Červových a pak: "Čič, čič, Kovačič!"
(zadáno: 28.2.2017)
Byl jsem velice mile překvapen. Hodně divoké, hlučné a přitom k zamyšlení. V novobarokní budově Divadla Antonína Dvořáka "Hovnajs!" zvláště vyniklo. Šedé hlavy hleděly nevěřícně.
(zadáno: 2.3.2017)
Smích i mrazení.
(zadáno: 17.3.2017)
Během představení jsem se neubránil srovnávání s Landovským - a dopadlo to dobře.
(zadáno: 30.6.2017)
Hra o tom, jak jeden zdánlivě neškodný výstřední fanatik dokáže ovlivnit lidi kolem sebe. Krizové situace nezvládají, hroutí se vztahy, na povrch se dostává to horší v nich. Robert Finta v titulní roli velmi uvěřitelný. Být jeho divadelním kolegou, kontroluji si pravidelně brzdovou kapalinu.
(zadáno: 30.6.2017)
Na jevišti se bojuje o moc, ale vše stejně řídí ten, kdo obsadí inspicientův pultík. Výpravné, velmi dobře zahrané představení.
(zadáno: 6.11.2017)
Nákup jednoho obrazu spustí obnažování vztahů mezi třemi kamarády. Herecký koncert tří protagonistů, z nichž bych ještě vyzdvihl Josefa Kalužu. Autorka se prý překvapivě dobře dokázala vcítit do mužského světa. No..nebo vnesla kus ženského způsobu myšlení do mužského světa.
(zadáno: 6.11.2018)
(zadáno: 8.4.2019)
Sled scének, opakování, čekání na... Hra nejen o smrti, ale i o životě (a není život jen příprava na smrt?). Výborné herecké výkony, skvělá scéna.
Ví někdo, kolik je hodin? A je to důležité?
(zadáno: 8.4.2019)
(zadáno: 21.5.2019)
Opět výborný Čechov v Aréně. Určitě něco úžasného uděláme, něco změníme, ale až nebudeme tak unavení... Výborné herecké výkony, scéna i hudba. Pavla Dostálová se mi líbila nejvíce ze všech představení, kde jsem ji zatím viděl. Jen mi úplně nesedlo až příliš groteskní pojetí u některých rolí - Kuligyn, Ferapont.
(zadáno: 11.11.2019)
Většina podstatných věcí se odehrává venku a uvnitř roste obrovská fragile krabice. Až praskne. Výborné po všech stránkách.