Profil uživatele

Eva123

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 10 % (41)
Lukáš Dubský: 11 % (32)
Michal Novák: 11 % (24)
Iva Bryndová: 12 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 >

(zadáno: 19.2.2014)
Nebudu posuzovat předlohu inscenace; Tajemství žlutého hřbetu v podání studentů muzikálového herectví JAMU bylo živé, mělo své tajemství, atmosféru a spád. Bylo tam více studentů nižších ročníků, kteří ještě nebyli tak jistí, ze studentů 4. ročníku se mi nejvíc líbil Marek Ouda, který téměř neslezl z jeviště a hodně zpíval. Hodně písní Suchého a Šlitra jsem neznala anebo byly zpívány natolik jinak, že mě nenapadlo, že je znám; mnozí studenti zpívali hodně chraplavě, nevím jestli naschvál nebo jestli při zkouškách ztratili hlas ...
(zadáno: 27.1.2014)
Představení nebylo špatné, ale narozdíl od téhož představení v roce 1980 v témže divadle (s nebožtíky Zdeňkem Sedláčkem, Oldřichem Slavíkem a Ladislavem Lakomým) nebylo ani nezapomenutelné. Z herců se mi nejvíc líbili Zdeněk Dvořák coby Přednosta a Magdaléna Tkačíková coby Zdenička.
(zadáno: 6.1.2014)
Inscenaci dominoval Vojtěch Blahuta coby Christopher.
(zadáno: 2.1.2014)
Šlo o umírněnou inscenaci chytré anglické současné situační komedie (dříve se hrály komedie s větší vervou, ale dnes by to asi obecenstvo neuneslo).
Z hereckých výkonů mě nejvíce zaujala Erika Kubálková (alternovala Irenu Konvalinovou v roli Olivie Smythové), kterou jsem dlouhá léta neviděla, bradkou proměněný Alan Novotný a nejvíce nadoraz hrající Svetlana Janotová.
(zadáno: 18.12.2013)
Inscenace nebyla tak podařená jako předchozí dvě představení (Kabaret Hrabal, Hamlet) téhož ročníku. Domnívám se, že inscenace byla zkrácena a upravena takovým způsobem, že se snaha mladých herců upnula špatným směrem.
Myslím si, že by se k tomu měl vyjádřit nějaký znalec Peera Gynta.
(zadáno: 16.12.2013)
Jde o pěknou inscenaci pro děti, v které jsou použity též loutky, ale jména loutkoherců se člověk v programu nedočte. Škoda, že bylo jeviště o 15-20 centimetrů zvýšeno, protože i v první řadě seděly malé děti, které kvůli tomu na jeviště pořádně neviděly.
(zadáno: 6.11.2013)
Kabaret Hrabal je velmi pěkně zpracované scénické pásmo, či koláž, více z Hrabalových děl, než o něm. Mladí herci v něm předvedli dobré výkony; převládalo zde herectví směrem ven, k oslovení diváka, ale ne fyzickému.
(zadáno: 30.10.2013)
Inscenace se mi líbila, byla dobře upravena i režírována. - Vojtěch Říha v roli Hamleta udržel stylizaci postavy po celou hru, ostatní herci kolísali mezi civilním projevem a stylizací. Vedle Vojtěcha Říhy mě zaujala Alžbeta Vaculčiaková roli divadelní královny.
(zadáno: 21.10.2013)
Inscenace "polského romantického dramatu" Veselka byla ukázkou toho, že národní klasika se nedá vždy lehce převést do jiné národní kultury. V programu se sice psalo o shodných idejích, ale na jevišti vidět nebyly.
První polovina hry potřebovala nejméně o polovinu seškrtat, aby diváci neodešli a viděli i druhou, snad o něco smysluplnější polovinu. - Přeze všechno to bylo podstatně lepší než Balladyna před 15 lety v témže divadle.
Z herců mě zaujala Lucie Schneiderová v roli židovské dívky Ráchel.
(zadáno: 7.10.2013)
Hudební stránku muzikálu posoudit nedovedu. Hereckým výkonem mě zaujala Andrea Březinová coby Gloria (líbila se mi více než Divá Bára, zjevně má
komediální talent.
(zadáno: 24.6.2013)
Taneční muzikál ohodnotit nedovedu, ale obdivovala jsem kolik mladých pohyblivých lidí dokážou Mrštíci pro jedno představení sehnat. - Nejvetší hit zpívala zřejmě Hana Holišová coby Grizabella. Vedle zkušeného Aleše Slaniny v roli Rozumbrada mě nejvíce zaujal letošní absolvent JAMU, velmi pohyblivý Peter Pecha coby Rambajz-tágo.
(zadáno: 3.6.2013)
živé obrazy mužů za stolem byly občas oživeny nějakým výrokem nebo skotačícím mládím s popěvky v jakémsi slováckém dialektu (nebo hostinskou, plazící se po stole, možná v tom okamžiku nebyla hostinskou?), ale mělo to určitou atmosféru. Byla jsem na první repríze, při děkovačce diváci tleskali jak zuřiví a někteří volali bravo (asi samí příbuzní?). - Líbila se mi Magdalena Tkačíková jako Bystrouška a Martin Veselý jako Zlatohřbítek.
(zadáno: 27.5.2013)
Inscenace se mi nejvíc líbila na začátku (byla hodně dlouhá), škoda že nemám hudební sluch, na začátku jsem si myslela, že je to asi jazz-rock, ale o přestávce jsem se v programu dočetla, že hudba směřuje až k blues-rythme, asi to byla pravda, protože hudba byla hodně proměnlivá a ke konci nutila mužské představitele zpívat ve falzetu, což dopadlo divně, obzvlášť u Petra Štěpána. Jinak se mi líbil Jakub Uličník (i když zpíval úplně jiným hlasem než mluvil) nebo Lukáš Janota (který má od premiéry Zorra hnědý přeliv, v kterém působí divně).
(zadáno: 29.4.2013)
Představení nebylo špatné. Každý herec představoval určitý typ a snažil se ho nějak propracovat, starší herci realisticky, mladší spíše nadsázkou (včetně opakování vět). Diváci před přestávkou spontánně zatleskali (první repríza), což jsem už dlouho nezažila. Přestože šlo o divadelní detektivku, zařadila bych hru spíše mezi komedie. Scéna se mi líbila.
(zadáno: 15.4.2013)
Jakuba a jeho pána jsem viděla před 20 lety v Mahenově divadle v Brně, po tolika letech se to jen obtížně srovnává, každopádně to bylo něco úplně jiného. - Současná inscenace působila hodně akademicky, ale díky "předscénám" měla též blízko ke kabaretu, že by "akademický kabaret"?
Herci hráli dobře, mimo hlavní role se mi velice líbil Jaroslav Matějka
v roli Markýze, v menších rolích mě zaujali Vojtěch Blahuta coby Janek a Vesničan a Ladislav Kolář coby Komisař a Rychtář.
(zadáno: 18.3.2013)
Opět mě velmi zaujala předloha hry (film jsem neviděla, ale hodil by se shlédnout). Hra mě donutila uvědomit si jak je dobře, že nemáme monarchii, i když v současnosti s elitářstvím koketujeme, nemusíme je oficiálně vyznávat. Herci hráli pěkně, obzvlášť Martin Sláma coby Bertie (i když Angličan by to zahrál zase jinak), Ladislav Frej mluvil jako ve filmu, takže ho zadní řady nemohly slyšet, líbil se mi též Zdeněk Dvořák, který je tomu Churchillovi snad opravdu podobný? - Eva Novotná a Dita Kaplanová
na malé ploše dobře vystihly manželky hlavních hrdinů.
(zadáno: 11.3.2013)
Už skoro deset let chybí Brnu klasická opereta (opera ji dává málokdy a Městské divadlo preferuje muzikály) a teď vyprodukuje Městské divadlo Brno takovouto slátaninu. Jedná se o anglický muzikál zakotvený na americkém kontinentě, který nás ve střední Evropě nemůže příliš oslovit. Hudbu posoudit nedovedu. Zaujal mě výkon Ladislava Koláře coby Starého Cikána, představujícího též otce hlavního hrdiny a Ivany Vaňkové, coby cikánské vědmy. - Bylo zde více technických efektů, z kterých hasiči radost neměli, ale nepochopila jsem, zda hlavní hrdina v závěru umírá nebo ne.(Šlo o jednu z 5 předpremiér)
(zadáno: 4.3.2013)
Velmi mě zaujala předloha hry, která je aktuální v každé době (román jsem nečetla). - Hostující režisér Kracík vedl herce k ironické nadsázce, takže inscenace byla spíše popisná, což je škoda, myslím si, že by vybraní představitelé zvládli i vážnější (tragičtější) polohu hry. - Velmi dobře působily kostýmy, maskování, světla. - Z herců mě nejvíce zaujal Igor Ondříček v zrzavé paruce coby "naivní mladý nacista" a Vojtěch Blahuta (přesně v té vizuální úpravě) coby "syn slavného spisovatele".
(zadáno: 26.2.2013)
(zadáno: 26.2.2013)
Herecky a režijně výborné představení, ale uniká mi důvod, proč takováto představení uvádět.
(zadáno: 26.2.2013)
Film jsem neviděla, bylo to zajímavé.
(zadáno: 25.2.2013)
Význam představení jsem zcela nepochopila, ale fascinovala me změna která se udála s Ditou Kaplanovou.
(zadáno: 25.2.2013)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 >