Profil uživatele

Honza1

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 6 % (13)
Lukáš Dubský: 8 % (34)
Helena Grégrová: 9 % (50)
Jan Pařízek: 9 % (56)
Jiří Koula: 10 % (44)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 1.1.2018)
Současné, aktuální, ze života. Hra má lepší i slabší místa, ale celkově svižné představení, které nenudí a jemuž určitě prospělo, že je upraveno na cca 90 minut bez přestávky.
(zadáno: 13.12.2016)
První část velká nuda. Po přestávce to bylo už o něco lepší. Ale za zmínku stojí jen pár vtipných výstupů B.Klepla E.Holubové. Pro mě je to málo na dobrou komedii.
(zadáno: 29.9.2017)
Příjemná a vkusně udělaná "oddechovka". Jinak už bylo asi vše řečeno. Snad jen, že diskuse a song na téma "máslo" dostaly ve světle aktuální situace nový význam a dočkaly se velkých ovací od publika i po přídavku na závěr.
(zadáno: 29.9.2019)
Úlet, sranda, retro-parodie především pro ty, kteří devadesátky zažili a na seriálu BH 90210 vyrostli. Něco se povedlo víc, něco míň (v české části), ale celkově to pro mě splnilo očekávání. A to bylo: dobře se bavit. A na hercích bylo znát, že je to taky baví a tenhle odvaz si užívají.
(zadáno: 22.1.2016)
Moc jsem se těšil, zpočátku jsem měl pocit, že to bude skvělé, ale jak šlo představení dál a dál, moje nadšení postupně pod tíhou únavy opadávalo. Délka pro mě byla neúměrná. Malé divadlo sice má své kouzlu, ale pohodlím neoplývá a při takové délce představení, které není zrovna oddechové, už člověk v závěru neví, jak si sednout, aby vydržel. Jinak určitě řada skvělých výkonů. Netřeba je asi znovu vyjmenovávat.
(zadáno: 27.4.2019)
Spíše 75%. Souhlasím, že první část je lepší, ale to je dané i vývojem déje, který nahrává první veselejší části. Nebyl jsem zklamaný, ale také to pro mě není nezapomenutelné představení. Na standing ovation, které od některý diváků přišlo, to za mě nebylo. Přesto to byl příjemně strávený večer. Nenudil jsem se a odcházel spokojený. Režie D.Drábka jsou někdy trošku kontroverzní a občas lehce kýčovité a bulvární. Ale tentokrát to bylo na jeho poměry umírněné a klasické. Velmi dobrý výkon T.Havlínka, kterého jsem předtím neznal, ale i V.Kopty, P.Tomicové a E.Leinweberové.
(zadáno: 18.1.2016)
Těžko se mi hodnotí. Některé velmi dobré herecké výkony, ale celkově jsem trpěl. Pro mě velmi těžkopádné, zdlouhavé. Určitě bych v textu škrtal, krátil.
(zadáno: 1.4.2016)
Splněné očekávání, opravdu fajn večer. Kdysi jsem chodil na pány V+S. Jejich představení byla samozřejmě trochu jiná, komornější. Ve dvou, jen s klavírem a hostem T.Fischerovou. V DvD je to přece jen show velkého ansámblu s prakticky kompletním orchestrem. Ale nemá cenu srovnávat. Klobouk dolů před DvD! Asi u nás není moc divadel, která by mohla postavit tak kvalitní herecký orchestr. Skvěle jim to všem hrálo i zpívalo. Vtipné a inteligentní. V básních a "moudrech" si každý našel to svoje, co ho oslovuje. Bylo to k pobavení, sem tam i k zamyšlení. Ještě jednou tleskám!
(zadáno: 16.12.2018)
Nenáročná komedie. První půle slabší, dalo by se určitě kráti, naštěstí druha byla svižnější. Procenta a dojem vylepšily navíc vložené vtípky a narážky, kterými se (a nás) dámy bavily a občas i odbouraly.
