Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (47)
Jan Pařízek: 15 % (74)
Jiří Koula: 15 % (44)
Helena Grégrová: 16 % (88)
Jiří Landa: 18 % (123)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.9.2015)
Představení sice dlouhé, ale nádherné. Klobouk dolů před dvojicí Suchy-Molavcová. Milé výkony. Dále mě velmi zaujal Radim Schwab i Tomáš Novotný, Petr Macháček a Felix Slováček Jr. pobavil v roli Polednice. Dále mě překvapil Jiří Štědroň, Olina Patková, Barbora Smejkalová a Tereza Hálová (oproti ní je Jolana Smyčková slabší). Byli skvělí. Odcházel jsem pokaždé nadšený a s dobrou náladou.
(zadáno: 21.5.2022)
Ale jo... Špatný to nebylo. Hlediště se smálo všemu, já tak polovině z toho. Největší úspěch měl u diváků gay pár ve sprše, u mě především fantastičtí sólisté Procházková (jako Eržika), Salvadori, Pechová a Ratajský. Výkon Bílé příjemný, ale víc mi sedí v poloze, kterou ukáže v poslední písničce. To bylo fajn zklidnění celé té bláznoviny za litra. Ano, vstupné bych uvítal nižší, když za polovic vídám světové muzikály s orchestrem a početnějším obsazením. Ale budiž. Příběh zajímavý, člověk vypne a odreaguje se. Rozhodně nelituji :)
(zadáno: 28.9.2021)
Po druhém zhlédnutí snižuji hodnocení. Poprvé fajn energie, podruhé velká nuda. Při obou reprízách všechny, ač v malém prostoru, přezpíval J. Machulda, z jehož úst se ty písničky poslouchaly opravdu hezky. Ostatní (a mohou mít sebehezčí hlas) nemají moc šancí v těchto písních zaujmout. Skvělou chemii ale mezi sebou měli představitelé dvou hlavních rolí P. Pecha/J. Vágner a M. Peroutka. Jako vždy zaujala D. Hořínková. V menší roli zaujal i M. Hucl (oproti J. Minaříkovi byl přirozený, bez přehrávání). Využití kýčovitých projekcí opět nechápu. Věřím, že všichni z bimbání pochopí, že bimbá zvon.
(zadáno: 9.2.2020)
Hodnotím takto kvůli tématu, které mně osobně není blízké. Za zpracování bych však dal 100%. Naprosto dokonalá scéna, která vás až do konce představení nepřestane překvapovat, kapela, která má náboj, ani vteřinu se člověk nenudí, protože je stále na co koukat. Celému představení vévodí Erika Stárková, je neskutečná! Roztomilá herecky, okouzlující pěvecky. V těsném závěsu září i Ondřej Ruml, Nina Horáková a Pavol Smolárik. Stíny (T. Bareš a M. Klapil) skvěle navozovaly atmosféru, pánové měli skvělý výraz a pohybově nadchli. Stojí to alespoň jednou za to. Pak už záleží, jak divákovi téma sedne.
(zadáno: 15.11.2017)
Velmi jsem se bavil. Krásné kulisy, úžasné (až překvapivé) využití rekvizit, perfektní výkony všech účinkujících. Byl jsem napjat až do poslední vteřiny a na konci představení mě tak zvláštně mrazilo. Opravdu vydařené představení!
(zadáno: 17.3.2019)
Konečně zase po delší době pořádný muzikál v Praze! Opravdu se mi to moc líbilo. Klobouk dolů před O. Brzobohatým - nápaditá hudba a také vše ostatní, co stvořil! Nečekejte ovšem chytlavé melodie, které si budete prozpěvovat při cestě z divadla. Z výkonů vyzdvihnu především J. Sklenáře, A. Fialovou, M. Holého, J. Kretschmerová je bezkonkurenční. Hlavní hvězda V. Dyk podává velmi slušný pěvecký i herecký výkon, ale L. Janota mě svou snaživostí a vtipem zaujal asi více. Velkou zásluhu na mém vysokém hodnocení mají také skvělé choreografie a nádherná scéna.
(zadáno: 30.12.2014)
Nádherný muzikál, velmi pěkná scéna a perfektní výkony Josefa Štágra, Mariana Vojtka, Vlaďky Skalové, nebo Josefa Vágnera. Škoda, že se už nehraje...
