Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (39)
Jan Pařízek: 15 % (72)
Jiří Koula: 15 % (43)
Helena Grégrová: 17 % (84)
Jiří Landa: 18 % (120)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.10.2019)
Představení jsem zatím viděl jen na generální zkoušce a už tam jsem věděl, že to potřebuji vidět znovu. Jedná se o opravdu nevídanou inscenaci, při které vlastně nevíte, co děláte, proč to děláte a na konci se Vám Vaše otázky rozluští a jste nadšení, šokovaní! Po technické stránce funguje vše dokonale. Petr Vančura svým typickým humorem provází celým večerem. Této role se zhostil jako vždy excelentně. Pokud chcete zažít něco, co jste ještě nikdy nezažili, navštivte Putinovy agenty. Nebudete litovat!
(zadáno: 19.10.2019)
75% za zapálení a energii všech účinkujících
Opravdu jsem se bavil. Komedie trochu jednodušší, ale skvěle zpracovaná a obsazená. Vynikali především Ernesto Čekan, Milan Enčev, Kateřina Peřinová a čistým herectvím potěšil mladičký Jindřich Žampa. Určitě doporučuji všem, kteří chtějí v divadle vypnout, odreagovat se a užívat si i improvizaci skvělých herců. Nelze očekávat veledílo, ale svůj účel - pobavit diváka - tato komedie naprosto splňuje.
(zadáno: 12.10.2019)
Na můj vkus trochu dlouhé, ale rozhodně jsem se nenudil! Muzikál je skvělým nástupcem úspěšného Osmého světadílu. Z herců jde nepopsatelná energie. Moc se mi líbili Zbyněk Fric, Richard Pekárek a Marianna Polyáková. Příběh moc hezky zpracovaný, choreografie skvělé. Nebyl zde slabý článek. Hodnotím vysoko hlavně kvůli náboji všech účinkujících. Zvedli mě ze sedačky.
Další reprízy opět bomba! Představení vládla Marie Křížová, zamiloval jsem se do Mariky Procházkové a Tomeš s Tenkrátem standardně skvělí. Z další návštěvy vyzdvihnu určitě Nikolu Ciprovou, Jana Mikulu a Valentýna Pokorného.
(zadáno: 8.10.2019)
Po dlouhé době fakt moc pěkné představení... bez zbytečných vulgarit a přemíry dvojsmyslů. Od srdce jsem se bavil. Trojice Vydra, Konvalinková a Boušková nezklame! Délka pro tři mini příběhy ideální, několikrát se herci navzájem odbourali. Bylo vidět, že si to užívají a to je hlavní, protože pak si to užíváme i my diváci.
(zadáno: 7.10.2019)
2019 - 65% - Líbilo se mi to, ale ze židle nezvedlo.
Scéna průměrná, avizované kýčovité projekce hodnotit nemohu, protože nefungovaly. Výkony vesměs dobré. M. Pešková a N. Ďuricová jsou dobrými představitelkami titulních rolí, T. Vaněk předvedl svůj standardně skvělý výkon, B. Rajnišová byla úchvatná. Výkon mého oblíbeného J. Štágra byl ten den slabší, "nijaký". Sboru nebylo ve většině scén dobře rozumět.
Určitě to tedy nevidím jako tragédii, ale viděl jsem i lepší představení.
2020 - 80%
Sborům bylo rozumět, projekce fungovaly, excelentní E. Ochmanová a M. Sommerová. Získalo si mě to!
(zadáno: 15.9.2019)
Představení po půl roce bez oprašovačky... Také to tak bohužel vypadalo. Osvětlovač otřesný, orchestr místy falešný, nesehrané choreografie... Nicméně Noc na Karlštejně má své kouzlo, a tak neodjíždím zklamaný. Nejvíce se mi líbili Petra Peterová a Jaroslav Kovacs. Radek Zima vypadal trochu jako vítěz Muže roku a chůzi měl jako při módní přehlídce, což mě pobavilo, ale jinak samozřejmě zahrál Karla IV. moc hezky. Navíc i při zpěvu má příjemný hlas. Věřím, že kdyby se hrálo častěji, dopadne představení mnohem lépe.
(zadáno: 14.9.2019)
Muzikál opravdu povedený, ale zpracování už je slabší. Scéna je pro Hybernii moc malá a už trochu nemoderní. Prospěla by tomu určitě lepší výprava, jinak nemám výhrady. Bohouš Josef svým nádherným silným hlasem lehce zastínil Janka Ledeckého, který mě ale především herecky moc překvapil a líbil se mi. Sabina Laurinová byla kouzelná, vypadá pořád stejně skvěle! Návrat Jany Feriové na jeviště je trefa do černého. Má zajímavou barvu hlasu a její sólo patřilo k vrcholům představení. Standardně dobrý výkon pak předvedl Tomáš Trapl. Jsem rád, že jsem to viděl, je to legenda, ale víckrát už nemusím.
(zadáno: 12.9.2019)
Tleskám! Jedna z nejlepších komedií, které jsem viděl. Řekl bych, že je to velmi dobrá inscenace o velmi nepovedené inscenaci. Na hercích je vidět, že je jejich role baví. Nejvíce mě však zaujali Karel Heřmánek Jr., Dana Morávková, Petr Macháček a Jan Řezníček. Na jevišti je postavená nádherná scéna, která krásně (ne)funguje. Nemám opravdu co dodat. Snad jen to, že děkuji za skvělý zážitek!
(zadáno: 11.8.2019)
75%
Ztotožňuji se s tím, co je zde již napsáno - příjemná letní oddychovka, kterou jsem určitě moc rád viděl. Z obsazení vynikali především perfektní Ivan Lupták a Petra Kosková (v roli Hanky), dále Jan Fanta a Vendula Příhodová. Zlata Adamovská, Linda Fikar Stránská i Josef Carda skvěle sekundovali studentům na chmelu a moc mě bavili. Představení jsem viděl na Tvrzi Divice, kde to mají opravdu nádherně udělané a perfektně zorganizované. Klobouk dolů!
(zadáno: 24.6.2019)
65% VG
Jsem rád, že jsem představení viděl, Hegerovou miluji, ale znovu asi nemusím. Samotný text mi přišel trochu nezáživný, zpracování však velmi dobré a nápadité. Živá kapela super, ale hercům bych dal porty. Mikrofony v ruce občas rušily. Výkony všech účinkujících byly skvělé. Nejvíce mě zaujaly Nina Horáková a Zuzana Mauréry. Celkově jsem čekal ale asi vic no...
(zadáno: 6.6.2019)
75%
Moc pěkné představení, pro děti tak akorát dlouhé. Líbilo se mi především, že byly v představení přítomny všechny známé postavy tohoto divadla. Písničky byly jednoduché, lehce zapamatovatelné. Nejvíce se mi líbila scéna s tramvají (+ daná píseň). Příběh měl hezkou myšlenku. Děti si z tohoto představení odnesou nejen pěkný zážitek, ale i ponaučení.
(zadáno: 10.5.2019)
Česká republika má SKVOSTNÉHO Billyho Elliota! Inscenaci nechybí spád, vtip, dojetí, perfektní sborové scény, dokonalé výstupy obou alternací dětských rolí (Fikar vyniká dětskou křehkostí). Jako učitelka tance doslova září L. Zvoníková. K slzám mě dohnali otec a syn Tony v podání M. Stránského i M. Davídka a L. Ondruše a Bábi L. Molínová. Oceňuji opravdu vše - režii, choreografii, scénu, výborný překlad.
2021 - Noví představitelé dětských rolí jsou taktéž geniální! O. Kapusta herecky přirozený, O. Tolar tanečně úchvatný. Inscenace neztrácí na kvalitě. A ano, opět jsem bulel :D.
(zadáno: 6.5.2019)
Nádherné představení. Zajímavý příběh plný zvratů, komických situací, dojemných scén. Čtveřice skvělých herců předvedla vskutku mimořádné výkony, především pak oceňovaný Daniel Krejčík. K němu opravdu nemám slov. Je neuvěřitelně uvěřitelný! Výborná byla svou přirozeností Petra Horváthová a Pavel Rímský, legenda v roli otce, byl příjemným zpestřením příběhu. Občas mi přišlo, že Kryštof Rímský přehrává tam, kde se to úplně nehodilo. Ale to byla jediná malá vada na tom úžasném zážitku, který jsem si z derniéry v divadle V Řeznické odnesl.
