Profil uživatele

Hojojicek

www.lokulicidne-septifragni.blogspot.com
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 15 % (10)
Jan Pařízek: 16 % (29)
Kateřina Jírová: 18 % (9)
Jiří Koula: 20 % (47)
Pavel Širmer: 21 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 29.3.2014)
Mata Hari - Divadlo Broadway: 70 %
Blanarovičová,Langmajer,Vašut,Vojtko,Nývltová,Obermaierová,Soukup,Vágner,Hrabě,Petřík,Parová. Na Davida s Fanánkem fakt skvělé! Fajn libreto i režie (Balaše mám rád). Některé nápady skvělé, některé zbytečné(chlapec v nejvíce zbytečné němé dětské roli, loutka na začátku), ale vesměs super. . Vyzdvihnu jen skvělou Blanarovičovou, ostatní ale se svými rolemi naložili taktéž velmi obstojně, nemám žádnou výtku. Kvalitní company. Super kostýmy (dokonce to nebyla tak častá tisící varianta na Šolcovu předchozí práci). Scéna fajn, tvořená promítanými kreslenými pozadími. Obrazovky v hledišti = FUJ.
(zadáno: 29.3.2014)
Jak udělat kariéru snadno a rychle - Divadlo na Vinohradech: 80 %
Proč ne. Jedna z mála věcí za Topfera, co by asi na Vinohrady měly patřit. Všechno funguje jak má, prostě lepší činoherní muzikál, je to i vtipné. Slabý zpěv Novotného (obecně moc nezaujal, ale ujde) a jiných pánů se dá pochopit. U Polákové už to dost zaráží (celkově jsem od ní čekal víc). Brožová skvělá, ale její role je po chvíli nudná. Malá, Juřičková, Batěk: velmi dobří, i zpěv. Polišenská dobrá ve zbytečné roli. Matiová bomba zpěv, taky zbytečná role. Chtělo by to možná škrtat (první půlka moc dlouhá). Výprava a režie nápadité, super detaily (výtahy, některé kostýmy).
(zadáno: 7.12.2013)
Nevěsta - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Vtipné, vkusné, nápadité, hravé. Dadaistické v nejlepším slova smyslu. Laciný humor střídá vážnější filosofické pasáže, ale celek je překvapivě kompaktní. Zápletka je jednoduchá, ale vzhledem k předloze, i k nadsázce v níž se pohybujeme, to asi vůbec nevadí. Bravurní výkony všech zúčastněných, vystihl bych hlavně tanec. Skvělá company (výborně zpívající i hrající Martina Šťastná!). Výborná hudba s řadou referencí, celkově typické dílo Brouska a Balaše (dost připomíná jejich Adélu). Trochu nešťastné je nazvučení, některé texty a nízká zaplněnost sálu (cca 50%). Standing ovation byla zasloužená.
(zadáno: 5.10.2013)
Les Misérables (Bídníci) - Goja Music Hall: 70 %
Bídníky prostě nejde udělat špatně. Ale mohlo by to být mnohem, mnohem lepší! Nadstandardní výkony: Peterová a Neradová v těsném závěsu se Štágrem, Skalovou a Mátlovou. Dále viděni spíše průměrní Uličník, Podlipská, Wágner, Foret, Čapka, Dohnalová. Scéna je sice monumentální a propracovaná, ale přestavby jsou poněkud nezvládnuté a ruší (vrchol všeho je pětiminutové pochodování na předscéně zaplňující čas, kdy se spouští barikáda). Chválím používání systému swingů v company (2 swingové předvedli 100% výkony stejně jako zbytek company). Orchestr a zvuk hrůza! Byl tam vůbec nějaký dirigent?
(zadáno: 5.10.2013)
Aida - Hudební divadlo Karlín: 80 %
Takto to má vypadat! Velká spokojenost. Výborné výkony (Dasha, Noid, Bílá, Kumpricht, Nováková, Urban), i když někteří (Noid) by mohli přidat na herectví. Z výkonů jednoznačně vyčnívá Dasha. Bílá konečně roli, která jí sedí a kde "neirituje". Dobře zahraný Faraon (Král). Hezké kostýmy (ale kreace z módní přehlídky jsou naprosto strašné), dobrá a hlavně nepopisná (!!) scéna (škoda těch předlouhých přestaveb), klasicky občas zbytečné projekce (i když to není takové zlo). Některé obrazy (Nil, banket, soud) jsou vizuálně velmi poutavé! Tanečníci by měli zhubnout, když už vystupují polonazí.