(zadáno: 18.9.2017)
Představení se mi moc líbilo. Vyzdvihl bych perfektní hudbu a skvělou Alžbetu Bartošovou nebo Aleše Kohouta. Role jí neskutečně sedí. Určitě doporučuji.
(zadáno: 22.5.2017)
Představení mě velmi překvapilo... Klasické a známé téma s nádhernou výpravou. Jan Ondráček v hlavní roli vynikal svým krásným a čistým projevem. Monika Sommerová byla dokonalou Tornádo Lou. Ostatní podali průměrné výkony. Nebyl tam nikdo, kdo by představení narušoval.
(zadáno: 14.5.2018)
Představení mi vůbec nesedlo (a to mi vůbec nevadí klasika, Lucernu mám rád). Odešel jsem po první půlce totálně znuděný. Vyzdvihnu perfektní výkon Igora Orozoviče. Líbila se mi i Eva Hacurová jako Kněžna. Martin Matejka a jeho ztvárnění vodníka mi ani trošičku nesedělo. Za mě tedy zklamání (asi jsem po dobrých recenzích čekal hodně).
(zadáno: 2.12.2017)
Svůj účel toto představení splnilo. Hezká barevná show pro děti doplněna skvělými výkony hlavních představitelů. Vynikal Tomáš Löbl, Petr Ryšavý, Václav Noid Bárta, tučňáci Jan Fanta, Richard Pekárek a Petr Kutheil. V menších rolích zaujali Jan Tenkrát a Filip Hořejš.
(zadáno: 5.4.2022)
Skvěle napsaná hra... Takový náhled do života Heleny Rubinstein. Výkony všech tří herců skvělé. Vše fungovalo, jak má. Na můj vkus ale bylo přespříliš přestaveb, které oddělovaly ústřižky ze života obou dam.
(zadáno: 3.5.2016)
Opravdu výborná komedie. Diváci se smáli od začátku do konce. Vynikající Lukáš Pečenka a Lukáš Rous, pobavila Martina Randová i Jakub Slach. Určitě se pojedu podívat víckrát.
(zadáno: 16.9.2018)
Opravdu obdivuhodný výkon Barbory Hrzánové v hlavní a jediné roli. Celý text známého díla Karla Hynka Máchy uměla nazpaměť bez jakéhokoliv výpadku či zaváhání. Její podání mi bylo sympatické, dokázala člověka pobavit i dojat. Samotná inscenace tolik nezaujme, ale výkon Hrzánové ano.
(zadáno: 20.4.2019)
Člověk se podívá na Jana Cinu a vidí Malého prince. Titulní a jediná role v představení mu nesmírně sedí. Klobouk dolů! A poslední dvě písně? Neskutečné. To musíte zažít. Díky úžasné hudbě se ocitnete v jiné dimenzi. Scéna a rekvizity... Bravo! Tolik jednoduchých, avšak efektivních nápadů. Jen Studio Dva mi pro toto představení přijde velké. Dovedl bych si to představit v komornějším prostředí a přál bych si "hltat" Cinův výkon z bezprostřední blízkosti. Byl by to určitě ještě silnější zážitek.
(zadáno: 2.6.2015)
Jsou tam rezervy, ale pro mě příjemné překvapení. Skvělá odreagovačka. Excelentní Antalová i Machálková, Helena Vondráčková velmi překvapila... perfektní výkon!... skvělá Korolová, pěvecky překvapil Smička, vynikající Asterová i Kretschmerová, Nosková i Lounová, Langmajer horší zpěv, ale na roli se hodí víc, než Vojtek. Vítek úžasný, a mile překvapil Kotvald, skvělý Peter Pecha a Laco Hudec Šubrt, jako kněz zaujal Lukáš Pečenka. Slabší jen Lounová jako Rosie, Gránský jako Sky a Šinkorová jako Donna.
(zadáno: 12.10.2021)
Z inscenace je cítit poctivost! Všechny složky skvěle fungují a mě, jako diváka, baví. Překlad místy zvláštní, ale člověk si zvykne. Písek na jevišti je velmi efektivní a herci toho naplno využívají. A teď právě k hercům... Antalová a Vaňková - obě srší emocemi, každá roli Donny pojala trochu jinak, ale obě naprosto fantasticky! Ideální zamilovanou dvojicí je jednoznačně Křížová a Florián - tam je úplně všechno, navíc oba disponují nádhernými hlasy. Z dalších rolí musím vyzdvihnout určitě Musilovou, Bergerovou, Jíchu, Przebindu, Skálu i Ondříčka a Matouše. Tři večery za sebou stály za to!
(zadáno: 26.10.2017)
Moc pěkná inscenace. Líbí se mi velmi hravá a příjemná hudba. Orchestr byl skvělý, hlavní představitelé také. Nejvíce zaujal Lumír Olšovský, Ivana Korolová, Dušan Růžička a Marian Mičjar.
(zadáno: 2.7.2022)
Jedno z nejlepších představení, které jsem kdy viděl. Velká poklona a velké poděkování! Berenika Kohoutová byla strhující a Jan Cina opět senzační! Tohle prostě chcete zažít!
(zadáno: 2.5.2014)
Tak mně osobně se Mauglí líbil moc. Pěkná scéna, skvělé choreografie a výkony některých umělců mě zaujaly velmi... především Petr Vančura, Jan Vlas, Jan Kříž a Juraj Čiernik jsou vynikající, každý jiný. Dále Vendula Příhodová, Jan Cina, Petr Opava nebo Richard Tesařík. Svým výkonem šokoval všechny přítomné v roli Baghíry Peter Strenáčik i Jiří Korn, ovšem Jan Sklenář je ještě o chlup lepší. Jan Tenkrát se v prosinci 2017 zhostil záskoku v roli Baghíry a byl famózní. Hodnotím ho stejně jako Jana Sklenáře. Míša Tomešová jako vždy kouzelná. Celkově bych hodnotil představení hodně kladně.
(zadáno: 28.1.2020)
Představení, které jako celek nenadchne ani neurazí. Nadchnou však někteří herci, byť i v menších rolích. Kamenem úrazu je pro mě scéna, která je téměř nijaká. Na velké scéně vznikají prázdná místa (atmosféru džungle mohly hezky navodit třeba projekce). Písničky jsou zcela zbytečné a choreografie by mohly být o dost propracovanější. Oceňuji nádherné masky, na které divák s úžasem kouká. A teď k hercům - T. Horehleď dokonalý! Od začátku do konce mu věříte dětskou hravost a roztomilost. Lásku k němu nádherně vyjadřují V. Týcová a M. Krausová. Za zmínku stojí i L. Kofroň a M. Procházka.
(zadáno: 12.2.2017)
Muzikál, který určitě neurazí. Líbil se mi. Moc hezky zpracované, nápadité kulisy. Velmi chválím hudbu Daniela Bartáka, která dodává muzikálu jistou úroveň. V hlavní roli jsem viděl Jiřího Zonygu, který byl výborný. Moc se mi líbilo, jak s Petrem Ryšavým/Danielem Bartákem zvládli dvojroli. Vyzdvihl bych Jaromíra Dulavu, který mě moc bavil. Iva Marešová byla pěvecky opět výborná, ale Dita Hořínková dokázala zazářit mnhohem více než Marešová.
(zadáno: 1.10.2017)
Fidlovačka opět nezklamala. Představení plné vtipných momentů, skvělá Sandra Pogodová a Daniel Rous, krásné přirozené herectví Lukáše Rouse a milý výkon Ludmily Molínové.
(zadáno: 5.6.2017)
65%
Moc milé jednoduché představení pro děti, které svůj účel splňuje - pobavit malého diváka. Pobaví ale i dospělé! Z hereckých výkonů bych určitě vyzdvihl skvělého Matouše Rumla, dále zaujali Aleš Petráš, Marek Němec a v roli paní učitelky Milena Steinmasslová.
(zadáno: 26.11.2021)
Skvěle napsaná komedie, která má spád a utekla jako voda. Jednoduchá zápletka, nepodbízivý humor, co přát si pro odreagování víc? Vynikala především titulní dvojice - krásným přirozeným herectvím diváky těší Veronika Freimanová a Petr Nárožný snad ani nepotřebuje komentář... I já bych byl rád v jeho věku takhle vitální. Z vedlejších rolí zaujal především Robert Hájek.