Profil uživatele

Eliduc

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Kotoučová: 10 % (1)
Jiří Koula: 10 % (1)
Jiří Landa: 10 % (2)
Iva Bryndová: 15 % (2)
Lukáš Dubský: 23 % (3)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 30.9.2022)
Viděl jsem po letech a inscenace na mne zapůsobila jako zjevení. Každá replika se zadírá do mozku a nutí přemýšlet. Perfektní výkony (Hájek vede), skvělá scéna M.Cpina.
(zadáno: 23.2.2022)
Repríza v únoru 2022 trvala jen 40 minut, což byla škoda, protože ještě pár minut skvělé trapně-vtipné show bych si rád užil. Skvělé výkony všech tří účinkujících.
(zadáno: 15.2.2022)
Bohužel z derniéry, protože bych zašel klidně ještě jednou - už kvůli (opět) skvělé Anitě Krausové. Pomalu dávkované napětí, ponoření do sebe i vztahů a lehce naznačené téma ekologické krize (jaký rozdíl oproti některým současným prvoplánovým hrám).
(zadáno: 1.3.2022)
Sebeobviňování začíná dobře, člověk se snaží sledovat sdělení textu, v čemž mu pomáhá i jeho promítání. S postupem doby je to čím dále úmornější a u mne se zvrtlo v procvičování němčiny, což ovšem komplikovalo to, že herci repliky občas prohazovali či zapomínali a ke konci došlo ke zmatení fólií. Zdeněk Adamec podobně: Po slibném začátku si divák uvědomí, že se hraje o ničem a je to k Adamcovi vlastně neuctivé. Publikum to nechápe a hýká smíchy (v posledních pár letech obvyklý jev, ať se na jevišti děje sebetragičtější jev). Herecké výkony obou částí značně převyšují výsledný dojem.
(zadáno: 30.9.2022)
Popisný životopis, něco mezi Špinarová revival a koláží vděčných scén pro mainstreamové publikum, které se na správných místech dojme, jinde poučí, jinde pobaví, jinde zavzpomíná - a zase dojme. Uroní slzu, i tu nad slzou. Zvlášť když Matulová je tak skvělá. Jinak je v tom divadla pomálu, ovšem o to je to celé delší. O přestávce radši domů, takže dojáku a stojáku, kterým jistě vše končilo (Jednou se vrátíš, že), jsem se vyhnul. Doufejme, že i Dianiška se vrátí. (Psáno z hostování na Palmovce.)
(zadáno: 18.5.2022)
První část je skoro výborná, bohužel po přesunu do sálu zábava i cokoliv jiného vymizí. Zůstává jen nuda a otázka- proč? Jako Malostraňáku od roku 1798 je mi to líto.
(zadáno: 9.2.2022)
Děsivý zážitek. Nadšené komentáře i recenze mi jsou záhadou. Pro mne nejhorší představení za cca 3 roky. Po celkem slibném začátku začnou herci pronášet čím dál větší a prvoplánové banality, až si soudný člověk začne klást otázku, zda si z něj nedělají legraci, zda to skutečně myslí vážně, zda nejde o parodii... A nebere to konce. Když se do toho opřela hudba (píseň o rohlících bohužel asi nikdy nevytěsním), bylo dokonáno. Už to několikrát vypadalo, že se konec blíží, ale vždycky se ještě našel prostor, jak zatlačit na pilu. 10 % za scénografii a 10 % pro herce za to, že zachovali vážnou tvář.
(zadáno: 23.2.2022)
10 % za Gábinu Míčovou. Další z nyní tak častých představení, kde se vrší prvoplánovitá sdělení za druhým a nebere to konce. Dokonce jsem vydržel jen díky společnosti s sebou.
(zadáno: 18.4.2022)
Tak otravné, že se mi ani nechce nic psát. Křečovité, vtip dolující za každou cenu (moc smíchu se ovšem nedostavilo), rádoby aktuální- jenže svět lidí, o kterých se hraje, je jinde.
(zadáno: 11.5.2022)
Oněch 10 % je za krásnou scénografii Petra Vítka.
Hra je jakýmsi pásmem lechtajícím bránice diváků Novy. My o přestávce odešli.
(zadáno: 6.9.2022)
K 5.9., protože "představení" se bude asi poměrně hodně měnit.
Bylo by fér, kdyby paní u vstupu divačkám a divákům sdělila, že je nic jako divadlo nečeká, ať se připraví na cca 45 minut (trvalo to déle, ale po asi této době část obecenstva zjistila, že už ji nic nečeká, a odešla) rozpačité produkce, ze které nebude zřejmé, co, kdo a proč dělá, a jestli tedy nechtějí poslat oněch 350 korun vstupného na účet velvyslanectví Ukrajiny, což bude smysluplnější. Hrátky K.Olivové v bazénku, kterými vše poněkud šokantně začíná, se z perspektivy konce jeví jako to nejlepší.