Profil uživatele

Domi.Mac

chci v praze vic dobreho divadla !!!!!
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (18)
Veronika Boušová: 10 % (5)
Anežka Hrebiková: 12 % (6)
Helena Grégrová: 13 % (22)
Jiří Koula: 15 % (14)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 21.4.2017)
A pak přišla Mirna - Divadlo Letí: 90 %
Jsem fanynka Gilmorek a jsem ráda, že se dostaly i do Prahy. Drabiščáková s Dvořákovou jsou fantasticky charismatické, Dana Poláková a Diana Toniková je dobře doplňují. Za mě ano!
(zadáno: 9.9.2019)
Ahoj, krásko! (Linda) - Divadlo na Vinohradech: 20 %
Směšné. Achjo, ztrácím víru, že na Vinohradech vznikne jednou dobré divadlo. Text plytký, režie zcela neinvenční, jako by se jednalo o scény ze seriálu Ulice, kterou pan režisér též režíruje. Výkon Brožové je absolutně tristní, sama už je spíš tak nějak parodií sama sebe, což je smutné. Rychlý zrovna tak, Rojková se stále ještě nenaučila mluvit tak, aby ji bylo rozumět dál než do třetí řady, Lambora též přestává podávat dobré výkony. Jediná chvála spadá na Vaculíkovou. K půlce sálu z představení o přestávce odešlo. 20%
(zadáno: 4.2.2019)
Andělé v Americe - Městská divadla pražská: 50 %
Jsem dost zmatená. Epos o Americe 80.let mi do jisté míry připomíná šestihodinový epos Máhabharátu, kterou ABC uvádělo před sedmi lety. Režie zastaralá, scéna nefunguje tak, aby vás bavila 4,5 hodiny. Herci nevyvážení. Salzmannová hraje to, co jsme od ní viděli už tisíckrát, Pavelka zrovna tak. Havlínek podává solidní výkon, Dvořákovi dochází výrazně dech v průběhu. Nad vším ční otřesný výkon Donutila jr., který byl vyloženě příšerný. Kaňoková s Březinou pobavili, ale Pacoláková moc nevěděla, co vlastně hraje. Avizovaná událost roku se zdaleka nekoná. Zklamání. 50%
(zadáno: 8.6.2017)
AnderSen - Divadlo Na zábradlí: 50 %
Pro mě nejslabší počin Na Zábradlí za poslední dobu, nesehranost kolektivu, nevypointované situace, žádný rytmus, velmi se to celé vleče. Kontrolovaná neosobní terapie, která si Andersen jenom láká diváky, přitom s ním nic moc společného nemá. Herecky dobrá Kubátová, König, Plodková. Celých mých 50% jde za Markem Cpinem, který je fenomenální. Dechberoucí scéna.
(zadáno: 9.9.2019)
Cavewoman - agentura Point: 0 %
Ostuda. Příšerná ostuda. Ať už režijně, textově i herecky. Takhle se představení s jedním hercem na jevišti smad ani nesmí inscenovat. Marnost nad marnost. 0%
(zadáno: 8.6.2017)
Cock - Divadlo v Řeznické: 90 %
Je to vtipné, dobře zahrané a na konci dost mrazivé, scéna sexu si zasloužila potlesk na otevřené scéně, super hlášky provázané s hlubšími myšlenkami o tom, co vlastně chcem. Rímský ml. je velmi dobrý komik, Rímský st. uvěřitelný, Horvátová není moc zajímavá, ale hraje dobře. Důvodem návštěvy byl hlavně Krejčík, kterého jsme viděli v Hodina rysa a jeho výkon zde byl opět něco neuvěřitelného. Pro mě je spolu s Pavlínou Štorkovou aktuálně nejosobitější mladý divadelní herec současnosti - absolutní přirozenost, pravé slzy, výborný komický timing a neskutečné charisma. Bravo!
(zadáno: 21.4.2017)
Dáma s Camelkami - A studio Rubín: 40 %
Paskvil z hezké předlohy. Dialogy byly otřesné, Kobr zbytečně expresivní, Matoušková a Joura k smrti nevýrazní. V Rubínu jsou o dost hezčí představení.
