Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (37)
Jan Pařízek: 15 % (71)
Jiří Koula: 15 % (43)
Helena Grégrová: 17 % (83)
Jiří Landa: 18 % (120)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.6.2021)
75%
Plzeňské zpracování je fenomenální, ovšem dílo jako takové si mě bohužel nezískalo. Věděl jsem, do čeho jdu, ale i přesto jsem tomu rád dal šanci. I když to ale nebude, jako v mém případě, pro někoho šálek kávy, ani chvíli se nudit nebude. Neustále je na co koukat. Vynikající režie, nádherná scéna, excelentní výkony (jak jinak v Plzni, že?). Zde září především J. Hruškoci, S. Topinková Fořtová, P. Klimenda, R. A. Shejbal a P. Režný s Ch. Režnou.
(zadáno: 1.1.2019)
Krásná inscenace! Doteď na to vzpomínám... nejvíce mě nadchli Anna Julie Slováčková a Filip Hořejš. Škoda, že už to nejspíš v tomto obsazení nikdy neuvidíme.
(zadáno: 14.4.2015)
Já nadšení nesdílím. Nelíbilo se mi skoro nic. Asi dvě nebo tři písně mi utkvěly v paměti a líbily se mi. Jinak jsem se nudil. Téma mi nesedlo a moc mě to mrzí. 20% dávám za bezchybný výkon Markéty Procházkové, která byla opravdu excelentní!
(zadáno: 19.1.2020)
Po delší době zase pořádný kvalitní muzikál v Praze (a konečně s živým orchestrem!). Scéna pěkná, kostýmy taktéž, akrobacie je tam tolik, že nevíte, kam dřív koukat, výkony fantastické (musím vyzdvihnout především hlavní čtveřici - Pechu, Korolovou, Hořínkovou a Čekana). Doporučuji všem... malým i velkým. Dětem se budou líbit zvířátka a dospělé dojme vztah Kaly a Tarzana. Vyladit by se mohl zvuk. Místy byla hudba slyšet o dost více, než samotní účinkující.
(zadáno: 6.11.2019)
Studio Ypsilon 2019 - R. Pekárek a L. Adam
Bravo! Nevídané představení, kterému vévodí dva skvostní umělci za doprovodu klavíru. Zaujala mě hudba, "vzrušující" děj a práce s projekcí. "Thrill me" mělo snad vše, co má mít kvalitní komorní muzikál. Snad jen s jednou jedinou vadou... Neskutečně to uteklo. Člověk se pomalu nenadechl a byl tu konec. Rád bych pro srovnání viděl i druhou alternaci.
(zadáno: 19.2.2018)
95%
Pro fanoušky Jonathana Larsona je tento muzikál opravdu skvostem naší muzikálové scény. Perfektní hudba, živá kapela, neuvěřitelné výkony všech účinkujících. Příběh, který nesmírně pobaví, ale také dojme. Pár procent strhávám jen za zvuk - občas hudba přehlušila umělce a bylo hůř rozumět. Jinak bez chybičky a všem vřele doporučuji. Bravo!
(zadáno: 16.9.2020)
Příjemná komedie plná komických situací s vtipným (ale nepřekvapivým) závěrem. Chválím skvělé výkony všech účinkujících (vyzdvihnu však především J. Poláška, K. Frejovou a mou oblíbenou T. Kostkovou). V samotné hře bych na jednu stranu změnil poruchu postavy V. Knopa, sprostých slov tam bylo opravdu přespříliš, na druhou stranu je ale dobré, že na takovou poruchu autoři poukázali. Uvítal jsem, že ač se jedná o komedii, tak tam člověk najde i pár dojemnějších chvilek k zamyšlení.

Pozor, spoiler!
P.S.: Popravdě, tipoval jsem, že doktorem bude některý z pacientů, ale tipoval jsem jiného :).
(zadáno: 5.4.2015)
Vtipné, hudba skvělá, výkony Markéty Procházkové i Kateřiny Steinerové v hlavní roli excelentní, Michael Kluch a Ondřej Izdný = geniální. Líbilo se mi to.
(zadáno: 1.8.2017)
Jedinečná Marta Kubišová, která nádherně ladí s Anetou Langerovou. Skvělá hudba, krásné texty, perfektní kapela a ozvučení, zajímavý příběh. Igor Orozovič vynikal z mužského obsazení. Výkon Milana Heina opravdu podprůměrný. Jsem rád, že jsem toto jedinečné představení mohl vidět.
(zadáno: 10.2.2019)
Nic jsem radši nečekal a rozhodně nejsem zklamaný. Byly momenty, kdy jsem se upřímně smál, byly ale i momenty, kdy jsem si říkal, co to má jako znamenat :D Bylo to bláznivý, ujetý a vlastně docela fajn... příjemná odreagovačka. Měl jsem štěstí na skvělé obsazení - vynikali především Lukáš Pečenka, Dana Morávková/Sandra Pogodová, Peter Pecha, David Bouša (hajný) a Tereza Nekudová. Při scéně "Mít křídla" (Pecha & Nekudová) jsem doslova brečel smíchy. Svůj účel to asi splňuje - pobavit diváky, kteří na necelé 2,5 hodiny utečou od reality.
(zadáno: 2.6.2015)
Hudebně mě Mušketýři baví, viděl jsem několik obsazení - starší i nové. Ze starších ostřílených "bardů" stále září Bohouš Josef, Sylva Schneiderová, Josef Vojtek, Linda Finková, Zdenka Trvalcová nebo Zbyněk Fric. Z nováčků překvapil v roli Athose Peter Pecha. Byl famózní! To samé Lucia Jagerčíková jako Mylady. V poslední době zklamání od Radky Fišarové (královna) nebo Mariana Vojtka (Athos). Otřesné komické duo Kuželka a Vyskočil.
(zadáno: 28.10.2018)
Tak přesně tohle jsem od toho čekal. Moc hezká pohádková podívaná, která mě příjemně naladí na blížící se Vánoce. Moc se mi líbila Nikola Ďuricová v roli Popelky. Ta byla opravdu kouzelná! Skvěle se k ní hodil Milan Peroutka, který premiérově a naprosto skvěle zahrál prince. Jana Švandová byla vynikající Macechou a její Dora Kateřina Sedláková jakbysmet. Z menších rolí se mi líbili Karel Heřmánek st., Lukáš Adam a Lukáš Kofroň. Zvířata byla zajímavých zpestřením a scény se sovou v podání Barbory Králové byly vrcholem představení. Určitě doporučuji rodinám s dětmi.
(zadáno: 7.11.2015)
Nebylo to špatné. Několik vtipných momentů, nádherné kulisy, skvělé herecké výkony a opravdu excelentní Jakub Koudela. Troufám si říci, že byl nejlepší z celého představení! Jako celek mě to ale nezaujalo.
(zadáno: 8.10.2019)
Po dlouhé době fakt moc pěkné představení... bez zbytečných vulgarit a přemíry dvojsmyslů. Od srdce jsem se bavil. Trojice Vydra, Konvalinková a Boušková nezklame! Délka pro tři mini příběhy ideální, několikrát se herci navzájem odbourali. Bylo vidět, že si to užívají a to je hlavní, protože pak si to užíváme i my diváci.
(zadáno: 16.8.2021)
V Osečanech jsem zažil opravdu příjemné dvě hodiny plné smíchu. Skvělé představení, kterému vévodí především úžasné výkony všech účinkujících. Zuzana Bydžovská byla kouzelná, Daniel Krejčík v úplně jiné herecké poloze, než jsem ho doposud viděl, taktéž. Velmi mě bavily jeho narážky na život na vesnici a říkám si, jak moc se s nimi ztotožňuje v reálném životě. Jo a Matěj Stropnický prostě patří na jeviště. Talent nezapře! Toto představení už zřejmě znovu neuvidím, ale vzpomínat budu ještě hodně dlouho!
(zadáno: 24.9.2016)
Skvělá komedie, při které se člověk směje, ale cítí i napětí a očekává, jak to vůbec dopadne. Na konci je divák, řekl bych, velmi překvapený. Zajímavá zápletka. Já se moc bavil. Vyzdvihuji naprosto bezchybný výkon Lukáše Pečenky a Sandry Pogodové!
(zadáno: 9.2.2019)
Velmi dobrá hra zpracovaná velmi moderně, efektivně a nápaditě. Scéna byla naprosto úžasná, stále bylo na co koukat. Herecké výkony všech herců byly perfektní. To, že je Daniel Krejčík famózní herec, už víme, ale že Matěj Stropnický bude tak přirozený a skvělý, to bylo pro mě překvapení. Talent! Oba pány doplňuje neméně dobrá Sandra Nováková. Večer v La Fabrice byl pro mě opravdu zážitkem. City mezi hlavními postavami byly tak neuvěřitelně uvěřitelné :). Tohle se fakt povedlo!
(zadáno: 26.2.2019)
Ještě teď mě bolí břicho a hlava od smíchu :D Dokonalost! Nádherná scéna, skvělá hudba, nespočet vtipných pasáží, úžasná a nezapomenutelná improvizace a samozřejmě vynikající výkony! Vynikali především Lumíra Přichystalová (úžasné herectví i zpěv!), Petr Vršek, Jaroslava Kretschmerová a William Valerián. Děkuji za opravdu mimořádný zážitek!!! :-)
(zadáno: 28.12.2015)
Pěkné vánoční představení, žádné veledílo, ale milé. Vyzdvihl bych neuvěřitelný výkon, který podal nováček Peter Pecha! Má nádherný hlas. Líbil se mi moc i Juraj Bernáth a Filip Antonio. Já byl spokojený.
(zadáno: 23.1.2019)
Tak tato hra mě opravdu ničím neoslovila. Nezáživný text, který si ani herci pořádně neužívali, a proto ani jeden z herců nebyl skvělý. Zasmál jsem se možná tak 5x. Hlavní dvojice se snažila pobavit diváky alespoň dvojsmysly a vulgarismy. Což u mě bohužel (nebo bohudík?) nefunguje. Tohle si Simona Stašová nezaslouží. Doufám, že ji brzy uvidíme v lepší inscenaci.
(zadáno: 28.2.2017)
Oddechové představení, ovšem od hry s perfektní Simonou Stašovou bych čekal něco víc. Velmi laciný humor, přehrávání Michala Dlouhého a spoustu dalšího. Petr Vančura zaujal i přes ortézu na noze, která mu značně zkomplikovala ten den výkon.
(zadáno: 9.9.2018)
Po nějaké době zas kvalitně udělaný muzikál v Praze. Scéna formou sedmi panelů je skvěle udělaná, takže mi ani nevadilo, že je to, co se kulis týče, tak chudé. Výkony vesměs vynikající, jen mi přišlo, že výkony pánů (především R.Pekárek, R.Tomeš, J.Tenkrát/L.Adam, J. Fanta, V. Novák) jsou lepší, než průměrné výkony dam (s výjimkou skvělé S.Tlusté/M. Tomešové a K.Steinerové/M. Křížové/K. Bohatové ve víceroli). Snad se to časem vyrovná. P.Pálek se mi v jiných rolích líbil o hodně víc. Má to energii, která na vás dolehne i v poslední řadě.
(zadáno: 12.10.2019)
Na můj vkus trochu dlouhé, ale rozhodně jsem se nenudil! Muzikál je skvělým nástupcem úspěšného Osmého světadílu. Z herců jde nepopsatelná energie. Moc se mi líbili Zbyněk Fric, Richard Pekárek a Marianna Polyáková. Příběh moc hezky zpracovaný, choreografie skvělé. Nebyl zde slabý článek. Hodnotím vysoko hlavně kvůli náboji všech účinkujících. Zvedli mě ze sedačky.
Další reprízy opět bomba! Představení vládla Marie Křížová, zamiloval jsem se do Mariky Procházkové a Tomeš s Tenkrátem standardně skvělí. Z další návštěvy vyzdvihnu určitě Nikolu Ciprovou, Jana Mikulu a Valentýna Pokorného.
(zadáno: 2.10.2015)
Určitě stojí za vidění! Zajímavé :) a vynikající orchestr.
(zadáno: 30.7.2021)
85%
Představení bylo moc fajn! Naprosto ideální pro letní večery na Vyšehradě. Všichni tři pánové si hned od začátku získali vyprodané hlediště a ukázali, že patří mezi opravdu skvělé herce, kteří dokážou jak pobavit, tak dojmout. A pozor, pobavit bez zbytečného přehrávání, se kterým se při podobných komediích často setkávám a které mě osobně moc nebaví. Jen tak dál, pánové!