Profil uživatele

Hojojicek

www.lokulicidne-septifragni.blogspot.com
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 15 % (10)
Jan Pařízek: 16 % (29)
Kateřina Jírová: 18 % (9)
Jiří Koula: 20 % (47)
Pavel Širmer: 21 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 16.11.2011)
Co se stalo, když Nora opustila manžela - Národní divadlo: 100 %
Geniální ve všech ohledech. Smysluplná míra "alternativnosti" a experimentu hře velmi svědčí (Na rozdíl od laciných aktualizací např. Shakespeara od stejného souboru). Je to dynamické, vizuálně bohaté, občas vtipné, občas z toho člověka trošku zamrazí, zajímavě hudebně zpracované, nápaditě odehrané a odzpívané. Není to hra, co sedne úplně každému (spousta diváků odešla o přestávce), mě ale sedla po všech stránkách a tak dávám plný počet.
(zadáno: 17.2.2016)
La Loba - Lenka Vagnerová & Company: 100 %
(zadáno: 10.11.2015)
Flashdance - Městské divadlo Brno: 100 %
SOP. Dílo je hrozivě rozpínavé a dlouhé, ač vlastně o ničem není. Nicméně provedení super, perfektní scéna, kostýmy, režie a výkony! Jen Vaňkové by snad prospělo větší charisma při tanci a celkově mě mnohem více bavil příběh Glorie-to je ale problém díla, ne interpretky. Dále Vitázek (škoda občasného přízvuku), Slanina, Holišová (nejlepší výkon večera, naprosto suverénní, půvabná, famozně zpívající), Bošjaková,Březinová(nejlépe udělaná blbka jakou jsem kdy na divadle viděl a přitom tak pravdivý výkon) Herfortová (super!), Junák,Ondříček, Janíková a Remišová jako sekretářka (není malých rolí).
(zadáno: 26.10.2014)
Poslední trik Georgese Mélièse - Divadlo Drak: 100 %
Výborná stylizace postav i výpravy (vynikající Johana Vaňousová), skvěle rozehrané komické etudy Ošetřovatelka-Meliese, půvabná vizuální čísla kombinující stínohru, černé divadlo, loutkohru, kouzelnictví, projekce, apod. A hlavně výborné skvěle vycházející triky (viděno v La Fabrice), nevycházím z údivu, naprosto nad mé chápání. Prima zábava pro děti i dospělé (pro ty o něco více). Jediná výtka - nápisy v projekcích i na rekvizitách většina dětského obecenstva asi neocení.
(zadáno: 20.12.2014)
Po sametu - Národní divadlo: 100 %
Myslím, že jsem se absolutně potkal s režijním pojetím, takže nebudu moc objektivní. Hra mě bavila od začátku do konce, přesto bych uvítal drobné zkrácení i s ohledem na běžného diváka (dlouhé a navíc v jednom kuse). Výborná výprava i kostýmy, kde každý prvek zastupuje hned několik symbolů, nic není zbytečné a všechno se maximálně rozehrává (jen ten svítící rám symbolizující EU mi přišel nějak zbytečný). Poutavé vizuály (UFO, projekce na písek, uvedení jednotlivých roků). Z herců vyzdvihnu Medveckou a Rašilova (super Paroubek a Železný). Trochu mi vadil lacině parodovaný Klaus Petra Vančury. (více v článku na blogu)
(zadáno: 26.1.2012)
Král Lear - Městská divadla pražská: 100 %
První půlka podle mého názoru mnohem slabší než druhá. Výborná stylizace. Jedna z vizuálně nejpoutavější činoher co jsem kdy viděl (světla, projekce, vícevrstevnatá scéna). Je to velmi temné, syrové, kruté a minimalistické (aspoň na mě to tak působilo). Některé obrazy jsou až nechutně naturalistické (vybodávání oka podpatkem), jiné vedené s přiměřenou nadsázkou a humorem (Kalvoda jako Šašek) ale inscenaci to nijak nevadí. Něco naprosto jiného než na co jsem od divadla ABC běžně zvyklý. Výborní Vlasák jako Lear a Procházka coby Glostro.
(zadáno: 9.6.2013)
Mary Poppins - Městské divadlo Brno: 100 %
Originální americkou verzi této inscenace naprosto zbožňuji, je poznat že MDB má omezenější rozpočet, řada triků či scénických prvků je tak vynechána či zjednodušena. I přesto se ale podařilo vytvořit velkolepou působivou show, s obrovským srdcem a morálním přesahem. Čemuž pomohlo i velmi kvalitní české přebásnění. Možná škoda, že se inscenátoři nepustili do něčeho svébytnějšího než méně nákladného převzetí Broadwaye. Viděno obsazení: Absolonová (největší překvapení, 100% výkon), Ratajský, Němec, Gazdíková (výborná!), Grossová a Antonio, Světnicová, Gazdíková, Maurery, všichni perfektní.
(zadáno: 12.6.2012)
Česká válka - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Je to velice, velice tendenční a jednostranně vyprávěné, což je možná na škodu, postavy představují jen jakési zběžně načrtnuté černobílé mnohokrát již v jiných dílech použité archetypy, bez čehokoliv překvapivého. Hra je sice zajímavě kompozičně zpracována (filmový střih, dovysvětlovací "knižní" monology, apod.) ale v jednotlivých postavách i ději jsem se ztrácel. I přes tyto nedostatky mě to ale absolutně pohltilo, za což mohla hlavně perfektní vizuální stránka. Herecké výkony jsou vzhledem ke hře velmi kvalitní. M. Sidonová je coby alegorie komunismu nádherně zvrácená a odporná.
(zadáno: 16.11.2011)
Gazdina roba - Divadlo pod Palmovkou: 100 %
Výborná práce s hudbou, zvlášť mrazivý sborový prolog a epilog. Geniální scéna. Kostýmy také povedené. Tereza Kostková je v hlavní roli vynikající, stejně tak Marcela Nohýnková jako Mešjanovka. Alena Bazalová nádherně zpívala. Ale celý ansámbl byl bez výjimky dobrý. U všech herců bylo kvalitně zvládnuté nářečí. Překvapil mě nadhled a humor u některých situací (scéna s baronem a baronkou, Mešjanovka a KOtlibovka popíjející slivovici, dokonce i některé repliky Evy), které ale vůbec nevybočovali z jinak neveselého kontextu hry.
(zadáno: 26.2.2012)
Kvítek z horrroru - Městské divadlo Brno: 100 %
Výborné herecké výkony, typově přesně obsazené role, bravurní zpěv, působivá scéna i kostýmy. Proč se sakra stejně kvalitní muzikály nemohou dělat i v Praze? Viděno obsazení Janota, Antalová, Čížek, Martinková, Skálová, Prokopová, Ondříček při hostovačce na Vinohradech.
(zadáno: 17.12.2011)
Chicago - Divadlo pod Palmovkou: 100 %
Takto nějak si představuji Chicago - efektní, velice sexy, občas mrazivé, blýskavé, přiměřeně vulgární, trošku přitažené za vlasy, bolestivě pravdivé, vtipné,... Brilantně odzpívané, odtančené. Skvělá výprava. Snad jen Petra Jungmanová mohla trošičku přidat v prvním dějství, další chybičky by se asi taky našli. Ale jinak mě Chicago úplně pohltilo. Kdo by řekl, že malé činoherní divadlo dovede zpracovat tak "profláklý" světový titul na tak vysoké úrovni.
(zadáno: 27.11.2011)
My Fair Lady - Divadlo Na Fidlovačce: 100 %
Fidlovačka opět dokázala, že je nejlepším muzikálovým divadlem v Praze. Tereza Bebarová bezchybná, nebál bych se ji označit za českou Sutton Foster. Její Jen se těš bylo komediálním vrcholem představení. Topfer mi do role typově i pěvecky seděl více než originální Rex Harrison. Škoda slabšího zpěvu jinak výborného Václava Svobody. Podivné stylizace některých kostýmů (Líziny červenočerné plesové šaty, účesy ve stylu třicátá léta...) mě sice zpočátku trochu zarazila, ale v kontextu inscenace nepůsobí nijak rušivě.
(zadáno: 18.3.2012)
Evita - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Evita je jedním z mých nejoblíbenějších titulů vůbec a tak jsem se obával toho, že budu z plzeňského zpracování zklamaný. Naštěstí se nic takového nekonalo. Soňa Borková v titulní roli byla excelentní a úplně jiná než jaká je Evita např. ve filmovém zpracování, nebo v originální Broadwayské inscenaci. Skálová stejně tak, hůře zpívá, ale lépe hraje. Škoda pokulhávajícího sound designu (a tím pádem nesrozumitelnosti části textu) a trochu laciné výpravy (holt rozpočet asi nebyl nejvyšší)... Výborné výkony všech zúčastněných a milé režijní nápady to ale plně vynahrazují. Zbytečné dětské role.
(zadáno: 4.4.2015)
Tramvaj do stanice Touha - Divadlo pod Palmovkou: 100 %
Hru jsem neznal, čili jsem neměl problém s typem Slavíkové-výborný výkon! Ansámbl nemá slabšího místa (vyzdvihnu Horváthovou v roli, která mohla velmi snadno sklouznout k něčemu hroznému). Svižná, vkusně a vhodně vtipná, i mrazivá, zasahující inscenace. Na derniéře v Komedii vše běželo jak má - hudba (sax), svícení. Škoda nedůsledné práce se scénou (jednou se pracuje s neexistující stěnou pokoje, potom přes ní herci prochází) a umělohmotných zvuků. Propracované kostýmy, nesoucí zajímavou barevnou symboliku (Běhounková+Havel (oba v modrém) přináší naději v závěru). Pořád o tom musím přemýšlet.
(zadáno: 29.4.2012)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Geniální. Silná místa: Herecké výkony, výprava. Slabší místa: srozumitelnost (během hokeje, i při poměrně zásadním rapovaném Othellovi), občasné lacinější vtípky, absence přestávky (2 hodiny v jednom zátahu je hodně).
(zadáno: 17.11.2011)
Maškaráda čili Fantom opery - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Výborné z pohledu scénografického i dramaturgického. Geniální kostýmy, které hercům hodně napomáhají ve vytváření postav. Doslovný převod některých situací a dialogů z knihy na jeviště rozhodně nevadil. Zajímavě pojatá operní čísla (jak po stránce choreografie tak zpěvu). Všichni herci byli bez výjimky skvělí. Jen ta délka byla občas trochu úmorná.
(zadáno: 18.12.2011)
Lhář - Divadlo v Dlouhé: 90 %
(zadáno: 11.3.2012)
Soudné sestry - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Výtvarné zpracování naprosto geniální. Herecké výkony vyrovnané, celý ansámbl nemá slabého místa. Trochu mě zklamal program k představení, u tak zaběhnutého kusu bych v programu čekal alespoň nějaké fotografie. Jinak co se týče srovnání s Maškarádou - Soudné sestry mě asi zaujali o něco víc scénicky a po stránce efektů, ale celkově příznivější dojem ve mě zanechala Maškaráda.
(zadáno: 16.11.2011)
Producenti - Hudební divadlo Karlín: 90 %
Velmi věrné filmové podobě, jedna z mála opravdových broadwayských show u nás.
(zadáno: 3.12.2011)
Cizinec - Městská divadla pražská: 90 %
Před příchodem do sálu třeba vypnout mozek a pouze se bavit.
(zadáno: 16.11.2011)
Tristan a Isolda - Městská divadla pražská: 90 %
Magický zážitek, velmi mystické. Zajímavé pojetí. Netradiční forma i obsah. Zážitek, který se nedá popsat slovy. I když jsem to viděl již asi před třemi roky, tak to na mě pořád působí velmi silně, kdykoliv si na to představení vzpomenu. Škoda některých lacinějších okamžiků (líbající se Prachař s Čermákem, apod.)
(zadáno: 16.11.2011)
Monty Pythonův létající kabaret - Městská divadla pražská: 90 %
Normálně moc Monty Pythony nemusím, ale jejich divadelní dvojníci mě nadchli. Po první nepříliš vtipné scénce se to velmi rychle rozjede a záchvaty bouřlivého smíchu provázejí každou druhou repliku. Představení doprovázejí nápadité projekce, které vhodně doplňují a reagují na dění na jevišti, scéna je velice jednoduchá, ale funkční. Kostýmy jsou výborně vymyšleny (velký obdiv hercům za zvládání tolika rychlých převleků).
(zadáno: 7.12.2013)
Nevěsta - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Vtipné, vkusné, nápadité, hravé. Dadaistické v nejlepším slova smyslu. Laciný humor střídá vážnější filosofické pasáže, ale celek je překvapivě kompaktní. Zápletka je jednoduchá, ale vzhledem k předloze, i k nadsázce v níž se pohybujeme, to asi vůbec nevadí. Bravurní výkony všech zúčastněných, vystihl bych hlavně tanec. Skvělá company (výborně zpívající i hrající Martina Šťastná!). Výborná hudba s řadou referencí, celkově typické dílo Brouska a Balaše (dost připomíná jejich Adélu). Trochu nešťastné je nazvučení, některé texty a nízká zaplněnost sálu (cca 50%). Standing ovation byla zasloužená.
(zadáno: 29.11.2015)
Posvícení v Hudlicích - Buchty a loutky: 90 %
Tváří se to jako parodie a přitom je to nejčistší a nejpoctivější ztělesnění toho, co to paroduje. Příběh se hraje přesně tak, jak byl dávnými mistry sepsán, ač je vyšperkován řadou vtipů a rozšířen o mnoho velice vtipných postav a zjevení. (Celkově je to megavtipné.) Výprava vypadá, jak je předepsána a je patřičně starobylá (snad až na plastového sv. Havla). Kramářské písně, opékání jitrnic i jejich konzumace o přestávce ke hře velice sedí. Perfektní výkony všech a pozoruhodné dialekty. Super nápad Kašpárka, který si vždy donese vlastní druhý portál a do něho zatahuje i některé další postavy.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>