Profil uživatele

Greetchen

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (8)
Helena Grégrová: 8 % (47)
Jiří Landa: 8 % (52)
Pavla Haflantová: 8 % (13)
Jan Pařízek: 9 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 19.2.2019)
(26.4.2018, viděno ve Švandově divadle v Praze). Rozhárané jako život prokletých básníků. Vztah hlavních protagonistů mi přijde možná málo popsaný a procítěný, plochý, nechává hodně na divákovi. Pěkná výprava, temná, dramatická, jen někdy byl efekt na úkor srozumitelnosti dialogů (ale je možné, že v domovském divadle je slyšet lépe).
(zadáno: 19.2.2019)
(10.4.2018) Chvíli mi trvalo, než jsem se na formu hry naladila, pak ale dokázala strhnout a v nitru vzbudit nepříjemně silné emoce. Minimalistické, ale působivé.
(zadáno: 19.2.2019)
(23.1.2018) Originální pojetí, za mě skvělá výprava a hudba, herecky je možná až trochu teatrální, groteskní i tam, kde být nemusí. Ale přesto působivá ukázka toho, že i klasiku lze udělat nově a neokoukaně.
(zadáno: 19.2.2019)
(18.1.2018) Bravurní výkon, zejména Petra Lněničky, příjemná gradace tématu, který se rozkrývá postupně, nedostanete hned vše v úvodu.
(zadáno: 28.2.2018)
Decentnější McDonagh, režijně velmi dobře vedené dílo, navíc vložené do rukou hercům, kteří se se příjemně doplňují a dávají prostor pro nadstandadní podívanou.
(zadáno: 15.1.2018)
(zadáno: 15.1.2018)
(5.1.2018) Nejsem muzikálový divák, nemám tedy moc velké srovnání... Hra je hezky udělaná, písně povedené, kulisy taktéž. Martin Harich příjemně překvapí herecky, svou energií, floutkovským stylem hraní, pěvecky na to má, ale vadí mi slyšitelně slovenský přízvuk a šišlavá čeština. Martin Stránský naopak bez chyby, příjemně překvapil, netušila jsem, že kromě charizmatického herce je i osobitým zpěvákem.
(zadáno: 15.1.2018)
(11.3.2017) Silný příběh, silné zpracování, silné herecké výkony. Hra si vysloužila ovace ve stoje a věřím, že zaslouženě.
(zadáno: 15.1.2018)
(17.6.2017) Honosně působící scén, skvělá práce s hudbou, překvapivě zdařilé herecké výkony.
(zadáno: 15.1.2018)
(23.2.2017) Silný příběh neztrácí ani ve zpracování Divadla v Dlouhé. Zaujalo již samotnou scénou, která až mrazivě napomáhá hlavní hrdince odhalovat její odtrženost od světa kolem.
(zadáno: 15.1.2018)
(11.4.2017) Laciné, herecky neprokreslené, příliš nevýrazné.
(zadáno: 15.1.2018)
(16.5.) Dá se o nehezkých věcech vypprávět hezky? Vzpomínat z časů zlých i na to dobré? Minimalistická divadelní sonda do dvou skutečných příběhů z koncentračního tábora vyniká nejen herecky, ale i prostorovým a pohybovým provedením.
(zadáno: 15.1.2018)
(8.6.2017) Za mě poněkud rozhárané představení, místy velmi působivé, ale místy až přehnaně teatrální.
(zadáno: 15.1.2018)
(10.10.2017) Ucho je pro mě jeden z nejsilnějších filmů, které jsem kdy viděla. Divadelní verze překonala mé očekávání, je podobně mrazivá a poutavá. Silný dojem ve mně vyvolala především Antonie Talacková, která ve mně zanechala rozhodně ještě intenzivnější dojem než původní filmová Jiřina Bohdalová. Líbí se mi i práce se scénou (drátěna průhledná koupelna).
(zadáno: 15.1.2018)
(11.1.2018) Zásadní kniha mého dospívání se ve zpracování "Bezručů" mění v nepřetržitou jízdu plnou povedených vtipů, navíc ve zdařile promyšlených a funkčních kulisách. Burýšek v hlavní roli exceluje a předevádí vážně silný výkon.
(viděno v pražském Divadle v Dlouhé).
(zadáno: 2.2.2017)
(1.2.2017; derniéra) Opulentní kostýmy, vtipné detaily, skvělá soukra celého hereckého ansámblu. Ale především nedostižná Pavlína Štorková a její herecká one-(wo)men show. Stačí, když zaujme mlčenlivou pózu, nebo špitne jednoduchou repliku, a má diváky v hrsti. Paní herečka.
(zadáno: 2.2.2017)
(31.1.2017) Moli?re v moderním a velmi současně působícím pojetí. Soudobé prvky jsou do hry vsunuty křiklavě, ale přesto nenásilně, působí komicky, chytře, ale ne trapně. Herecky silné představení, asi nejvíce zapůsobil Radek Valenta coby sluha Sganarel, který bravurně zvládl všechny polohy své složité postavy. Ondřej Veselý v nelehké titulní roli vsadil na linku rozmarného floutka a baví, v druhé půli a vážnějších momentech/delších monolozích působil ale trochu ploše. Celkovému doju ze hry to ale neubralo, hudba, scéna, audio-vizuální prvky, vše poskládané do velmi zdařilého představení.
(zadáno: 2.2.2017)
(26.1.2017) Velice silné a syrové téma, umocněné malým prostorem bytového divadla, kde se hra hraje. Hra příjemně graduje a v závěru už jsem neklidně poposedávala na sedadle, do potlesku neudržela slzy. Velice oceňuji i herecky vyrovnané výkony všech tří představitelů. Liam Jana Plouhara rychle vyvolá nesnesitelné znelíbení, ještě více mě ale - zejména v druhé půli hry - chytla proměna a vyzrání Dennyho v podání Marka Němce.
(zadáno: 6.1.2017)
Atraktivní téma, herecky zvládnuté dobře, ale místy prostě slabší, jako by se v tom herci místy plácali bez pořádného vedení. Ve výsledku jsem si ze hry neodnášela žádný hlubší pocit, nic k zamyšlení, jen dojem, že mezilidské vztahy zřejmě vždy musí dopadnout špatně.
(zadáno: 22.11.2016)
(18.10.2016) Na můj vkus příliš vulgární, je to až přehnané, i když zde vulgarismy mají význam, mohlo jich být o poznání méně. Jinak především one-man show Michala Dlouhého a výborné téma, které je v součansém světě Zemanů a Trumpů velmi aktuální.
(zadáno: 22.11.2016)
(12.9.2016) Netradiční formát, který mě z počátku neoslovil, ale postupně mě nadšení na pódiu strhlo. Herci jsou sehraní a očividně si to sami moc užívají, chyltavé melodie i laciné říkačky vám vykouzlí úsměv na tváři.
(zadáno: 22.11.2016)
(28.6.2016) Tato Shakespearova hra mi vždycky přišla jako taková roztomilá, barevná, veselá legrácka, trochu snová, trochu ironická. A přesně takovou ji ND představilo. Neuvěřitelná a velmi působivá scéna nadchne, ovace zaslouží zejména Michal Kern v roli Puka, ale nejen on herecky zapůsobil. Příběh kolem milostné čtveřice je rovněž velmi dobře zahraný a vykreslený. Z divadla jsem odcházela s velmi povznesenou náladou.
(zadáno: 22.11.2016)
(27.9.2016) Krásný důkaz toho, že i modernizace nemusí klasickému dílu uškodit. Velmi přesvědčivé, současné, zábavné a chytlavé. Patrik Děrgel v ústřední roli velmi příjemně překvapil.
(zadáno: 23.6.2016)
(17.5.2014)
(zadáno: 23.6.2016)
(7.3.2016) Jako nápad znamenité, nevím ovšem, zda ho nešlo naplnit více. Konec mi přišel odbytý, po tak silném dojmu ze hry to chtělo více vygradovat.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>