Profil uživatele

Eva123

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 10 % (41)
Lukáš Dubský: 11 % (32)
Michal Novák: 11 % (24)
Iva Bryndová: 12 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 > >>

(zadáno: 22.2.2016)
Inscenace z díla Zdeňka Rotrekla a o něm se velice vydařila (včetně scénáře), sice nebyla příjemná, ale byla působivá nejen díky hereckým výkonům, ale i co se týká sevřené hudby a světelných proměn (jsem zvědavá jak dlouho se udrží na repertoáru). - Z herců nejvíce zaujali (ostříhaný a oholený) Michal Bumbálek a nestárnoucí Gabriela Ježková-Štefanová, ale velmi přesný (nemyslím hudebně, spíš pohybově) byl i výkon obou kytaristů, Michala Daleckého a Dušana Hřebíčka. - Jde o velmi záslužné dílo, které by se mělo co nejvíce propagovat.
(zadáno: 25.2.2013)
Aleš Slanina byl absolutní (nadmuzikálový), nemyslela jsem si, ze se mi po Marošovi Kramarovi jeste nejaky Mickey bude libit.
(zadáno: 15.4.2013)
Jakuba a jeho pána jsem viděla před 20 lety v Mahenově divadle v Brně, po tolika letech se to jen obtížně srovnává, každopádně to bylo něco úplně jiného. - Současná inscenace působila hodně akademicky, ale díky "předscénám" měla též blízko ke kabaretu, že by "akademický kabaret"?
Herci hráli dobře, mimo hlavní role se mi velice líbil Jaroslav Matějka
v roli Markýze, v menších rolích mě zaujali Vojtěch Blahuta coby Janek a Vesničan a Ladislav Kolář coby Komisař a Rychtář.
(zadáno: 30.10.2013)
Inscenace se mi líbila, byla dobře upravena i režírována. - Vojtěch Říha v roli Hamleta udržel stylizaci postavy po celou hru, ostatní herci kolísali mezi civilním projevem a stylizací. Vedle Vojtěcha Říhy mě zaujala Alžbeta Vaculčiaková roli divadelní královny.
(zadáno: 6.11.2013)
Kabaret Hrabal je velmi pěkně zpracované scénické pásmo, či koláž, více z Hrabalových děl, než o něm. Mladí herci v něm předvedli dobré výkony; převládalo zde herectví směrem ven, k oslovení diváka, ale ne fyzickému.
(zadáno: 20.4.2015)
Šlo o podařenou chytrou současnou francouzskou komedii. Z herců mě nejvíce zaujala Alena Antalová v roli Elisabeth Garaud-Larchetové.



(zadáno: 21.9.2015)
Detektivní komedie Splašené nůžky s účastí publika byla velice povedená,
nejvíc mě zaujala Radka Coufalová v roli Barbary Markové (které jsem tu kadeřnici vnitřně věřila) a Michal Isteník ve dvou polohách kriminalisty Rosického, nejdřív vstřícně komunikujícího s publikem a poté vážného kriminalisty, objasňujícího vraždu pianistky Černé, která ve hře vůbec nevystupuje, což je v divadelních detektivkách neobvyklé. Všichni herci vystupovali komunikativně a byli schopni improvizace.
(zadáno: 30.11.2015)
Král Lear v úpravě režiséra Moši byl inscenován s nadsázkou coby tří a půl hodinová tragifraška na Hudební scéně Městského divadla v Brně. Jde o plnokrevnou inscenaci, která má blízko k Shakespearovým komediím, jako je Sen noci svatojánské nebo Večer tříkrálový. Výprava byla nejednotná, orchestřiště bylo zakryté, král Lear byl oblečen v džínách, ale inscenace se mi líbila, herci udrželi tempo celou hru.
(zadáno: 21.3.2016)
Inscenace maďarského muzikálu se mi líbila, protože byla postavena na sugestivní hudbě (měla to být rocková opera, ale naštěstí to nebylo nadměrně nahlas). Přestože nemám hudební sluch (nebo možná proto?), hudba mi připomínala jiné hudební hry jako Žandáry a zbojníky nebo v závěru píseň Mississipi z Lodi komediantů. Z herců mě nejvíce zaujal Petr Štěpán v roli vypravěče - svatého Jana a Andrea Zelová coby mladá Marie (myslím, že by v muzikálu bylo klidně možné zůstat u tvaru Maria). Také se mi líbila komická scéna se třemi pastýři (Rymeš, Veselý, Przebinda). - Problémem byl "nástup na značky".
(zadáno: 26.2.2013)
Film jsem neviděla, bylo to zajímavé.
(zadáno: 4.3.2013)
Velmi mě zaujala předloha hry, která je aktuální v každé době (román jsem nečetla). - Hostující režisér Kracík vedl herce k ironické nadsázce, takže inscenace byla spíše popisná, což je škoda, myslím si, že by vybraní představitelé zvládli i vážnější (tragičtější) polohu hry. - Velmi dobře působily kostýmy, maskování, světla. - Z herců mě nejvíce zaujal Igor Ondříček v zrzavé paruce coby "naivní mladý nacista" a Vojtěch Blahuta (přesně v té vizuální úpravě) coby "syn slavného spisovatele".
(zadáno: 18.3.2013)
Opět mě velmi zaujala předloha hry (film jsem neviděla, ale hodil by se shlédnout). Hra mě donutila uvědomit si jak je dobře, že nemáme monarchii, i když v současnosti s elitářstvím koketujeme, nemusíme je oficiálně vyznávat. Herci hráli pěkně, obzvlášť Martin Sláma coby Bertie (i když Angličan by to zahrál zase jinak), Ladislav Frej mluvil jako ve filmu, takže ho zadní řady nemohly slyšet, líbil se mi též Zdeněk Dvořák, který je tomu Churchillovi snad opravdu podobný? - Eva Novotná a Dita Kaplanová
na malé ploše dobře vystihly manželky hlavních hrdinů.
(zadáno: 27.5.2013)
Inscenace se mi nejvíc líbila na začátku (byla hodně dlouhá), škoda že nemám hudební sluch, na začátku jsem si myslela, že je to asi jazz-rock, ale o přestávce jsem se v programu dočetla, že hudba směřuje až k blues-rythme, asi to byla pravda, protože hudba byla hodně proměnlivá a ke konci nutila mužské představitele zpívat ve falzetu, což dopadlo divně, obzvlášť u Petra Štěpána. Jinak se mi líbil Jakub Uličník (i když zpíval úplně jiným hlasem než mluvil) nebo Lukáš Janota (který má od premiéry Zorra hnědý přeliv, v kterém působí divně).
(zadáno: 24.6.2013)
Taneční muzikál ohodnotit nedovedu, ale obdivovala jsem kolik mladých pohyblivých lidí dokážou Mrštíci pro jedno představení sehnat. - Nejvetší hit zpívala zřejmě Hana Holišová coby Grizabella. Vedle zkušeného Aleše Slaniny v roli Rozumbrada mě nejvíce zaujal letošní absolvent JAMU, velmi pohyblivý Peter Pecha coby Rambajz-tágo.
(zadáno: 16.12.2013)
Jde o pěknou inscenaci pro děti, v které jsou použity též loutky, ale jména loutkoherců se člověk v programu nedočte. Škoda, že bylo jeviště o 15-20 centimetrů zvýšeno, protože i v první řadě seděly malé děti, které kvůli tomu na jeviště pořádně neviděly.
(zadáno: 2.1.2014)
Šlo o umírněnou inscenaci chytré anglické současné situační komedie (dříve se hrály komedie s větší vervou, ale dnes by to asi obecenstvo neuneslo).
Z hereckých výkonů mě nejvíce zaujala Erika Kubálková (alternovala Irenu Konvalinovou v roli Olivie Smythové), kterou jsem dlouhá léta neviděla, bradkou proměněný Alan Novotný a nejvíce nadoraz hrající Svetlana Janotová.
(zadáno: 6.1.2014)
Inscenaci dominoval Vojtěch Blahuta coby Christopher.
(zadáno: 17.3.2014)
Inscenace se mi líbila, i když v závěru bylo patrné, že jde o nedokončený text. Líbil se mi Felix Krull Zbyška Humpolce, i když se občas přeříkaval, ale vzhledem k celku to nehrálo žádnou roli; též se mi líbili Kmotr Libora Stacha (velmi), Müller-Rosé Jana Řezníčka (více než Peer Gynt), Sestra Alžbety Vaculčiakové, Doňa Maria Pia Lucie Ingrové, Zouzou Sarah Haváčové a ostatní ...
(zadáno: 31.3.2014)
Na muzikál Sliby - chyby jsem byla zvědavá, protože jsem jej v 70. letech neviděla, domnívala jsem se, že jde o situační komedii s písněmi, ale nebyla to situační komedie, byl to klasický muzikál o lásce a životních hodnotách, který se mi opravdu líbil. Vynikající výkon předvedl Lukáš Janota v hlavní roli.
(zadáno: 2.4.2014)
Hra Yasminy Rezy Bůh masakru mi tématicky nebyla blízká (i když byla pochopitelnější než hra Obraz téže autorky), ale herci hráli pěkně a nepřeháněli to (připomnělo mi to, nejen díky stejným pánským představitelům, hru Martina McDonagha Osiřelý západ, i když ta byla ještě drsnější).
(zadáno: 9.2.2015)
Představení bylo něco mezi melodramem, baletem a hrou se zpěvy. Protože jsem seděla v první řadě, mohla jsem se nejvíc obdivovat pěti šikovným hudebníkům, kteří plynule střídali hru až na 6 nástrojů. Až o přestávce jsem přišla na to, že v rozmnoženém papíru s obsazením, které rozdávaly uvaděčky, je na druhé straně obsah hry (což bylo nutné, jinak by člověk nepochopil o co jde). Líbilo se mi, jak všichni neustále vyjmenovávali jména všech statků, které patří rodu Smiřických. Marie Durnová recitovala moc pěkně. Zuzana Lapčíková stihla nejen hrát na dva klavíry, ale občas přitom i zpívala.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 > >>