Profil uživatele

Furciferka

Oblíbená divadla: Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Komorní scéna Aréna, Divadlo Husa na provázku, A studio Rubín, Buchty a loutky

Oblíbení režiséři: Jan Mikulášek, Jiří Havelka, Daniel Špinar, Ondřej Sokol, Martin Františák, Vladimír Morávek

Oblíbení herci a herečky: Tomáš Dastlík, Sylvie Krupanská, Tereza Vilišová, Norbert Lichý, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, Marek Němec

A taky mě hodně baví site-specific představení, hostovačky mimopražských divadel a scény Marka Cpina.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (67)
Jan Pařízek: 9 % (128)
Kateřina Jírová: 9 % (37)
Veronika Boušová: 10 % (73)
Anežka Kotoučová: 12 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.9.2011)
Asi protože už patřím do generace, kterou éra Depeche Mode minula (byť těsně), tak mě trochu minulo i tohle představení.
(zadáno: 23.10.2011)
První část je skutečně až příliš popisná, druhá je o poznání lepší.

(22.10.2011, Praha, Nová scéna ND)
(zadáno: 11.3.2012)
(zadáno: 6.6.2012)
(zadáno: 28.5.2013)
Trochu mi tam chyběl ten Kája Saudek.
(zadáno: 22.12.2013)
(zadáno: 12.4.2014)
Svižný kabaretní nástup hlavních postav neměl chybu. Postupně však přestavení začalo ztrácet tempo a někde se až příliš utápělo v metaforách a odkazech, které člověk neznalý bulváru jen těžko dekóduje. Za zmínku ale určitě stojí velmi dobré výkony herců všech šesti hlavních postav.

(11.4.2013, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 26.5.2014)
Představení, které asi nenadchne, ale rozhodně ani neurazí a místy možná i zaujme. Palec nahoru za písničky na přání. Módní přehlídka v závěru představení byla ale přece jen trochu mimo mísu. 55 %
(zadáno: 8.6.2014)
(zadáno: 18.9.2014)
Vykreslit maloměstský život plný přetvářky a šedi se v inscenaci podařilo téměř dokonale. Ale musím souhlasit s tím, že hře chybí nějaké konkrétnější obsahové sdělení.
(zadáno: 29.10.2014)
Ve chvílích, kdy jsem se nepokoušela chápat, o čem to vlastně celé je (ano, já vím, že se v popisu představení píše, že jsou to dva různé přístupy k fenoménu sebevraždy), tak mě to docela dost bavilo. Kdyby druhá část byla o něco málo kratší, myslím, že by to nebylo ku škodě.
(zadáno: 4.11.2014)
Moliere mě už poměrně dlouho dobu nebaví, ale protože je v podání Bezručů, rozhodla jsem se tomu dát šanci. Díky tradičně nadprůměrným hereckým výkonům, výborné režii, grotesknímu až lehce parodickému ladění a zajímavě řešené scéně a dění v ní, se z toho vyklubala celkem zábavná podívaná. Ale pořád je to Moliere a ten mě bavit nezačal. 65 %
(zadáno: 13.1.2015)
Výborně zahrané, režijně nápadité, pěkné řešení scény pomáhalo dynamickému plynutí celého představení. Mé relativně nízké hodnocení jé dáno mou velmi chabou znalostí Charmsových textů. Než jsem se naladila na jeho poetiku, byl skoro konec představení. Moje škoda.
(zadáno: 28.2.2015)
Slabší odvar Jedlíků čokolády, zejména první polovina. Z mého pohledu bylo toto pokračování trochu zbytečné. 55 %
(zadáno: 3.6.2015)
Připouštím, že byly okamžiky, kdy jsem si připadala jako nic nechápající abstinent na bujarém večírku. Ale jinak jsem se dobře bavila.
Myslím, že kdyby ČT vysílala záznam tohoto představení místo záznamů z poslanecké sněmovny, vyšlo by to díky mnoha paralelám celkem nastejno a divák by se aspoň trochu pobavil.
(zadáno: 9.6.2015)
Když tak koukám na ta dva roky stará hodnocení, troufám si tvrdit, že za tu dobu představení prošlo jistým vývojem směrem k lepšímu.
Mně osobně text hry samotné docela seděl, naopak jsem měla trochu problém s herci. Dovedu si představit, že v jiném obsazení by se mi hra líbila víc. 65 %
(zadáno: 16.6.2015)
Slovy jedné z postav: "ono je to vlastně drama". Místy velmi zábavné drama, jindy ale až moc groteskní. Díky délce tomu trochu chyběl spád, zejména v první části. Hodně se mi líbily kostými, které připomínaly filmy Tima Burtona (nejvíce Temné stíny).
(zadáno: 10.2.2016)
Havel 80 %, Hejduk 70 %, režie 55 %, herecké provedení 40 %. Celkový dojem 55 %.
(zadáno: 5.2.2011)
Téměř až estrádní křepčení na téma dospívání v socialismu, tedy nic nového pod sluncem a nuda k tomu.
(zadáno: 1.4.2011)
Originální britský humor na českém jevišti prostě nefunguje.
(zadáno: 27.4.2011)
"Napínavá detektivní komedie s překvapivým rozuzlením", která vlastně ani není komedií, není moc napínavá a rozuzlení má do překvapení také docela daleko.
(zadáno: 26.5.2011)
Nad průměrností představení vyčnívá pouze herecký výkon Radka Valenty, naopak ještě hlouběji pod průměr se propadá výkon Terezy Kostkové, které je nepřirozená, místy až afektovaná.