Profil uživatele

Furciferka

Oblíbená divadla: Divadlo Petra Bezruče, Divadlo Na zábradlí, Dejvické divadlo, Komorní scéna Aréna, Divadlo Husa na provázku, A studio Rubín, Buchty a loutky

Oblíbení režiséři: Jan Mikulášek, Jiří Havelka, Daniel Špinar, Ondřej Sokol, Martin Františák, Vladimír Morávek

Oblíbení herci a herečky: Tomáš Dastlík, Sylvie Krupanská, Tereza Vilišová, Norbert Lichý, Jan Hájek, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl, Miroslav Krobot, Marek Němec

A taky mě hodně baví site-specific představení, hostovačky mimopražských divadel a scény Marka Cpina.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (67)
Jan Pařízek: 9 % (128)
Kateřina Jírová: 9 % (37)
Veronika Boušová: 10 % (73)
Anežka Kotoučová: 12 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.11.2011)
Chtě nechtě se nabízí srovnání s Gottlandem (teď mám na mysli Mikuláškův ostravský, nikoli ten pražský, který bohužel nestojí moc za řeč), i z tohoto srovnání vychází komentář evropských dějin určitě lépe.

(25.11.2011, Praha, Švandovo divadlo)
(zadáno: 22.1.2015)
S více jak tříletým odstupem od doby, kdy jsem viděla brněnskou verzi, jsem si představení užila možná ještě víc. Přenesení na stísněnou scénu DnZ inscenaci rozhodně prospělo.
Někdo někde napsal, že tohle představení je citové vydírání diváka. Co na to říct? Snad jen: miluju Mikuláškovo citové vydírání.
(zadáno: 17.5.2014)
Noc v Krčmě - 60 %
Tváří v tvář smrti - 75 %
Ukrutná rozkoš - 55 %
Zkrvavený skřivan - 80 %
grand-guignolské pojetí celého projektu - 100 %
(zadáno: 30.1.2017)
(zadáno: 6.11.2011)
(zadáno: 23.10.2011)
První část je skutečně až příliš popisná, druhá je o poznání lepší.

(22.10.2011, Praha, Nová scéna ND)
(zadáno: 12.11.2011)
Podtitul představení je velmi výstižný, tragická bezradnost je skutečně pocit, který ve mně představení chvílema vyvolávalo.
(zadáno: 28.12.2013)
(zadáno: 14.1.2016)
Musím přiznat, že mě ještě stále udivuje názor, že v Mikuláškových inscenacích převládá forma na obsahem. Je to právě ten obsah, který mě vždy osloví víc než na kterémkoliv jiném představení. Rozhodně nemám pocit, že jde jen o nějakou manýru, naopak, do detailu propracovaná forma dává vyniknout obsahu.
(zadáno: 21.5.2014)
(zadáno: 23.4.2013)
(23.4.2013, Praha, Divadlo Archa)
(zadáno: 19.10.2013)
(19.10.2013, Praha, Divadlo Komedie)
(zadáno: 4.11.2010)
(zadáno: 14.11.2011)
(zadáno: 9.3.2012)
(zadáno: 26.10.2011)