Profil uživatele

Eviik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 9 % (45)
Jan Pařízek: 9 % (143)
Veronika Boušová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 11 % (131)
Pavla Haflantová: 11 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 16.10.2015)
Umístění hry právě do bytového divadla byl výborný nápad. Skutečně jsem si připadala jako na návštěvě. Režisér dokázal využít v podstatě všechny pokoje. Aktuální téma nutí k zamyšlení. První polovina je možná místy příliš upovídaná, druhá část je naopak intenzivní divadelní zážitek. Vřele doporučuji.
(zadáno: 8.9.2015)
Textově náročná hra, při které pro diváka není jednoduché udržet pozornost. První část trochu slabší, spíše se divák seznamuje s postavami. Druhá polovina je úplně jiné kafe. :) Výborné využití hledištních prostor, vizuálně nádherné. Líbila se mi i hudba. Z herců vévodí Helena Dvořáková.
(zadáno: 14.8.2015)
Příjemná hra pro letní scénu pro náročnější diváky. Herci podávají solidní výkony. Hra utíká celkem rychle, ač k hlavní gradaci děje dochází až v druhé polovině. Přesto mi tam chybělo něco navíc. Rozhodně ale neodcházím zklamaná.
(zadáno: 22.6.2015)
Z avitovaných dvou hodin tvořilo představení Sweet pouhých 45 minut, poté následoval koncert kapely Buzerant, na který jsem si ale lístek nekoupila. Navíc z uvedeného obsazení chyběly 2/3 herců (Mejzlík, Rašilov, Chmela, König, Winterová,..), o alternacích ale nikde žádná informace nebyla...Ze samotného představení mne zaujala pouze taneční vystoupení, jinak to byly vyhozené peníze. Je mi líto, že se tak dobří herci jako D. Prachař či K. Dobrý k něčemu takovému propůjčili.
(zadáno: 22.6.2015)
Komedie o jednom ne příliš úspěšném dabingovém studiu se v druhé půlce změnila v o dost smutnější příběh na téma účinky alkoholu. Celkově je pro mě tato hra však velmi silným divadelním zážitkem. Martin Myšička předvádí naprosto geniální výkon, dále musím vyzdvinout i Hynka Čermáka a Václava Neužila. Líbila se mi i zvolená hudba.
(zadáno: 20.6.2015)
Nenáročná, lehce ztřeštěná komedie, která ale rozhodně neurazí. Nečekejte žádná hluboká moudra. Je to oddychovka se vším všudy, ideální na páteční večer po pracovním týdnu.
(zadáno: 15.6.2015)
Nemám moc co vytknout, snad kromě některých lehce zdlouhavých scén v první polovině. Nádherný text hry podtrhují kulisy popsané Moliérovými texty. Pochválit musím i pěkně vymyšlené kostýmy laděné do černobílé barvy (s výjimkou Misantropa), ale především výborné herecké výkony v čele s Filipem Čapkou, který se do své role ponořil naplno. Pro mě jedna z nejpovedenějších premiér této sezóny.
(zadáno: 2.6.2015)
Děj hry může na první pohled znít celkem banálně, vše je ale podáno velmi originální a zábavnou formou, že se divák rozhodně nestihne nudit. Klobouk dolů před Š. Vaculíkovou, která celou hru sepsala, zrežírovala a ujala se všech rolí (nepočítám hudební doprovod). Příjemná oddychovka.
(zadáno: 30.5.2015)
Dle anotace jsem čekala hlubší zamyšlení se nad stavem světa, možná s nějakým morálním ponaučením, ale dočkala jsem se veselé taškařice s více či méně přehrávajícími herci (respektive zejména herečkami). Pár vtipných momentů se našlo - situaci zachraňovali zejména Z. Kalina a P. Juřica. Pochválit lze asi režiséra za nápad nechat herce na jevišti skutečně zmoknout a herce za to, že v tom lijavci vydrželi hrát přes půl hodiny. Pokud mě ale více než text hry bavilo sledovat, kdo je z herců nejvíc zmáčený, bude asi někde chyba.
(zadáno: 28.5.2015)
85 % Filosofická úvaha hledající odpověď na otázku, jaké hodnoty mají v lidském životě největší smysl, na pozadí příběhu o pětici bývalých spolužáků, kteří se po čase setkávají (po 30 a poté po dalších 20 letech). Příběh je zpočátku reálný, postupně ale získává mystický nádech (v 2.části i mírně hororový). Z herců bych vyzdvihla M.Němce (pro kterého musela být role Odjinuda opravdovou hereckou výzvou), J.Vondráčka a M.Táborského. Relativně jednoduchá scéna s šikovným využitím projekce. Výborné kostýmy, které perfektně dokreslují charaktery postav (kostým Odjinuda v 3.části je opravdu úlet).
(zadáno: 27.5.2015)
Hra Anamnéza je, jak už jsme v novém DNz zvyklí, opět sledem scének více či méně na sebe navazujících, a sice odehrávajících se v nemocničním prostředí. Herci občas vystupují z role a komentují dění na jevišti (nechybí ani občasné rýpnutí si do kolegy). Velmi dobře vymyšlená scéna. Pobaví i závěrečná hudba. Divák se celou dobu dobře baví. Přesto mi ve hře chybělo něco navíc, nějaká hlubší myšlenka. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že podobné už jsem viděla v jiných hrách DNz (i když na jiné téma), ať už v Šílenství nebo v Požitkářích.
(zadáno: 26.5.2015)
Velmi silný příběh z prostředí léčebny drogových a jiných závislostí. V minimalistických kulisách herci předvádí skvělé výkony. Vyzdvihnout musím zejména A. Borodina, který měl nejnáročnější roli a zvládnul ji výborně. Potěšil mě výběr hudby.
(zadáno: 25.5.2015)
Simona Babčáková odvádí velmi dobrý výkon, i když občas působí trochu odtažitě (což byl možná záměr). Dobře zvolené zvukové efekty pomáhají divákovi nahlédnout do světa autistů. Dojem z představení však kazí příliš časté zhasínání světel a střídání scén, které bohužel narušují kontinuitu a proto na mě představení nezanechalo tak silný dojem, jak jsem původně čekala.
(zadáno: 24.5.2015)
V prvé řadě poklona MDP za odvahu uvést na jeviště hru na téma, o kterém se moc nemluví, a sice boj s rakovinou. Ústředními myšlenkami jsou hledání naděje a víry či otázka, do jaké míry má pacient právo rozhodovat o své léčbě. V textu ovšem nechybí i humor (občas dost černý). Tvůrci přidali několik hudebně-tanečních vsuvek, které trochu odlehčují hru. Některé jsou trošku křečovité (především ten první), ale třeba vyšetřování pacientky doktorem nemělo chybu. Výborný výkon D.Bartulkové, které zdatně sekundují ostatní 3 spolupacientky. Velmi se mi líbil i J.Hána v roli lehce cynického doktora.
(zadáno: 21.5.2015)
Moderní zpracování hry, která je (bohužel) stále velmi aktuální, se velmi povedlo. Minimalistická scéna umocňuje herecké výkony, které jsou vesměs výborné v čele s M. Königem. Chválím nápad vytvořit roli vypravěče, která zároveň slouží i jako glosátor a interpret myšlenek ostatních postav a konečně i jako fotograf z bulvárních novin. Líbila se mi i zvolená hudba. Rozhodně to stojí za výlet z Prahy.
(zadáno: 21.5.2015)
Crazy muzikálové představení vyprávějící příběhy ze života popelářů. Herci se na jevišti evidentně baví a jsou schopni své nadšení převést i na diváky v sále. Hudební čísla jsou vesměs povedená, herci se většinou i sami doprovází na hudební nástroje. Některé scény by možná zasloužily zkrátit. Rovněž srozumitelnost zpívaných textů je občas horší. Inscenace je každopádně ideální jako oddychová zábava na večer a kdo chce, najde si v ní i hlubší poselství.
(zadáno: 9.5.2015)
Hitchcock zkřížený s filmem Mazaný Filip neboli poněkud ztřeštěná parodie na Hitchcockovy filmy. Hra asi nemusí sedět každému, ale kdo má rád praštěný britský humor, ten si přijde na své. V 25 rolích se vystřídá pouze čtveřice herců. Jenom J.Plesl v hlavní roli hraje pouze jednu postavu (a sice každým coulem pravého anglického gentlemana), za to S.Babčáková tři, V.Neužil osm (exceluje zejména v roli hotelové recepční) a D.Novotný dokonce dvanáct (nezapomenutelný byl jeho baletní výstup či politický "proslov"). Jediná drobná výtka k hercům-jejich německý přízvuk zněl občas spíš francouzsky.
(zadáno: 29.4.2015)
95 % (viděno v Jatka 78)
Skvělá komedie, u které ale i trochu mrazí-zejména druhá část má vážnější podtón. Herecky nelze nic vytknout-Ivan Trojan je zkrátka Bůh (dokazuje to právě hlavně v druhé půlce), bavili mě ale i Hynek Čermák, Lenka Krobotová, Václav Neužil či Jaroslav Plesl. Vulgaritami se skutečně nešetří, ale uši to netrhá. Naopak k hospodskému prostředí to sedne.
(zadáno: 28.4.2015)
Nic pro diváky, kteří chtějí v divadle tzv. vypnout a bavit se, ale náročnější divák si určitě přijde na své. Hra je složena z jednotlivých scén oddělenými "zatmívačkami" (tolik typickými pro režiséra Jana Mikuláška). Dialogy postav a myšlenky Franze Kafky jsou prolínány statickými obrazy. Vše dokresluje krásná scéna a jemná klavírní hudba. D. Novotný v hl. roli je přesvědčivý (ač skutečnému Franzi Kafkovi není vzhledově podobný) a s L. Krobotovou tvoří nádherný pár. Líbil se mi i V. Neužil v roli Maxe Broda a H. Čermák v miniroli pacieta v sanatoriu.
(zadáno: 24.4.2015)
Není to dokonalé představení, ale já se bavila. Nápad propojit děj Tří mušketýrů s vyprávěním malé holčičky žijící na sklonku 60. let v jednom činžovním domě v ČSSR byl originální, ale většina scén ze "současnosti" mi přišla trochu zbytečná a rušivá (i když některé paralely se povedly). Zejména druhá polovina by zasloužila zkrátit. Chválím ale výběr hudby-propojení Beatles s Třemi mušketýri opravdu funguje (šermířský souboj za zvuku Carry That Weight neměl chybu)! Herci odvedli dobrý výkon, sice občas hráli až příliš teatrálně (až hraničící s parodií), ale předpokládám, že šlo o záměr tvůrců.
(zadáno: 15.4.2015)
Drama tvořené monology tří herců, kteří se postupně střídají na scéně a odkrývají své životní příběhy. Všichni tři herci podávají výborné výkony a dokážou vtáhnout diváka do děje (zejména ďábelský výkon Ladislava Hampla stojí za zmínku). Hra si tak vystačí s minimalistickou scénou. Text dokresluje dobře zvolená hudba. Pro mě to byl opravdu silný divadelní zážitek. Rozhodně někdy zajdu znovu. - Po druhém shlédnutí zvyšuji hodnocení na 100 %!
(zadáno: 10.4.2015)
(viděno v Žižkovském divadle Járy Cimrmana)
Kdo zná McDonaghovy hry, asi nebude překvapen tématem. Podobně jako v Osiřelém západu (na který se v textu často odkazují) si hlavní hrdinky dělají různé naschvály, i když v Krásce působí trochu surověji. Obě herečky jsou sice výrazně mladší než své postavy. Mě to však příliš nerušilo. Obě odvádějí velmi dobré výkony. Líbil se mi i Jan Jankovský v roli Raye, který se staral hlavně o humornou složiu hry.
(zadáno: 9.4.2015)
Hra je v podstatě filosofování na téma hledání víry a smyslu života. Text by byl možná zajímavý, ale bohužel jako divadelní hra moc nefunguje. Některé režijní nápady byly nedotažené, některé scény naopak příliš dlouhé. Hlavně první polovina byla velmi zdlouhavá. Druhá část už měla o něco větší švih. Herců mi bylo až místy líto, protože v podstatě neměli moc co hrát. Tomáš Červinek se snažil (možná místy až příliš), ale jeho postava mě bohužel nezaujala. Zajímavou postavou pro mě byl Tmavý pán v podání Filipa Čapky, ačkoliv celý význam této postavy divák pochopí až po přečtení programu.
(zadáno: 24.3.2015)
Netradiční zpracování klasiky. Hra je zasazena do moderní doby, takže postavy používají mobilní telefon či mp3 přehrávač. Asi ne každý divák to zkousne. Každopádně originalita se inscenaci upřít nedá. Patrik Děrgel v hlavní roli je opravdu vynikající, ale ani ostatní herci nezaostávají (zejména Petra Hřebíčková, Kamil Halbich či Zuzana Onufráková). Jediná vada na kráse pro mě byla záverečná scéna (i když podkresová píseň mě pobavila).
(zadáno: 20.3.2015)
Vcelku oddychová komedie plná černého humoru, která mě celkem mile překvapila. Některé scény sice byly moc ukřičené a zbytečné dlouhé a možná i počet postav by se dal zredukovat, ale vcelku řadím hru spíše k mírnému nadprůměru. Hlavní podíl na tom má vynikající Jiří Hána v hlavní roli. Ostatní herci místy působili jako jeho křoví (snad až na Mášu Málkovou, která mě v roli přitroublé manželky hlavního hrdiny bavila).