Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (37)
Jan Pařízek: 15 % (71)
Jiří Koula: 15 % (43)
Helena Grégrová: 17 % (83)
Jiří Landa: 18 % (120)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.4.2019)
Tolik jsem rozhodně nečekal! Příjemné překvapení. Skvěle jsem se bavil! Geniální Iva Pazderková, které sekundovaly neméně skvělé M. Procházková, B. Šampalíková a D. Býmová. Z mužů vynikal především Denny Ratajský. Diváky pobavil mluveným slovem i Kryštof Marek, který bývá většinou k divákům otočený zády jakožto dirigent. Toto představení uvidím rád ještě jednou :-).
(zadáno: 30.4.2019)
Povedená komedie plná překvapivých situací, které člověka pobaví. Rozhodně patří k těm lepším, které jsem mohl vidět (na zájezdu mimo Studio Dva). Hezká zápletka, při které mi přehrávání Filipa Blažka a Jitky Schneiderové nijak nevadilo. Bezkonkurenční výkon ovšem podal Roman Štabrňák. V menších rolích mě pobavili Štěpán Benoni a Lucie Pernerová. Ač mě tato hra na první pohled ničím nelákala, nakonec jsem rád, že jsem tomu šanci dal a odešel příjemně překvapen.
(zadáno: 6.5.2019)
Nádherné představení. Zajímavý příběh plný zvratů, komických situací, dojemných scén. Čtveřice skvělých herců předvedla vskutku mimořádné výkony, především pak oceňovaný Daniel Krejčík. K němu opravdu nemám slov. Je neuvěřitelně uvěřitelný! Výborná byla svou přirozeností Petra Horváthová a Pavel Rímský, legenda v roli otce, byl příjemným zpestřením příběhu. Občas mi přišlo, že Kryštof Rímský přehrává tam, kde se to úplně nehodilo. Ale to byla jediná malá vada na tom úžasném zážitku, který jsem si z derniéry v divadle V Řeznické odnesl.
(zadáno: 7.10.2019)
2019 - 65% - Líbilo se mi to, ale ze židle nezvedlo.
Scéna průměrná, avizované kýčovité projekce hodnotit nemohu, protože nefungovaly. Výkony vesměs dobré. M. Pešková a N. Ďuricová jsou dobrými představitelkami titulních rolí, T. Vaněk předvedl svůj standardně skvělý výkon, B. Rajnišová byla úchvatná. Výkon mého oblíbeného J. Štágra byl ten den slabší, "nijaký". Sboru nebylo ve většině scén dobře rozumět.
Určitě to tedy nevidím jako tragédii, ale viděl jsem i lepší představení.
2020 - 80%
Sborům bylo rozumět, projekce fungovaly, excelentní E. Ochmanová a M. Sommerová. Získalo si mě to!
(zadáno: 27.10.2019)
Soubor muzikálu DJKT je opravdu v neuvěřitelné formě. Svými skvělými výkony mě nepřestávají překvapovat! Samotný muzikál Donaha je zábavný, pobaví i příležitostného diváka, ale písničky byly lehce nezajímavé (až na pár výjimek). Ještě, že ostatní složky parádně fungují. Z obsazení nejvíce zaujali Tomáš Savka, Pavel Klimenda, Adam Rezner, Eva Staškovičová a Venuše Zaoralová Dvořáková. Krásně působila láska otce a syna (Jozef Hruškoci a Miloslav Frýdl). Většina pražských producentů by se měla jet podívat do Plzně. Takhle se dělá muzikál.
(zadáno: 6.12.2019)
Příjemné představení. Nebýt připsaných písní, které mi neseděly (s výjimkou sóla S. Remundové ve "cvokhauzu"), hnusných masek zbytečných čertů a otřesného ozvučení (na to nejsem ve Studiu Dva zvyklý), hodnotil bych ještě lépe. V. Příhodová je skvělou Saxanou, dále zaujali Š. Benoni, F. Hořejš, R. Štabrňák a již zmíněná S. Remundová. P. Černocká by tam ani být nemusela, ale její přítomnost v replice původního kostýmu na jevišti mě dojala, vskutku kouzelné. Některá kouzla jsou vidět, u některých vůbec nevíte, jak se stala.
Uvést Saxanu na jevišti je náročné, ale zvládli to velmi dobře.
(zadáno: 21.12.2019)
Příjemné vánoční představení, které těm nejmenším připomene tradiční české zvyky.
(zadáno: 21.12.2019)
Člověk se na 45 minut objeví v úplně jiné dimenzi a hltá všechna slova z úst PANÍ herečky Mileny Steinmasslové a jednoho z našich nejtalentovanějších mladých herců Aleše Petráše... Bylo to jednoduché, kouzelné a krásné. Gratuluji a děkuji, Kašpaři! Opět jste nezklamali.
