Profil uživatele

Grea

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 14 % (21)
Jiří Landa: 14 % (51)
Lukáš Dubský: 15 % (26)
Pavel Širmer: 16 % (29)
Michal Novák: 17 % (18)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.10.2020)
Skvělý Štěpán Kozub, Shakespeare a aktuálnost hry. Doporučuji, pokud chcete vidět talent Kozuba i v jiném než čistě komediálním pojetí. /Viděno online na fb KS Aréna, říjen 2020./
(zadáno: 1.11.2020)
Miroslav Krobot ve svém úsporném projevu geniální. Jeho obyčejné šílenství mi přišlo nejvíce ztotožnitelné. /Viděno online na Dramoxu, listopad 2020./
(zadáno: 22.4.2014)
Představení se mi líbilo, herecké výkony skvělé, hlavně ženské dvojrole a určitě to nebyla ztráta času ani peněz, naopak mě to nalákalo i ke shlédnutí dalších inscenací. Jediné, co mi uniklo, byl děj, respektive závěr, nepochopila jsem kousek skládačky potřebný k dotvoření celistvého obrazu, a to je možná důvodem, proč si teprve po dvou týdnech už téměř nepamatuji, o čem hra byla.
(zadáno: 2.10.2014)
Igor Orozovič odešel do Prahy a Ivan Dejmal, který po něm přebral roli, prostě nemá takový šmrnc. :/
(zadáno: 2.10.2014)
Viděla jsem v alternaci s Matějkou, který přidával svá typická humorná gesta, ale jinak se scénářem i herci spokojenost. Možná trochu dojem "nenadchne, neurazí", ale to spíš tím, že jiná představení z Buranteatr mi vyloženě vyrazila dech.
(zadáno: 19.10.2015)
/Viděna premiéra 16.10.2015/
(zadáno: 26.7.2017)
/Viděna derniéra 16. června 2017./
(zadáno: 6.8.2018)
(zadáno: 6.8.2018)
Oceňuji improvizaci a volnou inspiraci. Dušek i sám za sebe utáhne vyprodaný sál s 1500 lidmi. /Viděno na Colours 2018./
(zadáno: 21.12.2019)
Kdo chce vidět Isteníka v geniální hře, půjde na 39 stupňů. Kdo chce vidět Isteníka a má možnost ho vidět jen v Parchantovi v klobouku, taky neprohloupí. Ačkoli je Parchant hodně přisprostlý, Isteník ani nemusí promluvit, aby byl vtipný. Co mě mrzí je, že před 4 lety na 39 stupňů dorazilo do Cooltouru 10x méně diváků než teď na Parchanta. Nalákat Ostraváka na hrubější hru v době, kdy se představitel hlavní postavy stihl proslavit v televizním seriálu, je asi snadnější výchozí pozice jak tehdy. I tak díky za pozvání Buranů do Ostravy. /Viděno na výjezdním představení v ostravském Cooltouru./
(zadáno: 23.3.2020)
Z online streamů se stane fenomén dnešní doby. Za mě bylo Up'End'Down zajímavějším představením než Memories of Fools. Úžasný doprovod živého orchestru, který i na záznamu působí velkolepě. Naživo věřím, že to musí být parádní zážitek. /Viděno během korona doby v březnu 2020 online na Mall.tv./
(zadáno: 1.7.2020)
Mám pro Rudišův text slabost, i když souhlasím, že ani film, ani divadelní představení na knihu a audioknihu nemají. A jestli divadlo, nebo film, tak výjimečně doporučím spíše film, který některé momenty zdůrazní ještě o něco lépe. Dávám 70 % především za nápad převést dějovou linku v du formě na divadelní prkna. /Viděno během korona doby v březnu 2020 online na Mall.tv./
(zadáno: 28.10.2020)
Chtěla bych vidět v roli SH Jiřího Suchého z Tábora, protože ke Karlu Rodenovi mi tohle režisérem nastavené pojetí detektiva nesedí. Proč dělat z Holmese komediální postavičku. Toho šňupání mohlo být opravdu méně. Body nahoru za hudbu a scénu, kočár s koňmi na běžné divadlo nedostanete. /Viděno online na Dramoxu, říjen 2020./
(zadáno: 27.5.2014)
(zadáno: 27.5.2014)
Herecký výkony výborné, akorát hra sama o sobě není pro slabší povahy.
(zadáno: 31.10.2014)
Viděno v rámci Colours of Ostrava, s čímž přiznávám, že hodnocení není moc objektivní, neboť udržet tak dlouho pozornost v parnu se téměř nedalo.
(zadáno: 13.5.2015)
(zadáno: 26.7.2015)
(zadáno: 24.11.2015)
Ze tří představení Mahenova divadla, které jsem měla tu možnost vidět, bylo toto to nejlepší. Přesto jen 50%, protože neurazí ani nenadchne. Výjimečný strhující zážitek se nekoná, ale aspoň člověk odchází průměrně naladěn, ne jako po Revizorovi silně znechucen. + 10% přidávám za to, že jsem se náhodou trefila do Noci divadel a po skončení představení jsme mohli do zákulisí, kostymérny, ale především na jeviště. Vidět Národní z pohledu herce, nádhera! Za tohle to stálo.
(zadáno: 12.1.2016)
Mně se naopak prostřední povídka líbila, zajímavý námět, Šoposká už první slovem ("buclí!") bavila diváky, Štabrňák uměl hrát i beze slov a stejně jako Blažek měl skvělou mimiku. Konec s čivavou byl slabší, i v této třetí povídce se ale daly najít zajímavé prvky - třeba propojení dvou scén, kdy zničehonic začne po pódiu jezdit Schneiderová na mopedu. Celkově propojení jedné sedačky do vícero příběhu se mi líbilo. Ale uznávám, že za pár týdnů si už těžko budu pamatovat prvky děje, žádnou hlubší myšlenku ve mě hra nejspíš nezanechala.

Alternace: Schneiderová, Slaný, Šoposká.
(zadáno: 4.10.2016)
/Viděna premiéra 23.9./
(zadáno: 21.5.2017)
(zadáno: 3.10.2018)
Okamžiky, kde víte, že se vše začíná ubírat špatným směrem, je vám to nepříjemné, ale nedá se to zvrátit /viděno září 2018/.
(zadáno: 25.3.2020)
/Viděno během korona doby v březnu 2020 online na Mall.tv./
(zadáno: 1.7.2020)
Vyslechnuto ve foyer: "příliš expresivní". Hezké stručné shrnutí dojmů, ono to sice expresivní být mělo, ale chápu i zmíněné diváky z foyer - i mi chyběla ve hře jistá míra lehkosti a odstupu. A přestávka. Co jsem ale velmi kvitovala, byla scéna, hudba a světla. Především hudební doprovod byl moderní, ale zároveň nerušící. Vyšetřovatel v podání Šimona Krupy je natolik mnohovrstevnatý, že převyšuje samotnou hlavní postavu. Idea, že zločin může být vykoupen jen trestem, se v křiku rozpolceného Raskolnikova rozplývá jako smog nad Ostravou. /Viděno 28. 6. 2020 v KS Aréna./