Profil uživatele

Furciferka

Oblíbená divadla: Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Komorní scéna Aréna, Divadlo Husa na provázku, A studio Rubín, Buchty a loutky

Oblíbení režiséři: Jan Mikulášek, Jiří Havelka, Daniel Špinar, Ondřej Sokol, Martin Františák, Vladimír Morávek

Oblíbení herci a herečky: Tomáš Dastlík, Sylvie Krupanská, Tereza Vilišová, Norbert Lichý, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, Marek Němec

A taky mě hodně baví site-specific představení, hostovačky mimopražských divadel a scény Marka Cpina.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (67)
Jan Pařízek: 9 % (127)
Kateřina Jírová: 10 % (36)
Veronika Boušová: 10 % (73)
Anežka Hrebiková: 11 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 1.11.2014)
Ne zcela sdílím nadšení s těmi, kteří označují Ruskou zavařeninu za nejlepší inscenaci loňského roku. Ale protože mám ráda Čechova, nemohla se mi tahle postmoderní variace na čechovská témata nelíbit. Velmi silnou stránkou toho představení jsou herecké výkony celého souboru, z nichž pak nelze nevyzdvihnout naprosto vynikající Danu Fialkovou v roli hospodyně Marjány. (75 %)
(1.11.2014, Praha, Divadlo Komedie)
(zadáno: 31.10.2014)
Díky své krátkozrakosti jsem se marně snažila zaostřit nitky, které zvedaly předměty d o vzduchu, velmi snadno jsem tak podlehla iluzi kouzel, která se na diváka valí od začátku do konce. Hranice mezi divadlem a filmovou groteskou se v Poslednim triku takřka stírá. Velký podíl na tom má i hudba.
Tato pocta G. Meliesovi více než potěší dospělého diváka, i toho malého baví (soudě podle reakcí přítomných ratolestí) od začátku do konce. Vzhledem k tomu, že je dětem vlastně předkládáno téma smrti, klobouk dolů.
(zadáno: 30.10.2014)
(zadáno: 29.10.2014)
Ve chvílích, kdy jsem se nepokoušela chápat, o čem to vlastně celé je (ano, já vím, že se v popisu představení píše, že jsou to dva různé přístupy k fenoménu sebevraždy), tak mě to docela dost bavilo. Kdyby druhá část byla o něco málo kratší, myslím, že by to nebylo ku škodě.
(zadáno: 16.10.2014)
Marek Cpin vytvořil jednoduchou přesto dobu i maloměsto vystihující scénu, herecký soubor podal (jako vždy) nadprůměrné herecké výkony (nelze ovšem nezmínit, že vykony S. Krupanské a L. Melníka jdou nad průměr nejen této inscenace) a těch pár symbolů, které se v jinak jednoduše pojaté inscenaci objevují (Munchův Výkřik či iluze a sny unášející horkovzdušný balón) se vryje do paměti na hodně dlouho. Krásná inscenace.
(16.10.2014 , Praha, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 15.10.2014)
Úspěch představení nepochybně tkví hlavně v kvalitách téměř geniální literární předlohy, kterou Stephens zpracoval velmi citlivě. Je to knížka pro děti, kterou si oblíbí nejeden dospělý. Nejsem si pak ale zcela jistá, komu je určena tato inscenace. Pro dospělé jistě, pro děti však asi ne zcela bez výhrad.
Pokud bych ovšem měla hodnotit samotný výkon Štěpána Benoniho v roli Christophera, tak bych se nebála ani hodnocení nejvyššího.
(15.10.2014, Praha, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 23.9.2014)
Představení vychází z toho, že je Audience notoricky známou hrou a pracuje pouze s nejznámějšími replikama, které rozehrává v klauniádě téměř beze slov. Společné uvedení s Audiencí od Bezručů (23.9. v Akropoli) byl nápad takřka geniální, zážitek z obou představení byl o to větší.
Snad jen malá výhrada: uznávám, že masky hlavounů jsou dost efektní a bez nich by inscenace asi ani nemohla fungovat, ale vzhledem k tomu, že toto je třetí inscenace od Spitfire Company, kterou jsem viděla, a zároveň třetí, ve které byly použity jako hlavní rekvizita, říkám si, jestli by to už nechtělo nějakou změnu.
(zadáno: 23.9.2014)
Další důkaz toho, že konkurenci Norbertu Lichému bychom dnes hledali asi velmi těžko.
(zadáno: 18.9.2014)
Vykreslit maloměstský život plný přetvářky a šedi se v inscenaci podařilo téměř dokonale. Ale musím souhlasit s tím, že hře chybí nějaké konkrétnější obsahové sdělení.
(zadáno: 16.9.2014)
Jednoduchá myšlenka, precizní pohybová souhra a zajimavý hudební doprovod vytvářející velmi působivou metaforu nesvobody.
(zadáno: 11.9.2014)
Kvalita v průběhu představení měla naštěstí vzestupnou tendenci, takže poslaední půlhodina mě i bavila. Začátek byl na můj vkus ale asi až moc křečovitý.
(zadáno: 10.9.2014)
Miloš Orson Štědroň mě baví. Myslím, že i Havlovi by se tohle líbilo. Místy kousavé, přesto laskavé.
Václav Klaus do Divadla Na zábradlí asi jen tak nepřijde a tak tajně (i když asi dost naivně) doufám, že se aspoň minulý týden díval na ČT Art.
(zadáno: 8.6.2014)
(zadáno: 7.6.2014)
(zadáno: 26.5.2014)
Představení, které asi nenadchne, ale rozhodně ani neurazí a místy možná i zaujme. Palec nahoru za písničky na přání. Módní přehlídka v závěru představení byla ale přece jen trochu mimo mísu. 55 %
(zadáno: 21.5.2014)
(zadáno: 17.5.2014)
Noc v Krčmě - 60 %
Tváří v tvář smrti - 75 %
Ukrutná rozkoš - 55 %
Zkrvavený skřivan - 80 %
grand-guignolské pojetí celého projektu - 100 %
(zadáno: 16.5.2014)
(zadáno: 6.5.2014)
(zadáno: 30.4.2014)
Mozaika kabaretních scénických obrazů, která provede diváky jednotlivými fázemi první světové války. To, jak se život v této nelehké době měnil, je ukázané opakováním zdálivě stejných či podobných obrazů a replik.
Wilsonova osobitá, na milimetry naplánovaná a opět dokonalá souhra světel, zvuku, scény, choreografie a herectví vytváří celek, který ironicky zobrazuje absurditu a tragičnost války.
I když je to ve své podstatě zcela odlišná inscenace a podobnost je jen zdánlivá, reminiscencím na Věc Makropulos se během představení neubráníte.
(zadáno: 12.4.2014)
Svižný kabaretní nástup hlavních postav neměl chybu. Postupně však přestavení začalo ztrácet tempo a někde se až příliš utápělo v metaforách a odkazech, které člověk neznalý bulváru jen těžko dekóduje. Za zmínku ale určitě stojí velmi dobré výkony herců všech šesti hlavních postav.

(11.4.2013, Praha, Divadlo Archa)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>