Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (47)
Jan Pařízek: 15 % (74)
Jiří Koula: 15 % (44)
Helena Grégrová: 16 % (88)
Jiří Landa: 18 % (123)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 24.9.2022)
Možnosti tohoto divadla jsou omezené, ale všichni dělají maximum pro skvělý zážitek a vesměs se jim to daří. Rozhodně toto dílo vybočuje z pražského muzikálového průměru. Hudebně je dílo pestré a melodie se krásně poslouchají, výprava a kostýmy v rámci možností divadla. Výkony - tradičně výtečný Z. Fric, pěvecky skvělá N. Grossová, herecky špičkový F. Antonio (pěvecké rezervy zde člověk odpustí) a dvojice "ďáblů" ovládla celé jeviště každým svým příchodem. V. Aaron vládl slovem (perfektní herectví), N. Ciprová gesty a mimikou. Pěvecky výraznější byla druhá jmenovaná, první jmenovaný má v písních své lepší i slabší chvilky.
Za mě ano!
(zadáno: 7.9.2022)
Příjemná komedie s předvídatelným koncem, která ničím nepřekvapí, ale potěší. Výkony obou pánů byly výborné, ale jako celek to bylo na můj vkus až moc uřvané. Petr Rychlý skvěle improvizoval, když se něco pokazilo. Režijně bylo představení také velmi dobré. Dá se tedy doporučit.
(zadáno: 20.8.2022)
Příjemná nenáročná komedie, která diváka pobaví a překvapí neobvyklým zpracováním - živé vysílání, televizní studio. Veronika Žilková s Michaelou Dolinovou na sebe skvěle slyší, role jim neskutečně sedí. První jmenovaná pak skvěle reagovala na vítr, technické potíže - diváky tyto improvizace na místě baví. Bylo to opravdu moc fajn!
(zadáno: 8.7.2022)
Já se uvolnil a bavil, v dosti případech dokonce řval smíchy. Některé fóry byly, pravda, přes čáru a nepobavily mě, ale těch bylo naštěstí minimum. Nečekejte intelektuální zábavu, ta nepřijde. Ale já si to prostě užil. Hra je postavená na výkonech. Ty byly dosti vyrovnané. Každá z hereček měla ve hře svá silná místa.
Rada pro herečky - Zkuste si jen hlídat čas. Diváky odkázané na poslední spoj tak ušetříte trapné situace odcházet pár minut před koncem, protože hra netrvala ani 80, ani 100 minut (na každé webové stránce jiný údaj).
Rada pro diváka - Pokud jsi omezený časově, také si hlídej čas. Představení má totiž spád a rychle utíká!
(zadáno: 3.7.2022)
75%
Pěkné, příjemné... Potěšilo. Sice nemají přirozenou kulisu hradu, jako jiné produkce, ale hrají s pokorou a snaží se o maximum, co v těchto podmínkách jde (až na pár laciných fórků, kterých bylo ale rozhodně méně, než v konkurenční inscenaci z Karlštejna). Scéna a kostýmy převzaté z Karlína, kde jsem měl toto představení rád. Z obsazení vynikali Kateřina Brožová, Marek Vašut a Linda Fikar Stránská. Z těchto lidí šla největší energie. Škoda, že nikde neviselo obsazení. Diváci by pak během představení nezkoumali, koho na jevišti vidí. Celkově mi přišla organizační stránka večera taková slabší. Inscenace to ale zachránila.
(zadáno: 2.7.2022)
Jedno z nejlepších představení, které jsem kdy viděl. Velká poklona a velké poděkování! Berenika Kohoutová byla strhující a Jan Cina opět senzační! Tohle prostě chcete zažít!
(zadáno: 18.6.2022)
Fajn letní oddychovka, poctivý muzikál - O. Brzobohatý opět válí! Hezká scéna, skvělé choreografie. Film, který naprosto zbožňuju, je bizár, a tak některé scény jsou v muzikálovém provedení snad ještě větší bizár. A tak to má být. Já se fakt bavil. Fantastický byl Martin Holec v roli Šimona (Proč není uvedený na webu?... Snad bude alespoň v programu, který ani po premiéře zatím neexistuje.) Excelovali taktéž Filip Hořejš a Felicita Prokešová. V menších rolích vynikali Pavel Kikinčuk a malý Tobiáš Freja.
Jo a prosím, udělejte něco s tím zvukem. Fakt to kazí celkový dojem. Hercům není moc rozumět a to nejen v tomto představení HDK.
