Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (46)
Jan Pařízek: 15 % (73)
Jiří Koula: 15 % (44)
Helena Grégrová: 16 % (88)
Jiří Landa: 18 % (123)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.11.2015)
Ohromující překlad Milana Malinovského! Rent mě jako vždy bavil, i v češtině, jen mi tam chyběl ten drive anglické verze v Kalichu. Rent je srdcovka a dohnal to jinými částmi. Naprosto skvělý Tomáš Vaněk s Míšou Horkou :) a Laco hudec Šubrt je úžasným Angelem. Překvapila i dvojice Míša Zemánková s Vendulou Příhodovou. Obě předvedly dech beroucí výkony. David Bouša předvedl překrásný hlas. a Kačka Sedláková pobavila. Určitě se běžte podívat, stojí to za to!
(zadáno: 1.12.2014)
2014: Velmi vtipné představení, živá hudba, skvělé herecké výkony, milé pěvecké výkony. Písničky Vám půjdou rychle do hlavy... Mohlo by to být jet o trošičku kratší. Vyzdvihl bych excelentní výkon Lumíra Olšovského, který byl ve všech rolích vynikající, vtipný, každou roli měl perfektně propracovanou a moc hezky zpíval! Musím na to znovu!
2019: Tak jsem se na to dostal až po více než 4 letech. Představení má stále skvělou energii... Eva Staškovičová je úžasným "nováčkem". Nádherně zpívala, skvěle hrála a s L. Olšovským patřila mezi špičku představení!
(zadáno: 15.3.2022)
75%
Milá komedie, která rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze na zájezdech v menších městech vidět. Potěší diváka a zpříjemní večer. Výkony všech účinkujících skvělé (alt. R. Hájek a D. Býmová).
(zadáno: 25.8.2021)
Po přečtení zdejších hodnocení jsem se toho trochu bál, ale nebylo čeho. Představení patřilo k tomu lepšímu, co jsem na LSS viděl. Fajn komedie plná skvělých výkonů - Horváthová, Jílek, Vaněk, Zahradnická, Vávra, Rous, Čtvrtníček, Götz. Na zadek jsem si z toho nesedl, ale večer jsem si i přes zimu, která byla, moc užil!
(zadáno: 27.9.2017)
Představení je vtipné, diváci se bavili, exceluje Petr Vančura!!! Už kvůli němu stojí za to vidět "Mojí malou úchylku". A Studio Rubín opět nezklamalo.
(zadáno: 11.1.2015)
Celkově se mi to líbilo. Jan Kříž i Jiří Untermüller byli senzační, ovšem Dasha absolutně nejlepší.
(zadáno: 18.5.2018)
75% - viděno v Činoherním studiu v Ústí nad Labem
Bavil jsem se. Od tohoto autora je to již druhá hra, kterou jsem mohl vidět a nezklamala. Tento humor mi sedí, občas jsem si připadal jak někde v "blázinci" :D. Líbily se mi taneční výstupy jako předěly mezi scénami, které ozdobila nádherná hudba. Jen tedy bílá "opona" je pro promítání malinko nešťastná. Většina textu nebyla čitelná. Z hereckých výkonů mě nejvíce zaujali Aleš Petráš, Jitka Nerudová, Eva Elsnerová, Martin Hofmann, Martina Prášilová a samozřejmě Matouš Ruml, pro kterého muselo být uchopení role velice těžké.
(zadáno: 30.9.2015)
Skvělé představení! Všem vřele doporučuji. Klobouk dolů před účinkujícími!!!
(zadáno: 11.12.2017)
Nebylo to nejhorší, ale... Písničky dobrý průměr, výprava místy fajn, místy laciná. Z obsazení vyzdvihnu Drahokoupila, vedle něj je slabší Gránský a otřesný Kopečný. Výteční Štágr i Vojtek, tragický Vojtko, který fakt neví, kdy se svými "fórky" přestat. Josef, Hůlka a Gemrotová (v obou rolích) předvedli svůj standardně vynikající výkon, to samé Pecha (Raul i Athos), Machulda (Raul) a Marešová s Fišarovou. Velikým mínusem je příliš mnoho "zatmívaček", které jsou i dlouhé.
(zadáno: 12.6.2021)
85% - první uvedení před diváky
Muzikálová klasika, která je v Plzni skvěle zpracována (jako vždy v DJKT). Člověk si užije příjemný večer se známými melodiemi a ještě známějším příběhem. Představení ovládla fenomenální Charlotte Režná, která Lízu nehrála, ona totiž Lízou byla! Skvěle jí sekundují Lumír Olšovský a Roman Krebs. Oko diváků určitě zaujme krom skvostných výkonů také nádherná scéna a skvělé režijní nápady.
