Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (39)
Jan Pařízek: 15 % (72)
Jiří Koula: 15 % (43)
Helena Grégrová: 17 % (84)
Jiří Landa: 18 % (120)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 10.2.2019)
Nic jsem radši nečekal a rozhodně nejsem zklamaný. Byly momenty, kdy jsem se upřímně smál, byly ale i momenty, kdy jsem si říkal, co to má jako znamenat :D Bylo to bláznivý, ujetý a vlastně docela fajn... příjemná odreagovačka. Měl jsem štěstí na skvělé obsazení - vynikali především Lukáš Pečenka, Dana Morávková/Sandra Pogodová, Peter Pecha, David Bouša (hajný) a Tereza Nekudová. Při scéně "Mít křídla" (Pecha & Nekudová) jsem doslova brečel smíchy. Svůj účel to asi splňuje - pobavit diváky, kteří na necelé 2,5 hodiny utečou od reality.
(zadáno: 9.2.2019)
Velmi dobrá hra zpracovaná velmi moderně, efektivně a nápaditě. Scéna byla naprosto úžasná, stále bylo na co koukat. Herecké výkony všech herců byly perfektní. To, že je Daniel Krejčík famózní herec, už víme, ale že Matěj Stropnický bude tak přirozený a skvělý, to bylo pro mě překvapení. Talent! Oba pány doplňuje neméně dobrá Sandra Nováková. Večer v La Fabrice byl pro mě opravdu zážitkem. City mezi hlavními postavami byly tak neuvěřitelně uvěřitelné :). Tohle se fakt povedlo!
(zadáno: 30.1.2019)
Krásné, ale těžké představení. Během několika scén se divákům doslova tají dech nad perfektními a uvěřitelnými výkony dvou hlavních představitelů - Lucia Jagerčíková a Jan Révai. Dlouho jsem neviděl tak přirozené a věrohodné výkony! Klobouk dolů před vámi! Temnou atmosféru dokresluje dramatická hudba, pár zpívaných textů a úžasná "hra" se světlem a párou. Františka Stropnická má v inscenaci méně prostoru, ale i ta podává velmi dobrý výkon. Doporučuji všem, kteří mají tato vážná "temná" témata rádi. Je to fakt síla :).
(zadáno: 27.1.2019)
75%
Tato inscenace předčila mé očekávání. Moc jsem se bavil. Oceňuji skvělou a efektivně fungující scénu, perfektní choreografii a samozřejmě herecké výkony, kterým vévodí skvělí Iva Pazderková, Lukáš Pečenka, Antonie Talacková, Natálie Drabiščáková a Daniel Ondráček. Lukáš Rous byl v roli Ivána velmi charismatický a rád jsem ho po dlouhé době slyšel zpívat. Fidlovačka prostě muzikály umí.
(zadáno: 23.1.2019)
Tak tato hra mě opravdu ničím neoslovila. Nezáživný text, který si ani herci pořádně neužívali, a proto ani jeden z herců nebyl skvělý. Zasmál jsem se možná tak 5x. Hlavní dvojice se snažila pobavit diváky alespoň dvojsmysly a vulgarismy. Což u mě bohužel (nebo bohudík?) nefunguje. Tohle si Simona Stašová nezaslouží. Doufám, že ji brzy uvidíme v lepší inscenaci.
(zadáno: 17.1.2019)
Opravdu jsem se nesmírně bavil! Hra předčila má očekávání. Krásný text, vtipné pasáže byly od všech účinkujících zahrány decentně, nesnažili se za každou cenu diváky pobavit. A to se mi líbí. Od srdce jsem se smál celé dvě hodiny.
Herci na sebe skvěle slyšeli a podali velmi vyrovnané kvalitní výkony. Hra je doplněna o pár písní z "rádia" - zaujal především duet Pechy a Sedlákové v závěru představení.
(zadáno: 1.1.2019)
Krásná inscenace! Doteď na to vzpomínám... nejvíce mě nadchli Anna Julie Slováčková a Filip Hořejš. Škoda, že už to nejspíš v tomto obsazení nikdy neuvidíme.
(zadáno: 29.12.2018)
Velmi vydařené zpracování notoricky známého příběhu. Ve svých rolích mě zaujali především Aleš Procházka, Ondřej Brousek a Andrea Černá. Tato trojice celému představení vévodí. Z menších rolí mě bavil i Václav Vydra. Kulisy a kostýmy průměrné, hudba hezky dokresluje jakousi "ruskou atmosféru". Rozhodně mě to nezklamalo, ale znovu to vidět už nemusím.
(zadáno: 23.12.2018)
65%
Příjemný vánoční speciál mého oblíbeného divadelního spolku Kašpar. Jsem rád, že i v roce 2018, který je plný animovaných amerických slátanin, poznají dnešní děti vánoční klasiku. Vánoční koledy měli skvělou novou nápaditou aranž, takže opravdu bavily a roztleskaly celé vyprodané hlediště. Nejvíce se mi líbili Daniel Ondráček a Jan Zadražil.
(zadáno: 15.12.2018)
95% - Mrzí mě, že musím strhnout alespoň 5% za velmi špatné přetextování, protože z celku jsem naprosto nadšen!
Děkuji Evo Staškovičová, Venuše Zaoralová Dvořáková, Pavle Režný a Jozefe Hruškoci! Především díky vám jsem v hledišti brečel, smál se a užíval si toto představení! Skvělá režie, scéna i choreografie. Všem vřele doporučuji. Stojí to za to!
(zadáno: 26.11.2018)
75%
Muzikál DJKT opět předvedl, že patří mezi muzikálovou špičku v ČR! Skvělá režie, excelentní choreografie. Každá scéna má neskutečný náboj, takže jsem se ani chvilku nenudil, což jsem trochu u tohoto notoricky známého příběhu čekal. Moc mě bavila ústřední dvojice - P. Režný a K. Falcová a hned po nich skvostná Anita - L. Jagerčíková. Píseň Somewhere v podání V. Zaoralové Dvořákové byla vrcholem představení!
Viděl jsem už lepší představení, ale rozhodně nelituji, že jsem plzeňskou West Side Story viděl.
(zadáno: 4.11.2018)
Sestra v akci mě rozhodně nezklamala, bavil jsem se, ale viděl jsem už lepší díla. Oceňuji především energii všech účinkujících, na kterých bylo vidět, že je jejich role baví. Lucie Bílá v hlavní roli. Využila zde svůj specifický humor a hodil se sem, pěvecky jako vždy velmi dobrá. V dalších rolích zaujali M. Písařík, V. Vydra a V. Vyoralová. Po cca 3 letech jsem jel znovu kvůli M. Procházkové v titulní roli. L. Bílá hraje samu sebe, ale Procházková byla Deloris! Naprosto profesionální a bezchybný muzikálový výkon! Představení povznesla ještě výš! Veliká škoda, že bez alternace nehraje ona.
(zadáno: 4.11.2018)
Smolíkovi mě moc bavili. Nádherné kostýmy, milé písničky (dokonce i v maďarštině), skvělé obsazení... zábava zaručena! Nejvíce mě zaujala Eva Holubová, která předvedla opět skvělý výkon a parádně improvizovala. Paní herečka! Určitě doporučuji!
(zadáno: 28.10.2018)
Tak přesně tohle jsem od toho čekal. Moc hezká pohádková podívaná, která mě příjemně naladí na blížící se Vánoce. Moc se mi líbila Nikola Ďuricová v roli Popelky. Ta byla opravdu kouzelná! Skvěle se k ní hodil Milan Peroutka, který premiérově a naprosto skvěle zahrál prince. Jana Švandová byla vynikající Macechou a její Dora Kateřina Sedláková jakbysmet. Z menších rolí se mi líbili Karel Heřmánek st., Lukáš Adam a Lukáš Kofroň. Zvířata byla zajímavých zpestřením a scény se sovou v podání Barbory Králové byly vrcholem představení. Určitě doporučuji rodinám s dětmi.
(zadáno: 21.10.2018)
75%
Příjemná komedie, bavil jsem se. Všechny čtyři dámy i R. Štabrňák předvedli skvělé výkony. A závěrečnou písničku nemohu dostat z hlavy :D "My jsme Maruška, Bibi, Karin a Gábina, supr bezva prima kamarádky a rodina!" :D
(zadáno: 21.10.2018)
95% - bytové divadlo Košická
Překrásná inscenace, velmi osobní, v malém útulném bytečku, s jedním hercem a 30 diváky, kteří se rázem stali hereckými partnery excelentního, úžasného, skvělého a přirozeného Daniela Krejčíka, který dokázal na každou situaci perfektně reagovat a jeho projev mi byl moc příjemný - od přivítání a usazení diváků, až po setkání po představení. Určitě půjdu ještě jednou, protože uvidím vlastně úplně jiné představení, než teď. Moc hezký text, scéna nádherná, situační humor, dojetí. To vše uvidíte během 80 minut, které utečou jako voda. Mně to přišlo jako půl hodiny :).
(zadáno: 11.10.2018)
Můj šálek kávy to není. Téma mě tolik nezaujalo. Ale zpracování a výkony opět velmi kvalitní a poctivé, jak je v Činoheráku zvykem. Oceňuji nápaditou projekci a práci s rekvizitami a technikou. Takže tak padesát na padesát. Věřím, že si to ale své diváky najde.
(zadáno: 11.10.2018)
Komedie mě vcelku překvapila. Není zde takový prvoplánový stupidní humor, který většinou tyto zájezdové hry mívají. Perfektní výkon předvedli všichni účinkující (P. Nárožný, J. Čenský, M. Zahálka ml., K. Sedláková, Z. Slavíková). Avšak klobouk dolů před panem Nárožným. Ve svých letech je na jevišti stále jako ryba ve vodě. Snad mu to ještě dlouho vydrží. Slabší byla snad jen scéna, ta se mi nelíbila, ale chápu, že pro převozy do divadel je asi praktická a jednoduchá.
(zadáno: 5.10.2018)
10% za skvělou choreografii, 10% za úctyhodný výkon J. Korna v titulní roli, 5% za milé překvapení v podobě výkonu K. Brožové, 5% za snahu a náboj všech účinkujících. Nudil jsem se, hudbu a několik scén jsem viděl již v muzikálu Antoinetta, nechápu, proč přesládlého "strašpytla", ač dobře, hraje potetovaný a od pohledu drsný O. Bábor, proč T. Trapl a I. Korolová neskutečně přehrávali, když vím, že umějí hrát hezky, "úchylný" učitel Z. Fric, který pak bojuje za znovu nastolení pořádku (nechápu), rádoby vtipní radní Zonyga a Kubík. No snad nás v budoucnu Hybernie potěší lepším dílem.
(zadáno: 24.9.2018)
65%
Jedno ze slabších viděných představení DJKT. Scéna se mi vůbec nelíbila, přišla mi neuvěřitelně chudá (oproti uvedení např. ústeckého divadla) a nehezká, ale výkony všech představitelů byly skvělé. Plzeňský muzikálový soubor má zkrátka skvělou energii a šťávu! Orchestr taktéž skvělý. Zaujali především Stanislava Topinková Fořtová, Pavel Režný, Aleš Kohout a Pavel Klimenda. Soňa Hanzlíčková Borková a Venuše Zaoralová Dvořáková byly dobré, ale slabší než představitelky stejných rolí v ústeckém divadle (M. Nosková a G. Macků).
(zadáno: 16.9.2018)
Nebyla to taková "bomba" (jak to někteří diváci nazývají). Oceňuji moc hezkou scénu. Některé části mě ukrutně nudily, některé zas nesmírně bavily. Z obsazení vynikali především Přemysl Pálek a Marie Křížová - oba dokonalí. V menších rolích zaujali K. Steinerová, M. Peroutka a F. Slováček. A. J. Slováčková nadchla diváky skvostným herectvím i zpěvem a dojala při smrti. Nezaujali mě D. Suchařípa, B. Chybová a oba Sobotkové.
Akt.: Smysl a Bohatová v hlavních rolích snad ještě lepší než alternace, Ochmanová skvostná a Chybová o 200% lepší než minule.
(zadáno: 16.9.2018)
Opravdu obdivuhodný výkon Barbory Hrzánové v hlavní a jediné roli. Celý text známého díla Karla Hynka Máchy uměla nazpaměť bez jakéhokoliv výpadku či zaváhání. Její podání mi bylo sympatické, dokázala člověka pobavit i dojat. Samotná inscenace tolik nezaujme, ale výkon Hrzánové ano.
(zadáno: 9.9.2018)
Po nějaké době zas kvalitně udělaný muzikál v Praze. Scéna formou sedmi panelů je skvěle udělaná, takže mi ani nevadilo, že je to, co se kulis týče, tak chudé. Výkony vesměs vynikající, jen mi přišlo, že výkony pánů (především R.Pekárek, R.Tomeš, J.Tenkrát/L.Adam, J. Fanta, V. Novák) jsou lepší, než průměrné výkony dam (s výjimkou skvělé S.Tlusté/M. Tomešové a K.Steinerové/M. Křížové/K. Bohatové ve víceroli). Snad se to časem vyrovná. P.Pálek se mi v jiných rolích líbil o hodně víc. Má to energii, která na vás dolehne i v poslední řadě.
(zadáno: 24.8.2018)
Moc příjemné hodinové představení pro tři herce, kteří vás pobaví i dojmou lidovými příběhy, potěší dobrým vínem a klobáskou s okurkou a chlebem. Herci na sebe skvěle slyší a parádně reagují na diváky. Odehrává se ve velmi příjemném prostředí, kde herci trhají lístky a obsluhují na baru... A pak předvedou perfektní výkon na jevišti.
(zadáno: 16.8.2018)
75%
Skútři mě opět nezklamali. Můj šálek kávy tento příběh není, ale nádherně se na to dívalo, jelikož to bylo dobře a kvalitně udělané! Krásná, až pohádková scéna, hudba, kulisy, vynikající výkony všech herců, nejvíc mě však bavila Vanda Hybnerová, Hana Vagnerová, Petr Vančura a Csongor Kassai. Nemohu opomenout vynikající elfy. Úplně bych tam nemusel mít trojici Kopta, Polášek a Daniel, jejích improvizace mi moc nesedla, ale zas špatné to také nebylo. Cítil jsem se při tomto představení opravdu moc dobře a jsem rád, že jsem to viděl.