Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (142)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (91)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 14.10.2021)
Největším přínosem nové inscenace BALADY PRO BANDITU je živý orchestr(výborná skupina RAZAM s Ivou Marešovou v čele).I hlavní představitelé byli překvapivě dobří ve zpěvu (M.Lambora a M.Tomešová) o to méně ovšem vyzněly jejich herecké pasáže.Chyběla pověstná jiskra,aby divák více uvěřil velké lásce mezi Nikolou a Eržikou.Z ostatních herců vynikli D.Bambas (výborný zpěv) a T.Pavelka.Hudební aranže zněly neoposlouchaně,včetně dobrého ozvučení muzikálu.Kostýmy by mohly být výraznější.I přes uvedené nedostatky lze "Baladu" doporučit, rozhodně patří k lepšímu průměru uváděných insc.v DnV. Hodn.80%.
(zadáno: 3.10.2021)
Muzikál LÁSKA NEBESKÁ v divadle Broadway v režii Z.Zelenky má ambice se stát divadelním hitem.Písničky Waldemara Matušky jsou pečlivě vybrány a dobře posouvají děj muzikálu.Vtipné dialogy dvou bratrů se nesou na veselé vlně,ikdyž jsou momenty, kdy ukápne i slzička.Ze všech alternací se nejlépe vyrovnala se záměrem autora dvojice bratrů O.Bábora a V.Drahokoupila.Přesně se jim podařilo namíchat koktejl veselých situací,i těch smutnějších.Z ostatních rolí vynikne komediální talent P.Faltuse a J.Minaříka(zamilovaná dvojice gayů).D.Hořínková by měla ubrat,M.Dejdar špatně intonuje.Resumé,ale ano!
(zadáno: 1.10.2021)
Je třeba se hodně herectví učit, učit a zase učit.....
(zadáno: 1.10.2021)
Bohužel nevstoupíš do stejné řeky.Obnovené představení hry Harold a Maude v Divadle na Vinohradech po zesnulé Haně Maciuchové převzala Z.Kronerová,ovšem tato volba nebyla nejšťastnější.Ze hry se vytratilo poselství a oslava člověčenství,hra je presentována jako skoro bláznivá komedie a původní záměr autora v této inscenaci chybí.Hlavní představitelé Marek Adamczyk i Z.Kronerová se v roli nenašli a jako celek hra vyznívá dosti nepřesvědčivě. Když k tomu přidáme slabé herectví Simony Postlerové a hlavně Šárky Vaculíkové,tak nastane pochybnost,proč se hra po letech vůbec obnovuje?
(zadáno: 30.9.2021)
Je, je to se nepovedlo. Na malém prostoru divadla Na Maninách se uvádí příběh o Robinsonovi, no spíše se děj opírá o několik postav z románu Daniela Defoa. Na ně byla složena hudba (mírně připomínající jiné známé muzikálové kusy),company se skoro nevejde na jeviště a k tomu otřesný představitel Pátka (M.Hraběte),popisný vypravěč v podání M.Rodena a je vymalováno. Absence režie, slabá, nevýrazná hudba, včetně z playbacku znějící sbory, vás utvrzují, zdali máte toto dílko dokoukat až do konce?Psáno z představení 9/21.Hodnocení 30%.
(zadáno: 30.9.2021)
Uvedení filmového Kouře na divadelní prkna nebyl moc dobrý nápad. Bohužel obsazení všech představitelů, včetně alternací se k filmovému originálu nepřibližuje a zůstává jen slabý odvar. Obě hlavní role(Kraus, Jílek) hrají velice nevýrazně až dalo by se říct, opatrně a úsporně. Nemá to šťávu a ostatní to nezachrání. A to ani Vendula Příhodová alias Helenka. A to se nezmiňuji o Arnoštkovi Martina Písaříka, to jedna velká ubohost a trapnost! Představení se neuvěřitelně vleče a divák se snad i modlí, aby byl již konec. Škoda promarněné příležitosti. Psáno z obou premiér.Hodnocení 30%.
(zadáno: 26.7.2021)
Nově nastudovaná hra E.Thompsona NA ZLATÉM JEZEŘE se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích má za úkol především diváka pobavit.To se jí docela daří. Vnímavého diváka nejen pobaví ale i místy dojme.Hořko komediální příběh stojí na hereckých výkonech Stašové a Freje.Obsazení M.Procházkové,ale i M.Pazderky nebylo moc šťastné.Typově se do hry nehodí.Jednoduchá scéna,výprava i kostýmy jistě dobře poslouží při zájezdových reprízách.Pro letní posezení v divadle se hra přímo nabízí.Návštěvník odchází spokojen a předvedené herecké výkony korespondují s očekávaným diváckým zážitkem.
