Profil uživatele

Domi.Mac

chci v praze vic dobreho divadla !!!!!
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (18)
Veronika Boušová: 10 % (5)
Anežka Hrebiková: 12 % (6)
Helena Grégrová: 13 % (22)
Iva Bryndová: 13 % (4)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 25.3.2019)
Promarněná šance. Legendární film další převedení do divadelní podoby neunesl. Vyprávění je zmatené a neznat film, nevím, zda bych vše pochopila. Provedení se tváří ambiciózně, ale i přes jasný názor se mu nedá upřít nedramatické provedení. Největším průšvihem je zvuk divadla. Není to ani dobrý muzikál, ani dobrá činohra. Herecky nejzajímavějí byl rozhodně Krejčík, jak už je zvykem, naopak Fingerhutová nepřesvědčila pěvecky ani herecky. Lambora nemá moc prostoru, ale byl dobrý. Pěvecky chabé, snad jen Jednou mi fotr povídá (Lambora) a Na kolena (Krejčík) by v muzikálu obstály. Škoda. 55%
(zadáno: 9.9.2019)
Na půl cesty. Scénograficky výtečné, light design skvělý, company funkční. Libreto? K pláči. Příběh alá Monte Christo nabízí otázku, proč si vlastně producenti nekoupí původní Svobodův muzikál. Pěvecky velmi dobré, až na neustále podladěnou a přehrávající Tomešovou. Pánové v hlavních rolích výteční. Škoda libreta...50%
(zadáno: 9.9.2019)
Zmatené. Třetí setkání s monodramatem v bytovém divadle nedosahuje síly a kvality předchozích dvou (Natašin sen, Všechny báječné věci) hlavně výběrem textu. Podání Jeřábka není špatné, ale jistá jednotvárnost projevu a divnost textu mě po nějaké době začaly nudit. Nevím, čím to bylo, ale celá inscenace se mě vůbec nedotkla. O čem to vlastně bylo? Téma Jidáše mohl debutující Řezníček poodhalit z tajemna a nudy. Škoda. 50%
(zadáno: 29.4.2018)
Za poslední čtvrt rok jsem viděla tři monodramata, novinka Fidlovačky navzdory silné propagaci mezi silné zážitky nepatří. Dlouhé, ale nosné, mně dosud neznámý Fanta v hlavní roli neoslnil. Nebývá zvykem u monodrama nepochválit herecký výkon, zde nemohu jinak. Navzdory dobrému typu nevytváří celistvou postavu, neoplývá charismem nezbytným pro tento typ divadla, v momentě, kdy hra sází jenom na projev Fanty je nezajímavá, mnohdy trapně přehraná, jindy interpretem nepřesně zahraná. Zůstává mi zde však nápaditá režie, výborný soundtrack a krásná scéna. Škoda toho obsazení, čistých 50%.
(zadáno: 4.2.2019)
Jsem dost zmatená. Epos o Americe 80.let mi do jisté míry připomíná šestihodinový epos Máhabharátu, kterou ABC uvádělo před sedmi lety. Režie zastaralá, scéna nefunguje tak, aby vás bavila 4,5 hodiny. Herci nevyvážení. Salzmannová hraje to, co jsme od ní viděli už tisíckrát, Pavelka zrovna tak. Havlínek podává solidní výkon, Dvořákovi dochází výrazně dech v průběhu. Nad vším ční otřesný výkon Donutila jr., který byl vyloženě příšerný. Kaňoková s Březinou pobavili, ale Pacoláková moc nevěděla, co vlastně hraje. Avizovaná událost roku se zdaleka nekoná. Zklamání. 50%
(zadáno: 8.6.2017)
Pro mě nejslabší počin Na Zábradlí za poslední dobu, nesehranost kolektivu, nevypointované situace, žádný rytmus, velmi se to celé vleče. Kontrolovaná neosobní terapie, která si Andersen jenom láká diváky, přitom s ním nic moc společného nemá. Herecky dobrá Kubátová, König, Plodková. Celých mých 50% jde za Markem Cpinem, který je fenomenální. Dechberoucí scéna.
(zadáno: 24.4.2018)
Ztraceno v obsahu. Nijak zajímavá hra v řemeslně dobře odvedené režii i herecké práci. Hampl, Štěpánková a Hybnerová hrají s maximálním nasazením, text je ale bohižel nijak nedrží. Táborského znám lepšího. Ungelt už uvedl spoustu lepších textů. Škoda.
(zadáno: 21.4.2017)
S odstupem času je to lepší kus, který se na Vinohradech v divadle hraje, ale narazil na absenci dramaturga. První půlka je opravdu k nevydržení. Brousek je to jediné, co dělá z Vinohrad aspoň trochu divadlo, celých mých 40% patří jemu. Havlová působí dost trapně a uměle, Topfer a ostatní by se měli vrátit na Fidlovačku.