(zadáno: 24.5.2022)
Jak zde mnozí píší, první část byla pro diváka na pozornost náročnější, ač Carmen Mayerová Čapkovy úvahy představovala opravdu skvěle a není ji co vytknout. Velmi mile mě překvapila. Pro diváky je ale jednoznačně vděčnější druhá část, ve které opravdu nevídaným způsobem září Petr Kostka s textem, který je jeho profesi blízký. Dlouho jsem na jevišti neviděl takhle špičkový herecký projev.

Celkově se jednalo o večer na úrovni a příjemné setkání s vynikajícími herci.
(zadáno: 21.5.2022)
Ale jo... Špatný to nebylo. Hlediště se smálo všemu, já tak polovině z toho. Největší úspěch měl u diváků gay pár ve sprše, u mě především fantastičtí sólisté Procházková (jako Eržika), Salvadori, Pechová a Ratajský. Výkon Bílé příjemný, ale víc mi sedí v poloze, kterou ukáže v poslední písničce. To bylo fajn zklidnění celé té bláznoviny za litra. Ano, vstupné bych uvítal nižší, když za polovic vídám světové muzikály s orchestrem a početnějším obsazením. Ale budiž. Příběh zajímavý, člověk vypne a odreaguje se. Rozhodně nelituji :)
(zadáno: 14.5.2022)
Opravdu velmi povedené! Hantec dodává tomuto dílu u nás šmrnc. V hlavních rolích zazářili Petr Štěpán a především Eliška Skálová. Ta mě bavila opravdu od začátku do konce, ve všech hereckých polohách. V dalších rolích mě zaujali Alan Novotný, Jan Brožek a Erika Kubálková. Scéna je krásná, ale časté přestavby jsou příliš dlouhé, choreografie moc hezké, orchestr a hudební aranže špičkové!

Můj dík za krásný večer :)
(zadáno: 30.4.2022)
75%
Muzikál, na který se díky překrásné scéně nádherně dívá, úchvatné jsou také choreografie, ale hudebně ani příběhem mě to nevzalo tolik, jak bych si přál. Z obsazení nejvíce zaujali Markéta Sedláčková a Aleš Slanina. Člověk rozhodně nelituje, že to viděl. Je to skvěle zpracované, ale srdcovka to asi úplně nebude :).
(zadáno: 24.4.2022)
85%
Velmi povedená inscenace plná energie a emocí. Jeviště ovládly zejména Ema Karpeles, Eva Staškovičová a Lucie Dolejšková (její sólo je vrcholem představení). Moc se mi líbil i Jozef Hruškoci, kterému jsem věřil každé slůvko, každý pohled... Líbivá je scéna a také využití komixových bublin. Poctivé divadlo s nesmírně talentovanými sólisty (a dirigentem Pavlem Režným).
(zadáno: 24.4.2022)
Skvěle napsaná hra, vtipné pasáže fungují, jak mají. Daniel Krejčík ovládl jeviště svým nevídaným talentem a bezprostředností. Chemie mezi ním a Jitkou Schneiderovou byla opravdu silná a uvěřitelná. Stojí to za to!
(zadáno: 5.4.2022)
Skvěle napsaná hra... Takový náhled do života Heleny Rubinstein. Výkony všech tří herců skvělé. Vše fungovalo, jak má. Na můj vkus ale bylo přespříliš přestaveb, které oddělovaly ústřižky ze života obou dam.
(zadáno: 3.4.2022)
85%
Prima zážitek! Výborná režie, efektivní choreografie, okouzlující a velmi dobře hrající i zpívající Markéta Plánková a naprosto skvělý Radek Zima, který svým výkonem ovládl celé jeviště. Na možnosti Pluta opravdu výtečné zpracování :).
(zadáno: 24.3.2022)
Když jsem odcházel z představení, říkal jsem si "Nikdy není pozdě na uvedení náročnější komedie s dvojicí Vydra & Paulová. Konečně to přišlo!" Oba účinkující dokázali, že jsou opravdu kvalitními herci, zdařile střídali několik rolí a diváky ze srdce pobavili bez zbytečného pitvoření či laciných vtípků. Samotná hra se mi líbila, dalo se v ní skvěle orientovat, ale proč je tak dlouhá? Zkrátit o půl hodiny a bude to ideální. Takhle mi to přišlo až moc zbytečně rozvleklé a na pozornost náročnější, zvlášť po dlouhém pracovním dni. Určitě ale stojí za vidění, už kvůli titulní dvojici.
(zadáno: 15.3.2022)
75%
Milá komedie, která rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze na zájezdech v menších městech vidět. Potěší diváka a zpříjemní večer. Výkony všech účinkujících skvělé (alt. R. Hájek a D. Býmová).
