Profil uživatele

Honza1

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 6 % (12)
Lukáš Dubský: 8 % (34)
Helena Grégrová: 9 % (50)
Jan Pařízek: 9 % (54)
Jiří Koula: 10 % (44)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 9.5.2016)
Zvláštní, zajímavé, ale z mého pohledu nevyrovnané. Zvláště výstupy Jany Plodkové byly opravdu výborné. Už jen pro ně stálo za to jít. Některé jiné skeče mě ale zase naopak neoslovily a nějak jsem je nepobral.
(zadáno: 23.4.2016)
Výborné! Nevadila ani délka představení. Opět se potvrdila mimořádná muzikálnost souboru DvD. Hrálo a zpívalo se jako vždy v DvD naživo a výborně. Příjemná zábava i možnost se zamyslet v jakém zvláštním zřízení jsme to tady tehdy žili. My, kteří jsme si ten pražský gympl 80.let prožili, v tom všem logicky vidíme víc než jen zábavné divadelní představení.
(zadáno: 3.4.2016)
Nečekal jsem nějaký mimořádný zážitek, ale komedii s lidovým humorem v dobrém slova smyslu. Ale i k té to mělo moc daleko. Více než 2:15 hod. nudných dialogů. Plno textu o ničem. Opravdu vtipné momenty, aby člověk pohledal. Režie představení ustrnula někde v době před mnoha lety. Tohle se vůbec nepovedlo. O přestávce jsme vážně zvažovali odchod domů. 40% jen z úcty k hercům (hlavně V.Vydrovi), kteří se snažili, jak jen to šlo, ale text je tak slabý, že to bylo marné. Tento výběr inscenace jsem opravdu nepochopil. Hra ani její režie není hodna scény DnaV.
(zadáno: 1.4.2016)
Splněné očekávání, opravdu fajn večer. Kdysi jsem chodil na pány V+S. Jejich představení byla samozřejmě trochu jiná, komornější. Ve dvou, jen s klavírem a hostem T.Fischerovou. V DvD je to přece jen show velkého ansámblu s prakticky kompletním orchestrem. Ale nemá cenu srovnávat. Klobouk dolů před DvD! Asi u nás není moc divadel, která by mohla postavit tak kvalitní herecký orchestr. Skvěle jim to všem hrálo i zpívalo. Vtipné a inteligentní. V básních a "moudrech" si každý našel to svoje, co ho oslovuje. Bylo to k pobavení, sem tam i k zamyšlení. Ještě jednou tleskám!
(zadáno: 12.3.2016)
Hodnocení se odvíjí od toho, jak kdo dokáže akceptovat divadelní herectví M.Dlouhého. Představení je toho typickým příkladem. Stojí a padá s hlavním protagonistou, který dynamicky ovládá jeviště. Někdo to obdivuje, ale každý na to fanda není.
(zadáno: 12.3.2016)
Měl jsem rozhodně větší očekávání. Ukázalo se, že ani dlouho uváděná hra s renomovanými herci nemusí být zárukou podívané, která by za to stála. Pro mě to bylo jednoznačně zklamání.
(zadáno: 12.3.2016)
Příjemně strávený čas na představení, které se hodí do prostoru Komorní Fidlovačky. Příjemně překvapila I.Pazderková.
(zadáno: 12.3.2016)
Michal Dlouhý publikum trochu rozděluje. Hlavně některé ženy z něj jsou unešené... Ale po shlédnutí několika představení s ním mám trošku pocit, že jeho herectví je v každé hře stejné. Od začátku do konce jede naplno, je ho plné jeviště, nenechá diváka vydechnout, upozadí ostatní herce. Dramatická gesta, velká dynamika, upocenost až uřvanost. To každý úplně nemusí. Chybí mi v tom trochu lehkosti a nadhledu. Někdy by neškodilo na chvíli trochu ubrat. Ale jinak souhlasím, že se jedná o komedii, která aktualně patří v Praze k tomu lepšímu.
(zadáno: 12.3.2016)
Spíše nenáročná záležitost, avšak svižně zahraná, bez hluchých míst, patří určitě k tomu lepšímu v tomto žánru v současné Praze. Kladem kvalitní obsazení hlavních postav Vetchý, Chýlková, Nárožný, Dulava. Zvláště glosy P.Nárožného, pronášené s jeho typickým výrazem a nadhledem, byly kořením představení. O.Vetchý hraje jako vždy naplno. Prostě umí. S I.Chýlkovou na sebe tradičně dobře "slyší". Určitě se nejedná o nezapomenutelné představení, ale příjemně strávený čas, to ano.
(zadáno: 5.3.2016)
Vtipné a svižné představení. Cca 70 min. bez přestávky, bez hluchých míst, velmi rychle uteklo. Lehce vulgární, ale to k ryze pánskému představení tohoto typu prostě patří, i když chápu, že někomu to třeba může trochu vadit. Všichni tři pánové byli výborní. Pro mě ale dominoval výkon vynikajicího O.Pavelky. Výborná zábava umocněná prostorem a bezprostředním kontaktem s herci, neboť se hraje - stejně jako ryze dámské Zakázané uvolnění - netradičně v předsálí, na baru. Celkově moc příjemný zážitek.
(zadáno: 15.2.2016)
Oproti některým představením, u kterých mám občas pocit, že by se dalo škrtat a krátit, v tomto případě oceňuji, že to bylo svižné a rychlé. Žádná hluchá místa a žádné předstírání čehosi velkého, když se jedná "jen" o trochu povrchní, ale vtipnou konverzační komedii. Něco přes 1,5 hod. bez přestávky tomuto žánru prospívá. Příjemná oddechovka v dobrém slova smyslu. Vyzdvihovat něčí výkon mi přijde zbytečné. Všichni čtyři učinkujicí si uhráli svoje a dohromady jim to dobře fungovalo.
(zadáno: 22.1.2016)
Moc jsem se těšil, zpočátku jsem měl pocit, že to bude skvělé, ale jak šlo představení dál a dál, moje nadšení postupně pod tíhou únavy opadávalo. Délka pro mě byla neúměrná. Malé divadlo sice má své kouzlu, ale pohodlím neoplývá a při takové délce představení, které není zrovna oddechové, už člověk v závěru neví, jak si sednout, aby vydržel. Jinak určitě řada skvělých výkonů. Netřeba je asi znovu vyjmenovávat.
(zadáno: 21.1.2016)
V.Preis a T.Töpfer jsou určitě výborní herci a byli také hlavním důvodem pro návštěvu tohoto představení. Bohužel se ukázalo, že to nestačí. Pánové sice stále umějí, ale výběr hry nebyl šťastný. Byla celkově hodně průměrná, zůstala dost za mým očekáváním. Jen z úcty k oběma pánům 60%.
(zadáno: 21.1.2016)
Skvělá I.Janžurová! Kvůli ní představení stojí za vidění. Proto dávám 70%. Velmi dobré výkony také od I.Bareše a T.Medvecké. Celkově jsem ale čekal od představení více. Zbytečně dlouhé. Určitě bych v druhé části trochu škrtal a krátil. Vyskytla se hluchá místa, málo zajímavé pasáže.
(zadáno: 19.1.2016)
Skvělá E.Balzerová! Mám-li srovnat s Shirley Valentine S.Stašové v ABC, tak mě určitě chytnul více "rozvod". Také komorní prostředí Komorní Fidlovačky je pro one woman show vhodnější, než velký sál divadla ABC. Představení se mi moc líbilo, i když jsem chlap a logicky jsem některé věci nemohl pobrat. Přítomné dámy ho oceňovaly výrazně více. Z reakcí bylo znát, že to mají prožité. Standing ovation byl na místě.
(zadáno: 19.1.2016)
Určitě obdivuhodný výkon S.Stašové, ale jinak jsem čekal malinko víc. Možná je to tím, že jsem o hře před jejím shlédnutím slyšel od kolegyň tolik superlativ, tak jsem měl asi přehnaná očekávání. Také nejsem úplně cílová skupina. V hledišti přítomné dámy trošku seniorního věku však byly nadšeny a po představení aplaudovaly ve stoje. Zjevně se v lecčem poznaly. Také souhlasím, že "Rozvod" s E.Balzerovou ve mně zanechal větší dojem. Možná je to tím, že její decentnější herectví je mi na divadle příjemnější.
(zadáno: 19.1.2016)
Svižná komedie. V rámci tohoto žánru nadprůměr. Nejvýraznějším hráčem byl určitě J.Dolanský.
(zadáno: 18.1.2016)
Kdysi jsem rád přečetl knížku. Líbilo se mi i rozhlasové podání. Tato divadelní hra určitě nebyla špatná, ale trochu zůstala za mým očekáváním. Možná jsem ale jen moc očekával. Taky jsme měli místa vzadu, tak mi asi chyběl větší kontakt.
(zadáno: 18.1.2016)
V rámci žánru situační komedie určitě nadprůměr. Žádná velká věda, ale také to nekleslo pod přijatelnou míru bulváru. Hra stojí hlavně na M.Dlouhém, ale ostatní mu na scéně zdatně nahrávají. Viděl jsem na Silvestra, a pro tento den, kdy se chce člověk především pobavit, to byla správná volba.
(zadáno: 18.1.2016)
Hra se mi líbila, ale předtím jsem viděl Dabing street, a ten mě chytnul ještě více. Někdo jiný to má ale třeba obráceně. Každopádně obě hry patří k výraznému nadprůměru toho, co lze dnes v Praze vidět.
(zadáno: 18.1.2016)
Čekal jsem rozhodně více.
(zadáno: 18.1.2016)
Příjemné, svižné, kontaktní. Rychle to uteče, hraje se netradičně přímo na baru, divákovi "na dosah". Vkusná odechovka.
(zadáno: 18.1.2016)
Oba hlavní protagonisty mám velmi rád. Simonu Stašovou jako filmovou herečku dokonce velmi. Představení pro mě ale bylo zklamáním. Hodně uřvané a afektované. Oba hrají moc "nadoraz". Hlas Stašové byl často až nepříjemný. Chyběla tomu elegance a lehkost správné komedie. I přes to byla většina publika nadšena a k mému překvapení se konal dokonce standing ovation.
(zadáno: 18.1.2016)
Skvělá one woman show P.Tomicové. V téhle zemi není moc komedialních hereček, které by utáhly takové představení. V druhé části už se ale ztrácí děj a je to více estráda P.Tomicové, než divadelní hra. Viděli jsme jubilejní představení, a tak jsme měli "štěstí" na závěrečný přídavek s P.Kotvaldem. To bych si asi i odpustil. Bylo to trošku "mimo". Pobavili jsme se, i když krátit by se určitě dalo a představení by to snad prospělo. P.Tomicová určitě 100%. Celkově 80%.
(zadáno: 18.1.2016)
Těžko se mi hodnotí. Některé velmi dobré herecké výkony, ale celkově jsem trpěl. Pro mě velmi těžkopádné, zdlouhavé. Určitě bych v textu škrtal, krátil.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >