Profil uživatele

Honza_v_botach

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 8 % (6)
Iva Bryndová: 13 % (4)
Lukáš Dubský: 16 % (11)
Michal Novák: 18 % (12)
Jan Pařízek: 19 % (18)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 11.11.2019)
(M) Příběh se odehrává v ulicích Madridu koncem 80. let, kdy město pulsovalo životem, překotným rozvojem, uměním i vášněmi. Život jedné z hrdinek příběhu se ale nečekaně zkomplikuje ve chvíli, kdy zjistí, že je těhotná a zároveň ji náhle opouští její milenec. Děj muzikálu kombinuje prvky feydeauovské frašky s hispánskou citovostí i temperamentema strhující hudbou inspirovanou španělskými žánry a rytmy.

Představení bylo spíše oddechové, ztřeštěné. Bylo milé, ale zvláštně nenadchne, rozhodně neurazí.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Tragikomedie o stárnutí, lásce, o dvou sestrách: Erži (Pavla Tomicová) jako svézárná hubatá hrdnika žijící v komunistickém Maďarsku a její elegantní, klidná a odměřená sestra Gizela (Zora Valchařová-Poulová), která žije v Mnichově v západním Německu a je 16 let upoutaná na kolečkové křeslo. Její izolaci podtrhuje scénické řešení na vyvýšeném trůnu.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Simona Stašová mluví velmi nepřirozeně, huhlá, vyštěkává, celá hra je zbytečně hysterická.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Dva manželské páry prožijí tři varianty téhož večírku. Konverzační oddechová komedie.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Přátelství dvou vyjímečných žen Edith Piaf a Marlene Dietrich. Skvělá příležitost pro vyniknutí dvou velmi nadaných hereček, která nám dává šanci "pocítit" jejich život.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Titul odkazuje na ?divadlo na divadle?, kde se promítají pocity herců. Prolínají se zde dvě dějové křivky ? Shakespearův Hamlet a vražda bývalého agenta KGB (a velkého kritika Vladimira Putina) Alexandra Litviněnka.

Před hrou je dobré mít o obou těchto věcech alespoň malé povědomí, aby se divák neztratil v ději.

Herecké výkony byly dokonalé, hra divákovi dovoluje hledat paralely i s aktuálním děním kolem.
(zadáno: 11.11.2019)
Hloupý děj i oba hlavní aktéři. Postava Jitky Schneiderové byla zoufale pitomá, že se na to skoro nedalo dívat.

Kdyby představení mělo přestávku, určitě bychom odešli.
(zadáno: 11.11.2019)
Zoufale hloupý příběh, herci z Ordinace v Růžové zahradě předváděli představení pro diváky tohoto serálu. Nesmyslný konec.
(zadáno: 11.11.2019)
Milá, oddechová hra o světě trampingu plná úsměvných situací.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Velmi dlouho mi trvalo, než jsem se vžila do sci-fi pojetí hry. V divadle jsem si hru až tolik neužila, ale zpětně na ni velmi často vzpomínám, hra spojuje spousty všedních okamžiků a zážitků s prvky sci-fi.

Vtipná oddechová, milá hra.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Velmi mile zábavná hra. Cestování v čase, odkazy na kultovní filmy i na minulý režim, vtipné situace.
Ze začátku mi chvíli trvalo se s rovnat s tím, že se jedná o sci-fi.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Hra plná emocí, lásky a nenávisti, pojednávající o zničujícím zapáleném vztahu Paula Verlaina (Petr Mikeska) a Arthura Rimbaulda (Matouše Rumla), kteří pro mě vytvořili velmi uvěřitelné a představitelné situace.

Toto představení by mělo být součástí školní výuky místo vyprávění ve třídě, :-) Jistě by to žákům otevřelo oči.

Žádná vtipná oddechovka to však není.
(zadáno: 11.11.2019)
Při prvním zhlédnutí hry mě překvapilo (velmi příjemně!), kolik lidí je do této inscenace zapojeno.
Podruhé jsme hru viděli v prostorách zámku Sychrov, který ještě více podpořil atmosféru příběhu.

Přechod mezi dobou, kdy muži hráli ženské role a dobou, kdy se v divadle začaly objevovat ženy, vyjádřený skrze ženskost v mužském těle nemohl být lepší. Hře nechybí nic.
Je dlouhá i napínavá. Je vtipná i zoufalá.
Je nudná i akční. Je romantická i živočišná.
Je veselá i smutná.
Je staromódní i moderní. Je uťáplá i extravagantní.
Je neotřelá.

D. Bambas předvedl vyjímečný výkon.
(zadáno: 11.11.2019)
Příběh handicapovaného chlapce s normálními problémy dospívajících, které ale přináší nečekaná řešení kvůli jeho postižení. Vážné téma ztvárněné s hořkým humorem, chce se vám brečet i smát zároveň a určitě na toto představení jen tak nezapomenete.

Kdyby Milan Ligač při závěrečném potlesku nevstal z vozíku, nikdo by ani na chvíli nepochyboval, že opravdu může být ochrnutý, tak dokonale zvládnul svoji roli. Vše dokresluje působivá hudba, která vám zůstane v hlavě ještě dlouho.

Závěrečný několikaminutový potlesk ve stoje, kdy brečela minimálně polovina publika, vše podtrhuje.
(zadáno: 11.11.2019)
(95 %) Velmi milá hra o dvou přátelích s duševní poruchou, kteří se snaží překonat překážky běžného života. Příběh sice není nijak zapeklitý, ale celá hra je podaná tak mile, že divákovi vykouzlí úsměv.
Jediné, co nám kazilo představení, byli nekonečně vysmátí diváci, kteří nepochopili, že se nejedná o Pata a Mata, nýbrž dva muže, kteří se potýkají s ohromnými vnitřními zábranami. Tím nám trochu zkazili zážitek a ze hry udělali grotesku. Klobouk dolů před hereckými výkony Hofmanna a Blažka.

Další stránky hodnocení: < 1 2