Chybová zpráva

Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Furciferka

Oblíbená divadla: Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Komorní scéna Aréna, Divadlo Husa na provázku, A studio Rubín, Buchty a loutky

Oblíbení režiséři: Jan Mikulášek, Jiří Havelka, Daniel Špinar, Ondřej Sokol, Martin Františák, Vladimír Morávek

Oblíbení herci a herečky: Tomáš Dastlík, Sylvie Krupanská, Tereza Vilišová, Norbert Lichý, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, Marek Němec

A taky mě hodně baví site-specific představení, hostovačky mimopražských divadel a scény Marka Cpina.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (67)
Jan Pařízek: 9 % (128)
Kateřina Jírová: 9 % (37)
Veronika Boušová: 10 % (73)
Anežka Hrebiková: 11 % (49)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 11.3.2013)
(zadáno: 21.4.2013)
(20.4.2013, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 23.4.2013)
(23.4.2013, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 16.5.2013)
divadlo noir
(zadáno: 27.9.2013)
(zadáno: 19.10.2013)
(19.10.2013, Praha, Divadlo Komedie)
(zadáno: 25.10.2013)
(25.11.2013, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 25.11.2013)
Nepatřit mezi třicátníky, tak řeknu jen, že je to velmi vtipná, dobře zřežírovaná a ještě lépe zahraná komedie. Zejména v druhé polovině si člověk ale uvědomí, že zas až tak uplně jenom o nadsázku nejde, a že hra je téměř skutečným odrazem dnešního životního stylu (nejenom) mojí generace.
(25.11.2013, Praha, Divadlo v Celetné)
(zadáno: 26.11.2013)
"Irsko asi nebude tak špatná zem, když..." o něm ten McDonagh pořád píše. Asi určitě taky napsal lepší hry než je Mrzák (já osobně vždycky raději dám přednost Osiřelému západu nebo Panu polštáři), nicméně inscenace DPB a zejména herecké výkony některých představitelů (N. Lichý, S. Krupanská, J. Jelínek) z této černé komedie dělají velmi dobrou podívanou. Drsné a zároveň ironicky směšné Irsko první poloviny 20. století.
(26.11.2013, Praha, Divadlo v Celetné)
(zadáno: 28.12.2013)
(zadáno: 13.1.2014)
Když se obejdete bez Ruska 19. století, tak je to povedená podívaná.
(zadáno: 19.1.2014)
(zadáno: 22.1.2014)
Domácí "idylka" na severský způsob. Výteční byli hlavně T. Šulaj (Helmer) a Z. Trcálek (advokát Krogstad). Celkový dojem z představení zůstává velmi dobrý, avšak na stading ovation části publika, kterou to vyvrcholilo, to nejspíš nebylo. Skvělý byl ovšem výběr hudby, zejména Sigur Rós připomínali, z jakých zeměpisných šířek hra pochází. 75 %
(22.1.2014, Praha, Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 30.1.2014)
(zadáno: 30.3.2014)
Ano, je to spíš představení pro diváky, kterým se stýská po staré Komedii. A ano, asi to není to, co by tradiční divák Stavovského divadla očekával. A dobře tomu. Už bylo na čase.
(zadáno: 30.4.2014)
Mozaika kabaretních scénických obrazů, která provede diváky jednotlivými fázemi první světové války. To, jak se život v této nelehké době měnil, je ukázané opakováním zdálivě stejných či podobných obrazů a replik.
Wilsonova osobitá, na milimetry naplánovaná a opět dokonalá souhra světel, zvuku, scény, choreografie a herectví vytváří celek, který ironicky zobrazuje absurditu a tragičnost války.
I když je to ve své podstatě zcela odlišná inscenace a podobnost je jen zdánlivá, reminiscencím na Věc Makropulos se během představení neubráníte.
(zadáno: 6.5.2014)
(zadáno: 17.5.2014)
Noc v Krčmě - 60 %
Tváří v tvář smrti - 75 %
Ukrutná rozkoš - 55 %
Zkrvavený skřivan - 80 %
grand-guignolské pojetí celého projektu - 100 %
(zadáno: 7.6.2014)
(zadáno: 10.9.2014)
Miloš Orson Štědroň mě baví. Myslím, že i Havlovi by se tohle líbilo. Místy kousavé, přesto laskavé.
Václav Klaus do Divadla Na zábradlí asi jen tak nepřijde a tak tajně (i když asi dost naivně) doufám, že se aspoň minulý týden díval na ČT Art.
(zadáno: 16.9.2014)
Jednoduchá myšlenka, precizní pohybová souhra a zajimavý hudební doprovod vytvářející velmi působivou metaforu nesvobody.
(zadáno: 23.9.2014)
Představení vychází z toho, že je Audience notoricky známou hrou a pracuje pouze s nejznámějšími replikama, které rozehrává v klauniádě téměř beze slov. Společné uvedení s Audiencí od Bezručů (23.9. v Akropoli) byl nápad takřka geniální, zážitek z obou představení byl o to větší.
Snad jen malá výhrada: uznávám, že masky hlavounů jsou dost efektní a bez nich by inscenace asi ani nemohla fungovat, ale vzhledem k tomu, že toto je třetí inscenace od Spitfire Company, kterou jsem viděla, a zároveň třetí, ve které byly použity jako hlavní rekvizita, říkám si, jestli by to už nechtělo nějakou změnu.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>