Děkuji plzeňskému muzikálu za moc příjemný večer.
(zadáno: 14.5.2022)
Opravdu velmi povedené! Hantec dodává tomuto dílu u nás šmrnc. V hlavních rolích zazářili Petr Štěpán a především Eliška Skálová. Ta mě bavila opravdu od začátku do konce, ve všech hereckých polohách. V dalších rolích mě zaujali Alan Novotný, Jan Brožek a Erika Kubálková. Scéna je krásná, ale časté přestavby jsou příliš dlouhé, choreografie moc hezké, orchestr a hudební aranže špičkové!

Můj dík za krásný večer :)
(zadáno: 2.6.2015)
Velmi povedené vtipné představení pro diváky, kteří se jdou do divadla odreagovat. Perfektní Peter Pecha a Martin Písařík v hlavní roli, oproti nim naprosto otřesný Sagvan Tofi. Tereza Kostková a Ivana Jirešová mě moc baví v roli Zuzany, Jitka Schneiderová je oproti nim chladnější. Jako Bob je vynikající Aleš Háma i Bronislav Kotiš, Václav Kopta je až příliš vulgární. V roli Skýpaly perlí Lukáš Pečenka i Jaromír Nosek. Dále mě baví Jana Synková, Denny Ratajský, Věra Vodičková, Veronika Stýblová nebo skvělá company (především Pečenka, Pecha, Schreiner a Korbel).
(zadáno: 27.9.2015)
Vtipné představení. Obdivuji výkon paní Janžurové, která byla vtipná a hrála geniálně. Paní herečka! Výkony ostatním byly také skvělé.
(zadáno: 27.9.2015)
Moje první velká činohra. A nezklamala. Ústřední dvojice výborná. Velmi jsem se bavil.
(zadáno: 11.2.2022)
95%
Tak tohle bylo luxusní! Skvělé dílo v úžasném zpracování. Ivana Vaňková si zaslouží nominaci na Thálii - pěvecky i herecky skvostná! Její mimika je neskutečná. Z dalších rolí byla výtečná Eliška Skálová a jako vždy i menší roli famózně zahrál a zazpíval Jonáš Florián. Velmi zaujal i Marco Salvadori a Lukáš Janota byl jako vždy výborný. Jednoduchá, ale krásně funkční scéna, minimum rekvizit. Fakt krásné kvalitní divadlo.

Edit.: Kdo to viděl těsně po premiéře, jděte znovu... Je to ještě o několik tříd lepší! Všichni sólisté zvládají své náročné pěvecké party naprosto bez zaváhání!
(zadáno: 23.6.2021)
95%
To bylo něco neskutečného! Skvělá show plná excelentních tanečních čísel, vtipných momentů, hravých písní a narážek na ostatní muzikálová díla.
Z obsazení určitě vyzdvihnu J. Hruškociho a M. Holce, kteří bojovali proti opravdu okouzlujícímu D. Krausovi (Shakespeare v jeho podání si získá snad každého diváka). Této trojici skvěle sekundovali především S. Hanzlíčková, dále K. Jägerová a L. Ondruš, L. Olšovský (záskok), v menších rolích i P. Klimenda a A. Rezner, v company Ch. Režná. Už teď se nemohu dočkat dalších repríz, které uvidím. Tohle lze totiž vidět opravdu jen v DJKT!
(zadáno: 20.7.2016)
Procházka historií Divadla Semafor. Příjemné a líbivé představení, jak už to v Semaforu bývá. Pan Suchý má můj obrovský obdiv. skvělý byl i Petr Macháček s Karolinou Gudasovou. Pobavila Olina Patková.
(zadáno: 24.4.2014)
Milý, vtipný, profesionální muzikál, který pobaví, nezklame a diváci si odnesou pěkný zážitek, protože muzikál má krásné téma. Na Fidlovačce uvidíte moc pěkné velké kulisy, plno rekvizit a mnoho skvělých interpretů, kteří v představení zpívají, hrají i tančí. Nejvíc se mi líbil Lukáš Pečenka a Danny Ratajský. Lukáš Rous v hlavní roli naprosto přesvědčivý, obrovské zlepšení ve zpěvu. Je opravdu vynikající. Hlavní role si zaslouží :)
(zadáno: 24.3.2022)
Když jsem odcházel z představení, říkal jsem si "Nikdy není pozdě na uvedení náročnější komedie s dvojicí Vydra & Paulová. Konečně to přišlo!" Oba účinkující dokázali, že jsou opravdu kvalitními herci, zdařile střídali několik rolí a diváky ze srdce pobavili bez zbytečného pitvoření či laciných vtípků. Samotná hra se mi líbila, dalo se v ní skvěle orientovat, ale proč je tak dlouhá? Zkrátit o půl hodiny a bude to ideální. Takhle mi to přišlo až moc zbytečně rozvleklé a na pozornost náročnější, zvlášť po dlouhém pracovním dni. Určitě ale stojí za vidění, už kvůli titulní dvojici.
(zadáno: 9.12.2015)
Moc milé představení. Známé líbivé melodie, známé texty, krásný příběh. Určitě stojí za vidění. Výborný Petr Štěpánek v hlavní roli. Velmi dobrá Kateřina Brožová, ovšem Monika Absolonová je výraznější, vynikající pan Kostka (nový Jiří Žák není moc dobrý, občas šišlá a zapomíná texty), pobavil Václav Vydra a celé divadlo rozesmál Lumír Olšovský, který podal jako vždy bezchybný výkon. Výborně mu sekunduje Linda Fikar Stránská. Neseděl mi hlas Bohuše Matuše, Jan Urban se mi líbil více.
(zadáno: 30.12.2014)
Nic moc... herecké výkony sice velmi dobré, ale zpěv je horší, především "Lásko má já stůňu". to se musel autor obracet v hrobě. Aspoň, že tato herečka byla dobrá herecky, ale zpívat už jí nechci slyšet radši nikdy.
(zadáno: 15.8.2021)
Tento muzikál patří mezí mé srdcovky, a tak jsem se moc těšil. Užil jsem si to, ale musím uznat, že je z toho (nevím, jestli od začátku nebo až teď po několika letech uvádění) trochu "šaškárna". Původní scénář má sám o sobě fajn humor, a tak si říkám, jestli je potřeba přidávat něco víc (a vesměs se jednalo spíše o nevkusné vtípky a zbytečné přehrávání). Poděkovat však musím alespoň Danielu Bambasovi a Marii Křížové. Patřili mezi hvězdy večera a své role zahráli se ctí a pokorou.
(zadáno: 20.6.2017)
Opravdu mimořádný zážitek! Skvělou přirozenou kulisou je samotný Hněvín, který herci využívají na 100%. Hudba, která neomrzí. Příběh, který všichni milujeme. A když se k tomu přidají perfektní výkony herců, tak vznikne skvělé představení. Excelentní Lucia Jagerčíková jako královna, zaujal i Král Daniel Rous a v roli Peška Ondřej Dvořák. Všem vřele doporučuji!
2020: Atmosféru má představení stále stejnou, opět zářila Lucia Jagerčíková (tentokrát už jako Nývltová), moc se mi líbil král v podání Jana Beneše a celé představení svou skvělou energií ovládla Karolína Herzinová.
(zadáno: 15.9.2019)
Představení po půl roce bez oprašovačky... Také to tak bohužel vypadalo. Osvětlovač otřesný, orchestr místy falešný, nesehrané choreografie... Nicméně Noc na Karlštejně má své kouzlo, a tak neodjíždím zklamaný. Nejvíce se mi líbili Petra Peterová a Jaroslav Kovacs. Radek Zima vypadal trochu jako vítěz Muže roku a chůzi měl jako při módní přehlídce, což mě pobavilo, ale jinak samozřejmě zahrál Karla IV. moc hezky. Navíc i při zpěvu má příjemný hlas. Věřím, že kdyby se hrálo častěji, dopadne představení mnohem lépe.
(zadáno: 23.9.2021)
Příjemná inscenace, která divákům připomene oblíbený film. Scéna v divadle na můj vkus až moc barevná, kostýmy pěkné, choreografie velmi dobré. P. Štěpánek jako vždy výtečný, M. Sikorová zaujala od začátku svým hereckým projevem a pak vyvolala husí kůži při interpretaci písně "Lásko má, já stůňu". V dalších rolích zaujali i T. Lněnička, J. Láska a v neposlední řadě i pěvecký Bůh Martin Růža, který i v tom málu, co tam má, zaujme snad každého z přítomných diváků. Role Šaška pro mě byla místy rušivá, obešel bych se bez ní.
Na zadek si z toho člověk nesedne, ale užije si fajn večer.