Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (51)
Jan Pařízek: 15 % (75)
Jiří Koula: 15 % (46)
Helena Grégrová: 16 % (89)
Jiří Landa: 18 % (128)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.5.2022)
Opravdu velmi povedené! Hantec dodává tomuto dílu u nás šmrnc. V hlavních rolích zazářili Petr Štěpán a především Eliška Skálová. Ta mě bavila opravdu od začátku do konce, ve všech hereckých polohách. V dalších rolích mě zaujali Alan Novotný, Jan Brožek a Erika Kubálková. Scéna je krásná, ale časté přestavby jsou příliš dlouhé, choreografie moc hezké, orchestr a hudební aranže špičkové!

Můj dík za krásný večer :)
(zadáno: 30.4.2022)
75%
Muzikál, na který se díky překrásné scéně nádherně dívá, úchvatné jsou také choreografie, ale hudebně ani příběhem mě to nevzalo tolik, jak bych si přál. Z obsazení nejvíce zaujali Markéta Sedláčková a Aleš Slanina. Člověk rozhodně nelituje, že to viděl. Je to skvěle zpracované, ale srdcovka to asi úplně nebude :).
(zadáno: 24.4.2022)
85%
Velmi povedená inscenace plná energie a emocí. Jeviště ovládly zejména Ema Karpeles, Eva Staškovičová a Lucie Dolejšková (její sólo je vrcholem představení). Moc se mi líbil i Jozef Hruškoci, kterému jsem věřil každé slůvko, každý pohled... Líbivá je scéna a také využití komixových bublin. Poctivé divadlo s nesmírně talentovanými sólisty (a dirigentem Pavlem Režným).
(zadáno: 24.4.2022)
Skvěle napsaná hra, vtipné pasáže fungují, jak mají. Daniel Krejčík ovládl jeviště svým nevídaným talentem a bezprostředností. Chemie mezi ním a Jitkou Schneiderovou byla opravdu silná a uvěřitelná. Stojí to za to!
(zadáno: 5.4.2022)
Skvěle napsaná hra... Takový náhled do života Heleny Rubinstein. Výkony všech tří herců skvělé. Vše fungovalo, jak má. Na můj vkus ale bylo přespříliš přestaveb, které oddělovaly ústřižky ze života obou dam.
(zadáno: 3.4.2022)
85%
Prima zážitek! Výborná režie, efektivní choreografie, okouzlující a velmi dobře hrající i zpívající Markéta Plánková a naprosto skvělý Radek Zima, který svým výkonem ovládl celé jeviště. Na možnosti Pluta opravdu výtečné zpracování :).
(zadáno: 24.3.2022)
Když jsem odcházel z představení, říkal jsem si "Nikdy není pozdě na uvedení náročnější komedie s dvojicí Vydra & Paulová. Konečně to přišlo!" Oba účinkující dokázali, že jsou opravdu kvalitními herci, zdařile střídali několik rolí a diváky ze srdce pobavili bez zbytečného pitvoření či laciných vtípků. Samotná hra se mi líbila, dalo se v ní skvěle orientovat, ale proč je tak dlouhá? Zkrátit o půl hodiny a bude to ideální. Takhle mi to přišlo až moc zbytečně rozvleklé a na pozornost náročnější, zvlášť po dlouhém pracovním dni. Určitě ale stojí za vidění, už kvůli titulní dvojici.
(zadáno: 15.3.2022)
75%
Milá komedie, která rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze na zájezdech v menších městech vidět. Potěší diváka a zpříjemní večer. Výkony všech účinkujících skvělé (alt. R. Hájek a D. Býmová).
(zadáno: 12.2.2022)
Krásná pohádková podívaná... Scéna je opravdu překrásná. Písničky pěkné, náročné a můj obdiv mají všichni interpreti, kteří je s přehledem zvládli. Vyzdvihnout musím E. Mertovou a B. Slaninovou. A. Zelová byla v roli královny především herecky famózní, moc se mi líbili i L. Matouš, A. Slanina a v menších rolích R. Jícha a J. Mach.
Není to něco, na co bych musel znovu, ale užil jsem si to velmi.
(zadáno: 11.2.2022)
95%
Tak tohle bylo luxusní! Skvělé dílo v úžasném zpracování. Ivana Vaňková si zaslouží nominaci na Thálii - pěvecky i herecky skvostná! Její mimika je neskutečná. Z dalších rolí byla výtečná Eliška Skálová a jako vždy i menší roli famózně zahrál a zazpíval Jonáš Florián. Velmi zaujal i Marco Salvadori a Lukáš Janota byl jako vždy výborný. Jednoduchá, ale krásně funkční scéna, minimum rekvizit. Fakt krásné kvalitní divadlo.

Edit.: Kdo to viděl těsně po premiéře, jděte znovu... Je to ještě o několik tříd lepší! Všichni sólisté zvládají své náročné pěvecké party naprosto bez zaváhání!
(zadáno: 10.2.2022)
65%
Byl to příjemný večer, herecké výkony všech tří dam skvělé (nejvíce však zazářila Anežka Rusevová), ale "něco" tomu samotnému textu z mého pohledu chybělo... Možná větší ucelenost? Velké množství scén mě totiž opravdu bavilo.
(zadáno: 1.2.2022)
85%
Začnu mínusem, který je jen jeden (a malý) - délka představení. Stačila by klidně hodina a půl bez přestávky. Nicméně ani tak jsem se nenudil a Anna Polívková byla opravdu po všech stránkách fantastická. Nedovedu si představit lepší výběr herečky pro tuto roli. Anna Polívková byla trefou do černého a potlesk vestoje si zasloužila!
(zadáno: 12.1.2022)
Představení jsem si užil, opereta je to krásná, zpracování však na můj vkus lehce komorní, méně výpravné. Orchestr zněl i přes vysoký počet hudebníků také komorně, což ale při zájezdu v prostorách, kde není nejlepší akustika, nebylo na škodu. I tak v některých částech nebyli sólisté slyšet, což mě mrzelo, protože byli skvělí a představení si užívali. Nejvíce se mi líbily Monika Sommerová a Pavlína Senič. Časté a velmi okaté bylo i využívání nápovědy. Pocitově tedy hodnotím na 65%.
(zadáno: 9.1.2022)
75%
Plzeň si stále drží svou kvalitu, ale zrovna tohle nebude dílo, na které budu jezdit opakovaně. Jsem však moc rád, že jsem mohl v tak úžasné roli vidět bravurní Stanislavu Topinkovou Fořtovou. Takhle vypadá muzikálová hvězda. Pavel Režný jako vždy bezchybný, v závěru mě z jeho výkonu mrazilo. Charlotte Režná herecky i pěvecky kouzelná. Z company mě nejvíce zaujaly Karolína Jägerová a Hana Spinethová. Co se scénografie týče, líbil se mi dům Normy a bazén. Kostýmy byly velmi slušivé a orchestr vynikající. Jako celek mě ovšem představení neuchvátilo tolik, jako jiné muzikály v DJKT.
(zadáno: 5.12.2021)
95%
Tak tohle bylo boží! Neskutečně jsem se bavil. Spojit opravdu výtečnou muzikálovou hudbu s vánočním příběhem, kdy se to vzájemně nebije a naprosto skvěle to funguje, musel být oříšek. Klobouk dolů před tvůrčím týmem. Z obsazení vynikal především Martin Überall, který byl fakt miláčkem publika, přirozeným herectvím mě bavil Ondřej Novák a jako vždy i Ludmila Molínová. Toto představení je pro mě "Superstar letošních Vánoc"... Příští rok si dáme, doufám, opáčko!
(zadáno: 26.11.2021)
Skvěle napsaná komedie, která má spád a utekla jako voda. Jednoduchá zápletka, nepodbízivý humor, co přát si pro odreagování víc? Vynikala především titulní dvojice - krásným přirozeným herectvím diváky těší Veronika Freimanová a Petr Nárožný snad ani nepotřebuje komentář... I já bych byl rád v jeho věku takhle vitální. Z vedlejších rolí zaujal především Robert Hájek.
(zadáno: 7.11.2021)
Představení je povedené, je z toho cítit poctivá práce, divák má možnost obdivovat nespočet nápadů, živý orchestr je parádní, ale jako celek se to malinko táhne. I tak se ale jedná o velmi zdařilé dílo v tom pražském muzikálovém rybníčku. R. Havelková má nádhernou barvu hlasu, ale Sally si představuji trochu dravější. Jako vždy byli výteční J. Fanta, F. Kaňkovský a D. Sitek. Objevem je pak kouzelný A. Pavlovčin. Kabaretiér je zde na můj vkus až moc klaun, ale za to skvělý K. Heřmánek nemůže.
Pokud chcete vidět poctivé divadlo, určitě neprohloupíte, když zajdete na Cabaret.
(zadáno: 7.11.2021)
Moc fajn představení! Můj smích byl zase asi slyšet přes celé divadlo. Brňáci umí - Daniel Rymeš a Eliška Skálová podali příjemné výkony, je vidět, že si jako herecká dvojice fakt sedli. V dalších rolích zaujali Aleš Slanina, Svetlana Janotová a především geniální Jan Brožek. Absence živé kapely trochu škodí, mohlo to mít o dost větší energii, ale co se dá dělat. Člověk ani tak neodejde zklamaný, protože vidí dobré a kvalitní divadlo.
(zadáno: 14.10.2021)
Po hudební stránce famózní, dívalo se na to také pěkně, výkony M. Tomešové, M. Lambory a D. Bambase excelentní, ale celému představení chyběla jakási jiskra a při činoherních částech energie. Každopádně se to může i tak řadit k tomu lepšímu, co je v Praze na poli muzikálu k vidění. Živá kapela dělá fakt hodně!
(zadáno: 12.10.2021)
Z inscenace je cítit poctivost! Všechny složky skvěle fungují! Překlad místy zvláštní, ale člověk si zvykne. Písek na jevišti je velmi efektivní a herci toho naplno využívají. A teď právě k hercům... Antalová a Vaňková - obě srší emocemi, každá roli Donny pojala trochu jinak, ale obě naprosto fantasticky! Ideální zamilovanou dvojicí je jednoznačně Křížová a Florián - tam je úplně všechno, navíc oba disponují nádhernými hlasy. Z dalších rolí musím vyzdvihnout určitě Musilovou, Bergerovou, Jíchu, Przebindu, Skálu a Matouše.

O rok později viděno znovu a bylo to snad ještě o třídu lepší - potěšili Salvadori, Remišová a Jícha jako Sam.
(zadáno: 28.9.2021)
Po druhém zhlédnutí snižuji hodnocení. Poprvé fajn energie, podruhé velká nuda. Při obou reprízách všechny, ač v malém prostoru, přezpíval J. Machulda, z jehož úst se ty písničky poslouchaly opravdu hezky. Ostatní (a mohou mít sebehezčí hlas) nemají moc šancí v těchto písních zaujmout. Skvělou chemii ale mezi sebou měli představitelé dvou hlavních rolí P. Pecha/J. Vágner a M. Peroutka. Jako vždy zaujala D. Hořínková. V menší roli zaujal i M. Hucl (oproti J. Minaříkovi byl přirozený, bez přehrávání). Využití kýčovitých projekcí opět nechápu. Věřím, že všichni z bimbání pochopí, že bimbá zvon.
(zadáno: 23.9.2021)
Toto představení si divák opravdu užije, jelikož se stává nedílnou součástí děje. Herci skvěle reagují na divácké připomínky, vzniká zde prostor k improvizaci a prostředí Divadla Pluto je k tomu všemu zcela ideální. Scéna vymakaná, kostýmy pěkné, představení i přes svou délku velmi rychle uteče. P. Kikinčuk byl vynikající, stejně tak i J. Kikinčuková a policisté v podání J. Bláhy a M. Košana.
Díky za takové divadélko, které člověku rozzáří den.
(zadáno: 23.9.2021)
Příjemná inscenace, která divákům připomene oblíbený film. Scéna v divadle na můj vkus až moc barevná, kostýmy pěkné, choreografie velmi dobré. P. Štěpánek jako vždy výtečný, M. Sikorová zaujala od začátku svým hereckým projevem a pak vyvolala husí kůži při interpretaci písně "Lásko má, já stůňu". V dalších rolích zaujali i T. Lněnička, J. Láska a v neposlední řadě i pěvecký Bůh Martin Růža, který i v tom málu, co tam má, zaujme snad každého z přítomných diváků. Role Šaška pro mě byla místy rušivá, obešel bych se bez ní.
Na zadek si z toho člověk nesedne, ale užije si fajn večer.
(zadáno: 19.9.2021)
65% (průměr ze 3 zhlédnutých repríz)
Muzikál patří k tomu lepšímu, co se v Praze aktuálně hraje a to hlavně díky hudbě Z. Hrubého a choreografii T. Kuťáka (škoda jen velmi nápadného playbacku při sborových písních). Oceňuji maximální využití malého prostoru Divadla Na Maninách, neustále je co sledovat. D. Hůlka, R. Schwab i J. Rusnák byli výteční. To samé se dá říci o M. Polyákové a především Š. Vaňkové, jejíž návrat na muzikálová prkna opravdu stojí za to! M. Hucl zaujme v obou rolích - krásný hlas! Jako vždy jsou skvělí i E. Ochmanová (vedle ní je však velmi slabá I. Jirešová) a M. Hrabě.
(zadáno: 16.9.2021)
95% (a mrzí mě, že kvůli slabšímu překladu nemohu dát 100%)

Opravdu představení na úrovni! Tleskal jsem ve stoje. 3 hodiny utečou jako voda, má to šmrnc, skvělé písně, choreografie, scénu... Poctivá práce! Výkony hlavních představitelů (S. Janotová a P. Gazdík) byly fantastické, ale ještě víc mě zaujaly výkony dvou interpretů ve vedlejších rolích - R. Jíchy a především D. Křížové. Mírně zastínili i hlavní představitele. Z dalších rolí potěšili J. Florián a L. Bartolšicová.
Akt.: Vynikající P. Štěpán, skvělá K. Daňhelová a velmi dobrá H. Holišová (ač mě její alternace zaujala o něco více).