(zadáno: 30.4.2019)
Povedená komedie plná překvapivých situací, které člověka pobaví. Rozhodně patří k těm lepším, které jsem mohl vidět (na zájezdu mimo Studio Dva). Hezká zápletka, při které mi přehrávání Filipa Blažka a Jitky Schneiderové nijak nevadilo. Bezkonkurenční výkon ovšem podal Roman Štabrňák. V menších rolích mě pobavili Štěpán Benoni a Lucie Pernerová. Ač mě tato hra na první pohled ničím nelákala, nakonec jsem rád, že jsem tomu šanci dal a odešel příjemně překvapen.
(zadáno: 26.4.2019)
Tento rodinný muzikál jsem viděl více než 10x, což svědčí o mém nadšení. Pro děti fakt super! Milý příběh, zapamatovatelné melodie a texty, rozzářené děti v hledišti. Pixovi zkrátka umí! Žádná z představitelek Kapesky nebyla špatná, každá byla jiná. Nejvíce mi však sedělo podání G. Urbánkové. V dalších rolích zářili A.J. Slováčková/M. Sejnová, P. Strenáčik/F. Pytloun, F. Slováček, M. Hrabě, E. Kleinová, G. Ciatti, P. Doležalová, J. Klein, J. Zonyga, B. Rajnišová, M. Zemánková a P. Macháček. K.Střihavka pobaví v činoherních částech. Slabší výkon podává jen J. Štědroň vzhledem k jeho věku.
(zadáno: 21.4.2019)
Tolik jsem rozhodně nečekal! Příjemné překvapení. Skvěle jsem se bavil! Geniální Iva Pazderková, které sekundovaly neméně skvělé M. Procházková, B. Šampalíková a D. Býmová. Z mužů vynikal především Denny Ratajský. Diváky pobavil mluveným slovem i Kryštof Marek, který bývá většinou k divákům otočený zády jakožto dirigent. Toto představení uvidím rád ještě jednou :-).
(zadáno: 20.4.2019)
Člověk se podívá na Jana Cinu a vidí Malého prince. Titulní a jediná role v představení mu nesmírně sedí. Klobouk dolů! A poslední dvě písně? Neskutečné. To musíte zažít. Díky úžasné hudbě se ocitnete v jiné dimenzi. Scéna a rekvizity... Bravo! Tolik jednoduchých, avšak efektivních nápadů. Jen Studio Dva mi pro toto představení přijde velké. Dovedl bych si to představit v komornějším prostředí a přál bych si "hltat" Cinův výkon z bezprostřední blízkosti. Byl by to určitě ještě silnější zážitek.
(zadáno: 20.4.2019)
Popravdě nevím, jak toto představení hodnotit. Je to koncert. Oceňuji samozřejmě legendy (pan Suchý s paní Molavcovou) ve skvělé formě a jejich jedinečný humor. Zpestřením jsou pak skvělé výstupy pana Stejskala a paní Patkové. Kapela s Jakubem Šafrem v čele geniální, avšak sóla v téměř všech písničkách téměř všech hudebníků byla zdlouhavá. Pro příznivce Semaforu je toto představení zpestřením, ale nové diváky Semaforu by tento kus v repertoáru divadla mohl mírně odradit od ostatních vynikajících semaforských her. Propagoval bych to více jako koncert, než-li představení.
(zadáno: 2.4.2019)
Na toto představení často vzpomínám... nádherná hudba, krásný příběh a úžasné výkony všech umělců, kterým vévodí Dasha v hlavní roli. Zaujala mě také Lucie Bílá, Marian Vojtko, Lukáš Kumpricht nebo Peter Strenáčik. Kéž by se Aida někdy v budoucnu vrátila na prkna Hudebního divadla Karlín.
