Profil uživatele

Hojojicek

www.lokulicidne-septifragni.blogspot.com
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 15 % (10)
Jan Pařízek: 16 % (29)
Kateřina Jírová: 18 % (9)
Jiří Koula: 20 % (47)
Pavel Širmer: 21 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 10.12.2011)
Adéla ještě nevečeřela - Divadlo Broadway: 90 %
Určitě nejlepší představení, co kdy divadlo Broadway vyprodukovalo... Je to vtipné, zábavné, svěží, docela hezky vypravené.. Škoda roztahané první půlky. A některých nepochopitelných "detailů" - Konvalinková zpívající na playback, kupříkladu. Škoda chybějícího orchestru. Viděni (velmi vyrovnané alternace, těžko vybrat lepšího): Háma/Vondráček, Zavřel/Navrátil, Langmajer/Bernáth (1. rozhodně lepší, ač 2. mnohem lépe zpívá), Brabec/Zindulka, Čvanča, Wehrnberg, Švandová/Konvalinková, Vyskočil/Štěpánek, Trvalcová, Koralová/Procházková, Vaňková, Krytinář, Švorc

(zadáno: 5.10.2013)
Aida - Hudební divadlo Karlín: 80 %
Takto to má vypadat! Velká spokojenost. Výborné výkony (Dasha, Noid, Bílá, Kumpricht, Nováková, Urban), i když někteří (Noid) by mohli přidat na herectví. Z výkonů jednoznačně vyčnívá Dasha. Bílá konečně roli, která jí sedí a kde "neirituje". Dobře zahraný Faraon (Král). Hezké kostýmy (ale kreace z módní přehlídky jsou naprosto strašné), dobrá a hlavně nepopisná (!!) scéna (škoda těch předlouhých přestaveb), klasicky občas zbytečné projekce (i když to není takové zlo). Některé obrazy (Nil, banket, soud) jsou vizuálně velmi poutavé! Tanečníci by měli zhubnout, když už vystupují polonazí.
(zadáno: 9.5.2016)
Celebrity - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Je to celkem svěží, akční a vizuálně velmi čisté a hezké. Po stránce výkonů bez slabého místa, T. Dianiška je v tom moc roztomilý a Z. Slavíková je fakt skvělá. Hra má asi zajímavé téma, ale nemá tah na bránu a přišla mi dost roztahaná (což je na povážlivou, když vezmu jak je představení krátké). Prostřihy do televizní show jsou moc fajn a osvěžující, kompars v roli stádních obyčejných očumujících lidiček se sklenicemi mléka je super. Přijde mi skvělé, že se jedná o kus, který (soudě dle reakcí publika) snáší jak starší zvyklí na Kracíka, tak mladí - takže za mě pro Palmovku smysluplný počin.
(zadáno: 12.6.2012)
Česká válka - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Je to velice, velice tendenční a jednostranně vyprávěné, což je možná na škodu, postavy představují jen jakési zběžně načrtnuté černobílé mnohokrát již v jiných dílech použité archetypy, bez čehokoliv překvapivého. Hra je sice zajímavě kompozičně zpracována (filmový střih, dovysvětlovací "knižní" monology, apod.) ale v jednotlivých postavách i ději jsem se ztrácel. I přes tyto nedostatky mě to ale absolutně pohltilo, za což mohla hlavně perfektní vizuální stránka. Herecké výkony jsou vzhledem ke hře velmi kvalitní. M. Sidonová je coby alegorie komunismu nádherně zvrácená a odporná.
(zadáno: 4.12.2011)
České Vánoce - Městská divadla pražská: 80 %
Další z řady povedených malých činoherních muzikálků v ABC. Velmi zajímavě zpracované, jak po stránce hudební tak výtvarné a herecké. Veronika Janků a Zdeněk Velen jsou naprosto výborní coby lakomí starostovi. Dana Batulková byla rozkošným Andělem a překvapila velmi dobrým zpěvem. Zpěvem mě dále zaujali Hanuš Bor a pro mě neznámá Lenka Zbranková. Potěšila mě řada skrytých i zcela nápadných odkazů na českou lidovou kulturu, Naše Furianty, Pražský orloj, apod.
(zadáno: 17.12.2011)
Chicago - Divadlo pod Palmovkou: 100 %
Takto nějak si představuji Chicago - efektní, velice sexy, občas mrazivé, blýskavé, přiměřeně vulgární, trošku přitažené za vlasy, bolestivě pravdivé, vtipné,... Brilantně odzpívané, odtančené. Skvělá výprava. Snad jen Petra Jungmanová mohla trošičku přidat v prvním dějství, další chybičky by se asi taky našli. Ale jinak mě Chicago úplně pohltilo. Kdo by řekl, že malé činoherní divadlo dovede zpracovat tak "profláklý" světový titul na tak vysoké úrovni.
(zadáno: 3.12.2011)
Cizinec - Městská divadla pražská: 90 %
Před příchodem do sálu třeba vypnout mozek a pouze se bavit.
(zadáno: 16.11.2011)
Co se stalo, když Nora opustila manžela - Národní divadlo: 100 %
Geniální ve všech ohledech. Smysluplná míra "alternativnosti" a experimentu hře velmi svědčí (Na rozdíl od laciných aktualizací např. Shakespeara od stejného souboru). Je to dynamické, vizuálně bohaté, občas vtipné, občas z toho člověka trošku zamrazí, zajímavě hudebně zpracované, nápaditě odehrané a odzpívané. Není to hra, co sedne úplně každému (spousta diváků odešla o přestávce), mě ale sedla po všech stránkách a tak dávám plný počet.
(zadáno: 16.11.2011)
Divotvorný hrnec - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Tato inscenace rozhodně potvrzuje, že Fidlovačka patří k nejlepším muzikálovým divadlům v Praze a nepotřebuje k tomu žádné velké hvězdy nebo nákladné dekorace jako umělecky nehodnotné komerční muzikálové produkce typu Kat Mydlář, a spol. Vystačí si s nápaditou scénou, výbornými výkony V. Svobody, M. Badinkové a P. Rychlého a sborem stepujících černochů (v podání velmi dobře nalíčených členů souboru). Škoda že muzikálu chybí nějaká chytlavější melodie, kterou by si mohl divák pobrukovat při cestě domů.
(zadáno: 5.12.2011)
Dracula - Divadlo Hybernia: 80 %
Hůlka, Machálková, Vaňková, Langmajer, Vágner, BAstien, Březík, Křížková, Lounová, Schneiderová.
Celkově super, i když někdy až moc podivných nápadů a novinek za každou cenu. Vaňková naprosto hrozná pěvecky, herecky, vším, Langmajer celkem nevýraznej, ale budiž (nejvíce mě bavil asi jeho Sluha, což je na pováženou). Machálková výborná, zřejmě měla opravdu svůj den. Vágner asi moc mladej a nevýraznej, ale taktéž snesitelné.
(zadáno: 18.3.2012)
Evita - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Evita je jedním z mých nejoblíbenějších titulů vůbec a tak jsem se obával toho, že budu z plzeňského zpracování zklamaný. Naštěstí se nic takového nekonalo. Soňa Borková v titulní roli byla excelentní a úplně jiná než jaká je Evita např. ve filmovém zpracování, nebo v originální Broadwayské inscenaci. Skálová stejně tak, hůře zpívá, ale lépe hraje. Škoda pokulhávajícího sound designu (a tím pádem nesrozumitelnosti části textu) a trochu laciné výpravy (holt rozpočet asi nebyl nejvyšší)... Výborné výkony všech zúčastněných a milé režijní nápady to ale plně vynahrazují. Zbytečné dětské role.
(zadáno: 10.11.2015)
Flashdance - Městské divadlo Brno: 100 %
SOP. Dílo je hrozivě rozpínavé a dlouhé, ač vlastně o ničem není. Nicméně provedení super, perfektní scéna, kostýmy, režie a výkony! Jen Vaňkové by snad prospělo větší charisma při tanci a celkově mě mnohem více bavil příběh Glorie-to je ale problém díla, ne interpretky. Dále Vitázek (škoda občasného přízvuku), Slanina, Holišová (nejlepší výkon večera, naprosto suverénní, půvabná, famozně zpívající), Bošjaková,Březinová(nejlépe udělaná blbka jakou jsem kdy na divadle viděl a přitom tak pravdivý výkon) Herfortová (super!), Junák,Ondříček, Janíková a Remišová jako sekretářka (není malých rolí).
(zadáno: 10.12.2011)
Funny Girl - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Fidlovačka muzikály prostě umí. Bebarová byla dokonalá, ale ani ostatní se nedali zahanbit. Z výkonů bych ještě vyzdvihl Vlastu Peterkovou, Denny Ratajského, Daniela Rouse a Miriam Kantorkovou.
(zadáno: 16.11.2011)
Gazdina roba - Divadlo pod Palmovkou: 100 %
Výborná práce s hudbou, zvlášť mrazivý sborový prolog a epilog. Geniální scéna. Kostýmy také povedené. Tereza Kostková je v hlavní roli vynikající, stejně tak Marcela Nohýnková jako Mešjanovka. Alena Bazalová nádherně zpívala. Ale celý ansámbl byl bez výjimky dobrý. U všech herců bylo kvalitně zvládnuté nářečí. Překvapil mě nadhled a humor u některých situací (scéna s baronem a baronkou, Mešjanovka a KOtlibovka popíjející slivovici, dokonce i některé repliky Evy), které ale vůbec nevybočovali z jinak neveselého kontextu hry.
(zadáno: 10.11.2015)
Horský hotel - Buchty a loutky: 90 %
Skvělé,nápadité,hravé, a velmi, velmi zábavné (smál jsem se fakt od začátku do konce - možná za to mohla flaška piva v ruce).
Nejsem si jen moc jistý pojetím závěrečného chaosu s absurdním (a velmi Havlovským) prohazováním replik mezi postavami - zjednodušení celé pointy do jednoho skeče s bláznivými světly a zvuky je škoda. Naprosto parádní je brutální doslovnost jevištních akcí včetně projíždějícího elektrického vláčku. Perfektně obsazené veskrze hnusné loutky. Speciální pochvala za ztvárnění Ráchel a Vilémovy manželky. Maňásek-vypravěč mi přišel zbytečný a moc se nehodil k ostatnímu.
(zadáno: 10.12.2011)
Hrdý Budžes - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 90 %
Předtím jsem Hrzánovou fakt nemusel a nebyl jsem nijak přesvědčen o jejích hereckých schopnostech. Ale po shlédnutí této inscenace musím radikálně změnit názor. Bylo to výborné!
(zadáno: 13.11.2015)
I motýli jsou volní - Divadlo Komorní Svět: 70 %
Průměrná komedie, klasická ochotničina, kterou pozvedají přesné a soustředěné výkony hlavních představitelů (Mikuláši Splítkovi to navíc neuvěřitelně sluší bez trika. u Inny Kartyčevy je zase perfektně využitý hereččin přízvuk a zdatně balancuje mezi "vážnou" a komickou polohou role.)

O to více je opět sráží špatný, špatný a ještě jednou zoufale špatný výkon Miroslava Pohana v roli volající po škrtu. Škoda hloupě popisné scény, které korunu nasazuje "plastová" cihlová tapeta.
(zadáno: 29.3.2014)
Jak udělat kariéru snadno a rychle - Divadlo na Vinohradech: 80 %
Proč ne. Jedna z mála věcí za Topfera, co by asi na Vinohrady měly patřit. Všechno funguje jak má, prostě lepší činoherní muzikál, je to i vtipné. Slabý zpěv Novotného (obecně moc nezaujal, ale ujde) a jiných pánů se dá pochopit. U Polákové už to dost zaráží (celkově jsem od ní čekal víc). Brožová skvělá, ale její role je po chvíli nudná. Malá, Juřičková, Batěk: velmi dobří, i zpěv. Polišenská dobrá ve zbytečné roli. Matiová bomba zpěv, taky zbytečná role. Chtělo by to možná škrtat (první půlka moc dlouhá). Výprava a režie nápadité, super detaily (výtahy, některé kostýmy).
(zadáno: 29.3.2012)
Jana Eyrová - Městská divadla pražská: 80 %
Kupodivu to ani nebyla taková nuda jak jsem čekal. Vlastně se mi to docela líbilo. Výborné dobové kostýmy. Slušná scéna i světelný design. Docela dobře vymyšlená dramatizace i režijní přechody mezi jednotlivými obrazy/lokacemi/obdobími, kde se děj odehrává. Pacoláková výborná. Dále mě z obecně výborného ansámblu zaujali např.: R. Fidlerová, D. Šoltýsová, J. Klem a C. Mayerová. Jediná větší výtka: inscenace je chvílemi nepřirozeně tlačena do komedie, průměrný divák se může smíchy potrhat, ale předloze to nesluší.
(zadáno: 16.11.2011)
Ještě jednou, profesore - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Nic převratného, žádné velké umění, ale milá komedie na kterou se příjemně kouká a pobaví. Výborný výkon Antonína Procházky a Kateřiny Macháčkové.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>