(zadáno: 18.4.2019)
M.Dlouhý tradičně na divadle trochu víc tlačí na pilu a hraje hodně nadoraz. Je to věc vkusu, někomu se to líbí víc (často ženám), jiným méně. M.Badínková mě překvapila pozitivně. Byla přesvědčivá. Celkově jsem ale od představení čekal více. Chyběly výraznější momenty. Vše bylo takové předvídatelné. Nic nového. Druhá část taky nijak moc negradovala. Dojmy z představení nám bohužel kazil také jeden divák, který se hlasitě stále smál. A to i na místech, kde to pro ostatní nemělo důvod a v době, kdy se v celém divadle nikdo jiný nesmál.
(zadáno: 18.1.2016)
Čekal jsem rozhodně více.
(zadáno: 19.1.2016)
Určitě obdivuhodný výkon S.Stašové, ale jinak jsem čekal malinko víc. Možná je to tím, že jsem o hře před jejím shlédnutím slyšel od kolegyň tolik superlativ, tak jsem měl asi přehnaná očekávání. Také nejsem úplně cílová skupina. V hledišti přítomné dámy trošku seniorního věku však byly nadšeny a po představení aplaudovaly ve stoje. Zjevně se v lecčem poznaly. Také souhlasím, že "Rozvod" s E.Balzerovou ve mně zanechal větší dojem. Možná je to tím, že její decentnější herectví je mi na divadle příjemnější.
(zadáno: 1.10.2016)
První část hodně svižná a vtipná. Po přestávce hra logicky trošku ztratila velmi rychlé tempo, protože už byla přece jen vážnější. Závěr malinko kýčovitý, ale vůbec nevadil. Celkově výborný dojem. Příjemně strávený čas u opravdu vkusné komedie. Obě dámy byly vynikajicí. Evidentně si své role užívají, slyší na sebe, baví je to a na celkovém výsledku je to znát. Rozhodně chválím režii a dramaturgii. Představení bez hluchých míst a dlouhých debat o ničem, která jsou bohužel tak častá u jiných představení. Více než dvě hodiny krásně utekly a zároveň byly tak akorát. Vřele doporučuji!
(zadáno: 1.11.2019)
75% Příjemná oddechovka. Místy trošku ulítlá. Ale je to prostě crazy a nadsázka. V první, delší části bylo po slibném začátku pár slabších míst, dalo by se asi krátit. Ale jinak spokojenost. M.Dlouhý hraje (jako vždy) na doraz a přítomné divačky jsou jím nadšené. Ale je tu i protipól v umírněném K.Halbichovi a dohromady jim to na jevišti dobře funguje. R.Jaškow si roli užívá, pár divadelních ředitelů zažil a zjevně měl kde brát inspiraci. Pohybovou kreací příjemně překvapila N.Řehořová. Vhodné určitě i jako zájezdovka, ale do Brna bych s tím bez úpravy textu radši nejezdil :-)
(zadáno: 27.1.2020)
75% - Toto drama jsem viděl kupodivu poprvé, tak nemohu srovnávat. Bylo to více než dobré, ale chybělo něco, co by z toho udělalo silnější zážitek, na který si člověk vzpomene i po letech. Poctivé divadlo, ale bylo to tak nějak od začátku do konce všechno předvídatelné. Žádný dějový zvrat se nekonal. Téma jasné, srozumitelné, v dnešní době (bohužel) nic co by nějak výrazně překvapilo. Dvě hodiny v kuse u nekomediálního představení jsou docela dlouhé. Na druhou stranu, přestávka by asi také neprospěla. Za velmi dobré herecké výkony hlavních představitelů bych dal 5% navíc.
(zadáno: 1.1.2017)
Pro mě jednoznačně splněné očekávání. Příjemná zábava na závěr roku. Jako tradičně v Dlouhé nezklamal výborný J.Vondráček, kterému se vyrovnal M.Táborský.
(zadáno: 21.9.2018)
Pohoda, zábava, kabaret v příjemném prostředí Violy. Na všech třech bylo znát, že je to spolu prostě baví. A nás to bavilo taky. Vřele doporučuji!
