Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (38)
Jan Pařízek: 15 % (71)
Jiří Koula: 15 % (43)
Helena Grégrová: 17 % (83)
Jiří Landa: 18 % (120)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.6.2019)
65% VG
Jsem rád, že jsem představení viděl, Hegerovou miluji, ale znovu asi nemusím. Samotný text mi přišel trochu nezáživný, zpracování však velmi dobré a nápadité. Živá kapela super, ale hercům bych dal porty. Mikrofony v ruce občas rušily. Výkony všech účinkujících byly skvělé. Nejvíce mě zaujaly Nina Horáková a Zuzana Mauréry. Celkově jsem čekal ale asi vic no...
(zadáno: 14.9.2019)
Muzikál opravdu povedený, ale zpracování už je slabší. Scéna je pro Hybernii moc malá a už trochu nemoderní. Prospěla by tomu určitě lepší výprava, jinak nemám výhrady. Bohouš Josef svým nádherným silným hlasem lehce zastínil Janka Ledeckého, který mě ale především herecky moc překvapil a líbil se mi. Sabina Laurinová byla kouzelná, vypadá pořád stejně skvěle! Návrat Jany Feriové na jeviště je trefa do černého. Má zajímavou barvu hlasu a její sólo patřilo k vrcholům představení. Standardně dobrý výkon pak předvedl Tomáš Trapl. Jsem rád, že jsem to viděl, je to legenda, ale víckrát už nemusím.
(zadáno: 15.8.2021)
Tento muzikál patří mezí mé srdcovky, a tak jsem se moc těšil. Užil jsem si to, ale musím uznat, že je z toho (nevím, jestli od začátku nebo až teď po několika letech uvádění) trochu "šaškárna". Původní scénář má sám o sobě fajn humor, a tak si říkám, jestli je potřeba přidávat něco víc (a vesměs se jednalo spíše o nevkusné vtípky a zbytečné přehrávání). Poděkovat však musím alespoň Danielu Bambasovi a Marii Křížové. Patřili mezi hvězdy večera a své role zahráli se ctí a pokorou.
(zadáno: 28.9.2021)
Lepší průměr. Příběh milý, má to prima energii, ale až dnes jsem si pořádně uvědomil, jak moc měl Matuška specifický hlas. Pěvecky se mu z mnou viděneho obsazení přiblížil pouze J. Machulda v menší roli. Ten, kdyby odzpíval celý muzikál, to by bylo! Ostatní (a mohou mít sebehezčí hlas) nemají moc šancí v těchto písních zaujmout. Skvělou chemii ale mezi sebou měli představitelé dvou hlavních rolí P. Pecha a M. Peroutka. Jako vždy zaujala D. Hořínková. Velmi dobří byli i B. Kotiš a v menší roli M. Hucl. Využití kýčovitých projekcí opět nechápu. Věřím, že všichni z bimbání pochopí, že bimbá zvon.
(zadáno: 30.9.2015)
Nenadchne, neurazí... chválím velmi pěknou scénu, efekty, světla, vynikající kapela, některé výkony jsou skvělé, některé horší (pěvecké). Herecky se mi moc líbil představitel hlavní role.
(zadáno: 10.10.2016)
Na zadek jsem se úplně neposadil, ale líbilo se mi to. Perfektní M. Procházková v roli Bonnie. Líbil se mi Clyde Noid, bezchybný Vaněk a Kumpricht. Skvělý Bohouš Josef. Líbily se mi písně i obsazení, ale jako celek nic extra. Dobrý průměr.
(zadáno: 8.11.2016)
Svůj účel hra splnila. Pobavit diváky na zájezdovkách. Mnoho dvojsmyslů a x dveří. To jsou představení od Háty. Bavil jsem se, ale je to takový jednodušší humor. Velmi mě bavila Jana Zenáhlíková. Její brilantní přirozené herectví bez zbytečného pitvoření hlasu, ksichtů apod. Příjemný výkon předvedl i Filip Tomsa a Veronika Jeníková. Olze Želenské by prospělo méně již výše zmíněných ksichtíků, aby za každou cenu pobavila diváky.
