Profil uživatele

Domi.Mac

chci v praze vic dobreho divadla !!!!!
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (28)
Anežka Kotoučová: 15 % (8)
Jiří Koula: 15 % (14)
Lukáš Holubec: 15 % (17)
Helena Grégrová: 17 % (36)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.4.2017)
Jsem fanynka Gilmorek a jsem ráda, že se dostaly i do Prahy. Drabiščáková s Dvořákovou jsou fantasticky charismatické, Dana Poláková a Diana Toniková je dobře doplňují. Za mě ano!
(zadáno: 13.2.2022)
Herecký koncert. Naprosto přesná směs romance, vtipu, sexu a diamantově čistého divadla. Režisérka Deáková příběh vypráví dlouho s lehkostí, aby na konci zamrazila fatální tečkou do ticha. Schneiderová skvostně vystihla znuděnou alkoholičku, tragikomickou postavu dávkovala s chutí a noblesou. Fidlovačka má svůj poklad a tím je dokonalý Krejčík, kterého nešlo nemilovat. Byl vtipný, sexy, dojemný, hrdina i rebel. Krejčíkův Benjamin a Robinsonová Schneiderové v mnohém předčili své filmové předobrazy a stali se ideálním ikonickým párem. Skvělý program na večer pro všechny. Stála jsem. 95%
(zadáno: 9.9.2019)
Směšné. Achjo, ztrácím víru, že na Vinohradech vznikne jednou dobré divadlo. Text plytký, režie zcela neinvenční, jako by se jednalo o scény ze seriálu Ulice, kterou pan režisér též režíruje. Výkon Brožové je absolutně tristní, sama už je spíš tak nějak parodií sama sebe, což je smutné. Rychlý zrovna tak, Rojková se stále ještě nenaučila mluvit tak, aby ji bylo rozumět dál než do třetí řady, Lambora též přestává podávat dobré výkony. Jediná chvála spadá na Vaculíkovou. K půlce sálu z představení o přestávce odešlo. 20%
(zadáno: 22.2.2020)
Zklamání! Tak fantastický text a hra v tak nudném pojetí? Amadea má rád snad každý, ale to, co se odehrálo zde bylo hluboce pod očekáváním všech. Bambas se do role mladého Amadea vůbec nehodí, mezi ním a Mikeskou jako Salierem není žádný vizuální a věkový rozdíl, výprava nudná, inscenace, co ničím nepřekvapí. Je mi to líto, ale opravdu jsme všichni odcházeli velice zklamaní. Snad jen Končoková podala nadprůměrný výkon, ale srovnání s Marečkovou z Brna a Uhlířovou z Vinohrad taky neustojí. Příště lépe, prosím. 25%
(zadáno: 4.2.2019)
Jsem dost zmatená. Epos o Americe 80.let mi do jisté míry připomíná šestihodinový epos Máhabharátu, kterou ABC uvádělo před sedmi lety. Režie zastaralá, scéna nefunguje tak, aby vás bavila 4,5 hodiny. Herci nevyvážení. Salzmannová hraje to, co jsme od ní viděli už tisíckrát, Pavelka zrovna tak. Havlínek podává solidní výkon, Dvořákovi dochází výrazně dech v průběhu. Nad vším ční otřesný výkon Donutila jr., který byl vyloženě příšerný. Kaňoková s Březinou pobavili, ale Pacoláková moc nevěděla, co vlastně hraje. Avizovaná událost roku se zdaleka nekoná. Zklamání. 50%
(zadáno: 8.6.2017)
Pro mě nejslabší počin Na Zábradlí za poslední dobu, nesehranost kolektivu, nevypointované situace, žádný rytmus, velmi se to celé vleče. Kontrolovaná neosobní terapie, která si Andersen jenom láká diváky, přitom s ním nic moc společného nemá. Herecky dobrá Kubátová, König, Plodková. Celých mých 50% jde za Markem Cpinem, který je fenomenální. Dechberoucí scéna.
(zadáno: 9.9.2019)
Ostuda. Příšerná ostuda. Ať už režijně, textově i herecky. Takhle se představení s jedním hercem na jevišti smad ani nesmí inscenovat. Marnost nad marnost. 0%
(zadáno: 8.6.2017)
Je to vtipné, dobře zahrané a na konci dost mrazivé, scéna sexu si zasloužila potlesk na otevřené scéně, super hlášky provázané s hlubšími myšlenkami o tom, co vlastně chcem. Rímský ml. je velmi dobrý komik, Rímský st. uvěřitelný, Horvátová není moc zajímavá, ale hraje dobře. Důvodem návštěvy byl hlavně Krejčík, kterého jsme viděli v Hodina rysa a jeho výkon zde byl opět něco neuvěřitelného. Pro mě je spolu s Pavlínou Štorkovou aktuálně nejosobitější mladý divadelní herec současnosti - absolutní přirozenost, pravé slzy, výborný komický timing a neskutečné charisma. Bravo!
