Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (44)
Jan Pařízek: 15 % (73)
Jiří Koula: 15 % (44)
Helena Grégrová: 16 % (87)
Jiří Landa: 18 % (123)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2021)
65% (průměr ze 3 zhlédnutých repríz)
Muzikál patří k tomu lepšímu, co se v Praze aktuálně hraje a to hlavně díky hudbě Z. Hrubého a choreografii T. Kuťáka (škoda jen velmi nápadného playbacku při sborových písních). Oceňuji maximální využití malého prostoru Divadla Na Maninách, neustále je co sledovat. D. Hůlka, R. Schwab i J. Rusnák byli výteční. To samé se dá říci o M. Polyákové a především Š. Vaňkové, jejíž návrat na muzikálová prkna opravdu stojí za to! M. Hucl zaujme v obou rolích - krásný hlas! Jako vždy jsou skvělí i E. Ochmanová (vedle ní je však velmi slabá I. Jirešová) a M. Hrabě.
(zadáno: 16.9.2021)
95% (a mrzí mě, že kvůli slabšímu překladu nemohu dát 100%)

Opravdu představení na úrovni! Tleskal jsem ve stoje. 3 hodiny utečou jako voda, má to šmrnc, skvělé písně, choreografie, scénu... Poctivá práce! Výkony hlavních představitelů (S. Janotová a P. Gazdík) byly fantastické, ale ještě víc mě zaujaly výkony dvou interpretů ve vedlejších rolích - R. Jíchy a především D. Křížové. Mírně zastínili i hlavní představitele. Z dalších rolí potěšili J. Florián a L. Bartolšicová.
Akt.: Vynikající P. Štěpán, skvělá K. Daňhelová a velmi dobrá H. Holišová (ač mě její alternace zaujala o něco více).
(zadáno: 6.9.2021)
Mezi Hrzánovou a Peckovou je zajímavá chemie. Obě dámy se skvěle doplňují a baví diváky. Fajn odreagovačka, jen na můj vkus trochu krátká. Vydržel bych tento herecký (a vlastně i pěvecký) koncert sledovat o dost déle.
(zadáno: 28.8.2021)
Byla to velká divočina, ale já se bavil! Nápadité, vtipné, jen možná na můj vkus trochu dlouhé. Svým skvělým herectvím opět vynikal fantastický Daniel Krejčík.
(zadáno: 25.8.2021)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem se toho trochu bál, ale nebylo čeho. Představení patřilo k tomu lepšímu, co jsem na LSS viděl. Fajn komedie plná skvělých výkonů - Horváthová, Jílek, Vaněk, Zahradnická, Vávra, Rous, Čtvrtníček, Götz. Na zadek jsem si z toho nesedl, ale večer jsem si i přes zimu, která byla, moc užil!
(zadáno: 16.8.2021)
V Osečanech jsem zažil opravdu příjemné dvě hodiny plné smíchu. Skvělé představení, kterému vévodí především úžasné výkony všech účinkujících. Zuzana Bydžovská byla kouzelná, Daniel Krejčík v úplně jiné herecké poloze, než jsem ho doposud viděl, taktéž. Velmi mě bavily jeho narážky na život na vesnici a říkám si, jak moc se s nimi ztotožňuje v reálném životě. Jo a Matěj Stropnický prostě patří na jeviště. Talent nezapře! Toto představení už zřejmě znovu neuvidím, ale vzpomínat budu ještě hodně dlouho!
(zadáno: 15.8.2021)
Tento muzikál patří mezí mé srdcovky, a tak jsem se moc těšil. Užil jsem si to, ale musím uznat, že je z toho (nevím, jestli od začátku nebo až teď po několika letech uvádění) trochu "šaškárna". Původní scénář má sám o sobě fajn humor, a tak si říkám, jestli je potřeba přidávat něco víc (a vesměs se jednalo spíše o nevkusné vtípky a zbytečné přehrávání). Poděkovat však musím alespoň Danielu Bambasovi a Marii Křížové. Patřili mezi hvězdy večera a své role zahráli se ctí a pokorou.