(zadáno: 11.12.2017)
Nebylo to nejhorší, ale zkrátil bych to aspoň o půl hodiny. Písničky dobrý průměr. Z obsazení mě nejvíce uchvátil V.Drahokoupil v hlavní roli, jehož výkon byl opravdu nepopsatelný! D.Gránský podal průměrný výkon. Nádherným hlasem uchvátil J.Štágr, J.Vojtek se mi pěvecky moc nelíbil a M.Vojtko komplexně. B.Josef, D.Hůlka, a M.Gemrotová (v obou rolích) předvedli svůj standardně vynikající výkon, to samé P.Pecha (Raul i Athos), J.Vágner a I.Marešová. V menších rolích se mi líbili L.Černá, M.Šemík. Pobavil Porthos J.Bernath. Velikým mínusem je příliš mnoho "zatmívaček", které jsou i dlouhé.
(zadáno: 11.10.2018)
Můj šálek kávy to není. Téma mě tolik nezaujalo. Ale zpracování a výkony opět velmi kvalitní a poctivé, jak je v Činoheráku zvykem. Oceňuji nápaditou projekci a práci s rekvizitami a technikou. Takže tak padesát na padesát. Věřím, že si to ale své diváky najde.
(zadáno: 24.3.2019)
Průměr, žádné velké umění, ale diváci se baví. A za tímto účelem je tento muzikál určitě dělaný. Já bohužel nemusím humor stylu "převlékneme se za ženský". Ač to mělo své odůvodnění, nedokázal jsem se smát tolik, jako většina hlediště. Z obsazení vyzdvihnu především M. Zemánkovou v roli Sylvie a Y. Blanarovičovou v roli Terezy. Obě dámy předvedly především skvělý herecký výkon. Určitě nesmím zapomenout na J. Obermaierovou/J. Bouškovou a J. Přeučila/J. Laufera. Byli kouzelní - legendy! Pěveckým výkonem nadchla L. Finková/P. Ďuriačová. Za scény s nimi dávám dobrých 50%.
(zadáno: 15.9.2019)
Představení po půl roce bez oprašovačky... Také to tak bohužel vypadalo. Osvětlovač otřesný, orchestr místy falešný, nesehrané choreografie... Nicméně Noc na Karlštejně má své kouzlo, a tak neodjíždím zklamaný. Nejvíce se mi líbili Petra Peterová a Jaroslav Kovacs. Radek Zima vypadal trochu jako vítěz Muže roku a chůzi měl jako při módní přehlídce, což mě pobavilo, ale jinak samozřejmě zahrál Karla IV. moc hezky. Navíc i při zpěvu má příjemný hlas. Věřím, že kdyby se hrálo častěji, dopadne představení mnohem lépe.
(zadáno: 28.1.2020)
Představení, které jako celek nenadchne ani neurazí. Nadchnou však někteří herci, byť i v menších rolích. Kamenem úrazu je pro mě scéna, která je téměř nijaká. Na velké scéně vznikají prázdná místa (atmosféru džungle mohly hezky navodit třeba projekce). Písničky jsou zcela zbytečné a choreografie by mohly být o dost propracovanější. Oceňuji nádherné masky, na které divák s úžasem kouká. A teď k hercům - T. Horehleď dokonalý! Od začátku do konce mu věříte dětskou hravost a roztomilost. Lásku k němu nádherně vyjadřují V. Týcová a M. Krausová. Za zmínku stojí i L. Kofroň a M. Procházka.
(zadáno: 7.9.2020)
Přemýšlel jsem v průběhu představení, zda se mi to, co vidím na jevišti, líbí nebo ne. Došel jsem k názoru, že svým způsobem vlastně ano. Geniální režijní nápady, skvělé výkony P. Vančury, Z. Stivínové a R. Mikluše a nezapomenutelná diskotéka DJ Petra Vančury před představením. Kdy se vám podaří zapařit si ve Stavovském? Za tento ojedinělý zážitek a zajímavou divadelní zkušenost s takto nekonvenčním a moderním představením dávám dobrých 50%. Rozhodně nelituji, že jsem necelé 2,5 hodiny strávil při tomto představení. Nicméně přestávka by neuškodila. Ke konci jsem už lehce ztrácel pozornost.
