Profil uživatele

Furciferka

Oblíbená divadla: Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Komorní scéna Aréna, Divadlo Husa na provázku, A studio Rubín, Buchty a loutky

Oblíbení režiséři: Jan Mikulášek, Jiří Havelka, Daniel Špinar, Ondřej Sokol, Martin Františák, Vladimír Morávek

Oblíbení herci a herečky: Tomáš Dastlík, Sylvie Krupanská, Tereza Vilišová, Norbert Lichý, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, Marek Němec

A taky mě hodně baví site-specific představení, hostovačky mimopražských divadel a scény Marka Cpina.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (66)
Jan Pařízek: 9 % (125)
Kateřina Jírová: 10 % (36)
Veronika Boušová: 10 % (73)
Anežka Hrebiková: 11 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 12.2.2014)
Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Po letech napodruhé - přidávám dalších deset procent k původnímu hodnocení.
(zadáno: 4.2.2014)
Strýček Váňa - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
I tentokrát, jak je tomu u Bezručů dobrým zvykem, perfektně zahrané. Jednotlivé postavy jako kdyby byly hercům šité na míru. Zdánlivě jednoduchá, avšak do detailu promyšlená scéna spolu s v průběhu dne se měnícím osvětlením vytváří poetické prostředí.
Myslím, že se nový umělecký šéf DPB touto režií uvedl více než dobře. 85 %
(4.2.2014, Praha, Divadlo v Celetné)
(zadáno: 3.2.2014)
Revizor - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
Je jen málo divadel, kam se nebojím jít na ruskou klasiku. Divadlo Petra Bezruče je, spolu s Dejvickým divadlem a Komorní scénou Arénou, jedním z nich, rozhodně i díky až neuvěřitelně kvalitnímu souboru. Je radost dívat se na přestavení s poměrně velkým počtem postav, kde hrajou jen ti dobří a ještě lepší. Kapela složená ze samotných herců, hudba Norberta Lichého s ruskými lidovými motivy a fantastické kostýmy Marka Cpina jsou už jen třešničkami na dortu. A Martin Františák má velmi dobře našlápnuto k tomu, aby se přiřadil mezi mé oblíbené režiséry.
(3.2.2014, Praha, Divadlo v Celetné)
(zadáno: 30.1.2014)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 80 %
(zadáno: 30.1.2014)
Sen čarovné noci - Městská divadla pražská: 20 %
Asi bych měla hned na úvod předeslat, že ABC nepatří k mým oblíbeným scénám, právě naopak. To, že se tam jednou za rok ocitám, je spíše nedobrovolná pracovní povinnost.
Bohužel i letos jsem odcházela z divadla otrávená. Představení se dost pohybuje za hranicí vkusnosti. Jakýkoliv výstup čtveřice povalečů připomíná spíše estrádu TV Nova. Jeden z nich v přestavení říká: "K divadlu patří fantazie." Já mám však pocit, že tohle provedení fantazii ubíjí. Shakespearův snově pohádkový svět má mnohem větší potenciál. Jedině snad Puk v podání Hanuše Bora jakoby se zatoulal z úplně jiného představení.
(zadáno: 22.1.2014)
Nora - Slovácké divadlo Uherské Hradiště: 80 %
Domácí "idylka" na severský způsob. Výteční byli hlavně T. Šulaj (Helmer) a Z. Trcálek (advokát Krogstad). Celkový dojem z představení zůstává velmi dobrý, avšak na stading ovation části publika, kterou to vyvrcholilo, to nejspíš nebylo. Skvělý byl ovšem výběr hudby, zejména Sigur Rós připomínali, z jakých zeměpisných šířek hra pochází. 75 %
(22.1.2014, Praha, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 19.1.2014)
Kabaret Kafka - Divadlo Na zábradlí: 80 %
(zadáno: 15.1.2014)
Mileniny recepty - Studio Hrdinů: 70 %
Celá hra je tak trochu jako ta káva, kterou hned na začátku Milena Jesenská v podání Ivany Uhlířové připravuje - znamenitá, ale jen těžko se dá pozřít.
(zadáno: 13.1.2014)
Anna Karenina - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Když se obejdete bez Ruska 19. století, tak je to povedená podívaná.
(zadáno: 10.1.2014)
Země Lhostejnost - Švandovo divadlo: 70 %
(zadáno: 6.1.2014)
Klíčovou dírkou - Činoherní klub: 30 %
Tak takhle nějak si představuju, že vypadá repertoár divadel R. Brzbohatého či P. Trávníčka. Snad s tím rozdílem, že tohle bylo z velké části setsakramentsky dobře obsazeno.
Nutno dodat, že moje hodnocení se vztahuje pouze k první polovině představení. O přestávce jsem to vzdala.
(zadáno: 28.12.2013)
Hamlet - Švandovo divadlo: 80 %
(zadáno: 22.12.2013)
Jenovéfa - Buchty a loutky: 60 %
(zadáno: 28.11.2013)
Richard III. - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 70 %
Na začátku ve mně představení vyvolávalo hodně velké rozpaky. Když se mi po nějaké době podařilo odprostit se od místy až laciných, nekorektních a domnívám se, že i zbytečných vtípků (např. když kůň, kterého hraje černoch, "dře jak barevnej"), začala jsem se dobře bavit.
Některé scény jsou nezapomenutelné. Skvěle zakomponovaný hudební doprovod a povedené kostýmy hodně pomáhají.
Richardu, připomínajícímu nějakého komiksového padlého anděla, nešlo nefandit.
Snad jen těch posledních moralizujících pět minut bylo trochu zbytečných.
(28.11.2013, Praha,Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 26.11.2013)
Mrzák inishmaanský - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
"Irsko asi nebude tak špatná zem, když..." o něm ten McDonagh pořád píše. Asi určitě taky napsal lepší hry než je Mrzák (já osobně vždycky raději dám přednost Osiřelému západu nebo Panu polštáři), nicméně inscenace DPB a zejména herecké výkony některých představitelů (N. Lichý, S. Krupanská, J. Jelínek) z této černé komedie dělají velmi dobrou podívanou. Drsné a zároveň ironicky směšné Irsko první poloviny 20. století.
(26.11.2013, Praha, Divadlo v Celetné)
(zadáno: 25.11.2013)
Můj romantický příběh - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
Nepatřit mezi třicátníky, tak řeknu jen, že je to velmi vtipná, dobře zřežírovaná a ještě lépe zahraná komedie. Zejména v druhé polovině si člověk ale uvědomí, že zas až tak uplně jenom o nadsázku nejde, a že hra je téměř skutečným odrazem dnešního životního stylu (nejenom) mojí generace.
(25.11.2013, Praha, Divadlo v Celetné)
(zadáno: 16.11.2013)
Vražedný pátek - Divadlo v Řeznické: 70 %
(zadáno: 25.10.2013)
Kominické lodě? Ó, kdežpak! aneb Kabaret Wernisch - Divadlo Husa na provázku: 80 %
(25.11.2013, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 21.10.2013)
Dechovka - Divadlo Vosto5: 90 %
(zadáno: 19.10.2013)
Hráči - Komorní scéna Aréna: 80 %
(19.10.2013, Praha, Divadlo Komedie)
(zadáno: 27.9.2013)
Králíček - Divadlo Letí: 80 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>