Profil uživatele

Honza1

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 6 % (13)
Lukáš Dubský: 8 % (34)
Helena Grégrová: 9 % (50)
Jan Pařízek: 9 % (56)
Jiří Koula: 10 % (44)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 9.5.2016)
Zvláštní, zajímavé, ale z mého pohledu nevyrovnané. Zvláště výstupy Jany Plodkové byly opravdu výborné. Už jen pro ně stálo za to jít. Některé jiné skeče mě ale zase naopak neoslovily a nějak jsem je nepobral.
(zadáno: 26.9.2016)
Představení určitě stojí za vidění. Výborné výkony všech čtyř. Vynikl pak zvláště J.Plesl. Dobře vystiżená atmosféra. Některé jiné insenace v Dejv.divadle mě ale oslovili ještě více, ale to je věc vkusu.
(zadáno: 28.1.2017)
Výborný výkon L.Hampla, je znát, že ho fotbal baví ho, má ho rád, asi to pro něj není jen jedna z mnoha rolí. Čekal jsem trošku odlehčenější verzi a méně "nasranou" polohu, která herci a sudímu vydrží celé představení. Čekal jsem více vtipných momentů, změn nálad, konkrétních situací z fotbalového života. Bylo to dost popisné, na vážno, témata se opakovala. Taky to bylo mimo českou fotbalovou realitu, kde to chodí "trochu" jinak. Je znát, že autor není Čech. Jinak to bylo spíše k zamyšlení, což ale není na škodu.
(zadáno: 21.9.2017)
Z této klasiky asi víc dostat nelze. Hra má své limity. DvD si stále drží vysoký standard, ani tento večer nebyl promarněný čas, ale určitě jsem viděl v DvD lepší představení. Příjemným osvěžením byly výkony E.Hacurové, J.Vondráčka, M.Zimové a P.Tesaře.
(zadáno: 29.10.2017)
Svižné a příjemné představení. Nic převratného, ale drží si svou úroveň. Nepodbízivá oddechovka. Kapela slušně hraje, činoherci vesměs dobře zpívají. Výborný H.Bor. 75%.
(zadáno: 5.11.2017)
Začatek z předsálí, kde se 20 minut mačkají ve vydýchaném malém prostotu u šatny všichni diváci, je podle mě úplně zbytečný. Část diváků, kteří nevědí, proč nemohou dovnitř (díky informaci ze zdejší recenze jsme mezi ně nepatřili), akorát podráždí a faktický začátek představení zpozdí a přeruší dalším usedáním diváků do sálku. Přitom žádný zásadní přínos to nemá. Po přečtení recenzí jsem čekal více. Pro mě příjemné představení s minimem děje. Pár dobrých hlášek. O technologii "balení" asi těžko očekávat, že zazní něco výrazně objevného.
(zadáno: 19.12.2017)
Nenáročná oddechovka v 1.části zcela splňuje zadání tohoto žánru. Plno vtipných momentů ze života, v kterých leckterý divák pozná sebe či své okolí. B.Klepl s E.Holubovou odevzdávají, co se od nich očekává. Vydařené je i pěvecké vystoupení M.Šoposké. Po přestávce hra ztrácí tempo. Už to není zdaleka tak vtipné. Některé situace nepůsobí příliš věrohodně. Dalo by se určitě krátit. Hra bohužel negraduje. První část byla výrazně lepší. Škoda ...
(zadáno: 1.1.2018)
Současné, aktuální, ze života. Hra má lepší i slabší místa, ale celkově svižné představení, které nenudí a jemuž určitě prospělo, že je upraveno na cca 90 minut bez přestávky.
(zadáno: 20.3.2018)
Možná jsem - pod vlivem všech ostatních představení CC, které už jsme viděli - očekával až moc, takže lehké zklamání. Přesto to byl příjemně strávený večer s inteligentní zábavou. Jen se mi prostě jiná představení CC líbila víc. 75%.
(zadáno: 31.3.2018)
Hořká komedie je to jen chvilku, zpočátku představení. Pak je téma vážné a těžké. Je to spíš sonda do psychologie jednotlivých postav. Oddechovka to rozhodně není, ale nuda také ne. Člověka hra nutí přemýšlet. Výkony všech čtyř herců byly přínosem. Více mi ale sedělo civilnější herectví M.Táborského a V.Hybnerové. L.Štěpánková s L.Hamplem byli pro mě na malém prostoru Ungeltu trošku moc výrazní, hlasití, méně přirození. Ale třeba to tak mělo být...75%.
(zadáno: 8.11.2018)
Osobně se mi asi některá jiná představení Calembouráků líbila více. Ale i tak stojí za to na obnovené Cvidoule di Campo jít. Calembour, to je vždy pohoda a inteligentní zábava. Tuhle partu to prostě spolu baví a baví i diváky.
(zadáno: 23.12.2018)
Po velmi pozitivních recenzích jsem měl asi přehnaná očekávání. Takže malinko zklamání. Přesto představení stojí za vidění.
(zadáno: 19.3.2019)
Druhá polovina výrazně lepší, představení gradovalo, což je vždycky dobře. Výborná L.Vlasáková s J.Dolanským. Ostatní herci mě ve svých rolích bohužel tolik nepřesvědčili. Kdysi jsem viděl Perfect Days Na Zábradlí se Z.Bydžovskou, M.Zbrožkem, P.Liškou a Z.Steinmasslovou a tehdy to pro mě byl větší zážitek. Ale i současné provedení v divadle Palace stojí za vidění a patří v žánru oddechovek určitě k tomu nadprůměrnému v současné divadelní Praze.
(zadáno: 18.4.2019)
M.Dlouhý tradičně na divadle trochu víc tlačí na pilu a hraje hodně nadoraz. Je to věc vkusu, někomu se to líbí víc (často ženám), jiným méně. M.Badínková mě překvapila pozitivně. Byla přesvědčivá. Celkově jsem ale od představení čekal více. Chyběly výraznější momenty. Vše bylo takové předvídatelné. Nic nového. Druhá část taky nijak moc negradovala. Dojmy z představení nám bohužel kazil také jeden divák, který se hlasitě stále smál. A to i na místech, kde to pro ostatní nemělo důvod a v době, kdy se v celém divadle nikdo jiný nesmál.
(zadáno: 6.5.2019)
75%. Takové klasické hašteření dvou starých dam v Domově seniorů. Sice bez hluchých míst, svižně pojaté, dobré řemeslo, ale na druhou stranu nic mimořádného. Dalo by se hrát určitě bez přestávky, ale to by bufet přišel o tržbu. Určitě fajn, že obě herečky dostaly takovou příležitost. Pro mě byla D.Kolářová více přesvědčivější. M.Vančurová mi přišla trochu nevýrazná a málo jedovatá. V její roli bych si dovedl představit herečku typu L.Švormové.
(zadáno: 21.10.2019)
75%. Typická oddechovka. Nebyl jsem nadšen, ale ani moc zklamán. Druhá půle byla svižnější, proto i nakonec u mě převládl lepší pocit z celého představení.
(zadáno: 1.1.2020)
Viděno jako silvestrovské představení ve Švandově divadle. Po vysokých hodnoceních - zvláště redakčních - jsem měl asi přehnaná očekávání. Z tohoto pohledu to bylo trochu zklamání. Lehce nadprůměrná komedie je to jen díky velmi dobrým výkonům všech tří hlavních představitelů. První, dlouhá část, byla těžkopádná. Spousta konverzace, místy o ničem, děj prakticky žádný. Po přestávce se už konečně něco začalo dít, byť zápletka byla jednoduchá a všem hned jasná. Prospělo by možná zkrácení hry škrty v textu a provedení bez přestávky.
(zadáno: 27.1.2020)
75% - Toto drama jsem viděl kupodivu poprvé, tak nemohu srovnávat. Bylo to více než dobré, ale chybělo něco, co by z toho udělalo silnější zážitek, na který si člověk vzpomene i po letech. Poctivé divadlo, ale bylo to tak nějak od začátku do konce všechno předvídatelné. Žádný dějový zvrat se nekonal. Téma jasné, srozumitelné, v dnešní době (bohužel) nic co by nějak výrazně překvapilo. Dvě hodiny v kuse u nekomediálního představení jsou docela dlouhé. Na druhou stranu, přestávka by asi také neprospěla. Za velmi dobré herecké výkony hlavních představitelů bych dal 5% navíc.
(zadáno: 20.2.2020)
Chvíli trvalo, než jsem se na začátku chytnul, i když to bylo několikáté představení na scénář P.Kolečka, které jsem viděl a podobnou nadsázku jsem čekal. Nejvíc mě bavila svižná prostřední část. Závěr zase trošku těžkopádnější. M.Malátný, že je určitě lepší zpěvák než herec. Jeho zpěv s kytarou byl osvěžením. A J.Čvančarová prostě Kleopatra je, to je jasné na první pohled. Něco se povedlo víc, něco méně. Celkově příjemná, nenáročná a trošku ulítlá oddechovka, z které je patrné, že tohle odskočení od běžných povinností oba protagonisty spolu baví.
(zadáno: 18.1.2016)
Velmi slibný začátek. I později několik vtipných fórků a situací. Čekal jsem ale víc.
(zadáno: 18.1.2016)
Viděl jsem opět po více než 22 letech. Tehdy bych dal 100%. Bylo to vyjimečné představení se skvělým, mimořádným Bolkem Polívkou. Z původního složení už zůstal jen on a O.Vetchý. I dnes je to stále určitě dobré představení, ale už není vynikajicí, protože B.Polívka už bohužel není tím mimořádným hercem a mimem v nejlepším věku, jako tehdy.
(zadáno: 18.1.2016)
Záleží, co od představení kdo očekává. Já se chtěl tentokrát jen pobavit, a to se celkem povedlo, i když pár hluchých míst v druhé části by se našlo.
(zadáno: 21.1.2016)
V.Preis a T.Töpfer jsou určitě výborní herci a byli také hlavním důvodem pro návštěvu tohoto představení. Bohužel se ukázalo, že to nestačí. Pánové sice stále umějí, ale výběr hry nebyl šťastný. Byla celkově hodně průměrná, zůstala dost za mým očekáváním. Jen z úcty k oběma pánům 60%.
(zadáno: 12.3.2016)
Hodnocení se odvíjí od toho, jak kdo dokáže akceptovat divadelní herectví M.Dlouhého. Představení je toho typickým příkladem. Stojí a padá s hlavním protagonistou, který dynamicky ovládá jeviště. Někdo to obdivuje, ale každý na to fanda není.
(zadáno: 19.5.2016)
Souhlasím s hodnocením neurazí-nenadchne. O kvalitách herců určitě netřeba pochybovat. Také dělají maximum, a proto 60%, ale hra má své limity. První půle trochu těžkopádná. Druhá část byla určitě svižnější.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >