Profil uživatele

Honza_v_botach

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 8 % (6)
Iva Bryndová: 13 % (4)
Lukáš Dubský: 16 % (11)
Michal Novák: 18 % (12)
Jan Pařízek: 19 % (18)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 11.11.2019)
Příběh handicapovaného chlapce s normálními problémy dospívajících, které ale přináší nečekaná řešení kvůli jeho postižení. Vážné téma ztvárněné s hořkým humorem, chce se vám brečet i smát zároveň a určitě na toto představení jen tak nezapomenete.

Kdyby Milan Ligač při závěrečném potlesku nevstal z vozíku, nikdo by ani na chvíli nepochyboval, že opravdu může být ochrnutý, tak dokonale zvládnul svoji roli. Vše dokresluje působivá hudba, která vám zůstane v hlavě ještě dlouho.

Závěrečný několikaminutový potlesk ve stoje, kdy brečela minimálně polovina publika, vše podtrhuje.
(zadáno: 11.11.2019)
Při prvním zhlédnutí hry mě překvapilo (velmi příjemně!), kolik lidí je do této inscenace zapojeno.
Podruhé jsme hru viděli v prostorách zámku Sychrov, který ještě více podpořil atmosféru příběhu.

Přechod mezi dobou, kdy muži hráli ženské role a dobou, kdy se v divadle začaly objevovat ženy, vyjádřený skrze ženskost v mužském těle nemohl být lepší. Hře nechybí nic.
Je dlouhá i napínavá. Je vtipná i zoufalá.
Je nudná i akční. Je romantická i živočišná.
Je veselá i smutná.
Je staromódní i moderní. Je uťáplá i extravagantní.
Je neotřelá.

D. Bambas předvedl vyjímečný výkon.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Titul odkazuje na ?divadlo na divadle?, kde se promítají pocity herců. Prolínají se zde dvě dějové křivky ? Shakespearův Hamlet a vražda bývalého agenta KGB (a velkého kritika Vladimira Putina) Alexandra Litviněnka.

Před hrou je dobré mít o obou těchto věcech alespoň malé povědomí, aby se divák neztratil v ději.

Herecké výkony byly dokonalé, hra divákovi dovoluje hledat paralely i s aktuálním děním kolem.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Inscenace sleduje poslední chvíle života velkého spisovatele a velkého člověka, který musí na sklonku života čelit zbabělosti, malosti a nenávisti národa, který tolik miloval a pro nějž tolik udělal.

Hra o zoufalém zápase dobrého a čestného člověka s přesilou, jež ho nakonec udolala jen o malou chvíli dřív, než se naplnily všechny katastrofy, před kterými varoval. Hra, která upozorňuje na paralely se současným děním, inscenovaná s vírou, že konec bude jiný.

Paralela Havel & Čapek dodává hře nadčasový rozměr.
Paralela se současným děním vysílá varovný signál.

Potlesk ve stoje.
(zadáno: 21.11.2019)
Černá komedie, politika, satira, cliché, symbolismus, občas přehnané, občas trefné, občas přeplácané, ale celou dobu skvělé.
Někdo uvidí jenom Klause, co si žere nohy, muže, který je žena, půlku jelena, Brada Pitta, vtipnou alkoholičku, stupidní trampy, povýšené Pražáky a zastřeleného Tomia Okamuru. Možná se zasměje, možná v půlce odejde.
Pokud se ale budete dívat na tuhle smršť pořádně, uvidíte obraz společnosti, povrchnost lidí, manipulaci s lidmi, bude vám smutno, ale budete se hodně smát.
Jestli jste retardovaný emigrantofobik, zůstaňte doma, je to i o vás. No, vlastně hlavně vy jděte.
(zadáno: 11.11.2019)
(95 %) Velmi milá hra o dvou přátelích s duševní poruchou, kteří se snaží překonat překážky běžného života. Příběh sice není nijak zapeklitý, ale celá hra je podaná tak mile, že divákovi vykouzlí úsměv.
Jediné, co nám kazilo představení, byli nekonečně vysmátí diváci, kteří nepochopili, že se nejedná o Pata a Mata, nýbrž dva muže, kteří se potýkají s ohromnými vnitřními zábranami. Tím nám trochu zkazili zážitek a ze hry udělali grotesku. Klobouk dolů před hereckými výkony Hofmanna a Blažka.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Hra plná emocí, lásky a nenávisti, pojednávající o zničujícím zapáleném vztahu Paula Verlaina (Petr Mikeska) a Arthura Rimbaulda (Matouše Rumla), kteří pro mě vytvořili velmi uvěřitelné a představitelné situace.

Toto představení by mělo být součástí školní výuky místo vyprávění ve třídě, :-) Jistě by to žákům otevřelo oči.

Žádná vtipná oddechovka to však není.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Přátelství dvou vyjímečných žen Edith Piaf a Marlene Dietrich. Skvělá příležitost pro vyniknutí dvou velmi nadaných hereček, která nám dává šanci "pocítit" jejich život.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) 95 %

Adaptace stejnojmenného bestselleru. Tragikomedie, v níž si autor brilantně pohrává s představou, co by se odehrálo, kdyby se v naší současnosti v berlínském parku na trávníku probudil Adolf Hitler.

Hra velmi silně rezonuje s dnešní dobou.

Potlesk ve stoje.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) 95 % Směšně neveselý a nevesele směšný příběh ?krále komiků?.

Zachycuje jeho životní peripetie, úspěchy i strasti, jeho dar najít v každé lidské situaci humor, jeho posedlost filmem, vášeň k Mozartově hudbě, ale i jímavý vztah k matce, konflikt s americkou justicí a následným vyhoštěním z USA.

Matouš Ruml se za ztvárnění titulní role dostal do širší nominace na Cenu Thálie 2015.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) 95 %
(zadáno: 6.3.2020)
(M) Výborný příběh, výborný, skvělý a neotřelý herecký výkon Jana Ciny i všech ostatních. Skvelá paní Babčáková, která musela uklidňovat publikum, které se zcela nemístně smálo. A vtipný Petr Vančura.
(zadáno: 11.11.2019)
Milá, oddechová hra o světě trampingu plná úsměvných situací.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Strhující Pavel Malina v podání Radka Holuba.
(zadáno: 14.11.2019)
Velmi silný zážitek. Přesto, že se jedná spíše o ženskou hru určenou ženám, nekazí to dojem.
Je cítit, že hra je napsána izraelskou dramatičkou ? je velmi reálná.
Hra se odehrává v prostoru rituální lázně, v níž se věřící židovské ženy pravidelně očišťují a kde se střetávají a konfrontují různá vnímání víry a moderní reality. Do ortodoxně věřícího společenství přichází nová lázeňská, před níž se pozvolna rozkrývají osudy místních žen - dramata, o nichž všichni vědí, ale nikdo o nich nemluví.

Na jevišti na mě hra až tak silně nazpůsobila, ale ještě několik dní nešla vyhnat z hlavy.
(zadáno: 15.1.2020)
Děsí mě komentáře níže. Hra rozhodně nebyla jiná, než jak jsme ji od pana Havelky očekávali.
Velmi milá, svižná hra, prokládaná Havelkovou hudbou a tanečními kreacemi.
Podobnost Vojty (Passepartout) a Rozálie Havelkových jejich otci je naprosto úžasná. A jeich herecký výkon velmi hezký. Stejně tak jako výkon M. Zbrožka v roli Philease Fogga.

Hra neobsahuje žádnou neočekávanou zápletku, ale jedná se o velmi milou oddychovou inscenaci plnou slovních hříček a milých náhod.
(zadáno: 13.2.2020)
Tato hra by se měla jmenovat spíše jen "Edith". Ještě více mi to kontrastovalo se hrou "Vrabčák a anděl" brněnského divadla, kde figurují Edith i Marlene rovnoměrně celou dobu.
V této inscenaci se Marlene poněkud ztrácí. Nevyniká ani herecky, ani svou důležitostí pro příběh.
Celé představení velmi rychle utíká. (Přesto, že trvá 2 h 40 min.)
Hana Seidlová vyšvihla nádherné hudební číslo. Za to klobouk dolů! Všechny ostatní postavy jsou pouze vedlejší (a to včetně úžasně vypadající noblesní Marlene).
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Velmi mile zábavná hra. Cestování v čase, odkazy na kultovní filmy i na minulý režim, vtipné situace.
Ze začátku mi chvíli trvalo se s rovnat s tím, že se jedná o sci-fi.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Tragikomedie o stárnutí, lásce, o dvou sestrách: Erži (Pavla Tomicová) jako svézárná hubatá hrdnika žijící v komunistickém Maďarsku a její elegantní, klidná a odměřená sestra Gizela (Zora Valchařová-Poulová), která žije v Mnichově v západním Německu a je 16 let upoutaná na kolečkové křeslo. Její izolaci podtrhuje scénické řešení na vyvýšeném trůnu.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Manželství Nory a Torvalda Helmerových se zdá být vzorově šťastné. On dělá kariéru a ona je tou nejroztomilejší oddanou manželkou, jakou si ctižádostivý muž může přát. Leč v nedávné minulosti se Nora v zájmu svého manžela dopustila drobného podvodu. A teď je v pasti vyděrače?.

Slavná Ibsenova hra, která byla ve své době naprosto skandální, je dnes kupodivu stále aktuální.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Adaptace románu.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Příjemná oddechovka od Allena.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Drsnost vyjádření hrdinů, oplzlosti, které píšou dva z nich skryti za anonymitu chatování, jen podtrhují civilizační atomizaci lidí toužících najít někoho blízkého.
Do čtveřice protagonistů patří mladičká striptérka Alice a fotografka Anna, neúspěšný spisovatel Dan a lékař Larry. Striptýzový klub v Londýně, kde Alice pracuje a kde ji vyhledá Larry, má zvláštní pravidla: Lidé se tam svlékají, vzrušují se všemi možnými i nemožnými způsoby, jen jedno nesmějí. Nesmějí se vzájemně dotknout.
(zadáno: 11.11.2019)
(M) Milá a nenáročná hra. Radek Holub (Jeppe z vršku) je venkovský opilec a rozumbrada.
(zadáno: 11.11.2019)
(M)

Další stránky hodnocení: 1 2 >