(zadáno: 30.7.2021)
85%
Představení bylo moc fajn! Naprosto ideální pro letní večery na Vyšehradě. Všichni tři pánové si hned od začátku získali vyprodané hlediště a ukázali, že patří mezi opravdu skvělé herce, kteří dokážou jak pobavit, tak dojmout. A pozor, pobavit bez zbytečného přehrávání, se kterým se při podobných komediích často setkávám a které mě osobně moc nebaví. Jen tak dál, pánové!
(zadáno: 28.7.2021)
Naprosto kouzelné představení v nádherném prostředí. Oceňuji nápaditou režii, choreografie i zajímavou scénu. Vynikající výkony předvedli pánové V. Kotek, D. Šváb a M. Ruml. Velký prostor dostala i company, kde svůj talent ukázali L. F. Stránská, N. Horáková, T. Smička a R. Madeja. Byl jsem opravdu nadšený z atmosféry celého představení. Smál jsem se, rozplýval jsem se, brečel jsem a odcházel jsem s příjemným pocitem a úsměvem na tváři. A to je hlavní, ne?
Takže velké DĚKUJI za tohle poctivé a kvalitní divadlo.
(zadáno: 8.7.2021)
75%
Představení je to milé, oddychové, písničky, které všichni známe a především mladí začínající umělci, kteří jsou velmi šikovní. Vyzdvihnout musím především P. Špinara a také S. Salloum. Za mě jsou tito dva největším objevem Rebelů. Jako vždy byli skvělý i R. Tomeš a R. Pekárek, pozadu nezůstali ani V. Tandlerová a J. Fečo a také vynikající orchestr! Oceňuji energické choreografie a atmosféru celého představení. Na zadek jsem si nesedl, ale užil jsem si to.
(zadáno: 4.7.2021)
Moc fajn představení na letní scénu. Atmosféru dokresluje nádherná scéna i oheň. Hudba líbivá, kostýmy pěkné, výprava skvělá, režie nápaditá. Co se týče výkonů, určitě vyniknou nádherné hlasy Aleše Slaniny a Jiřího Macha. Oba pánové vládli celému představení. Dále mě zaujali i Lucie Bergerová, Petr Halberstadt a Marek Hurák.
Vřele doporučuji všem a souboru MDB moc děkuji za krásný večer!
(zadáno: 27.6.2021)
75%
Velmi zdařilé představení, které diváka přenese do dob minulých! Inscenace je plná skvělých režijních nápadů a moc fajn výkonů. Líbili se mi především Martin Bohadlo a Jan Konečný. Byla mezi nimi ta správná chemie. A samozřejmě nesmím zapomenout na naprosto fantastickou Jaroslavu Kretschmerovou, která vždy, když vleze na jeviště, září! Ocenit musím i vtipné choreografie a kouzla!
Děkuji za příjemný večer na Jezerce. Mám to tam rád!
(zadáno: 23.6.2021)
95%
To bylo něco neskutečného! Skvělá show plná excelentních tanečních čísel, vtipných momentů, hravých písní a narážek na ostatní muzikálová díla.
Z obsazení určitě vyzdvihnu J. Hruškociho a M. Holce, kteří bojovali proti opravdu okouzlujícímu D. Krausovi (Shakespeare v jeho podání si získá snad každého diváka). Této trojici skvěle sekundovali především S. Hanzlíčková, dále K. Jägerová a L. Ondruš, L. Olšovský (záskok), v menších rolích i P. Klimenda a A. Rezner, v company Ch. Režná. Už teď se nemohu dočkat dalších repríz, které uvidím. Tohle lze totiž vidět opravdu jen v DJKT!
(zadáno: 12.6.2021)
85% - první uvedení před diváky
Muzikálová klasika, která je v Plzni skvěle zpracována (jako vždy v DJKT). Člověk si užije příjemný večer se známými melodiemi a ještě známějším příběhem. Představení ovládla fenomenální Charlotte Režná, která Lízu nehrála, ona totiž Lízou byla! Skvěle jí sekundují Lumír Olšovský a Roman Krebs. Oko diváků určitě zaujme krom skvostných výkonů také nádherná scéna a skvělé režijní nápady.