(zadáno: 27.6.2021)
Uvedení OBCHODNÍKA S DEŠTĚM v Divadle na Vinohradech je trefa do černého. Jde o velmi zdařilou inscenaci slavné komedie. Pochválit je třeba výborný překlad J.Joska, funkční scéna dobře navozuje atmosféru amerického Západu. Z hereckých výkonů vyčnívají hvězda divadla M.Lambora, dále A.Petráš (nový, "neokoukaný" herec v DnV) a Z.Vejvodová. Příběh je dobře zrežírovaný ostříleným J.Deákem a když hra má myšlenku, včetně zajímavého příběhu, tak je úspěch zaručen. Psáno s předpremiéry 26.6.2021 Hodnocení 80%.
(zadáno: 23.6.2021)
Nově nastudovaná komedie Eugéne Labiche SLAMĚNÝ KLOBOUK na scéně vinohradského divadla v režii T. Töpfera má hlavní nedostatek v tom, že postrádá švih a tempo. Tolik potřebný pro tento divadel žánr.I obsazení hlavní role Ondřejem Brouskem je diskutabilní. On je výborný skladatel a hudebník, ale činohra, potažmo komedie mu již tolik nejde. Za herecké výkony lze jen pochválit O.Krause, M. Holého a A. Černou. I scénografie a kostýmní výprava je slabá. Slaměný klobouk na Vinohradech neublíží ale ani nenadchne. Psáno z předpremiéry 21.6.2021 Hodnocení 40%.
(zadáno: 11.9.2020)
Inscenace v Divadle Na Vinohradech ČESKÝ ROMÁN v režii R.Lipuse se nijak neliší od posledně inscenovaných her.Vzhledem k některým technickým problémům s jevištěm nelze inscenovat hry,tak jak by se mohlo.Děj románu plyne časově na přeskáčku,což je neobvyklé a víceméně nepřehledné.Hra připomíná převážně politická témata tehdejší doby,která se týkala K.Čapka a jeho ženy O.Scheinpflugové.Hra je velice popisná a slušelo by jí proškrtat některé scény,neboť téměř 3 hodinová délka je dosti na závadu.Český román je uváděn na Vinohradech z důvodu těsného spojení Čapka i Scheinpflugové s tímto divadlem.
(zadáno: 4.9.2020)
Téměř 45 let u nás neuváděná divadelní adaptace L.N.Tolstého VOJNA A MÍR se dočkala znovu uvedení v divadle ABC.Režie se ujal M.Dočekal a lze konstatovat,že jde o pojetí klasiky versus moderny.Za klasikou stojí divadelní text,herecké výkony.Moderní pojetí přináší scénografie(je zajímavá),kostýmy,moderní hudba,světla,mikrofony,digitální tabule,reflektory nahrazující vojenská děla atd.Zdá se ovšem,že příliš moderních prvků vnesených do inscenace je na závadu.Divák je modernou rušen a chybí mu hlubší vykreslení jednotlivých postav.Přesto lze hru doporučit,neboť herecké výkony jsou vesměs dobré.
(zadáno: 31.8.2020)
První uváděný hudební titul v MdB v nové sezoně 2020-21 GRAND HOTEL zaujal především svým komplexním nastudováním.Výborná scénografie,kostýmy jen podtrhly výtečné vyznění tohoto muzikálu.Pochvalu si zaslouží celý soubor,kterému se podařilo skloubit jak pěvecké,taneční i herecké výkony v jeden celek.Výborní byli hlavní představitelé L.Janota,R.Jícha,M.Sedláčková,A.Slanina.Velmi dobře se zhostlili své převážně taneční úlohy T.Smička a P.Földeši.Bezchybný výkon předvedl i orchestr MdB pod vedením F.Šterbáka.Muzikál Grand Hotel Brnu opravdu sluší.Hodnocení 70%.
(zadáno: 14.2.2020)
Na pozadí představení PRODANÉ NEVĚSTY se diváci stanou svědky několika zastavení v našich dějinách a to od roku 1868 až prakticky do současnosti.Vybrané události jsou originálním a neotřelým způsobem zakomponovány do děje opery.Jsou též sondou do povahy českého národa.Součásti představení se stávají i diváci.Herci,mimochodem absolventi Akademie múzických umění,skvěle ztvárnili svoje role a ukázali nový pohled na současné divadlo.Nyní jejich absolventské představení lze vidět v divadle Komedie v rámci obnovené premiéry.13.2.2020 Hodnocení 60%.