(zadáno: 29.12.2019)
Ano, netypické představení v repertoáru Fidlovačky, ale proč ne? Za mě velmi povedená inscenace plná zajímavých nápadů. Scéna tak jednoduchá a přitom úžasná. Režie Jakuba Čermáka nezklamala. Poznáte, že "je to jeho". Daniel Krejčík v titulní roli fenomenální. To, co on dokáže, je obdivuhodné a právě to ("něco") mě na něm moc baví. Má v sobě kouzlo. Skvěle mu sekundují Petra Horváthová a Aneta Krejčíková (ta byla úchvatná!). Na samostatnou kapitolu je pak Jiří Korn - profík každým coulem. Skvěle zpívá i hraje. Navíc v sukni a paruce ho uvidíte asi jen zde. Tak neváhejte a jděte!
(zadáno: 3.1.2020)
Koncert plný krásných, známých i neznámých semaforských melodií s tím nejlepším a nejpovolanějším průvodcem - panem Jiřím Suchým. Špičkový orchestr, vtipné situace, skvělé výkony. Nebudete litovat.
(zadáno: 19.1.2020)
Po delší době zase pořádný kvalitní muzikál v Praze (a konečně s živým orchestrem!). Scéna pěkná, kostýmy taktéž, akrobacie je tam tolik, že nevíte, kam dřív koukat, výkony fantastické (musím vyzdvihnout především hlavní čtveřici - Pechu, Korolovou, Hořínkovou a Čekana). Doporučuji všem... malým i velkým. Dětem se budou líbit zvířátka a dospělé dojme vztah Kaly a Tarzana. Vyladit by se mohl zvuk. Místy byla hudba slyšet o dost více, než samotní účinkující.
(zadáno: 19.1.2020)
85%
Skvělá konverzační tragikomedie, která je založena především na fenomenálních výkonech legend Jiřiny Bohdalové a Milana Kňažka. Pokud se rozhodnete navštívit toto představení, určitě odejdete nadšení. Oba účinkující na jevišti nechávají srdce a předvádějí výkony jako za mlada. Představení viděno na veřejné generálce, kde ani na jednom z herců nebyla znát nervozita nebo nejistota. Klobouk dolů.
(zadáno: 25.1.2020)
85%
V jednoduchosti je krása. Nestárnoucí hudba Šlitra a vtipné texty Suchého podtrženy skvělými výkony mladých herců. Výkon každého z nich vám utkví v paměti - zářící M. Holec, roztomilý P. Klimenda, pánské oko potěší krásná Ch. Režná a dámské osazenstvo nezapomene na P. Režného. D. Šinkorová do tohoto kolektivu krásně zapadla, svou roli si užívala a měla krásnou jiskru v oku. Skvělý orchestr je v DJKT samozřejmostí. Z představení jsem odcházel s úsměvem na tváři.
V roli Tety z Liverpoolu jednou zazářila i L. Zvoníková a byla fantastická. Líbila se mi ještě víc, než paní Šinkorová.
(zadáno: 11.6.2020)
85% - veřejná generálka
Tato hra je krásná a každý divák se v ní najde, popř. někoho jemu blízkého, a pokud je to zahráno věrohodně, má to neuvěřitelnou sílu. A to se mladoboleslavskému souboru povedlo. Nedokážu vyzdvihnout, kdo z účinkujících byl lepší či slabší. Všichni byli krásně přirození (děkuji, že ještě existují herci, kteří diváky rozesmějí bez všelijakého pitvoření), dokázali vtáhnout diváka na chvíli do života této famílie. Zasmál jsem se, poplakal jsem si a odjížděl jsem s hezkým zážitkem z mé malé premiéry v tomto divadle. Slibuji, že se určitě ještě vrátím!
(zadáno: 14.6.2020)
Velmi dobré představení, které bylo odehráno naprosto profesionálně a věrohodně. Vyniká především Jakub Hojka. Obě polohy zvládl naprosto bezchybně. Věřím, že o něm ještě uslyšíme. Tomáš Adel hrál zcela přirozeně a věřil jsem mu každé gesto. Také Kláru Klášterkovou a Michala Pivarčiho určitě nemohu opomenout, líbili se mi, až na pár míst, ve kterých mi přišli lehce nepřirození. Jediná Natálka Rejková mě ničím pořádně nezaujala. Nebyla vůbec špatná, ale oproti ostatním svým výkonem lehce zanikala.
Představení, za které by se nemuselo stydět žádné komerčnější divadlo. Gratuluji!
(zadáno: 16.9.2020)
Příjemná komedie plná komických situací s vtipným (ale nepřekvapivým) závěrem. Chválím skvělé výkony všech účinkujících (vyzdvihnu však především J. Poláška, K. Frejovou a mou oblíbenou T. Kostkovou). V samotné hře bych na jednu stranu změnil poruchu postavy V. Knopa, sprostých slov tam bylo opravdu přespříliš, na druhou stranu je ale dobré, že na takovou poruchu autoři poukázali. Uvítal jsem, že ač se jedná o komedii, tak tam člověk najde i pár dojemnějších chvilek k zamyšlení.

Pozor, spoiler!
P.S.: Popravdě, tipoval jsem, že doktorem bude některý z pacientů, ale tipoval jsem jiného :).