(zadáno: 21.4.2017)
Don Juan - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Má to švih, Veselý je neskutečně sexy muž, Dočkalová i v menší roli poukazuje na to, že Langovsky stylizované postavy jí sluší. Další kus z nové Palmovky a pořád mě to moc baví. Navíc byla krásná scéna a kostýmy. Lehčí komedie, ale dobré divadlo.
(zadáno: 27.11.2018)
Duet pro jeden hlas - La Fabrika: 80 %
Velmi vkusně a střídmě zrežírovaný dialog nemocné ženy a jejího psychiatra. LaFabrika se mi opět strefila do noty a celou dobu jsem nespustila oči z hereckého výkonu Stivínové. Novotný má méně co hrát, ale je minimálně přesvědčivý. K tomu prostor a jednoduchá výprava a silný závěr. Tleskám! 85%
(zadáno: 23.4.2018)
Faust - Národní divadlo: 80 %
Výborný Rašilov. Velmi dobří - Lazorčáková a Pechlát. Stejně tak Štorková v menší roli, přesto okouzlující. Scéna, výprava, dramaturgie, tleskám. Fascinující projekt, jen poněkud dlouhý, vážně by si zkrácení zasloužil. Tleskám!
(zadáno: 21.4.2017)
Hamlet - Švandovo divadlo: 80 %
Mám ráda Děrgela, severský styl a Shakespeara. Děrgelova neskutečná soustředěnost, lehkost se kterou se z jedné scény přehrává do druhé je pozoruhodná. Přenádherná scéna a kostýmy. Je to nejlépe udělaný Hamlet v celé Praze. Scéna s Ofélií v hrobu mě i teď pronásleduje. Jen Cibulková nedosahuje kvalit Hřebíčkové, ale Krátká Onufrákovou v Ofélii o dost předčila.
(zadáno: 9.9.2019)
Jidáš - OLDstars: 50 %
Zmatené. Třetí setkání s monodramatem v bytovém divadle nedosahuje síly a kvality předchozích dvou (Natašin sen, Všechny báječné věci) hlavně výběrem textu. Podání Jeřábka není špatné, ale jistá jednotvárnost projevu a divnost textu mě po nějaké době začaly nudit. Nevím, čím to bylo, ale celá inscenace se mě vůbec nedotkla. O čem to vlastně bylo? Téma Jidáše mohl debutující Řezníček poodhalit z tajemna a nudy. Škoda. 50%
(zadáno: 21.4.2017)
Jistě, pane premiére! - Divadlo Bez zábradlí: 10 %
Průser. Heřmánek st. je talentovaný herec, ale přichází o soudnost. A režírovat by už vůbec neměl. Carda si plete nadsázku s bulvárními pořady na Nově, Morávková je neherečka a Heřmánek ml. může být rád, že má jeho otec divadlo, protože jinak by práci nesehnal. Zklamání na všech čarách!
(zadáno: 10.9.2019)
K.Š.E.F.T. - Činoherní klub: 70 %
Povedené. Sokol konečně po Katech zase předvádí divadlo, jaké máme v Činoheráku rádi. Šla jsem s mírnou obavou a dostala jsem moc povedený zážitek. Výborný text, skvělá režie. Černodrinská je obrovský talent, podala velmi zajímavý výkon a hltala jsem každé její gesto, Žáčková od Tramvaje patří k mým oblíbeným herečkám, Finger hraje trochu po svém, ale dobře. Jediný Šanda mi přišel slabší než ostatní, své postavě zůstal nejvíc dlužen a nevyhnul se někdy klišé. Jinak spokojenost. 70%
(zadáno: 27.11.2018)
Kleopatra - La Fabrika: 70 %
Hudební jednohubka. Malátný je jako herec dost podprůměrný, Čvančarová bojuje s hlasitostí (seděla jsem v páté řadě a rozuměla jsem jí tak polovinu). Jsou to takové krátké etudy, přenesené trochu do moderního Česka, trochu do Egypta, dost samoúčelně. Musím ale vyzdvihnout zpěv obou představitelů, spoustu mimořádně vtipných míst a k tomu je to skvělý začátek příjemně stráveného večera. Milé. 73%
(zadáno: 26.5.2019)
Kytice - Národní divadlo: 100 %
Dokonalost. Tady nechybí nic. Krásné, nádherně zahrané a ještě v prostředí Zlaté kapličky, přehlídka naší slovesnosti, řeči a skvělého divadla. Fialová je fantastická, stejně tak Mácha, Kassai, Janžurová a pan Němec. Chci to vidět ještě několikrát. 100%
(zadáno: 4.5.2017)
Lucerna - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Nádhera. Všechno nádherné. Tohle bude inscenace roku.
(zadáno: 4.2.2019)
Madame Rubinstein - agentura ADF: 60 %
Mile bulvární. Studio Dva nasadilo lehkou a štiplavou hru o ikoně kosmetického průmyslu. Nic víc za tím hledat nejde. Krátké estrádní scény z jejího života utečou jako voda, přestože scénografie je nijaká a kostýmy bez nápadu. Syslová v titulní roli baví, hraje lehce a sledovat jí je zábava. Hána a Steinmasslová jsou dobří herci a odvádějí dobrou práci. Divadlo, na které vezmu babičku. Nenáročné. 60%
(zadáno: 27.11.2018)
Misery - Studio DVA divadlo: 90 %
Výborné. Mám moc ráda film, takže jsem na představení šla s dost kritickým očekáváním. A bylo skvělé. Adamovská předvádí výkon hodný Thálie, Petr Štěpánem ji skvostně sekunduje. Její postava je dojemná, zákeřná, zkažená, ale divák si ji musí zamilovat. K tomu nádherná scéna, výborná režie a nekončící standing ovation na konci představení. Víc takových zážitků, rozhodně půjdu ještě jednou. Bravo! 100%
(zadáno: 3.5.2017)
Moje malá úchylka - A studio Rubín: 70 %
Poctivě udělaná zábava, která se nebere vážně a udělá moc hezký večer! Vágnerová byla fantastická, Cina s Vančurou se už dost opakují, Polák je hezký chlap a má dobrý smysl pro humor.
(zadáno: 4.2.2019)
Moře - Městská divadla pražská: 10 %
Příšernost. Tady se kromě plakátu nepovedlo nic. Nefunkční scéna (vážně Cpinova?), příšerné herecké výkony (afektovaná Gajerová, stejná Salzmannová a otřesně toporný Piškula), titul nudný, režie jakoby nebyla. Nový směr MDP vypadal slibně, ale jestli to v reálu znamená tohle, tak se divadlo uplně zbláznilo. Diváci odcházeli po dobu představení v houfech. Děs. 10%
(zadáno: 24.4.2018)
Na dotek - Divadlo Na Maninách: 30 %
Kvalita broadwayské činohry se bohužel rovná kvalitě jejich muzikálové tvorby. Dlouhé a nezajímavé. Stropnická je podprůměrná herečka, pro tuto roli nijak zajímavá a nepřesná, Batěk v lehkém žánru obstojí, Havlínek lepší, Ježková dobrá. Celkově ale herecký průměr až podprůměr. K tomu narežírovaný suchý realismus. Zklamání.
(zadáno: 9.9.2019)
Natašin sen - OLDstars: 90 %
Prostě dokonalé. Tahle inscenace ve mně zamechala hluboký dojem. Maximová hraje jako o život, zcela bez líčení a s jednoduchým kostýmem a jednou židlí. A i přesto je to zážitek srovnatelný s obrovskými produkcemi na největších českých jevištích. Celkově mi produkce bytového divadla přijdou na fantastické úrovni, ale poměrně málo doceněné. Po Všech báječných věcech s Krejčíkem další skvost. Půjdu ještě jednou. Úchvatné. 90%
(zadáno: 21.4.2017)
Odvolání - Divadlo v Řeznické: 70 %
Zajímavá hra, která není pro každého. Táborský hraje jako o život, Cíl působí dost nevýrazně. Rozhodně ale stojí za vidění.
(zadáno: 21.4.2017)
Olga (Horrory z Hrádečku) - Divadlo Letí: 90 %
nejlepší představení minulého roku. Štorková je nejtalentovanější divadelní herečka. Divadlo ve vile má svoje kouzlo, ostatní herci nastudovaly své úlohy velmi dobře.

Další stránky hodnocení: 1 2 >