(zadáno: 12.2.2022)
Krásná pohádková podívaná... Scéna je opravdu překrásná. Písničky pěkné, náročné a můj obdiv mají všichni interpreti, kteří je s přehledem zvládli. Vyzdvihnout musím E. Mertovou a B. Slaninovou. A. Zelová byla v roli královny především herecky famózní, moc se mi líbili i L. Matouš, A. Slanina a v menších rolích R. Jícha a J. Mach.
Není to něco, na co bych musel znovu, ale užil jsem si to velmi.
(zadáno: 11.2.2022)
95%
Tak tohle bylo luxusní! Skvělé dílo v úžasném zpracování. Ivana Vaňková si zaslouží nominaci na Thálii - pěvecky i herecky skvostná! Její mimika je neskutečná. Z dalších rolí byla výtečná Eliška Skálová a jako vždy i menší roli famózně zahrál a zazpíval Jonáš Florián. Velmi zaujal i Marco Salvadori a Lukáš Janota byl jako vždy výborný. Jednoduchá, ale krásně funkční scéna, minimum rekvizit. Fakt krásné kvalitní divadlo.

Edit.: Kdo to viděl těsně po premiéře, jděte znovu... Je to ještě o několik tříd lepší! Všichni sólisté zvládají své náročné pěvecké party naprosto bez zaváhání!
(zadáno: 10.2.2022)
65%
Byl to příjemný večer, herecké výkony všech tří dam skvělé (nejvíce však zazářila Anežka Rusevová), ale "něco" tomu samotnému textu z mého pohledu chybělo... Možná větší ucelenost? Velké množství scén mě totiž opravdu bavilo.
(zadáno: 1.2.2022)
85%
Začnu mínusem, který je jen jeden (a malý) - délka představení. Stačila by klidně hodina a půl bez přestávky. Nicméně ani tak jsem se nenudil a Anna Polívková byla opravdu po všech stránkách fantastická. Nedovedu si představit lepší výběr herečky pro tuto roli. Anna Polívková byla trefou do černého a potlesk vestoje si zasloužila!
(zadáno: 12.1.2022)
Představení jsem si užil, opereta je to krásná, zpracování však na můj vkus lehce komorní, méně výpravné. Orchestr zněl i přes vysoký počet hudebníků také komorně, což ale při zájezdu v prostorách, kde není nejlepší akustika, nebylo na škodu. I tak v některých částech nebyli sólisté slyšet, což mě mrzelo, protože byli skvělí a představení si užívali. Nejvíce se mi líbily Monika Sommerová a Pavlína Senič. Časté a velmi okaté bylo i využívání nápovědy. Pocitově tedy hodnotím na 65%.
(zadáno: 9.1.2022)
75%
Plzeň si stále drží svou kvalitu, ale zrovna tohle nebude dílo, na které budu jezdit opakovaně. Jsem však moc rád, že jsem mohl v tak úžasné roli vidět bravurní Stanislavu Topinkovou Fořtovou. Takhle vypadá muzikálová hvězda. Pavel Režný jako vždy bezchybný, v závěru mě z jeho výkonu mrazilo. Charlotte Režná herecky i pěvecky kouzelná. Z company mě nejvíce zaujaly Karolína Jägerová a Hana Spinethová. Co se scénografie týče, líbil se mi dům Normy a bazén. Kostýmy byly velmi slušivé a orchestr vynikající. Jako celek mě ovšem představení neuchvátilo tolik, jako jiné muzikály v DJKT.
(zadáno: 5.12.2021)
95%
Tak tohle bylo boží! Neskutečně jsem se bavil. Spojit opravdu výtečnou muzikálovou hudbu s vánočním příběhem, kdy se to vzájemně nebije a naprosto skvěle to funguje, musel být oříšek. Klobouk dolů před tvůrčím týmem. Z obsazení vynikal především Martin Überall, který byl fakt miláčkem publika, přirozeným herectvím mě bavil Ondřej Novák a jako vždy i Ludmila Molínová. Toto představení je pro mě "Superstar letošních Vánoc"... Příští rok si dáme, doufám, opáčko!
(zadáno: 26.11.2021)
Skvěle napsaná komedie, která má spád a utekla jako voda. Jednoduchá zápletka, nepodbízivý humor, co přát si pro odreagování víc? Vynikala především titulní dvojice - krásným přirozeným herectvím diváky těší Veronika Freimanová a Petr Nárožný snad ani nepotřebuje komentář... I já bych byl rád v jeho věku takhle vitální. Z vedlejších rolí zaujal především Robert Hájek.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>