Profil uživatele

Diogenes

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 4 % (7)
Kateřina Jírová: 7 % (7)
Jan Pařízek: 8 % (16)
Jiří Landa: 8 % (35)
Lukáš Dubský: 9 % (36)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.2.2017)
Po skončení představení jsem zůstal jako zmrazený. Některé výjevy se mi ještě dlouho vracely.
(zadáno: 6.11.2018)
U adaptace porovnávám s tím, jak mě zasáhla knižní předloha. A protože velmi, tak to snižuje mé hodnocení této inscenace. Za zhlédnutí určitě stojí.
(zadáno: 20.4.2017)
(zadáno: 17.3.2017)
Během představení jsem se neubránil srovnávání s Landovským - a dopadlo to dobře.
(zadáno: 2.3.2017)
Smích i mrazení.
(zadáno: 30.6.2017)
Na jevišti se bojuje o moc, ale vše stejně řídí ten, kdo obsadí inspicientův pultík. Výpravné, velmi dobře zahrané představení.
(zadáno: 17.3.2017)
Nesedla mi K. Krejčí v mužské roli jako Pozzo, jinak absurdně povedené.
(zadáno: 24.10.2018)
(zadáno: 2.5.2019)
Honí se tu příliš mnoho zajíců - láska, management, umělá inteligence, korporace, sociální dávky, homosexualita, totalitní stát...odcházel jsem rozpačitý. Ale je to typ představení, které zůstane v hlavě, přemýšlíte o něm a s odstupem několika dní hodnotím výše, než bezprostředně po zhlédnutí. Herečky výborné, zvláště Lucie Ingrová.
(zadáno: 8.4.2019)
Herecký koncert Marka Cisovského. Pro interpretaci svých provokativních myšlenek by si Thomas Bernard nemohl vybrat nikoho lepšího. Vadily mi až příliš zkarikované výkony obou dětí.
(zadáno: 28.2.2020)
Těžko hodnotit. Sám bych si tento žánr nevybral, lístky jsem dostal. Šel jsem však pozitivně naladěn: nic hlubšího od toho nečekám, jdu se zasmát a pobavit. A nic. V první půli jsem se ještě párkrát zasmál, v druhé už jen těšil na konec. Prvoplánový humor mě opravdu nebere. Ale naprostá většina diváků byla zjevně nadšená a smála se, takže v rámci žánru situační komedie je to asi velmi povedená věc. Do procentuálního hodnocení tedy dávám jakýsi pokus o průměr z mého hodnocení a hodnocení v rámci žánru.
(zadáno: 2.5.2019)
Až občas mrazilo, jestli se ještě z tohoto dá dělat komedie, ale proč ne, vždyť čistě rozumově ty lidi nikdy nepochopím. Tak se na tu nacistickou partu podívejme skrz absurdní humor. Petr Jeništa s Táňou Malíkovou skvělí. A režisér kol. se taky vyznamenal spoustou inscenačních nápadů.
(zadáno: 28.2.2020)
Nic zas úplně nového či překvapivého mi toto dílo o holokaustu nepřineslo, některé monology i dialogy se mi zdály příliš rozvláčné, nakonec však zůstal velmi dobrý dojem. Přes tříhodinovou délku (včetně přestávky) jsem se rozhodně nenudil a představení uvízlo v hlavě. Nemluvě o výborných hereckých výkonech a zajímavé scéně.
(zadáno: 23.10.2018)
Viděno po letech podruhé, hodnocení ponechávám 70%. Hra o tom, jak jsme dělali dějiny 20. století, a že to nebylo nic pěkného. Pojato jako kaleidoskop, v němž se objevují někdy dost děsivé obrázky. Občas se tím kaleidoskopem třese příliš silně a často a vznikají nečitelné shluky obrazců.
(zadáno: 28.2.2020)
Vojtěch Johaník hraje stvořené monstrum opravdu skvěle. Horor z počátku 19. století na mě ale jinak opravdu působil jako z 19. století. Příliš tragicky stylizované herectví (hlavně postava Frankensteina), do toho postava Alžběty ve zcela jiné rovině. Povedené jsou scény s "oživlým" synem.
(zadáno: 21.2.2017)
Vnímal jsem to spíš jako příjemnou konverzační komedii s vynikajícím Langmajerem. Taky Zdeněk Kupka výborný. Tragický konec mi k tomu nešel, temné okamžiky v průběhu hry nějak vyšuměly.
(zadáno: 11.11.2019)
Většina podstatných věcí se odehrává venku a uvnitř roste obrovská fragile krabice. Až praskne. Výborné po všech stránkách.
(zadáno: 29.5.2017)
Klasika ve výborném provedení.
(zadáno: 2.3.2017)
Vlastně citace z dopisů doplněná o jevištní akci. Říkal jsem si o přestávce, jestli mě to v této formě dokáže zaujmout až do konce.A dokázalo, víc než jsem čekal. Silný zážitek.
(zadáno: 20.4.2017)
Znal jsem rozhlasovou hru, která mi připadala sevřenější. Na jevišti se David Drábek rozjede až moc a je z toho estráda. V každém případě výborné herecké výkony, hodně skvělých nápadů a vtipů.
(zadáno: 25.6.2019)
Můj oblíbený film, takže jsem se nevyhnul srovnávání, a i proto asi trochu nižší hodnocení. Lehce cynický Mirek Jana Slováka mi přišel zajímavější, než naivní a snaživá Mirka Markéty Matulové. Film reflektoval šedivou totalitní atmosféru socialistického Československa a převod do současného korporátního prostředí mnohde nesedí. Báječný Arnoštek stejně potěšil nejvíc.
(zadáno: 28.2.2017)
Byl jsem velice mile překvapen. Hodně divoké, hlučné a přitom k zamyšlení. V novobarokní budově Divadla Antonína Dvořáka "Hovnajs!" zvláště vyniklo. Šedé hlavy hleděly nevěřícně.
(zadáno: 19.2.2018)
Představení gradovalo, druhá půle byla strhující a při mnohých scénách mrazilo. Jestliže mi však u některých inscenací tragikomických her vadí, že komická složka zabije tu tragickou, tady se až moc tlačilo na tragickou. Takové to děsivé zmrznutí úsměvu na rtech nepřišlo.