Profil uživatele

Grea

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 14 % (40)
Pavel Širmer: 15 % (22)
Lukáš Dubský: 17 % (19)
Helena Grégrová: 18 % (13)
Michal Novák: 18 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 30.10.2014)
Brenpartija - Komorní scéna Aréna: 100 %
Opravdová historie Ostravy a kdo sedí v první řadě, dostane loka z flašky brenu.
(zadáno: 21.3.2015)
39 stupňů - BuranTeatr: 100 %
/Vždy bylo vyprodáno, proto viděno online na youtube./

EDIT: Po shlédnutí výjezdního představení v Ostravě zvyšuji z 90 na 100%. Více improvizace a zábavy, každé jednotlivé odehrání má jiné vtípky, můžete ho vidět znovu a znovu.
(zadáno: 28.4.2014)
Obraz - BuranTeatr: 100 %
Koupil jsem si obraz. .. To prostě musíte vidět.
(zadáno: 22.4.2014)
Skleněný zvěřinec - BuranTeatr: 100 %
První polovina měla na můj vkus pomalý rozjezd, ovšem od příchodu poslední postavy na scénu naprosto strhující výkony. Velice doporučuji, nechápu, že diváci stále vyprodávají Národní, když o kousek dál se hraje takovýto skvost, kdy představení i samotné herce tak emočně zahalí, že ani po skončení se nejsou schopni odstřihnout od role a mají stále strnulý obličej se slzami v očích. (Geniální Isteník - must see!)
(zadáno: 13.1.2015)
Hrdý Budžes - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 100 %
Viděno z TV záznamu (kdy jsem ještě spoustu narážek nechápala) i později naživo na Colours of Ostrava 2012. Bára Hrzánová je ve své roli skvělá a přesvědčivá. Poučné (hlavně pro nás, narozené v 90. letech), vtipné, věcné. Z tohoto představení nikdo nemůže odcházet zklamaný či s pocitem promarněného času.
(zadáno: 3.10.2018)
Epos o Gilgamešovi / Nesmrtelnost - Stará aréna: 90 %
Moderní, drzé, geniální. Scénu Gilgameše v županu vidím v hlavě živě i po půl roce. Skvělý hudební podkres a lokace v okolí Plata včetně venkovních prostor, které zaručovaly nechápavé pohledy nic netušících kolemjdoucích. Takové má divadlo být, vyjít z největší klasiky a proměnit ji v něco naléhavého, současného a nečekaného. Pro mě představení roku.
(zadáno: 18.1.2015)
Osiřelý západ - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
Představení plné černého humoru, postavy jinak než sprostě málem nemluví, ale v tom je to kouzlo. Je to řeč postav, žádná autorova prvoplánová snaha někoho šokovat. Občas jsem puritán a nemám pevný žaludek, tohle ale bylo ještě decentní a zábavné. Marnivé vztahy, působivé provedení. Skvělé dialogy!! Každá věta měla svůj smysl a kouzlo. Klidně bych šla ještě jednou. P.S. Po násilném Panu Polštářovi (od stejného autora Martina McDonagha), který je pro silné povahy, je pro mne Osiřelý západ o to skvělejší mix drsného světa a zábavy.
/Viděna premiéra 16.1.2015./
(zadáno: 30.10.2014)
Hráči - Komorní scéna Aréna: 90 %
Čuba, Kaluža, Cisovský v jedné hře. Ještě něco, co chybí dodat?
(zadáno: 2.10.2014)
Slapstick Sonata - Cirk La Putyka: 90 %
Během doprovodného programu Colours of Ostrava 2014 byly hrány čtyři běhy půlhodiny z tohoto představení. Byla jsem tak nadšená, že jsem šla rovnou na tři. Soubor dlouho znám z médií a jsem ráda, že jsem s ním mohla mít konečně tu čest.
(zadáno: 17.1.2017)
Deštivé dny - Divadlo Ungelt: 90 %
Přesně tohle od divadla chceš. Konečně důkaz, že Praha jezdí po republice i s něčím jiným než s prostoduchými komediemi. Krajčo se Švehlíkem hrají skvěle, byla jsem mile překvapena, ale hra sama o sobě je prostě dobrá. Ve dvou si poradit s takovým množstvím postav ovlivňujícími děj; jednoduchá scéna, skoro žádná světla, skoro žádná hudba, která hrála snad až při závěrečném monologu. Stovku nedávám jen z toho důvodu, že sprostých slov by mohlo být o třetinu míň, postava Dennyho by byla nadále dobře čitelná a charakteristická. /Ostrava, DK Akord, leden 2017
(zadáno: 28.4.2014)
Amazonie - BuranTeatr: 90 %
(zadáno: 23.4.2014)
Lakomec - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
Přesně podle mého gusta, příjemné, četla jsem i knihu a vzhledem ke svému žánru mi přijde inscenace naprosto dostačující a plnohodnotná. S výkonem Norberta Lichého jsem byla maximálně spokojena.
(zadáno: 19.11.2014)
S nadějí, i bez ní - Komorní scéna Aréna: 90 %
Myslím, že není od věci, když v divadle přijdeme na jiné myšlenky a přeneseme se do jiného světa, ale zároveň jsem zastáncem názoru, že je lepší vycházet z něj v menší depresi než v jaké do něj přicházíme. Nemám moc ráda temné, vážné hry a s Nadějí, i bez ní, ač pojednává o velmi důležitém tématu, se mi svým pojetím přesně trefila do noty. Nadsázka, ironie, groteska, ovšem s citem, aniž by se vytratila podstata příběhu. Vhodné i pro slabší povahy, které jinak dramata nemusí.
"Já ty vaše metody znám, sám jsem je schvaloval!"