(zadáno: 21.4.2017)
Paskvil z hezké předlohy. Dialogy byly otřesné, Kobr zbytečně expresivní, Matoušková a Joura k smrti nevýrazní. V Rubínu jsou o dost hezčí představení.
(zadáno: 4.5.2017)
Když se nepovede dramatizace, do hlavní role se obsadí průměrný herec a režisér si dá dovolenou. Na jednu stranu odvážný krok od tohoto divadla, na druhé promarněná šance. Kavan se nevyhýbá klišé a divné maše seriálového herce, Hrušínská přehrává, zbytek herců nepřekvapil. Škoda.
(zadáno: 24.4.2018)
Kvalita broadwayské činohry se bohužel rovná kvalitě jejich muzikálové tvorby. Dlouhé a nezajímavé. Stropnická je podprůměrná herečka, pro tuto roli nijak zajímavá a nepřesná, Batěk v lehkém žánru obstojí, Havlínek lepší, Ježková dobrá. Celkově ale herecký průměr až podprůměr. K tomu narežírovaný suchý realismus. Zklamání.
(zadáno: 3.5.2017)
Velké zklamání. Předvídatelný děj, šablonovité postavy. S Macbethem to nemá nic společného. Stereotypní vyprávění pořád toho samého dokola. A Sametová revoluce je tady podaná zvláštně všeobecně. Navíc scéna a kostýmy jako by vypadly z komedie z Divadla v Rytířské. Etzler nepřesvědčivý, Plouhar nijaký, navíc i v tak malém prostoru nebyl slyšet, Kubařová se Slavíkovou i z těch nelogicky napsaných figur dělají něco, na co jsem se vydržela koukat. A konec s Kubišovou bych pochopila v Ungeltu, ale tady to dodalo tomu kýči korunu.
(zadáno: 23.4.2018)
Látka, všem lidem nostalgicky blízká, dostává na Vinohradech dost na frak. Příšerná scéna, dovysvětlování vypravěčem, režijně neuchopené.Škoda peněz.
(zadáno: 9.9.2019)
Směšné. Achjo, ztrácím víru, že na Vinohradech vznikne jednou dobré divadlo. Text plytký, režie zcela neinvenční, jako by se jednalo o scény ze seriálu Ulice, kterou pan režisér též režíruje. Výkon Brožové je absolutně tristní, sama už je spíš tak nějak parodií sama sebe, což je smutné. Rychlý zrovna tak, Rojková se stále ještě nenaučila mluvit tak, aby ji bylo rozumět dál než do třetí řady, Lambora též přestává podávat dobré výkony. Jediná chvála spadá na Vaculíkovou. K půlce sálu z představení o přestávce odešlo. 20%
(zadáno: 21.4.2017)
Průser. Heřmánek st. je talentovaný herec, ale přichází o soudnost. A režírovat by už vůbec neměl. Carda si plete nadsázku s bulvárními pořady na Nově, Morávková je neherečka a Heřmánek ml. může být rád, že má jeho otec divadlo, protože jinak by práci nesehnal. Zklamání na všech čarách!
(zadáno: 26.5.2019)
Blbé. Jednoduše blbé. Mám ráda moderní divadlo, ale zároveň si myslím, že by se v moderně neměl utopit původní záměr. Čili sdělení. Tahle adaptace není o milencích, není o lásce, není pravdivá. Piškula si vede lépe než v Moři, je vyhranější a i přesto, že mě jeho Romeo nepřišel ničím objevný, tak minimálně typově je ideální. Marečková v roli Julie je něco otřesného, deklamující, nedobře režijně uchopená a jestli takhle mají vypadat noví herci přicházející do MDP, ptám se, zda z minulého vedení nebylo líp. Remundovou bych ráda viděla hrát jednou opravdově. Nebetyčná škoda. 10%
(zadáno: 4.2.2019)
Příšernost. Tady se kromě plakátu nepovedlo nic. Nefunkční scéna (vážně Cpinova?), příšerné herecké výkony (afektovaná Gajerová, stejná Salzmannová a otřesně toporný Piškula), titul nudný, režie jakoby nebyla. Nový směr MDP vypadal slibně, ale jestli to v reálu znamená tohle, tak se divadlo uplně zbláznilo. Diváci odcházeli po dobu představení v houfech. Děs. 10%
(zadáno: 9.9.2019)
Ostuda. Příšerná ostuda. Ať už režijně, textově i herecky. Takhle se představení s jedním hercem na jevišti smad ani nesmí inscenovat. Marnost nad marnost. 0%

Další stránky hodnocení: < 1 2