(zadáno: 6.2.2020)
ZMOUDŘENÍ DONA QUIJOTA v Divadle na Vinohradech má mnoho slabin.Především se nepovedla V.Dykovi divadelní úprava krásného Cervantova románu na jeviště Divadla na Vinohradech.Marný boj Dona Quijota se Sanchou Panzou o společné dobro a zlo s vysněnou postavu krásné Dulciney postrádá dramatickou hloubku,ač se herci snaží o to víc,tak jim nepomáhá nepovedená scénografie plná nafukovacích balonů i zvířat,včetně nejednotných kostýmů.Přidáme-li nevhodnou hudbu O. Brouska,i s úryvkem naší hymny,máme před sebou zmatečný obraz nepovedené hry.Z hereckých výkonů lze vyzdvihnout T.Pavelku.7.2.2020.Hodn.20%
(zadáno: 1.2.2020)
Původní český muzikál ELEFANTAZIE uvedený v divadle ABC staví na zajímavém libretu,výborné scénografii,kostýmech,světelné režii ale zejména na dobrých hereckých výkonech.To především platí o hlavním představiteli Tomáši Havĺínkovi,který si tak trochu představení "ukradl" pro sebe.Jeho Jos.Merrick nepostrádá dojímavou lidskost,i když má roli ztíženou kvůli svojí masce.I ostatní herci hrají s chutí a je to znát na celkovém vyznění příběhu.Škoda jen,že hudební složka pokulhává za tou činoherní.Přesto se tvůrcům muzikál povedl a určitě si najde spokojené diváky.Psáno z předpr.dne 31.1.20 Hodn.80%.
(zadáno: 23.1.2020)
Dostojevského BRATŘI KARAMAZOVI v Disku hrají v klasické úpravě E.Schorma a nutno dodat, že úspěšně.Jde zde o vyvážené herecké výkonu, především pánské části obsazení.(dámy jsou zde trochu jen "do počtu") Největší pozornost na sebe upoutává Pavel Čeněk Vaculík v roli starého otce.Vypadá to, že nám vyrůstá nový herecký talent.K vyznění hry přispívá i funkční scénografie a v neposlední řadě i živá hudba.Hraje se bez přestávky,drama má spád a stojí za shlédnutí.Psáno z předpremiéry 22.1.2020 Hodnocení 70%.
(zadáno: 17.1.2020)
Světová premiéra jevištního přepisu románu D.Ebershoffa DÁNSKÁ DÍVKA v divadle Na Fidlovačce staví na vynikajících hereckých výkonech hlavních protagonistů Daniela Krejčíka a Petry Horváthové.Jejich ztvárnění manželského páru je velmi přesvědčivé a nepostrádá emoce.Bohužel o ostatních rolích se to již říct nedá.Velmi diskutabilní bylo obsazení Jiřího Korna.Jeho songy moc nezapadají do této inscenace,jde o vyjádření velmi intimního života Einara a Gréty a hudební"show"nepřispívá k celkovému vyznění složitého Einarova nitra a prodlužuje 3h.stopáž hry.Přesto hra přináší silný zážitek.Repr.16.1.20
(zadáno: 7.1.2020)
Uvedení Jiráskovy pohádkové LUCERNY v Mahenově divadle v Brně je dobrým skutkem.Potvrdilo se, že divadlo nepotřebuje žádné experimenty, stačí střídmou režii nechat prostřednictvím postav hry znít krásnou češtinu, podtrženou dobovými kostýmy i působivou scénografií.K dobrému výsledku lze přičíst i začlenění smyčcového sextetu.Pokud máte rádi klasickou činohru, tak Lucerna je pravou volbou.Psáno z reprízy 6.1.2020 Hodnocení 70%.
(zadáno: 23.12.2019)
VÁNOČNÍ KOLEDA ve Studiu Dva je postavena na výborném hereckém výkonu Karla Rodena v hlavní roli, též na zpěvu Václava Bárty-Noida, Athiny Langoské a výborně hrajícímu orchestru pod vedenim Kryštofa Marka.Pomineme-li slabou výpravu i scénu, kostýmy, tak k zápornému vizuálnímu vyznění Vánoční koledy přispívá i 
nevhodné obsazeni Mariny Vyskvorkiny, neboť vadí její operní zpěv i značný akcent.Její účinkování přispělo ke špatnému celkovému dojmu z celého představení.Psáno z odpolední reprízy 23.12.2019 Hodnocení 40%.