(zadáno: 15.6.2013)
Mam´zelle Nitouche - Hudební divadlo Karlín: 70 %
Kotiš naprostá nuda. Benešová výborná!!! Beneše jsem poprvé viděl v komediální roli a super. Představení zpočátku mírně nudné, nepříliš vtipné, trochu se to rozjede s nástupem výborné Coriny (Břínková) a potom na poč. 2. aktu, když nastoupí famózní Trapl. Vojtko je takový prapodivný (jako vždy), ale tady aspoň neiritoval. Skála (ředitel) a Bárta (režisér) ok. Sbor mohl být více sehraný (choreografie se občas mírně rozpadá). Kostýmy pěkné (jiné než klasický kýčový Šolc), scéna jiná než je v Karlíně běžné, ale pěkná. :) Perfektní orchestr (dirigent Marek) a ozvučení (na poměry HDK).
(zadáno: 9.6.2013)
Mary Poppins - Městské divadlo Brno: 100 %
Originální americkou verzi této inscenace naprosto zbožňuji, je poznat že MDB má omezenější rozpočet, řada triků či scénických prvků je tak vynechána či zjednodušena. I přesto se ale podařilo vytvořit velkolepou působivou show, s obrovským srdcem a morálním přesahem. Čemuž pomohlo i velmi kvalitní české přebásnění. Možná škoda, že se inscenátoři nepustili do něčeho svébytnějšího než méně nákladného převzetí Broadwaye. Viděno obsazení: Absolonová (největší překvapení, 100% výkon), Ratajský, Němec, Gazdíková (výborná!), Grossová a Antonio, Světnicová, Gazdíková, Maurery, všichni perfektní.
(zadáno: 27.4.2013)
Rebeka - Divadlo na Vinohradech: 80 %
Měl jsem docela strach, ale Havlová mě velice překvapila! Její podání role je zajímavé, propracované a komplexní (v mé repríze se i zdržela výraznějšího přehrávání a exprese). Navíc se na ni hezky kouká. Zach mě nezaujal, ale asi se mu nedá nic vytknout. Veselý OK. Ostatní role víceméně zbytečné. Nejlepší výkon odvádí absolutně suverénní Kolářová v nejmenší roli. Výtvarná stránka zajímavá, výborná nápaditá scéna (kmeny stromů, knihovna, která v závěru zajíždí pod úroveň jeviště, užití šikmy, schody pod jeviště, stínohra v závěru, apod.), projekce a hudba sice kýč nad kýč ale sugestivní.
(zadáno: 13.3.2013)
Kdyby tisíc klarinetů - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Hodně ve stylu Divadla v Dlouhé. Řemeslně dobře odvedená práce na všech frontách. Herci dobří, mnozí překvapili zpěvem (Zima, Teplý), Valentovo zpívání bylo slabší. Šildová fajn karikatura reportérky a nejlepší zpěv. Zimová byla nejsilnější článek castu a dobře zpívala. Trikolory pobavily. Ze Sitkovi apokalypsy na konci mrazilo v zádech, roli jsem ale příliš neporozuměl. "Partyzáni" Klaus a Hubert měli dobrá místa, ale jinak spíše nudili. Písničky výborné,dobrá scénická hudba. Občas zábavná práce se světly. Nápaditá scéna a opravdu výborné kostýmy! Škoda že 1. polovina se občas vlekla.
(zadáno: 1.11.2012)
Sugar (Někdo to rád horké) - Divadlo pod Palmovkou: 90 %
Příjemná oddechovka, velmi vhodná i pro lidi, kteří běžně divadlo nevyhledávají. Badinková, Teplý, Valenta a Kopečný velmi kvalitní výkony. Ale všichni herci jsou dobří a na první pohled si užívají každou chvilku na scéně. Velmi dobré výkony i od "company", složené nikoliv z profesionálních muzikálových herců (jako např. u Chicaga) ale téměř pouze ze souboru Palmovky. Velmi kvalitní výprava. Trochu zamrzí činoherní zpěv (který prakticky nemůže diváka zaujmout, výjimku tvoří M. Badinková, která naopak zpívá velmi kvalitně) a absence živého orchestru.
