Chybová zpráva

Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Furciferka

Oblíbená divadla: Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Komorní scéna Aréna, Divadlo Husa na provázku, A studio Rubín, Buchty a loutky

Oblíbení režiséři: Jan Mikulášek, Jiří Havelka, Daniel Špinar, Ondřej Sokol, Martin Františák, Vladimír Morávek

Oblíbení herci a herečky: Tomáš Dastlík, Sylvie Krupanská, Tereza Vilišová, Norbert Lichý, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, Marek Němec

A taky mě hodně baví site-specific představení, hostovačky mimopražských divadel a scény Marka Cpina.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (67)
Jan Pařízek: 9 % (128)
Kateřina Jírová: 9 % (37)
Veronika Boušová: 10 % (73)
Anežka Hrebiková: 11 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.12.2015)
(zadáno: 25.8.2015)
(zadáno: 21.6.2015)
(zadáno: 21.6.2015)
Ač se považuji za příznivce i těch odvážnějších kousků, tohle jsem moc nepobrala. I přes to ale pár scén zůstane v paměti vrytých nejspíš dlouho.
(zadáno: 18.6.2015)
Odmyslím-li ne zcela vyrovnané herecké výkony, tak je to povedené provedení Čechova.
(zadáno: 18.6.2015)
Největší nedostatek tohoto představení? To, že jej bylo možné vidět pouze od března do června. Velká škoda. Zasloužilo by si více diváků.
Racek v 70 minutách? Světe div se, ono to funguje a jak dobře!
(zadáno: 16.6.2015)
Slovy jedné z postav: "ono je to vlastně drama". Místy velmi zábavné drama, jindy ale až moc groteskní. Díky délce tomu trochu chyběl spád, zejména v první části. Hodně se mi líbily kostými, které připomínaly filmy Tima Burtona (nejvíce Temné stíny).
(zadáno: 9.6.2015)
Když tak koukám na ta dva roky stará hodnocení, troufám si tvrdit, že za tu dobu představení prošlo jistým vývojem směrem k lepšímu.
Mně osobně text hry samotné docela seděl, naopak jsem měla trochu problém s herci. Dovedu si představit, že v jiném obsazení by se mi hra líbila víc. 65 %
(zadáno: 6.6.2015)
Byla by to asi celkem příjemná oddechovka, kdyby děj měl trochu větší spád. Vzhledem k délce ale už zhruba od půlky představení (i přes pár povedených vtipů) dost nudilo. 55 %
(zadáno: 3.6.2015)
Připouštím, že byly okamžiky, kdy jsem si připadala jako nic nechápající abstinent na bujarém večírku. Ale jinak jsem se dobře bavila.
Myslím, že kdyby ČT vysílala záznam tohoto představení místo záznamů z poslanecké sněmovny, vyšlo by to díky mnoha paralelám celkem nastejno a divák by se aspoň trochu pobavil.
(zadáno: 20.5.2015)
V rámci žánru velmi povedené.
(zadáno: 25.3.2015)
Srovnání s inscenací Činoherního klubu se člověk neubrání, i kdyby sebevíc chtěl. A z tohoto srovnání nikdo jiný než činoherák nemá příliš velkou šanci vyjít jako vítěz.
Hra má nepochybně mnohem větší potenciál. Zejména v první části by neškodilo trošku svižnější tempo. Herci mě tentokrát velmi příjemně překvapili, zejména P. Lněnička, M. Ruml a T. Rumlová.
(zadáno: 2.3.2015)
Hezky jednoduše řešená scéna, pěkné kostýmy i hudební doprovod, ale ty herecké výkony působily až ochotnicky nepřesvědčivě. 55 %
(zadáno: 28.2.2015)
Slabší odvar Jedlíků čokolády, zejména první polovina. Z mého pohledu bylo toto pokračování trochu zbytečné. 55 %
(zadáno: 27.2.2015)
Přiznávám, že jsem byla jedním z těch mála rebelů, kteří dokázali v sedě vzdorovat standing ovation většiny publika při pražském vystoupení KDHK. Nicméně to neznamená, že by se mi představení nelíbilo, naopak. Drábkovo moderní provedení této skoro již okoukané klasice velmi slušelo. Po první půlce jsem skoro nevěřila, že se podaří představení přenést z komediální roviny k tragickému závěru, ale bylo to ubalancované skvěle. Dojmy veskrze pozitivní, ale na to, abych si také stoupla, tomu ještě něco chybělo, byť nedokážu přesně popsat, co to bylo.
(zadáno: 26.2.2015)
Romantická komedie á la David Drábek. 75 %
(zadáno: 19.2.2015)
(zadáno: 29.1.2015)
Tak trochu novácká silvestrovská estráda, ne? Připouštím, že byly momenty, u kterých jsem se docela dobře bavila. Na druhou stranu některé vtípky byly až moc laciné a prvoplánové.
(zadáno: 22.1.2015)
S více jak tříletým odstupem od doby, kdy jsem viděla brněnskou verzi, jsem si představení užila možná ještě víc. Přenesení na stísněnou scénu DnZ inscenaci rozhodně prospělo.
(zadáno: 13.1.2015)
Výborně zahrané, režijně nápadité, pěkné řešení scény pomáhalo dynamickému plynutí celého představení. Mé relativně nízké hodnocení jé dáno mou velmi chabou znalostí Charmsových textů. Než jsem se naladila na jeho poetiku, byl skoro konec představení. Moje škoda.
(zadáno: 30.11.2014)
Nuda v nebeském předsálí při které já jsem se rozhodně ani chvilku nenudila. Melancholické, hravé a velmi zábavné.
(zadáno: 17.11.2014)
Že by "Shakespeare v 75 minutách"? Po trochu pomalém rozjezdu následuje celkem zábavná podívaná. Kromě Monteků a Kapuletů dojde i na kralevice dánského, krále Leara a další Shakespearovi texty, ale z velkého barda samotného tam toho zůstalo jen velmi málo. Ale zato je tam taky něco ze Cyrana a něco málo z Oněgina. 75 %
(16.11.2014, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 11.11.2014)
Myslím, že se tvůrci poměrně těžké literární předlohy chopili se ctí. Místy ale inscenace srší režijními nápady přespříliš, až je to trochu na škodu, protože to odvádí pozornost od textu samotného.
(zadáno: 4.11.2014)
Moliere mě už poměrně dlouho dobu nebaví, ale protože je v podání Bezručů, rozhodla jsem se tomu dát šanci. Díky tradičně nadprůměrným hereckým výkonům, výborné režii, grotesknímu až lehce parodickému ladění a zajímavě řešené scéně a dění v ní, se z toho vyklubala celkem zábavná podívaná. Ale pořád je to Moliere a ten mě bavit nezačal. 65 %

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>