Děkuji plzeňskému muzikálu za moc příjemný večer.
(zadáno: 6.6.2021)
75%
Plzeňské zpracování je fenomenální, ovšem dílo jako takové si mě bohužel nezískalo. Věděl jsem, do čeho jdu, ale i přesto jsem tomu rád dal šanci. I když to ale nebude, jako v mém případě, pro někoho šálek kávy, ani chvíli se nudit nebude. Neustále je na co koukat. Vynikající režie, nádherná scéna, excelentní výkony (jak jinak v Plzni, že?). Zde září především J. Hruškoci, S. Topinková Fořtová, P. Klimenda, R. A. Shejbal a P. Režný s Ch. Režnou.
(zadáno: 3.6.2021)
Geniální hra, která byla v Chebu velmi dobře zpracovaná i zahraná, ale výkony některých herců bych si v těchto rolích představoval asi ještě o něco výraznější. Snažil jsem se nesrovnávat s filmovou adaptací, kterou mám moc rád, ale úplně to nešlo. Zaujali mě především Magdaléna Hniličková, Radmila Urbanová, Vladimíra Vítová a Daniel Mišák. Nesmím zapomenout ještě na "záskokového" Vuka Čelebiče, který zářil jako Pan Nitranský. Klobouk dolů!
Za příjemně strávený čas v Západočeském divadle dávám hezkých 80%.
(zadáno: 11.10.2020)
Tuto komedii mám rád a baví mě. Plzeňské provedení bylo úplně jiné, než to, které jsem viděl v jiném divadle, ale podobně skvělé. Mám radši přirozenější divadlo, ale k této hře mi to přehrávání sedí. Navíc se jednalo o mé poslední představení před znovu uzavřením divadel, takže jsem vypnul a užil si skvělý večer. Určitě musím vyzdvihnout Martina Stránského, to je prostě pan herec a Plzeň je právem na něj pyšná. Bavili mě Michal Štěrba a Marek Mikulášek a i přes přehrávání, které fakt nemám v lásce, jsem se bavil při scénách Kamily Šmejkalové a Kláry Krejsové. Standing ovation byl zasloužený!
(zadáno: 10.10.2020)
Divadlo V Celetné se opět vyšvihlo velmi kvalitní hrou a skvělými hereckými výkony, kterým vévodí Aleš Petráš, Lukáš Jůza, Matouš Ruml, Jitka Nerudová a Martina Malina Prášilová. Netradičně uzpůsobené sezení bylo příjemným zpestřením pro pravidelné diváky tohoto divadla. Kdo má rád trochu vážnější hry, ale zároveň se rád baví, si určitě přijde na své.
(zadáno: 1.10.2020)
Představení, které určitě stojí za vidění třeba po náročném dni v práci. Člověk se pobaví, při některých scénách více (ty převažují), při některých méně. Exceluje Anna Polívková, dvojice Maryško a Zavadil se pro tyto role snad narodili. Byli bezvadní! A Lukáš Burian je taktéž trefou do černého. Nedokážu si představit lepšího představitele takového šéfa :D. Samotné představení opravdu stojí na skvělých výkonech, které podalo právě toto obsazení.
(zadáno: 30.9.2020)
Asi si udělejte obrázek sami... Těch negativ je tam opravdu hodně. I když těžko říct, nadšený standing ovation mluví možná jinak. Mně se líbí samotný příběh, po hudební stránce je to také fajn. Co se týče výkonů vyzdvihnu L. Spilku, R. Fišarovou, A. Bartošovou a M. Zemánkovou. E. Trtíková je moc šikovná, naopak J. Kopečný moc nezaujal. M. Vojtko k mému udivení fakt hezky hrál, bylo vidět, že se snaží. Snad ho to bude takhle bavit co nejdéle. A něco si neodpustím... Vážně se divákům M. Pošta stále líbí?
Určitě tomu ještě šanci dám a třeba to dopadne o něco lépe.
(zadáno: 16.9.2020)
Příjemná komedie plná komických situací s vtipným (ale nepřekvapivým) závěrem. Chválím skvělé výkony všech účinkujících (vyzdvihnu však především J. Poláška, K. Frejovou a mou oblíbenou T. Kostkovou). V samotné hře bych na jednu stranu změnil poruchu postavy V. Knopa, sprostých slov tam bylo opravdu přespříliš, na druhou stranu je ale dobré, že na takovou poruchu autoři poukázali. Uvítal jsem, že ač se jedná o komedii, tak tam člověk najde i pár dojemnějších chvilek k zamyšlení.

Pozor, spoiler!
P.S.: Popravdě, tipoval jsem, že doktorem bude některý z pacientů, ale tipoval jsem jiného :).
(zadáno: 8.9.2020)
75% - 1. repríza
Příjemná a nenáročná komedie s jednoduchým dějem a spoustou komických situací a výstupů. Představení po náročném pracovním dni ideální. Herci na sebe krásně slyší, vůbec nebylo poznat, že se jedná teprve o první reprízu. K pohybové spolupráci byl přizván Pavol Seriš, který zde využil svých typických kreací a mostečtí herci (především M. Krausová) je zvládli skvěle, vtipně a nápaditě. Velké jeviště je opticky zmenšeno, což jsem uvítal po svých posledních zkušenostech, kdy scéna v tak velkém prostoru působila chudě (např. Mauglí či Funny Girl).
Děkuji za příjemný večer!
(zadáno: 7.9.2020)
Přemýšlel jsem v průběhu představení, zda se mi to, co vidím na jevišti, líbí nebo ne. Došel jsem k názoru, že svým způsobem vlastně ano. Geniální režijní nápady, skvělé výkony P. Vančury, Z. Stivínové a R. Mikluše a nezapomenutelná diskotéka DJ Petra Vančury před představením. Kdy se vám podaří zapařit si ve Stavovském? Za tento ojedinělý zážitek a zajímavou divadelní zkušenost s takto nekonvenčním a moderním představením dávám dobrých 50%. Rozhodně nelituji, že jsem necelé 2,5 hodiny strávil při tomto představení. Nicméně přestávka by neuškodila. Ke konci jsem už lehce ztrácel pozornost.
(zadáno: 14.6.2020)
Velmi dobré představení, které bylo odehráno naprosto profesionálně a věrohodně. Vyniká především Jakub Hojka. Obě polohy zvládl naprosto bezchybně. Věřím, že o něm ještě uslyšíme. Tomáš Adel hrál zcela přirozeně a věřil jsem mu každé gesto. Také Kláru Klášterkovou a Michala Pivarčiho určitě nemohu opomenout, líbili se mi, až na pár míst, ve kterých mi přišli lehce nepřirození. Jediná Natálka Rejková mě ničím pořádně nezaujala. Nebyla vůbec špatná, ale oproti ostatním svým výkonem lehce zanikala.
Představení, za které by se nemuselo stydět žádné komerčnější divadlo. Gratuluji!
(zadáno: 11.6.2020)
85% - veřejná generálka
Tato hra je krásná a každý divák se v ní najde, popř. někoho jemu blízkého, a pokud je to zahráno věrohodně, má to neuvěřitelnou sílu. A to se mladoboleslavskému souboru povedlo. Nedokážu vyzdvihnout, kdo z účinkujících byl lepší či slabší. Všichni byli krásně přirození (děkuji, že ještě existují herci, kteří diváky rozesmějí bez všelijakého pitvoření), dokázali vtáhnout diváka na chvíli do života této famílie. Zasmál jsem se, poplakal jsem si a odjížděl jsem s hezkým zážitkem z mé malé premiéry v tomto divadle. Slibuji, že se určitě ještě vrátím!