(zadáno: 31.3.2019)
Muzikálový soubor DJKT opět předvedl muzikál na světové úrovni! Moc hezká scéna, plno optimismu, energie, radosti a barviček. Člověk musí odcházet s úsměvem na tváři. Jinak to snad ani nejde. Špičkový výkon podal Pavel Klimenda! Je to hvězda! Skvěle mu sekundovala Kateřina Falcová, které role vypravěčky velmi sedla. V menších rolích zaujali Lukáš Ondruš a Roman Krebs. Musím vyzdvihnout úžasně sladěný dětský sbor. To se jen tak nevidí.
Vřele doporučuji. Říkám to už dlouho - v Plzni uvidíte opravdový MUZIKÁL!
2020: Nováčci M. Nosková a M. Harich byli výteční!
(zadáno: 24.3.2019)
Průměr, žádné velké umění, ale diváci se baví. A za tímto účelem je tento muzikál určitě dělaný. Já bohužel nemusím humor stylu "převlékneme se za ženský". Ač to mělo své odůvodnění, nedokázal jsem se smát tolik, jako většina hlediště. Z obsazení vyzdvihnu především M. Zemánkovou v roli Sylvie a Y. Blanarovičovou v roli Terezy. Obě dámy předvedly především skvělý herecký výkon. Určitě nesmím zapomenout na J. Obermaierovou/J. Bouškovou a J. Přeučila/J. Laufera. Byli kouzelní - legendy! Pěveckým výkonem nadchla L. Finková/P. Ďuriačová. Za scény s nimi dávám dobrých 50%.
(zadáno: 21.3.2019)
Fidlovačka má na svém repertoáru opět vydařený muzikál. Tentokrát i s živou kapelou, která představení dodává ten správnej šmrnc. Jen škoda horšího zvuku, kvůli kterému bylo občas hercům hůř rozumět. Perfektní výkon podal Lukáš Adam (především pěvecký), jemuž skvěle sekundoval Daniel Krejčík (především herecky). Z celého souboru jde úžasná energie. Choreografie jsou velmi povedené a efektivní. Těším se, až si představení trochu sedne a užiju si ho znovu.
(zadáno: 17.3.2019)
Konečně zase po delší době pořádný muzikál v Praze! Opravdu se mi to moc líbilo. Klobouk dolů před O. Brzobohatým - nápaditá hudba a také vše ostatní, co stvořil! Nečekejte ovšem chytlavé melodie, které si budete prozpěvovat při cestě z divadla. Z výkonů vyzdvihnu především J. Sklenáře, A. Fialovou, M. Holého, J. Kretschmerová je bezkonkurenční. Hlavní hvězda V. Dyk podává velmi slušný pěvecký i herecký výkon, ale L. Janota mě svou snaživostí a vtipem zaujal asi více. Velkou zásluhu na mém vysokém hodnocení mají také skvělé choreografie a nádherná scéna.
(zadáno: 3.3.2019)
Netajím se tím, že mám muzikálový soubor DJKT moc rád. I z toho důvodu jsem se vydal na tuto krátkou pohádku, kterou všichni známe z dětství. Jednoduchá, avšak funkční scéna, skvělá živá kapela, velmi dobrá režie, nádherné pohádkové kostýmy a vesměs skvělé výkony. Velmi mě bavili především Ch. Pščolková, P. Klimenda, E. Staškovičová a M. Holec. U M. Šefla mi přišlo, že zbytečně napodobuje filmového P. Nárožného, což je škoda. Hudební aranžmá asi nejslavnější písně "Když se načančám" mému uchu úplně nesedlo, avšak E. Staškovičová tuto píseň podala výborně. Celkově se mi pohádka ale moc líbila.
(zadáno: 2.3.2019)
Průměrná komedie. Rozhodně nelituji, že jsem to viděl, ale znovu bych už nemusel jít. Moc se mi líbil Martin Hofmann - pan herec, který narozdíl od Filipa Blažka dokáže nadchnout publikum i bez přehrávání. Ač mě oba pánové bavili, Hofmann o něco víc. Ostatní role měly v představení málo prostoru. Příjemná odreagovačka, nic nevídaného :).