Profil uživatele

Honza1

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 6 % (13)
Lukáš Dubský: 8 % (34)
Helena Grégrová: 9 % (50)
Jan Pařízek: 9 % (55)
Jiří Koula: 10 % (44)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 7.3.2020)
Viděno s A.Fialovou v roli Sugar. Role ji sedí. Dobře vypadá, hraje, zpívá i tančí. Dvojice Písařík - Pečenka funguje dobře. Chlapci se vyblbnou. Stejně tak V.Svoboda si divácky vděčnou roli užívá. Povedené oddechové, komediální představení. Člověk dostane, co od tohoto lehčího žánru očekává. Bez hluchých míst, v závěru správně graduje. Cca 2:50 hod rychle utečou. Dobře funguje využití projekce zejména v úvodu. Scéna by mohla být bohatší, živý orchestr by to celé zvednul, ale chápu, že divadlo má své finanční limity. Už tak je to vzhledem k počtu účinkujicích určitě nákladné představení.
(zadáno: 20.2.2020)
Chvíli trvalo, než jsem se na začátku chytnul, i když to bylo několikáté představení na scénář P.Kolečka, které jsem viděl a podobnou nadsázku jsem čekal. Nejvíc mě bavila svižná prostřední část. Závěr zase trošku těžkopádnější. M.Malátný, že je určitě lepší zpěvák než herec. Jeho zpěv s kytarou byl osvěžením. A J.Čvančarová prostě Kleopatra je, to je jasné na první pohled. Něco se povedlo víc, něco méně. Celkově příjemná, nenáročná a trošku ulítlá oddechovka, z které je patrné, že tohle odskočení od běžných povinností oba protagonisty spolu baví.
(zadáno: 27.1.2020)
75% - Toto drama jsem viděl kupodivu poprvé, tak nemohu srovnávat. Bylo to více než dobré, ale chybělo něco, co by z toho udělalo silnější zážitek, na který si člověk vzpomene i po letech. Poctivé divadlo, ale bylo to tak nějak od začátku do konce všechno předvídatelné. Žádný dějový zvrat se nekonal. Téma jasné, srozumitelné, v dnešní době (bohužel) nic co by nějak výrazně překvapilo. Dvě hodiny v kuse u nekomediálního představení jsou docela dlouhé. Na druhou stranu, přestávka by asi také neprospěla. Za velmi dobré herecké výkony hlavních představitelů bych dal 5% navíc.
(zadáno: 1.1.2020)
Viděno jako silvestrovské představení ve Švandově divadle. Po vysokých hodnoceních - zvláště redakčních - jsem měl asi přehnaná očekávání. Z tohoto pohledu to bylo trochu zklamání. Lehce nadprůměrná komedie je to jen díky velmi dobrým výkonům všech tří hlavních představitelů. První, dlouhá část, byla těžkopádná. Spousta konverzace, místy o ničem, děj prakticky žádný. Po přestávce se už konečně něco začalo dít, byť zápletka byla jednoduchá a všem hned jasná. Prospělo by možná zkrácení hry škrty v textu a provedení bez přestávky.
(zadáno: 21.12.2019)
95% - nejlepší činoherní představení, které jsem v Praze za poslední rok viděl. Zajímavé téma, citlivé režijní zpracování a výborné výkony všech čtyř protagonistů. Opravdu zážitek. Vřele doporučuji!
(zadáno: 27.11.2019)
75%. Hlavně v první části svěží a dobrá zábava. V druhé půlce místy trošku toporná snaha o vážnější téma, společenský a morální přesah. Příhoda s vyhnáním KKKlanu trošku moc přitažená za vlasy, ale celkový dojem nezkazila. Výborné výkony M.Písaříka a L.Pečenky.
(zadáno: 1.11.2019)
75% Příjemná oddechovka. Místy trošku ulítlá. Ale je to prostě crazy a nadsázka. V první, delší části bylo po slibném začátku pár slabších míst, dalo by se asi krátit. Ale jinak spokojenost. M.Dlouhý hraje (jako vždy) na doraz a přítomné divačky jsou jím nadšené. Ale je tu i protipól v umírněném K.Halbichovi a dohromady jim to na jevišti dobře funguje. R.Jaškow si roli užívá, pár divadelních ředitelů zažil a zjevně měl kde brát inspiraci. Pohybovou kreací příjemně překvapila N.Řehořová. Vhodné určitě i jako zájezdovka, ale do Brna bych s tím bez úpravy textu radši nejezdil :-)
(zadáno: 21.10.2019)
75%. Typická oddechovka. Nebyl jsem nadšen, ale ani moc zklamán. Druhá půle byla svižnější, proto i nakonec u mě převládl lepší pocit z celého představení.
(zadáno: 15.10.2019)
75%. Příjemný relax. Pohodovka, fajn zábava. Splněné očekávání. Přehrávání nevadilo. K této době a tomuto žánru tak nějak patří.
(zadáno: 29.9.2019)
Úlet, sranda, retro-parodie především pro ty, kteří devadesátky zažili a na seriálu BH 90210 vyrostli. Něco se povedlo víc, něco míň (v české části), ale celkově to pro mě splnilo očekávání. A to bylo: dobře se bavit. A na hercích bylo znát, že je to taky baví a tenhle odvaz si užívají.
(zadáno: 14.6.2019)
75% - Asi jsem čekal víc písní a vtipnějších momentů. Přišlo mi to takové hodně popisné. Ale jinak každopádně příjemně strávený večer.
(zadáno: 9.5.2019)
85%. Tuhle partu to prostě spolu evidentně pořád baví a nás to s nimi taky vždycky baví. Opět to byl moc příjemný večer s inteligentním humorem. První část s písněmi a vtipnými výstupy se nám líbila více, ale i malá divadelní hra v druhé části o slovním soupeřením stála za to. Určitě vřele doporučuji.
(zadáno: 6.5.2019)
75%. Takové klasické hašteření dvou starých dam v Domově seniorů. Sice bez hluchých míst, svižně pojaté, dobré řemeslo, ale na druhou stranu nic mimořádného. Dalo by se hrát určitě bez přestávky, ale to by bufet přišel o tržbu. Určitě fajn, že obě herečky dostaly takovou příležitost. Pro mě byla D.Kolářová více přesvědčivější. M.Vančurová mi přišla trochu nevýrazná a málo jedovatá. V její roli bych si dovedl představit herečku typu L.Švormové.
(zadáno: 27.4.2019)
Spíše 75%. Souhlasím, že první část je lepší, ale to je dané i vývojem déje, který nahrává první veselejší části. Nebyl jsem zklamaný, ale také to pro mě není nezapomenutelné představení. Na standing ovation, které od některý diváků přišlo, to za mě nebylo. Přesto to byl příjemně strávený večer. Nenudil jsem se a odcházel spokojený. Režie D.Drábka jsou někdy trošku kontroverzní a občas lehce kýčovité a bulvární. Ale tentokrát to bylo na jeho poměry umírněné a klasické. Velmi dobrý výkon T.Havlínka, kterého jsem předtím neznal, ale i V.Kopty, P.Tomicové a E.Leinweberové.
(zadáno: 18.4.2019)
M.Dlouhý tradičně na divadle trochu víc tlačí na pilu a hraje hodně nadoraz. Je to věc vkusu, někomu se to líbí víc (často ženám), jiným méně. M.Badínková mě překvapila pozitivně. Byla přesvědčivá. Celkově jsem ale od představení čekal více. Chyběly výraznější momenty. Vše bylo takové předvídatelné. Nic nového. Druhá část taky nijak moc negradovala. Dojmy z představení nám bohužel kazil také jeden divák, který se hlasitě stále smál. A to i na místech, kde to pro ostatní nemělo důvod a v době, kdy se v celém divadle nikdo jiný nesmál.
(zadáno: 19.3.2019)
Druhá polovina výrazně lepší, představení gradovalo, což je vždycky dobře. Výborná L.Vlasáková s J.Dolanským. Ostatní herci mě ve svých rolích bohužel tolik nepřesvědčili. Kdysi jsem viděl Perfect Days Na Zábradlí se Z.Bydžovskou, M.Zbrožkem, P.Liškou a Z.Steinmasslovou a tehdy to pro mě byl větší zážitek. Ale i současné provedení v divadle Palace stojí za vidění a patří v žánru oddechovek určitě k tomu nadprůměrnému v současné divadelní Praze.
(zadáno: 17.2.2019)
Srovnávat s představením DnV s pány Trojanem a Preissem si netroufám. Od jeho shlédnutí už přece jen uplynula dlouhá doba a člověk má tendence si mnohé po čase idealizovat. Každopádně Studio dva připravilo svižnou komedii, u které se člověk nenudí ani nestydí, za to co se děje na jevišti. Představení rychle uteče bez hluchých míst. A to je u komedie vždy jasný signál o úrovni představení. Je to samozřejmě divácky vděčné představení. Tvůrci udrželi míru. Je to vkusně pojaté. R.Štabrňák a F.Blažek zvládají své role výborně. Trošku mi nepřesvědčila J.Schneiderová.
(zadáno: 1.2.2019)
Čechovovy příběhy jsou prostě nadčasové. Příjemný večer. Skvělá T.Medvecká.
(zadáno: 31.1.2019)
Spíš 85%. Kdo zná film se skvělou J.Jiráskovou a výborným K.Heřmánkem st., neubrání se srovnávání, což ale pochopitelně nejde. Divadlo je divadlo a film je film. Balzerová není Jirásková. Novotný není Heřmánek. Přesto je divadelní představení hodně zajímavé a velmi, velmi dobré. E.Balzerová s D.Novotným to hrají po svém, nikoho nekopírují, zhostili se toho výborně. Rozhodně doporučuji.
(zadáno: 12.1.2019)
Žádný velký děj, trošku ujeté, nadsazené, ale to se dalo od režie Davia Drábka čekat. V první půli pár kontroverzních až trapných momentů, s kterými asi někdo může mít problém. Každý máme své mantinely jinde. Druhá půle byla určitě lepší, ale divadelní představení by mělo gradovat. Takže v pořádku. Celkově mě to dost bavilo. Uteklo to rychle. Výborní Hána, Hybnerová a Leinweberová. Představení pozvedla taky zajímavá hudba včetně ústřední písně.
(zadáno: 3.1.2019)
Svěží a vydařená oddechovka. Bez přestávky, cca 90 minut. Na rozdíl od mnoha jiných představení, v kterých by se často mělo škrtat a krátit, tak toto představení prakticky nemá hluchá místa. Jinak už vše podstatné bylo dříve napsáno.
(zadáno: 23.12.2018)
Po velmi pozitivních recenzích jsem měl asi přehnaná očekávání. Takže malinko zklamání. Přesto představení stojí za vidění.
(zadáno: 16.12.2018)
Nenáročná komedie. První půle slabší, dalo by se určitě kráti, naštěstí druha byla svižnější. Procenta a dojem vylepšily navíc vložené vtípky a narážky, kterými se (a nás) dámy bavily a občas i odbouraly.
(zadáno: 8.11.2018)
Jak se dalo čekat, je to představení bez děje. Prostě se sejdou tři páni v sauně a probírají život. A jak stoupá teplota, vyvíjejí se a radikalizují taky jejich názory hlavně na politický a společenský vývoj v naší zemi. Je to sice oddechovka, ale jsou tam i trošku hořká místa k zamyšlení. Jen se trošku obávám, že někteří naši především starší spoluobčani - asi hlavně mimo Prahu - na to mohou reagovat třeba i trochu jinak než publikum Divadlo v Dlouhé, které představení ocenilo dlouhotrvajícím potleskem.
(zadáno: 8.11.2018)
Osobně se mi asi některá jiná představení Calembouráků líbila více. Ale i tak stojí za to na obnovené Cvidoule di Campo jít. Calembour, to je vždy pohoda a inteligentní zábava. Tuhle partu to prostě spolu baví a baví i diváky.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>