(zadáno: 22.12.2014)
To jsem opravdu nečekal. 40% dávám za perfektní výkon Lucie Jagerčíkové, pobavila Karolína Herzinová, některé stálice nezklamaly, ale ten zbytek? Scéna celkem nudná, stále opakující se, příliš zdlouhavé... Škoda.
(zadáno: 30.12.2014)
Nic moc... herecké výkony sice velmi dobré, ale zpěv je horší, především "Lásko má já stůňu". to se musel autor obracet v hrobě. Aspoň, že tato herečka byla dobrá herecky, ale zpívat už jí nechci slyšet radši nikdy.
(zadáno: 11.3.2015)
Asi jsem čekal víc. Výkony skvělé, hlavně Vít Herzina a Jiří Kraus, ale nějak se to vleklo, chvílemi nuda. Celkově mě to nějak nedostalo. Znám v Mostě lepší hry.
(zadáno: 14.8.2015)
Ono by mě to i bavilo, kdyby to bylo kratší a necpal se tam Tofi s Vaculíkem. Jejich výkony byly otřesné, nudné, trapné, zdlouhavé a já nevím, co ještě. Excelentní ústřední dvojice Pytloun a Doležalová, zaujala Genny Ciatti. Zbytek byly příjemné pěvecké a herecké výkony, nic víc. Čekal jsem větší bombu.
(zadáno: 1.10.2015)
Na můj vkus až moc vulgarismů. Příliš dlouhé, ale zase některé scény jsou velmi pěkně a vtipně vymyšlené. Odcházel jsem z divadla trochu rozpačitý. Co musím vyzdvihnout, to je vynikající výkon Patrika Děrgela :) stojí za vidění asi jednou, ale víc ne.
(zadáno: 7.11.2015)
Nebylo to špatné. Několik vtipných momentů, nádherné kulisy, skvělé herecké výkony a opravdu excelentní Jakub Koudela. Troufám si říci, že byl nejlepší z celého představení! Jako celek mě to ale nezaujalo.
(zadáno: 22.3.2016)
Muzikál mě nějak extra neuchvátil. Líbily se mi písně, ale dějově je to fakt mizerný. Vyzdvihnu výkon excelentního Radima Schwaba v hlavní roli Šalamouna. Herecky i pěvecky nepřekonatelný. Sibyla v podání Elišky Ochmanové byla také vynikající. Překvapil mě Zbyněk Fric v roli Baltora. Byl výborný. Taneční role Čas v podání Marka Lhotskýho... opravdu zážitek! Líbila se mi i Hanka Křížková, Vanda Károlyi, Adriana Bajtková. Z company zaujal David Bouša.
Celkově je to zvláštní a určitě to nebude mou divadelní drogou.
(zadáno: 28.2.2017)
Oddechové představení, ovšem od hry s perfektní Simonou Stašovou bych čekal něco víc. Velmi laciný humor, přehrávání Michala Dlouhého a spoustu dalšího. Petr Vančura zaujal i přes ortézu na noze, která mu značně zkomplikovala ten den výkon.
(zadáno: 5.4.2015)
Nějak mě to nezaujalo, nepochopil jsem myšlenku tohoto díla, ale Ondřej Izdný byl opravdu famózní!
(zadáno: 15.1.2016)
Bylo to vtipné, ale znovu to už vidět nemusím. Vůbec jsem to totiž nepochopil :D. Trochu úlet no... Skvělý ovšem byl Jaroslav Slánský! :)
(zadáno: 18.11.2016)
Jako celek mě určité části nudí, určitě mě dojímají (těch je méně). Naprosto nejlepší výkon podal Ladislav Korbel jako Mickey. Líbila se mi i Michaela Horká, Dominika Richterová, Tomáš Löbl, David Bouša nebo Bára Rajnišová. DJ bych vyškrtl (zbytečný, blbý, trapný).
2016 - zájezd Plzeň 50%.
2018 - zájezd Chomutov 40%. Téměř 4,5 hodiny, šílenost.
2021 - KCP Praha - 20%. Pořád dlouhá nuda, ale září moc šikovný Moulis i úchvatná Horká.
(zadáno: 28.2.2017)
Představení tohoto divadla pro mě rok od roku ztrácí kouzlo. Chybí kompletní sestava hlavních představitelů. Hry na můj vkus až moc moderní.