(zadáno: 1.11.2012)
Punk Rock - Divadlo Disk: 80 %
Viděno představení v hlavních rolích s Poulovou, Andělem a Vaverkou. Hra samotná kvalitní, mrzí podivný závěr. Technicky velmi dobrá inscenace, jen by to ve mě mohlo zanechat trochu hlubší celkový dojem... Ale to rozhodně není chybou herců, kteří vesměs předvádí velmi kvalitní výkony. Režijně i po stránce výpravy je inscenace pojata dobře, najde se řada skvělých nápadů (automat, Lilyin červený kožíšek, použití mobilních telefonů (Tanya, která si natáčí šikanu na mobil), vražedná zbraň, která na konci zůstane zapomenutá na jevišti a diváci odchází kolem ní, apod.). Velmi nápadité kostýmy.
(zadáno: 12.6.2012)
Česká válka - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Je to velice, velice tendenční a jednostranně vyprávěné, což je možná na škodu, postavy představují jen jakési zběžně načrtnuté černobílé mnohokrát již v jiných dílech použité archetypy, bez čehokoliv překvapivého. Hra je sice zajímavě kompozičně zpracována (filmový střih, dovysvětlovací "knižní" monology, apod.) ale v jednotlivých postavách i ději jsem se ztrácel. I přes tyto nedostatky mě to ale absolutně pohltilo, za což mohla hlavně perfektní vizuální stránka. Herecké výkony jsou vzhledem ke hře velmi kvalitní. M. Sidonová je coby alegorie komunismu nádherně zvrácená a odporná.
(zadáno: 29.4.2012)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Geniální. Silná místa: Herecké výkony, výprava. Slabší místa: srozumitelnost (během hokeje, i při poměrně zásadním rapovaném Othellovi), občasné lacinější vtípky, absence přestávky (2 hodiny v jednom zátahu je hodně).
(zadáno: 29.3.2012)
Jana Eyrová - Městská divadla pražská: 80 %
Kupodivu to ani nebyla taková nuda jak jsem čekal. Vlastně se mi to docela líbilo. Výborné dobové kostýmy. Slušná scéna i světelný design. Docela dobře vymyšlená dramatizace i režijní přechody mezi jednotlivými obrazy/lokacemi/obdobími, kde se děj odehrává. Pacoláková výborná. Dále mě z obecně výborného ansámblu zaujali např.: R. Fidlerová, D. Šoltýsová, J. Klem a C. Mayerová. Jediná větší výtka: inscenace je chvílemi nepřirozeně tlačena do komedie, průměrný divák se může smíchy potrhat, ale předloze to nesluší.
(zadáno: 18.3.2012)
Evita - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Evita je jedním z mých nejoblíbenějších titulů vůbec a tak jsem se obával toho, že budu z plzeňského zpracování zklamaný. Naštěstí se nic takového nekonalo. Soňa Borková v titulní roli byla excelentní a úplně jiná než jaká je Evita např. ve filmovém zpracování, nebo v originální Broadwayské inscenaci. Skálová stejně tak, hůře zpívá, ale lépe hraje. Škoda pokulhávajícího sound designu (a tím pádem nesrozumitelnosti části textu) a trochu laciné výpravy (holt rozpočet asi nebyl nejvyšší)... Výborné výkony všech zúčastněných a milé režijní nápady to ale plně vynahrazují. Zbytečné dětské role.
(zadáno: 15.3.2012)
Nerušit, prosím - Divadlo Na Fidlovačce: 70 %
Průměrná moderní převleková fraška. Člověk se, po povinném vypnutí mozku, docela slušně pobaví.
(zadáno: 11.3.2012)
Soudné sestry - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Výtvarné zpracování naprosto geniální. Herecké výkony vyrovnané, celý ansámbl nemá slabého místa. Trochu mě zklamal program k představení, u tak zaběhnutého kusu bych v programu čekal alespoň nějaké fotografie. Jinak co se týče srovnání s Maškarádou - Soudné sestry mě asi zaujali o něco víc scénicky a po stránce efektů, ale celkově příznivější dojem ve mě zanechala Maškaráda.