(zadáno: 12.1.2017)
Obraz - Komorní scéna Aréna: 80 %
Obraz jsem viděla už v podání Buranteatru. Oproti brněnským kolegům byl zdejší rozjezd pomalejší, přesto si Aréna nezaslouží míň než 80%. Na hře je úžasné, že se rádoby točí okolo jednoho tématu, ale zároveň je o vztahových a emočních polohách tří kamarádů, které můžou ztvárnit jen herecké osobnosti se silným charismatem. A těmi Čuba, Kaluža i Cisovský bezesporu jsou.
~ Poslední hra Alberta Čuby v KS Aréna. Bude tam chybět.
(zadáno: 13.1.2015)
Sluha dvou pánů - Národní divadlo: 80 %
Nepodařilo se mi vidět naživo, na televizním záznam ale koukám už odmala (první divadelní hra, kterou jsem kdy v TV viděla, nejvíce mi tehdy utkvěla v dětské hlavě scéna s chlebem) a viděla jsem ho doposud nejméně třikrát. Je to představení jednoho muže, ale v českých vodách se neztratí a zaslouží si uznání. Pokud někdo chce komedii jako z partesu, má ji mít.
(zadáno: 4.3.2015)
Slyšení - Komorní scéna Aréna: 80 %
(zadáno: 30.10.2014)
Ruská zavařenina - Komorní scéna Aréna: 80 %
Nadčasová inscenace vhodná pro každého diváka.
(zadáno: 19.7.2016)
Walls & Handbags - Losers Cirque Company: 80 %
/Viděno na Colours of Ostrava 2016./
(zadáno: 6.8.2018)
Smíření - Komorní scéna Aréna: 80 %
(zadáno: 3.10.2018)
Chacharije - Komorní scéna Aréna: 80 %
Lehká návaznost na legendární Brenpartiju. I v Chachariji se představí celý herecký ansámbl Arény. Tři hodiny strávené v divadle na autorském představení, za mě ano.
(zadáno: 23.4.2014)
1984 - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
Viděno přibližně 22.12.2012 a zrovna vánoční atmosféru to nenavodilo. Ale hned po Novém roce jsem běžela do knihkupectví pro knihu. A ta HUDBA! I kdybych měla zapomenout na polovinu momentů z hry, nikdy z paměti nevymažu All you need is love..a řev Tomáše Dastlíka.
(zadáno: 16.11.2014)
Pension pro svobodné pány - Komorní scéna Aréna: 80 %
Nebylo by představení, aby se Albertu Čubovi něco nepřihodilo, ale to ostatně není mínus, ale naopak důvod, proč jeho výkony máme tak rádi. "Ono to doposud vždycky šlo!" směje se herec, když mu nejde nasadit židle na hlavu jeho kolegy. Diváci se při takových okamžicích smějí ještě více než v momentech, které jsou vtipné oficiálně dle scénáře. I po 6 letech se baví publikum i samotní herci, klobouk dolů.
Jediné negativum vidím v občasných zdlouhavějších scénách, představení by neuškodilo zrychlit ona hluchá místa a zesvižnit tempo.
(zadáno: 2.10.2014)
Donaha! (Hole dupy) - Národní divadlo moravskoslezské: 70 %
Igor Orozovič odešel do Prahy a Ivan Dejmal, který po něm přebral roli, prostě nemá takový šmrnc. :/
(zadáno: 6.8.2018)
Čtyři dohody - Jaroslav Dušek: 70 %
Oceňuji improvizaci a volnou inspiraci. Dušek i sám za sebe utáhne vyprodaný sál s 1500 lidmi. /Viděno na Colours 2018./

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>