(zadáno: 21.4.2017)
Paskvil z hezké předlohy. Dialogy byly otřesné, Kobr zbytečně expresivní, Matoušková a Joura k smrti nevýrazní. V Rubínu jsou o dost hezčí představení.
(zadáno: 12.11.2019)
Neuvěřitelně silné. Lístky na veřejnou generálku jsem měla dlouho dopředu a ve svém volnu jela do Prahy, abych představení viděla mezi prvními. Samotný příběh je silný sám o sobě, ale Fidlovačka jeho sílu ještě umocnila. Spousta emocí, krásná atmosféra a závěr, jenž mi způsobil husí kůži na těle. A hlavně Krejčík jako dánská dívka. On ji snad ani nehraje, on se jí opravdu před vašima očima stane. Dechberoucí křehký výkon, se kterým stojí a padá celé představení. Dále ještě zaujali Korn a Krejčíková, každý po svém. Není pravda, že by během generálky lidé opouštěli sál. Rozhodně půjdu znovu. 90%
(zadáno: 6.3.2022)
Krásná scéna, velmi dobré herecké výkony, nápadité kostýmy, silné téma. Nebylo to vůbec špatné, ale inscenace mě nechala překvapivě klidnou. Loužný je zajímavý režisér, je to dozajista nejlepší inscenace, co jsem ve Švandově divadle za poslední dobu viděla. Četla jsem knihu, která mě zasáhla, ovšem inscenace na mě působila až sterilním dojmem. Od Louise jsem nedávno viděla Kdo zabil mého otce s Krejčíkem ve Venuši ve Švehlovce, kde mě atmosféra i herecký výkon Krejčíka v roli Louise bavil víc. Ale i Hes je v rámci inscenace velmi dobrý, Bednářová ještě lepší.
Možná se půjdu podívat znovu.65%
(zadáno: 16.8.2021)
Útrpné. Filmové předlohy na divadelních prknech žádají svébytné pojetí, ale mělo by přece jenom dávat smysl. Tohle pro mě byla jedna dlouhá zmatená nuda s Březinou, který spíš než za zajímavý výkon zaslouží obdiv za výdrž. Zklamání. 25%
(zadáno: 21.4.2017)
Má to švih, Veselý je neskutečně sexy muž, Dočkalová i v menší roli poukazuje na to, že Langovsky stylizované postavy jí sluší. Další kus z nové Palmovky a pořád mě to moc baví. Navíc byla krásná scéna a kostýmy. Lehčí komedie, ale dobré divadlo.
(zadáno: 27.11.2018)
Velmi vkusně a střídmě zrežírovaný dialog nemocné ženy a jejího psychiatra. LaFabrika se mi opět strefila do noty a celou dobu jsem nespustila oči z hereckého výkonu Stivínové. Novotný má méně co hrát, ale je minimálně přesvědčivý. K tomu prostor a jednoduchá výprava a silný závěr. Tleskám! 85%
(zadáno: 2.2.2020)
Na půl cesty. Fantastický nápad s muzikálem o neobyčejných lidech se utopil v nijaké hudbě, slabé režii a hlavně v příběhu - linka s Rozparovačem úplně navíc a ještě hloupá, stejně jako linka s indy, která byla zbytečně rozvětvená. Havlínek je skvělý herec, ale stěží intonuje, jakmile začne zpívat, je vidět, že zpěv není jeho silnou stránku. Klus má dost nemastnou roli, navíc skoro nezpívá - proč nehraje sloního muže on? Piškula a Březina nemají moc co hrát, ale jsou dobří. Nejkomplexnější výkon podaly Marečková (tleskám!) a Kripnerová. Sbor navíc. Mohla to být inscenace roku. Bohužel. 45%
(zadáno: 23.4.2018)
Výborný Rašilov. Velmi dobří - Lazorčáková a Pechlát. Stejně tak Štorková v menší roli, přesto okouzlující. Scéna, výprava, dramaturgie, tleskám. Fascinující projekt, jen poněkud dlouhý, vážně by si zkrácení zasloužil. Tleskám!
(zadáno: 21.4.2017)
Mám ráda Děrgela, severský styl a Shakespeara. Děrgelova neskutečná soustředěnost, lehkost se kterou se z jedné scény přehrává do druhé je pozoruhodná. Přenádherná scéna a kostýmy. Je to nejlépe udělaný Hamlet v celé Praze. Scéna s Ofélií v hrobu mě i teď pronásleduje. Jen Cibulková nedosahuje kvalit Hřebíčkové, ale Krátká Onufrákovou v Ofélii o dost předčila.
(zadáno: 21.11.2021)
Dostačující. Hamlet v MDP je přesně takový, jako bych ho čekala. Spousta detailů v nefunkčním celku. Výklad této adaptace není v ničem nový, paralela s Hamletem od Špinara je víc než okatá aneb když dva dělají totéž. To platí i o scéně, kostýmech, náladě. Havlínek neurazí, nenadchne, Kaňoková zrovna tak. Vyloženě mimo mi přišla Uhlířová a Milostný. Zbytek postav mi byl jedno. Tohle moderní divadlo už přece dávno moderní není. Zbytečné. 40%
(zadáno: 18.2.2022)
Představení nemá s divadlem moc společného, ač se Tomeš brání srovnání s travesti show, tak právě tu dělá. Žádná niternost z něj nepryští, jen touha po bulvární exhibici. Možná absencí režie či Tomešovými hereckými nedostatky se Hedwig stala ukázkou toho, co sama kritizuje. Ztvárnění umělkyně tímto způsobem označuji za nekorektní, inscenaci jenom za nedobrou. Za kapelu a Příhodovou dávám 20%.
(zadáno: 2.5.2022)
Noční můra. Drábkovi muselo přeskočit (už Kanibalky 2 byly něco nehodnotitelného). Tomicovou mám ráda, ale tohle si nezaslouží. MDP ji použily nejspíš proto, aby jen přilákala diváky, ale její temperament není samospásný. Nefunguje tu nic. Hra je pitomá, herci nemají co hrát a divák se stydí. Vážně tuto hru uvedl častý kandidát na divadlo roku? 10% za Tomicovou. Škoda.
(zadáno: 17.12.2019)
Děs. Snad nikdy jsem nedala ničemu 10%. Ale tohle je opravdu otřesné. Scéna, kostýmy, herecké výkony. Nefungující humor, žádné napětí, nelogická režie. Myslím, že je třeba na Vinohradech změnit vedení, tohle je výsměch divadlu. Nepopsatelně blbé. 10%
(zadáno: 9.9.2019)
Zmatené. Třetí setkání s monodramatem v bytovém divadle nedosahuje síly a kvality předchozích dvou (Natašin sen, Všechny báječné věci) hlavně výběrem textu. Podání Jeřábka není špatné, ale jistá jednotvárnost projevu a divnost textu mě po nějaké době začaly nudit. Nevím, čím to bylo, ale celá inscenace se mě vůbec nedotkla. O čem to vlastně bylo? Téma Jidáše mohl debutující Řezníček poodhalit z tajemna a nudy. Škoda. 50%
(zadáno: 21.4.2017)
Průser. Heřmánek st. je talentovaný herec, ale přichází o soudnost. A režírovat by už vůbec neměl. Carda si plete nadsázku s bulvárními pořady na Nově, Morávková je neherečka a Heřmánek ml. může být rád, že má jeho otec divadlo, protože jinak by práci nesehnal. Zklamání na všech čarách!
(zadáno: 10.9.2019)
Povedené. Sokol konečně po Katech zase předvádí divadlo, jaké máme v Činoheráku rádi. Šla jsem s mírnou obavou a dostala jsem moc povedený zážitek. Výborný text, skvělá režie. Černodrinská je obrovský talent, podala velmi zajímavý výkon a hltala jsem každé její gesto, Žáčková od Tramvaje patří k mým oblíbeným herečkám, Finger hraje trochu po svém, ale dobře. Jediný Šanda mi přišel slabší než ostatní, své postavě zůstal nejvíc dlužen a nevyhnul se někdy klišé. Jinak spokojenost. 70%
(zadáno: 18.11.2021)
Nepopsatelné. Krejčík je pro mě zárukou silného zážitku. Často spolupracuje s režisérem Čermákem, tak i jeho tvorbu znám podrobněji. Tahle inscenace je pro mě vrcholnou synergií dvou těchto talentů. Je bolavá, smutná, násilná, mnohdy za hranou, ale zároveň tak elektrizující, že nemůžete odvrátit zrak. Krejčík mi přišel nejlepší, co jsem ho kde viděla a to i přesto, že je jeho postava tak zraňující, bolavá, zlá, přesto křehká. Mašuru beru jako nový objev. Plakala jsem, když jsem se vrátila domů. Příběh o muži, kterému v dětství nešťastně ztvrdlo srdce. Nepopsatelný koktejl emocí. Poprvé 100%.