Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Gimli35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (14)
Jan Pařízek: 13 % (42)
Lukáš Dubský: 13 % (44)
Pavla Haflantová: 13 % (8)
Jiří Koula: 14 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 23.9.2020)
Je popularita to hlavní? Záleží na tom, co si o nás myslí ostatní? Aneb půldruhé hodiny trvající dynamický slovní zápas mezi rtuťovitým "učedníkem" F. Cíla a usedlým "mazákem" M. Táborského. Oba nejednoznační, oba ve finále chápete.
(Telegraficky: Táborský i Cíl skvělí, zručná režie prvně jmenovaného, prostředí DvŘ jako dělané pro takovéto komorní drama.)
(zadáno: 17.11.2019)
75 %
Líbilo se mi, jak vynalézavě Havelka k režii Medkova dramatu přistoupil (cvičení, projekce, dobové kritiky apod.), rád mu tedy prominu i drobné kiksy, například úvodní výstup O. Bauera. Herecky zaujali především I. Orozovič, F. Kaňkovský a ve slizké roli i J. Bidlas.
Dobré to bylo!
(zadáno: 6.1.2020)
Po Vraždě krále Gonzaga uděluji Dejvicím podruhé stoprocentní hodnocení. Přízraky jsou mimořádně tísnivé, emocionální, účinkující však nepřehravají. Herecky též opět vynikající, závěrečná scéna K. Melíškové a V. Polívky rve srdce. Režie rozumně střídmá, výborně zvolený hudební podkres, skvělý nápad v podobě zrcadla, v němž se zjevuje kapitán Alving. Celkově velmi silný zážitek.
(zadáno: 9.9.2020)
Nevšední představení - kolikrát se vám v divadle stane, abyste seděli v hloubi jeviště s kadibudkou v zádech, účinkující hráli zády k hledišti, kolem kapala voda a celá hra skvěle pasovala na současný svět?
Z herců zaujali zejména J. Dudziaková, P. Vančura, S. Rašilov a též T. Vilišová, která si vysloužila potlesk a uznání diváků za to, jak duchapřítomně a profesionálně se vyrovnala s totálním výpadkem textu.
Je to angažované, moderní, aktuální, divák se musí soustředit, musí přemýšlet - to je správně, ovšem divácká náročnost se měla odrazit v kratší stopáži inscenace. Jinak doporučeníhodné!
(zadáno: 25.9.2019)
Pod pojmem "absolutní divadlo" si představuji něco jako dejvickou inscenaci Racka. Funguje všechno: herecké výkony (musím vyzdvihnout K. Melíškovou, J. Plesla a M. Krobota), precizní režie, hudba, kostýmy... Nebojte se tříapůlhodinové stopáže, uteče to.
(zadáno: 19.2.2020)
Racek v Dlouhé má výborné herecké výkony, podmanivou hudbu a zajímavou výpravu, celkový dojem ovšem výrazně kazí samoúčelné křepčení, ječení, pitvoření se, gesta a pózy. Odvážné a zároveň překvapivě povedené je milostné jiskření mezi Treplevem (P. Neškudla) a Trigorinem (O. Rychlý), ostatní režijní nápady bohužel prošuměly kolem mne, případně jsem je vůbec nepochopil.
Nebylo to vysloveně špatné, ale na Racka běžte radši do Dejvic. (Což platí dvojnásob, jde-li o vaše první setkání s touto Čechovovou hrou.)
(zadáno: 27.9.2019)
Překvapilo mne, že ačkoli ústřední duo (P. Neškudla a M. Poulová) dělá, co může, je v mých dojmech stejně přehlušeno výkonem M. Hanuše (kolaborant a opilec Rejsek), T. + M. Turkovými (rodiče) a vlastně i celkovou - velmi promyšlenou a působivou - koncepcí inscenace.
(Tedy: jako celek velice povedené, doporučuji!)
(zadáno: 13.11.2015)
Neuvěřitelně absurdní hra s poněkud pomalým rozjezdem, která ale dokáže i zaujmout a pobavit... KAKAJÍČKO!
(zadáno: 4.5.2019)
I když by si samotný hra jako celek možná zasloužila o deset procent méně, kvůli neuvěřitelnému nasazení hereckého tria a pasážím, které se počítají mezi to nejvtipnější, co jsem kdy v divadle viděl, nemohu jít níže.
(zadáno: 21.6.2014)
Příjemně strašidelné představení se spoustou efektů a úžasnými kostýmy. První půlka byla dost průměrná, v té druhé se to však pořádně rozjelo.
(viděna derniéra)
(zadáno: 18.12.2014)
(zadáno: 4.5.2019)
85 %
"Jestli jsou tvoje touhy nekonečně dlouhý, můžou za to hormony!" Zase jedna povedená inscenace v Dlouhé. Osmdesátkové hity s vtipnými českými texty M. Hanuše jí dodávají ten správný šmrnc, herecké obsazení výborné (musím pochválit Č. Koliáše, E. Hacurovou, J. Pokornou, J. Wohanku... a vlastně všechny účinkující).
(zadáno: 17.3.2019)
Inscenace, která vás donutí přemýšlet. Popravdě řečeno, několik minut po skončení jsem z ní bůhvíjak nadšený nebyl, ale jak ve mně postupně doznívala, musel jsem uznat, že opravdu má hlubší výpovědní hodnotu. Za mínusy považuji uječenost některých postav a také scény s K. Melíškovou, které byly skutečně k nepřečkání.

UPDATE 26. 6. 2020: po druhém zhlédnutí zvyšuji své hodnocení o 20 %. Smích a vzápětí rána mezi oči. A výborní I. Trojan, J. Holcová, H. Čermák, L. Krobotová, M. Myšička, M. Pechlát... A celkově prostě zmar v sugestivním divadelním balení. Zážitek.
(zadáno: 9.12.2018)
Scéna zajímavá, herecké výkony dobré, Melody Makers naprosto špičkoví... ale ten scénář. Zoufale jalový, v první půli do omrzení opakované Traxlerovy milostné avantýry a hromada banálních dialogů; jako na vysvobození jsem čekal, až se ze zákulisí vynoří jazzový orchestr na posuvném jevišti. Druhá půlka o poznání lepší, více vtipných situací (nezapomenutelný především StBák Švestka), i atmosféru doby se režisérovi povedlo lépe vystihnout.
Sečteno a podtrženo: neodcházel jsem vysloveně roztrpčen, jen jsem prostě očekával víc. Tahouny inscenace byli jednoznačně Melody Makers. Swing high!
(zadáno: 3.8.2019)
Vražda krále Gonzaga - stand-up, reportáž a kremelský mráz běhající po zádech (více v článku na blogu)
(zadáno: 11.11.2014)
Manipulace s většími rekvizitami jako na besídce základní školy, opakující se hudební motivy, spoustu laciných vtípků... Zajímavých a opravdu vtipných momentů bylo příliš málo na to, abych dal více než 10%.
(zadáno: 14.12.2019)
Pro mne až překvapivě rozporuplná inscenace. Na jednu stranu výtečné herecké výkony (zejména M. Hádek, I. Trojan, M. Issová), precizní režie a pěkná scéna, na druhou stranu mne však minimálně první polovina až na pár vtipných míst dost minula, její závěr těsně před přestávkou byl ve své užvaněnosti bohužel velice nudný. Až druhá půlka mne konečně chytla.
Návštěvou Vzkříšení asi nic nepokazíte a je i dost dobře možné, že si ho na rozdíl ode mě užijete od začátku do konce, ovšem nemohu se ubránit dojmu, že v dejvickém repertoáru se najdou i výrazně zdařilejší kusy (Vražda krále Gonzaga, Racek).
(zadáno: 19.7.2013)
(zadáno: 25.9.2019)
Už jen téma "lidé se zaseknou ve výtahu a nevědí, co s tím" je samo o sobě zajímavé, kolektiv DD se pak zasloužil o to, že inscenace má co říct, je vtipná a rozumně dlouhá, tudíž nenudí. Mně se to líbilo! :)
(zadáno: 18.12.2014)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >