Profil uživatele

Hojojicek

www.lokulicidne-septifragni.blogspot.com
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 15 % (10)
Jan Pařízek: 16 % (29)
Kateřina Jírová: 18 % (9)
Iva Bryndová: 20 % (21)
Jiří Koula: 20 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4

(zadáno: 16.11.2011)
Herci s jedinou výjimkou skvělí (Medvecká, Vinklář, Skořepová, Boušková, Poloczek). Nastudování samotné je ale strašné. Scéna mi přišla nefunkční a díky obrazům Aleše Mikulky kýčovitá a nevkusná. Všude byla spousta jablek(to měla být nějaká režisérova metafora?!), které po sobě herci házeli a při děkovačce si je sbírali a jedli , když Hanička zažene bylinkami Vodníka tak se ozývají zvuky ze Star Wars a mladý vodník samotný (Pavel Liška) je naprosto podivně pojatá a nevhodně stylizovaná postava (jeho zpěv, či spíše řev během přestaveb - to bylo něco strašného).
(zadáno: 16.11.2011)
Bylo to takové milé, hezky se na to koukalo. Jednoduchá funkční a přitom pohledná scéna. Zajímavě zpracována zabijačka. Dobré výkony podali Lipský, Hána a Poláková, Vízner.
(zadáno: 16.11.2011)
Magický zážitek, velmi mystické. Zajímavé pojetí. Netradiční forma i obsah. Zážitek, který se nedá popsat slovy. I když jsem to viděl již asi před třemi roky, tak to na mě pořád působí velmi silně, kdykoliv si na to představení vzpomenu. Škoda některých lacinějších okamžiků (líbající se Prachař s Čermákem, apod.)
(zadáno: 16.11.2011)
Rozhodně mnohem lepší než Ve stanici nelze (nebo že by za to mohl časový odstup v jakém jsem se znovu na Skoky vydal?). Chápu ty, kterým se to líbí, ale pro mě to asi fakt není. Taneční čísla skvělá, některé "kreace" podnikatele, kadeřnice, nebo té co zapíjí prášky s alkoholem nebyli špatné. Ale občas mi to přišlo strašně hloupé, přehrávané, oplzlé, nebo trapné (např. scéna s "fetišistou"). Škoda že nezůstali jen u tancování. Mimochodem, ta co pořád dělala cvak, mě po té co to udělala asi počtyřicáté začala neskutečně iritovat...
(zadáno: 16.11.2011)
Toto mě fakt nezaujalo. Některá taneční čísla nebyla špatná, vizuálně zajímavé, herci rozhodně nebyli špatní, ale asi to není ten správný žánr pro mě. Občas mi to přišlo až tak nějak "dementní".
(zadáno: 16.11.2011)
Shlédl jsem obnovenou premiéru v divadle u Hasičů. Hra pobavila, ale žádný hlubší dojem ve mě nezanechala. Ivan Vyskočil v hlavní roli nebyl vůbec špatný. Jinak to, co předváděla, jinak do role skvěle pasující, Veronika Nová se žvýkačkou, bylo neskutečně odporné. Vyskočil, Čížková, Nová, Vyskočilová, Vágner.
(zadáno: 16.11.2011)
Hra se více věnuje válce než kniha, to hře dává trošku mrazivější nádech. Herci bez výjimky výborní, jen Vlach coby profesor moc nezaujal. Hudební čísla nejsou špatná, herci zpívají hezky. Nápaditá scéna. Není to rozhodně špatné, ale čekal jsem od toho asi trošku víc.
(zadáno: 16.11.2011)
Pro Spejbla s Hurvínkem a jejich humor jsem měl vždycky slabost. Trumfne leckteré komedie od "živých" herců.
(zadáno: 16.11.2011)
Velmi věrné filmové podobě, jedna z mála opravdových broadwayských show u nás.
(zadáno: 16.11.2011)
Geniální ve všech ohledech. Smysluplná míra "alternativnosti" a experimentu hře velmi svědčí (Na rozdíl od laciných aktualizací např. Shakespeara od stejného souboru). Je to dynamické, vizuálně bohaté, občas vtipné, občas z toho člověka trošku zamrazí, zajímavě hudebně zpracované, nápaditě odehrané a odzpívané. Není to hra, co sedne úplně každému (spousta diváků odešla o přestávce), mě ale sedla po všech stránkách a tak dávám plný počet.
(zadáno: 16.11.2011)
Výborní Medvecká (poprvé viděna v komediální roli a o to větší překvapení to tak pro mě bylo), Vlasák a Fidlerová. Představitelé mladší generace mě už bavili o něco méně. Nicméně velmi kvalitní oddechovka.
(zadáno: 16.11.2011)
Toto představení mě ohromně překvapilo (v pozitivním slova smyslu). I když z původní Gogolovi hry toho asi moc nezůstalo. Funkční, jednoduchá scéna, skvělá práce s rekvizitami, dobré režijní vedení a výborná Miluše Bittnerová v roli dohazovačky Tekly. Škoda někdy slabších výkonů pánské části ansámblu a velmi laciného začátku.
(zadáno: 16.11.2011)
Tato inscenace rozhodně potvrzuje, že Fidlovačka patří k nejlepším muzikálovým divadlům v Praze a nepotřebuje k tomu žádné velké hvězdy nebo nákladné dekorace jako umělecky nehodnotné komerční muzikálové produkce typu Kat Mydlář, a spol. Vystačí si s nápaditou scénou, výbornými výkony V. Svobody, M. Badinkové a P. Rychlého a sborem stepujících černochů (v podání velmi dobře nalíčených členů souboru). Škoda že muzikálu chybí nějaká chytlavější melodie, kterou by si mohl divák pobrukovat při cestě domů.
(zadáno: 16.11.2011)
Fraška jak má být, s výborným obsazením, navíc velmi zajímavě výtvarně stylizovaná. Na premiéře bylo naprosto výborné, odvázané a neustále tleskající publikum, což můj příznivý dojem ze hry ještě podpořilo. Některé gagy jsou sice trošku lacinější, odvážnější a ulítlejší, v jiné inscenaci by možná působili rušivě, ale sem kupodivu sedí. V porovnání s ostatními herci mě příliš nezaujal Marek Holý v hlavní roli, určitě nebyl špatný, ale ostatní herci zaujali víc.
(zadáno: 16.11.2011)
Nepřišlo mi to vůbec špatné, celé divadlo se smálo od začátku do konce (i když slabší místa by se určitě také našla). Příjemně a nenáročně strávený večer. Z herců bych vyzdvihl Jana Teplého, Radka Zimu, Filipa Rajmonta, Simonu Vrbickou a Zuzanu Slavíkovou, ostatní nedokázali příliš zaujmout.
(zadáno: 16.11.2011)
Výborná práce s hudbou, zvlášť mrazivý sborový prolog a epilog. Geniální scéna. Kostýmy také povedené. Tereza Kostková je v hlavní roli vynikající, stejně tak Marcela Nohýnková jako Mešjanovka. Alena Bazalová nádherně zpívala. Ale celý ansámbl byl bez výjimky dobrý. U všech herců bylo kvalitně zvládnuté nářečí. Překvapil mě nadhled a humor u některých situací (scéna s baronem a baronkou, Mešjanovka a KOtlibovka popíjející slivovici, dokonce i některé repliky Evy), které ale vůbec nevybočovali z jinak neveselého kontextu hry.
(zadáno: 16.11.2011)
Nic převratného, žádné velké umění, ale milá komedie na kterou se příjemně kouká a pobaví. Výborný výkon Antonína Procházky a Kateřiny Macháčkové.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4