(zadáno: 27.2.2012)
Kudykam - Státní opera: 70 %
Prapodivná onanie pana Horáčka, na kterou se ale kupodivu dalo celkem koukat, díky v rámci možností kvalitní režii, výpravě a výkonům...

Ruml, Kassai, Sklenář, Seidlová, Svoboda, Šoralová, Segrado a zřejmě Holišová?
(zadáno: 26.2.2012)
Kvítek z horrroru - Městské divadlo Brno: 100 %
Výborné herecké výkony, typově přesně obsazené role, bravurní zpěv, působivá scéna i kostýmy. Proč se sakra stejně kvalitní muzikály nemohou dělat i v Praze? Viděno obsazení Janota, Antalová, Čížek, Martinková, Skálová, Prokopová, Ondříček při hostovačce na Vinohradech.
(zadáno: 23.2.2012)
Svatá Jana - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Ta hra je úplně geniální a minimálně polovina mého hodnocení patří jen jí samé... To prostě nejde zkazit. Zaujala mě výtvarná stránka inscenace. Z herců mě zaujali Kostka, Jiřík, Teplý, Valenta, Preiss, Sitek. Procházková v hlavní roli byla úplně skvostná, jen škoda některých zbytečných přeřeků v první půli. Někteří představitelé vedlejších rolí tragičtí. A občas mi to přišlo až nadmíru pouze statické a kecací. Nutno říct že pořádně se hra rozjede až v druhé půli.
(zadáno: 27.1.2012)
Prší - Studio DVA divadlo: 60 %
Hra samotná je taková o ničem... Mám pocit že z představení jsem si vůbec nic neodnesl, nechápu co se nám autoři snažili sdělit, v křížení realit jsem se ztrácel. Ale herci bezvadní, zpracování také nebylo špatné, a celkem se na to dalo příjemně koukat.. Jen si myslím že by hře prospěla méně konkrétní výprava...
(zadáno: 26.1.2012)
Král Lear - Městská divadla pražská: 100 %
První půlka podle mého názoru mnohem slabší než druhá. Výborná stylizace. Jedna z vizuálně nejpoutavější činoher co jsem kdy viděl (světla, projekce, vícevrstevnatá scéna). Je to velmi temné, syrové, kruté a minimalistické (aspoň na mě to tak působilo). Některé obrazy jsou až nechutně naturalistické (vybodávání oka podpatkem), jiné vedené s přiměřenou nadsázkou a humorem (Kalvoda jako Šašek) ale inscenaci to nijak nevadí. Něco naprosto jiného než na co jsem od divadla ABC běžně zvyklý. Výborní Vlasák jako Lear a Procházka coby Glostro.
(zadáno: 26.12.2011)
Noc na Karlštejně - Hudební divadlo Karlín: 80 %
1) Svobodova hudba naživo pod vedením A. Moulíka je naprosto famózní! Stojí za to vidět jen kvůli tomu.
2) Jinak hodně dobře udělaná adaptace filmu, ale nic víc. Čili já byl maximálně spokojen, ten kdo čeká "něco jiného než film" spokojen nebude. Výprava minimalistická (podřízeno dřívějšímu open-air hraní), ale nápaditá a postačující. Připsané písně celkem fajn. Korunovace možná moc dlouhá.
3) Viděné obsazení slušné, pěvecky i herecky, nikdo výrazně nevyčnívá. Absolonová, Štěpánek, Brzobohatý, Vydra, Maděrič, Holišová, Olšovský, Škoda (?), Peterková (?), Matuš
(zadáno: 18.12.2011)
Lhář - Divadlo v Dlouhé: 90 %
(zadáno: 17.12.2011)
Chicago - Divadlo pod Palmovkou: 100 %
Takto nějak si představuji Chicago - efektní, velice sexy, občas mrazivé, blýskavé, přiměřeně vulgární, trošku přitažené za vlasy, bolestivě pravdivé, vtipné,... Brilantně odzpívané, odtančené. Skvělá výprava. Snad jen Petra Jungmanová mohla trošičku přidat v prvním dějství, další chybičky by se asi taky našli. Ale jinak mě Chicago úplně pohltilo. Kdo by řekl, že malé činoherní divadlo dovede zpracovat tak "profláklý" světový titul na tak vysoké úrovni.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>