Profil uživatele

Eviik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 9 % (45)
Jan Pařízek: 9 % (143)
Veronika Boušová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 11 % (131)
Pavla Haflantová: 11 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
Asi jsem čekala něco trošku jiného. Začátek mne bavil, i když rychlé střídání scén působilo trochu rušivě. Jakmile ale došlo na samotné souborné dílo B.Smetany, začala hra zklouzávat k trapnosti a zejména ze závěrečné scény jsem měla poněkud rozpačitý dojem. Z písní se mi líbilo především rockové provedení Znám jednu dívku. Nicméně pár opravdu vtipných nápadů a hlášek by se našlo (např. snaha našroubovat Hamleta na opery B. Smetany, hlášky Branibora). Hru doporučuji jako vhodnou oddychovku po náročném pr. dni. Kdo hledá náročnější divadlo, tak ať radši zvolí něco jiného.
(zadáno: 10.11.2014)
Pro mě trošku slabší hra než Pan Polštář nebo Osiřelý západ, i když originalita ani u Ujeté ruky nechybí. Hra je plná opravdu černého humoru, jak jsme u McDonagha zvyklí. Marek Taclík v roli Carmichaela je přiměřeně děsivý. Velmi mě bavil Martin Finger jako recepční Mervyn.
(zadáno: 28.10.2014)
Opravdu velmi náročné představení nejen svou délkou, ale i tématem samotným. Herci to zvládli výborně. Zaujali mě především Monika Zoubková a Marek Němec.
(zadáno: 17.10.2014)
Čekala jsem komedii, ale že se budu smát v podstatě celou dobu, to tedy ne. Brilantní text vyšperkovali herci zábavnými sportovními a jinými vsuvkami (zajímalo by mě, do jaké míry to byla improvizace či alespoň jejich nápady). Oba hlavní představitelé - Martin Hofmann a Marek Němec - byli opravdu výborní!
Tato se hra se zařadila na můj seznam "hry, které musím vidět ještě alespoň jednou".
(zadáno: 12.10.2014)
Netradiční představení už svým námětem. Přenést texty dopisů na divadelní prkna tak, aby se divák nenudil, je velký oříšek. Tvůrci se s tím ovšem poprali na výbornou. Líbila se mi zajímavě vyřešená scéna, pantomimické prvky prokládající děj, rekvizity i hudba. Ze všeho nejvíc ale chválím herecké výkony všech tří herců - J.Vyorálka, V. Vašáka a G.Mikulkové.
(zadáno: 10.10.2014)
Inscenace potěší každého, kdo má rád tanec, protože o něm jde především. Děj nakonec není zas až tak podstatný. Herci se toho ujali na výbornou. Takový taneční talent jsem od nich nečekala. Písničky mě bavily. Každá měla svou funkci, nepřekážely mi tam. Z herců bych vyzdvihla především T. Novotného, Z. Frice, H. Hornáčkovou a S. Jachnickou za jejich výborné taneční výkony. Velmi mě bavil V. Dvořák. Potešila mě také přítomnost L. Lipského. Klobouk dolů i před R. Kalvodou, který na poslední chvíli zaskočil za nemocného Z. Vencla, ovšem na jeho výkonu to nebylo vůbec znát.
(zadáno: 24.9.2014)
Děj hry je celkem prostý a vzhledem k tomu, že základní školou si prošel každý, tak i divákovi blízký. Přesto mě hra nedokázala zcela vtáhnout do děje. Konečné vyuzlení jsem prokoukla už asi v půlce hry, takže ani moment překvapení se nedostavil. Některé postavy působí až příliš jako karikatury. Bavila mě ostravština a buranství Igora Chmely. Líbil se mi i herecký projev Kateřiny Winterové.
Celkově se jedná o velmi oddechovou komedii, ovšem můj šálek kávy to asi nebude.
(zadáno: 17.9.2014)
Hra stojí především na výborných výkonech Davida Matáska a Davida Prachaře, kteří hrají opravdu na výbornou. Hře bych vytknula akorát některé možná až příliš zdlouhavé pasáže (které jsou možná do hry vsazeny úmyslně, aby se divák nudil stejně jako postavy na jevišti, nevím).
(zadáno: 25.6.2014)
(zadáno: 8.6.2014)
Klasika se vším všudy. Výborný David Prachař v hlavní roli. Své verše pronáší procítěně a dává postavě opravdové charisma. Jana Janěková ml. jako Roxana se mi moc líbila v první polovině, ale tu truchlící vdovu jsem jí na konci zas až tolik nevěřila. Z ostatních herců mě zaujali také David Matásek a Alexej Pyško.
Hře bych vytkla dvě věci - poněkud matoucí skoropřestávky a místy příliš hlasitou hudbu, respektive příliš tichý projev některých herců, jejichž repliky tak byly do zadních řad hůř slyšet.