Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (38)
Jan Pařízek: 15 % (71)
Jiří Koula: 15 % (43)
Helena Grégrová: 17 % (83)
Jiří Landa: 18 % (120)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.5.2018)
Představení mi vůbec nesedlo (a to mi vůbec nevadí klasika, Lucernu mám rád). Odešel jsem po první půlce totálně znuděný. Vyzdvihnu perfektní výkon Igora Orozoviče. Líbila se mi i Eva Hacurová jako Kněžna. Martin Matejka a jeho ztvárnění vodníka mi ani trošičku nesedělo. Za mě tedy zklamání (asi jsem po dobrých recenzích čekal hodně).
(zadáno: 2.12.2017)
Svůj účel toto představení splnilo. Hezká barevná show pro děti doplněna skvělými výkony hlavních představitelů. Vynikal Tomáš Löbl, Petr Ryšavý, Václav Noid Bárta, tučňáci Jan Fanta, Richard Pekárek a Petr Kutheil. V menších rolích zaujali Jan Tenkrát a Filip Hořejš.
(zadáno: 3.5.2016)
Opravdu výborná komedie. Diváci se smáli od začátku do konce. Vynikající Lukáš Pečenka a Lukáš Rous, pobavila Martina Randová i Jakub Slach. Určitě se pojedu podívat víckrát.
(zadáno: 16.9.2018)
Opravdu obdivuhodný výkon Barbory Hrzánové v hlavní a jediné roli. Celý text známého díla Karla Hynka Máchy uměla nazpaměť bez jakéhokoliv výpadku či zaváhání. Její podání mi bylo sympatické, dokázala člověka pobavit i dojat. Samotná inscenace tolik nezaujme, ale výkon Hrzánové ano.
(zadáno: 20.4.2019)
Člověk se podívá na Jana Cinu a vidí Malého prince. Titulní a jediná role v představení mu nesmírně sedí. Klobouk dolů! A poslední dvě písně? Neskutečné. To musíte zažít. Díky úžasné hudbě se ocitnete v jiné dimenzi. Scéna a rekvizity... Bravo! Tolik jednoduchých, avšak efektivních nápadů. Jen Studio Dva mi pro toto představení přijde velké. Dovedl bych si to představit v komornějším prostředí a přál bych si "hltat" Cinův výkon z bezprostřední blízkosti. Byl by to určitě ještě silnější zážitek.
(zadáno: 2.6.2015)
Jsou tam rezervy, ale pro mě příjemné překvapení. Skvělá odreagovačka. Excelentní Antalová i Machálková, Helena Vondráčková velmi překvapila... perfektní výkon!... skvělá Korolová, pěvecky překvapil Smička, vynikající Asterová i Kretschmerová, Nosková i Lounová, Langmajer horší zpěv, ale na roli se hodí víc, než Vojtek. Vítek úžasný, a mile překvapil Kotvald, skvělý Peter Pecha a Laco Hudec Šubrt, jako kněz zaujal Lukáš Pečenka. Slabší jen Lounová jako Rosie, Gránský jako Sky a Šinkorová jako Donna.
(zadáno: 12.10.2021)
Z inscenace je cítit poctivost! Všechny složky skvěle fungují a mě, jako diváka, baví. Překlad místy zvláštní, ale člověk si zvykne. Písek na jevišti je velmi efektivní a herci toho naplno využívají. A teď právě k hercům... Antalová a Vaňková - obě srší emocemi, každá roli Donny pojala trochu jinak, ale obě naprosto fantasticky! Ideální zamilovanou dvojicí je jednoznačně Křížová a Florián - tam je úplně všechno, navíc oba disponují nádhernými hlasy. Z dalších rolí musím vyzdvihnout určitě Musilovou, Bergerovou, Jíchu, Przebindu, Skálu i Ondříčka a Matouše. Tři večery za sebou stály za to!
(zadáno: 26.10.2017)
Moc pěkná inscenace. Líbí se mi velmi hravá a příjemná hudba. Orchestr byl skvělý, hlavní představitelé také. Nejvíce zaujal Lumír Olšovský, Ivana Korolová, Dušan Růžička a Marian Mičjar.
(zadáno: 2.5.2014)
Tak mně osobně se Mauglí líbil moc. Pěkná scéna, skvělé choreografie a výkony některých umělců mě zaujaly velmi... především Petr Vančura, Jan Vlas, Jan Kříž a Juraj Čiernik jsou vynikající, každý jiný. Dále Vendula Příhodová, Jan Cina, Petr Opava nebo Richard Tesařík. Svým výkonem šokoval všechny přítomné v roli Baghíry Peter Strenáčik i Jiří Korn, ovšem Jan Sklenář je ještě o chlup lepší. Jan Tenkrát se v prosinci 2017 zhostil záskoku v roli Baghíry a byl famózní. Hodnotím ho stejně jako Jana Sklenáře. Míša Tomešová jako vždy kouzelná. Celkově bych hodnotil představení hodně kladně.
(zadáno: 28.1.2020)
Představení, které jako celek nenadchne ani neurazí. Nadchnou však někteří herci, byť i v menších rolích. Kamenem úrazu je pro mě scéna, která je téměř nijaká. Na velké scéně vznikají prázdná místa (atmosféru džungle mohly hezky navodit třeba projekce). Písničky jsou zcela zbytečné a choreografie by mohly být o dost propracovanější. Oceňuji nádherné masky, na které divák s úžasem kouká. A teď k hercům - T. Horehleď dokonalý! Od začátku do konce mu věříte dětskou hravost a roztomilost. Lásku k němu nádherně vyjadřují V. Týcová a M. Krausová. Za zmínku stojí i L. Kofroň a M. Procházka.
(zadáno: 12.2.2017)
Muzikál, který určitě neurazí. Líbil se mi. Moc hezky zpracované, nápadité kulisy. Velmi chválím hudbu Daniela Bartáka, která dodává muzikálu jistou úroveň. V hlavní roli jsem viděl Jiřího Zonygu, který byl výborný. Moc se mi líbilo, jak s Petrem Ryšavým/Danielem Bartákem zvládli dvojroli. Vyzdvihl bych Jaromíra Dulavu, který mě moc bavil. Iva Marešová byla pěvecky opět výborná, ale Dita Hořínková dokázala zazářit mnhohem více než Marešová.
(zadáno: 1.10.2017)
Fidlovačka opět nezklamala. Představení plné vtipných momentů, skvělá Sandra Pogodová a Daniel Rous, krásné přirozené herectví Lukáše Rouse a milý výkon Ludmily Molínové.
(zadáno: 5.6.2017)
65%
Moc milé jednoduché představení pro děti, které svůj účel splňuje - pobavit malého diváka. Pobaví ale i dospělé! Z hereckých výkonů bych určitě vyzdvihl skvělého Matouše Rumla, dále zaujali Aleš Petráš, Marek Němec a v roli paní učitelky Milena Steinmasslová.
(zadáno: 27.11.2015)
Ohromující překlad Milana Malinovského! Rent mě jako vždy bavil, i v češtině, jen mi tam chyběl ten drive anglické verze v Kalichu. Rent je srdcovka a dohnal to jinými částmi. Naprosto skvělý Tomáš Vaněk s Míšou Horkou :) a Laco hudec Šubrt je úžasným Angelem. Překvapila i dvojice Míša Zemánková s Vendulou Příhodovou. Obě předvedly dech beroucí výkony. David Bouša předvedl překrásný hlas. a Kačka Sedláková pobavila. Určitě se běžte podívat, stojí to za to!
(zadáno: 1.12.2014)
2014: Velmi vtipné představení, živá hudba, skvělé herecké výkony, milé pěvecké výkony. Písničky Vám půjdou rychle do hlavy... Mohlo by to být jet o trošičku kratší. Vyzdvihl bych excelentní výkon Lumíra Olšovského, který byl ve všech rolích vynikající, vtipný, každou roli měl perfektně propracovanou a moc hezky zpíval! Musím na to znovu!
2019: Tak jsem se na to dostal až po více než 4 letech. Představení má stále skvělou energii... Eva Staškovičová je úžasným "nováčkem". Nádherně zpívala, skvěle hrála a s L. Olšovským patřila mezi špičku představení!
(zadáno: 25.8.2021)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem se toho trochu bál, ale nebylo čeho. Představení patřilo k tomu lepšímu, co jsem na LSS viděl. Fajn komedie plná skvělých výkonů - Horváthová, Jílek, Vaněk, Zahradnická, Vávra, Rous, Čtvrtníček, Götz. Na zadek jsem si z toho nesedl, ale večer jsem si i přes zimu, která byla, moc užil!
(zadáno: 27.9.2017)
Představení je vtipné, diváci se bavili, exceluje Petr Vančura!!! Už kvůli němu stojí za to vidět "Mojí malou úchylku". A Studio Rubín opět nezklamalo.
(zadáno: 11.1.2015)
Celkově se mi to líbilo. Jan Kříž i Jiří Untermüller byli senzační, ovšem Dasha absolutně nejlepší.
(zadáno: 18.5.2018)
75% - viděno v Činoherním studiu v Ústí nad Labem
Bavil jsem se. Od tohoto autora je to již druhá hra, kterou jsem mohl vidět a nezklamala. Tento humor mi sedí, občas jsem si připadal jak někde v "blázinci" :D. Líbily se mi taneční výstupy jako předěly mezi scénami, které ozdobila nádherná hudba. Jen tedy bílá "opona" je pro promítání malinko nešťastná. Většina textu nebyla čitelná. Z hereckých výkonů mě nejvíce zaujali Aleš Petráš, Jitka Nerudová, Eva Elsnerová, Martin Hofmann, Martina Prášilová a samozřejmě Matouš Ruml, pro kterého muselo být uchopení role velice těžké.
(zadáno: 30.9.2015)
Skvělé představení! Všem vřele doporučuji. Klobouk dolů před účinkujícími!!!
(zadáno: 11.12.2017)
Nebylo to nejhorší, ale zkrátil bych to aspoň o půl hodiny. Písničky dobrý průměr. Z obsazení mě nejvíce uchvátil V.Drahokoupil v hlavní roli, jehož výkon byl opravdu nepopsatelný! D.Gránský podal průměrný výkon. Nádherným hlasem uchvátil J.Štágr, J.Vojtek se mi pěvecky moc nelíbil a M.Vojtko komplexně. B.Josef, D.Hůlka, a M.Gemrotová (v obou rolích) předvedli svůj standardně vynikající výkon, to samé P.Pecha (Raul i Athos), J.Vágner a I.Marešová. V menších rolích se mi líbili L.Černá, M.Šemík. Pobavil Porthos J.Bernath. Velikým mínusem je příliš mnoho "zatmívaček", které jsou i dlouhé.
(zadáno: 12.6.2021)
85% - první uvedení před diváky
Muzikálová klasika, která je v Plzni skvěle zpracována (jako vždy v DJKT). Člověk si užije příjemný večer se známými melodiemi a ještě známějším příběhem. Představení ovládla fenomenální Charlotte Režná, která Lízu nehrála, ona totiž Lízou byla! Skvěle jí sekundují Lumír Olšovský a Roman Krebs. Oko diváků určitě zaujme krom skvostných výkonů také nádherná scéna a skvělé režijní nápady.
Děkuji plzeňskému muzikálu za moc příjemný večer.
(zadáno: 2.6.2015)
Velmi povedené vtipné představení pro diváky, kteří se jdou do divadla odreagovat. Perfektní Peter Pecha a Martin Písařík v hlavní roli, oproti nim naprosto otřesný Sagvan Tofi. Tereza Kostková a Ivana Jirešová mě moc baví v roli Zuzany, Jitka Schneiderová je oproti nim chladnější. Jako Bob je vynikající Aleš Háma i Bronislav Kotiš, Václav Kopta je až příliš vulgární. V roli Skýpaly perlí Lukáš Pečenka i Jaromír Nosek. Dále mě baví Jana Synková, Denny Ratajský, Věra Vodičková, Veronika Stýblová nebo skvělá company (především Pečenka, Pecha, Schreiner a Korbel).
(zadáno: 27.9.2015)
Vtipné představení. Obdivuji výkon paní Janžurové, která byla vtipná a hrála geniálně. Paní herečka! Výkony ostatním byly také skvělé.
(zadáno: 27.9.2015)
Moje první velká činohra. A nezklamala. Ústřední dvojice výborná. Velmi jsem se bavil.