(zadáno: 21.12.2019)
Hudební insc.podle filmu ŠAKALÍ LÉTA v divadle Na Fidlovačce vyznívá velice rozpačitě.Jde o muzikál,nejde o muzikál,jde o hudební hru?Tvůrcům se nepodařilo přenést na jeviště příběh z 50.let,tak aby šlo o přesvědčivý obraz pražských Dejvic z doby již minulé.I díky chybám ve scénáři,řadou nechvalných hereckých výkonů až k technickým problémům.(hercům je špatně rozumět,zvuk přímo úděsný)Na nijak zajímavé scéně,v nehezkých kostýmech,nepřesné choreografii lze konstatovat,že se Šakalí léta na nuselské scéně nepovedla.Nepomůže jim ani sebelepší výkon Lukáše Adama v roli Bejbyho.Psáno z repr.21.12.19
(zadáno: 17.12.2019)
Nejnovější nastudování Shakespearovy komedie JAK SE VÁM LÍBÍ se povedlo a divákům se "líbí".Jde o u nás méně uváděné dílo s poněkud spletitým dějem.Střídmá režie J.Deáka podtrhuje vyznění velmi dobrého překladu Martina Hilského.K tomu přispívá i dobrá scénografie,kostýmy a v neposlední řadě i hudební část,kterou složil P.Malásek.Z hereckých výkonů je třeba pochválit fungující dvojici Marka Adamczyka a Šárku Vaculíkovou.Z dalších herců byli dobří Dan.Bambas a Jar.Satoranský.Pokud máte rádi komedii o lásce a o svobodě,tak je tato hra správnou volbou.Psáno z reprízy 17.12.19
(zadáno: 13.12.2019)
Americké drama SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO v divadle Abc v réžii M.Dočekala je postaveno především na výborných hereckých výkonech.Ty se týkají hlavně otce a syna Donutilových,Z.Kronerové a V.Dvořáka.Škoda, že se nenaplnily ambice vytvořit 100% činoherní divadlo.Jde o to, že se nepodařilo diváka více zapojit do děje a přenést emoce.Místy hra ztrácí tempo, zvláště v hojných retrospektivách.Celkově i závěr dramatu není bohužel vrcholem inscenace.Moderní scénografie nepůsobí vždy funkčně.Přesto tato hra patří k lepším kusům uváděných v Mdp.Psáno z předpremiéry 13.12.2019 Hodnocení 70%.
(zadáno: 11.12.2019)
Obnovit uvádění hry KDO SE BOJÍ VIRGINIE VOOLFOVÉ? v divadle Rokoko byla dobrá volba.Jde o velice povedenou adaptaci americké hry ze 60.let.Režiséru P.Svojtkovi se povedlo přenést klasickou činohru a též velmi dobré herecké výkony čtyř protagonistů.Jejich herecké umění je uvěřitelné a jde o herecký koncert.Na pěkné funkční scéně sledujeme jedním dechem složité mezilidské vztahy na večírku dvou manželských párů.Přestože si někteří, především mladší diváci, pletou tuto hru s komedií,tak pro většinu jde o silné drama plné vášní a emocí.Psáno z reprízy 10.12.2019 Hodnocení 80%.
(zadáno: 8.12.2019)
V ČR premiérové uvedení ELISABETH v DJKT lze označit jako great success. Kvalitní nastudování v režii L.Olšovského, choreografie, překrásné kostýmy, funkční střízlivá scéna s využitím jevištní moderní techniky.Vynikající výkony S.Hanzlíčkové Borkové, P.Režného, J.Hruškociho s podporou výborně hrajícího orchestru,pod vedením K.Marka, umocňují silný zážitek z tohoto muzikálu.Dobrý je i překlad M.Prostějovského. Plzeň má další muzikál,za který se nemusí stydět a určitě si najde oblibu u širokého publika.Pokud chcete vidět kompaktní dílo,vyrazte do Plzně.Psáno z reprízy 7.12.19 Hodnocení 90%.
(zadáno: 6.12.2019)
Hudební příběh podle filmu Dívka na koštěti SAXANA ve Studiu Dva je určen hlavně dětem. I když některé děti příběh moc nezaujal,tak aspoň kouzla je bavila. Hereckou stránku nelze hodnotit, neboť není vcelku co hrát.Herci se většinou jen pitvoří. Přesto lze konstatovat, že adaptace má spád, zvládnutá kouzla i taneční složku a hlavně připomněla, dnes již kultovní film Václava Vorlíčka. Psáno z reprízy 6.12.2019 Hodnocení 50 %.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>