Profil uživatele

Eviik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 9 % (45)
Jan Pařízek: 9 % (143)
Veronika Boušová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 11 % (131)
Pavla Haflantová: 11 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.3.2015)
Život spisovatele a letce Exupéryho očima jeho ženy Consuelo. Hra je zábavná (možná až nečekaně vtipná) a poučná zároveň. Herci text částečně čtou, což mě osobně nerušilo, i když je pravda, že pasáže odehrané zpaměti měli větší švih. Oba herci přesto odvádí velmi dobrou práci. Nepřišlo mi, že by byl Martin Hofmann strnulý. Naopak, k postavě Exupéryho mi jeho herecký projev sedl.
(zadáno: 14.3.2015)
Hra má spád i patřičnou gradaci. Marně hledám hluchá místa. Oceňuji i překlad Jiřího Josky, který se nebojí vulgárních výrazů. Bez nich by text působil příliš nažehleně. Největší plus jsou ovšem herecké výkony, které jsou opravdu vynikající od všechn čtyř herců. Celkově pro mě byla hra divadelní zážitkem. Velmi ráda zajdu zase.
(zadáno: 10.3.2015)
Pro mě bohužel zklamání. Ač mám Michala Dlouhého i Simonu Stašovou ráda, tak zde mi přišlo, že příliš tlačí na pilu. Hra samotná se mi zdála místy příliš dlouhá a rozvleklá. Některé scény by se podle mého názoru daly vyškrtnout úplně... Ale abych jenom nekritizovala, pár opravdu vtipných momentů se tam najde. Povedly se i filmové dotáčky.
(zadáno: 7.3.2015)
85 %
Typicky černý humor Martina McDonagha - na jednu stranu se divák baví, ale zároveň mu trochu běhá mráz po zádech. Matouš Ruml v hlavní roli je naprosto bezchybný. Klobouk dolů před jeho výkonem, který hlavně po fyzické stránce musí být velmi náročný. Martin Hofmann jako "místní drbna" skvěle baví. Role mu opravdu sedne. Zejména společné scény s jeho matkou v podání Miloše Kopečného jsou výborné. Chválím i scénu a kostýmy, které velmi dobře navozují atmosféru drsného Irska. Předěly mezi scénami, ač trochu kouskují hru, jsou vyřešeny vtipně a nápaditě. Celkově velmi příjemný div. zážitek.
(zadáno: 18.2.2015)
85 %
Oddechová komedie s trochu hrubším, ne však hloupým, humorem. Všichni pánové podávají výborné výkony (těžko říct, do jaké míry založené na improvizaci). Určitě se dobře pobavíte, nečekejte ale žádný hluboký kulturní zážitek.
(zadáno: 17.2.2015)
85 %
Velmi depresivní, ale přesná výpověď nejen o šedesátých letech. Herecky perfektní. Opět tradiční "mikuláškovský styl" - hra je tvořena sledem jednotlivých scének a obrazů. Všichni herci se postupně střídají v roli ústřední role Pavla Juráčka, autora deníků, na kterých je hra založena. Nejvíce mi do role typově seděl Jan Hájek.
(zadáno: 1.2.2015)
75 %
Mnoho zajímavých režijních nápadů - např. pojetí scény, živé natáčení zákulisních scén a jejich promítání na jevišti. Líbilo se mi, že v roli hlavního hrdiny se na jevišti vystřídala pětice herců. Všichni herci byli výborní. Těžko lze někoho z nich vyzdvihnout. Občas bylo složité sledovat text a zároveň vše, co se dělo na jevišti. Z některých scén jsem byla trochu v rozpacích, ale jinak celkově neodcházím zklamaná.
(zadáno: 17.1.2015)
75 %
Příjemný divadelní zážitek. Modernizace mi nevadila. Naopak scéna se velmi povedla. Chválím i výběr hudby. Karel Dobrý byl v roli žárlivce velmi přesvědčivý. Výborná byla rovněž Desdemona v podání Magdalény Borové a David Prachař v roli Jaga. Jenom škoda, že byl původní text velmi sestříhán a tak některé části působily trochu uspěchaně.
(zadáno: 13.1.2015)
Před návštěvou představení jsem znala pouze českou verzi seriálu. Divadelní zpracování mě bavilo více. Tvůrci vybrali ze seriálu pouze to nejlepší a tak na rozdíl od seriálu chyběla hluchá místa. Ústřední herecké trio - Fridrich, Hána a Kalina - nezklamalo. Všichni tři pánové odvedli velmi dobrý výkon. Kancl se zařadil mezi inscenace, na které ráda zajdu opakovaně.
(zadáno: 30.11.2014)
Hru táhne především Tomáš Novotný v titulní roli, který perfektně zvládá i fyzickou stránku představení. Jemu výborně sekundují Máša Málková, Evellyn Pacoláková a Jan Vlasák. Chválím i zajímavě vyřešenou scénu. Jen mi občas vadily rychlé přechody mezi jednotlivými scénami, které hře trochu ubíraly na tempu.
(zadáno: 25.11.2014)
Náročný text, který dokreslují výborná taneční a hudební složka. Jde o velmi ojedinělý divadelní zážitek. Vytknula bych pouze to, že v některých momentech nebyl kvůli hlasitější hudbě příliš slyšet mluvený projev herců.
(zadáno: 17.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
14.3.2017 Sice to člověk zná z televize, ale naživo je to ještě lepší zážitek. Páni herci si i po těch letech přidávají trochu improvizace, což je opravdu obdivuhodné.