(zadáno: 10.10.2020)
Divadlo V Celetné se opět vyšvihlo velmi kvalitní hrou a skvělými hereckými výkony, kterým vévodí Aleš Petráš, Lukáš Jůza, Matouš Ruml, Jitka Nerudová a Martina Malina Prášilová. Netradičně uzpůsobené sezení bylo příjemným zpestřením pro pravidelné diváky tohoto divadla. Kdo má rád trochu vážnější hry, ale zároveň se rád baví, si určitě přijde na své.
(zadáno: 11.10.2020)
Tuto komedii mám rád a baví mě. Plzeňské provedení bylo úplně jiné, než to, které jsem viděl v jiném divadle, ale podobně skvělé. Mám radši přirozenější divadlo, ale k této hře mi to přehrávání sedí. Navíc se jednalo o mé poslední představení před znovu uzavřením divadel, takže jsem vypnul a užil si skvělý večer. Určitě musím vyzdvihnout Martina Stránského, to je prostě pan herec a Plzeň je právem na něj pyšná. Bavili mě Michal Štěrba a Marek Mikulášek a i přes přehrávání, které fakt nemám v lásce, jsem se bavil při scénách Kamily Šmejkalové a Kláry Krejsové. Standing ovation byl zasloužený!
(zadáno: 3.6.2021)
Geniální hra, která byla v Chebu velmi dobře zpracovaná i zahraná, ale výkony některých herců bych si v těchto rolích představoval asi ještě o něco výraznější. Snažil jsem se nesrovnávat s filmovou adaptací, kterou mám moc rád, ale úplně to nešlo. Zaujali mě především Magdaléna Hniličková, Radmila Urbanová, Vladimíra Vítová a Daniel Mišák. Nesmím zapomenout ještě na "záskokového" Vuka Čelebiče, který zářil jako Pan Nitranský. Klobouk dolů!
Za příjemně strávený čas v Západočeském divadle dávám hezkých 80%.
(zadáno: 12.6.2021)
85% - první uvedení před diváky
Muzikálová klasika, která je v Plzni skvěle zpracována (jako vždy v DJKT). Člověk si užije příjemný večer se známými melodiemi a ještě známějším příběhem. Představení ovládla fenomenální Charlotte Režná, která Lízu nehrála, ona totiž Lízou byla! Skvěle jí sekundují Lumír Olšovský a Roman Krebs. Oko diváků určitě zaujme krom skvostných výkonů také nádherná scéna a skvělé režijní nápady.
Děkuji plzeňskému muzikálu za moc příjemný večer.
(zadáno: 4.7.2021)
Moc fajn představení na letní scénu. Atmosféru dokresluje nádherná scéna i oheň. Hudba líbivá, kostýmy pěkné, výprava skvělá, režie nápaditá. Co se týče výkonů, určitě vyniknou nádherné hlasy Aleše Slaniny a Jiřího Macha. Oba pánové vládli celému představení. Dále mě zaujali i Lucie Bergerová, Petr Halberstadt a Marek Hurák.
Vřele doporučuji všem a souboru MDB moc děkuji za krásný večer!
(zadáno: 30.7.2021)
85%
Představení bylo moc fajn! Naprosto ideální pro letní večery na Vyšehradě. Všichni tři pánové si hned od začátku získali vyprodané hlediště a ukázali, že patří mezi opravdu skvělé herce, kteří dokážou jak pobavit, tak dojmout. A pozor, pobavit bez zbytečného přehrávání, se kterým se při podobných komediích často setkávám a které mě osobně moc nebaví. Jen tak dál, pánové!
(zadáno: 25.8.2021)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem se toho trochu bál, ale nebylo čeho. Představení patřilo k tomu lepšímu, co jsem na LSS viděl. Fajn komedie plná skvělých výkonů - Horváthová, Jílek, Vaněk, Zahradnická, Vávra, Rous, Čtvrtníček, Götz. Na zadek jsem si z toho nesedl, ale večer jsem si i přes zimu, která byla, moc užil!
(zadáno: 6.9.2021)
Mezi Hrzánovou a Peckovou je zajímavá chemie. Obě dámy se skvěle doplňují a baví diváky. Fajn odreagovačka, jen na můj vkus trochu krátká. Vydržel bych tento herecký (a vlastně i pěvecký) koncert sledovat o dost déle.
(zadáno: 2.5.2014)
Když jsem byl poprvé, byl jsem zklamán. Nevím, jestli mi nesedělo obsazení, nebo ten den vtípky. Dal jsem tomu ale ještě šanci. Byl jsem po druhé a byl jsem nadšen. Exceluje Honza Tenkrát, kterého si zamiluje publikum, samozřejmě Jan Kříž v roli Fontaina, Přemysl Pálek v hlavní roli, nebo Míša Doubravová. Naprosto nejlepší je ale Kačka Steinerová jako Sandy... úžasný vejšky, co si tam dává... a herecky výkon famozní. Střihavkovi bohužel není vůbec rozumět, Gidová není moc dobrá Sandy.