(zadáno: 28.1.2017)
Výborný výkon L.Hampla, je znát, že ho fotbal baví ho, má ho rád, asi to pro něj není jen jedna z mnoha rolí. Čekal jsem trošku odlehčenější verzi a méně "nasranou" polohu, která herci a sudímu vydrží celé představení. Čekal jsem více vtipných momentů, změn nálad, konkrétních situací z fotbalového života. Bylo to dost popisné, na vážno, témata se opakovala. Taky to bylo mimo českou fotbalovou realitu, kde to chodí "trochu" jinak. Je znát, že autor není Čech. Jinak to bylo spíše k zamyšlení, což ale není na škodu.
(zadáno: 7.3.2020)
Viděno s A.Fialovou v roli Sugar. Role ji sedí. Dobře vypadá, hraje, zpívá i tančí. Dvojice Písařík - Pečenka funguje dobře. Chlapci se vyblbnou. Stejně tak V.Svoboda si divácky vděčnou roli užívá. Povedené oddechové, komediální představení. Člověk dostane, co od tohoto lehčího žánru očekává. Bez hluchých míst, v závěru správně graduje. Cca 2:50 hod rychle utečou. Dobře funguje využití projekce zejména v úvodu. Scéna by mohla být bohatší, živý orchestr by to celé zvednul, ale chápu, že divadlo má své finanční limity. Už tak je to vzhledem k počtu účinkujicích určitě nákladné představení.
(zadáno: 19.11.2017)
Dobrá hudební komedie. Režijně sázka na jistotu bez překvapení. Příjemná a vkusná zábava. Kladem jsou nové české texty starých písní. Oproti podobným hudebním komediím (z poslední doby např.MDP a Šedesátky) disponuje DvD hudebně mimořádně disponovaným hereckým souborem, kde to hercům tradičně nejen výborně zpívá, ale i dobře hraje na rozličné hudební nástroje, což zvedá úroveň představení, přidává na jeho autentičnosti a zvedá o 10% mé hodnocení.
(zadáno: 18.1.2016)
V rámci žánru situační komedie určitě nadprůměr. Žádná velká věda, ale také to nekleslo pod přijatelnou míru bulváru. Hra stojí hlavně na M.Dlouhém, ale ostatní mu na scéně zdatně nahrávají. Viděl jsem na Silvestra, a pro tento den, kdy se chce člověk především pobavit, to byla správná volba.
(zadáno: 12.3.2016)
Příjemně strávený čas na představení, které se hodí do prostoru Komorní Fidlovačky. Příjemně překvapila I.Pazderková.
(zadáno: 13.10.2017)
Tahle parta mě prostě baví! Jsou skvělí. Je radost vidět, že z toho, co dělají, mají radost. Na výsledku je to znát. Nové představení, složené ze tří zcela odlišných částí. Každá je úplně jiná. Všechny stojí za to.
(zadáno: 18.1.2016)
Velmi příjemné vydařené představení. Skoro tři hodiny utekly jako nic. Rozhodně jsem se nenudil. Určitě bych neškrtal a nezkracoval. Tradičně výborní Melody Makers. Herecky, a překvapivě i pěvecky, výborná hlavní dvojice Orozovič - Beretová. Ale i ostatní herci a zpěváci velmi dobří. Za zmínku určitě stojí výkon K.Dobrého. Celé to působilo kompaktním dojmem. Člověk si odnášel dojem, že to všechny na jevišti opravdu baví. A hlavně se to podařilo přenést i do hlediště.
(zadáno: 3.4.2016)
Nečekal jsem nějaký mimořádný zážitek, ale komedii s lidovým humorem v dobrém slova smyslu. Ale i k té to mělo moc daleko. Více než 2:15 hod. nudných dialogů. Plno textu o ničem. Opravdu vtipné momenty, aby člověk pohledal. Režie představení ustrnula někde v době před mnoha lety. Tohle se vůbec nepovedlo. O přestávce jsme vážně zvažovali odchod domů. 40% jen z úcty k hercům (hlavně V.Vydrovi), kteří se snažili, jak jen to šlo, ale text je tak slabý, že to bylo marné. Tento výběr inscenace jsem opravdu nepochopil. Hra ani její režie není hodna scény DnaV.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >