Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 12 % (25)
Jiří Landa: 15 % (143)
Jiří Koula: 16 % (49)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (92)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.3.2018)
PŘEDSTAV SI..v originále Imagine This byl muzikál uváděný od 4.11. do 19.12.2008 v New London theartre.Bohužel,jen takto krátkou dobu.V MdB se inscenátoři drží londýnské předlohy.Scéna,výprava,kostýmy jsou identické.Nutno konstatovat,že český překlad,ale i herecké provedení nedosahuje londýn.kvalit.Chybou je obsazení hl.role M.Havelkou,který náročné písně nevyzpívá a hodně se trápí.I obsazení A.Slaniny v záporné roli mu nesedí.Pochválit je nutné D.Vitázka,L.Vlčka i O.Studénku.Těmto třem představitelům však nestačí ostatní.Vzniklo silné dílo,ovšem k 100% dokonalosti dosti chybí!Repr.17.3.odpol.
(zadáno: 11.6.2018)
Taneční představení TANČÍRNA 1918-2018 je nastudované podle předlohy stejnojmenného slavného francouzského filmu.V divadle ABC jde o úpravu, která nás provede československými dějinami v rozmezí let 1918 - 2018.Jde o poměrně povedené představení,které dá zabrat všem tančícím protagonistům.Ve hře neuslyšíme ani slovo, za to děj provází spousta melodií a songů.Pochválit je třeba živou kapelu, která představení velice umocňuje.Z herců je třeba pochválit všechny, jen Veronika Gajerová svým tanečním i pěveckým výkonem je vysloveně slabá.Hodnocení 60%.
(zadáno: 11.1.2019)
PERIFERIE F.Langera v režii M.Huby je svým způsobem povedená,ale má i své zápory.Především je třeba pochválit talentovaného mladého herce M. Lamboru.Na něm více méně celá inscenace stojí.I když vzhledem ke svému mládí ještě zcela do tak velké role nedospěl,přesto je třeba mu dát absolutorium.Velice dobře mu sekunduje v roli milenky J.Kotrbatá.(dobří i Režnarová a Bareš)Jejich herectví je přesvědčivé a uvěřitelné.To se ovšem již nedá říct o dalších hercích.Režie M.Huby vystihuje poselství hry.Scéna i kostýmy žádný zázrak.Nejhorším problémem se jeví čtyři hlasy,nehodící se do hry.Repríza 10.1.19
(zadáno: 4.6.2019)
Nastudování divadelní adaptace románu J.Havlíčka NEVIDITELNÝ v divadle Rokoko má své plusy ale i mínusy.K plusúm patří dobré celkové vykreslení psycho atmosféry adaptace románu,velmi dobré výkony hlavních představitelů P.Konáše,P.Tenorové,M.Málkové i M.Kačmarčíka.K nevýhodám této inscenace patří především velmi dlouhá stopáž (zvláště poslední půlhodina se neskutečně vleče),některé scénické postupy známé z jiných divadel.(skleněná,pohyblivá výloha,používání mikrofonů)Pokud máte rádi ponurou atmosféru a nevadí Vám délka představení,tak Neviditelný je tipem pro Vás.Repríza 3.6.2019 Hodnocení 60%.
(zadáno: 20.6.2019)
Milé představení klasiky Shakespeareova ROMEA A JULIE MdB uvádí v Brně na Biskupském dvoře.Na scéně je minimum kulis, o to více vynikne krásný Shakespearový text, v překladu Jiřího Joseka. Představení jako celek působí kompaktně a nutno pochválit všechny protagonisty.Neměli to 19.6. na Biskupském dvoře lehké, neboť povětrnostní vlivy(silný vítr,prudký déšť)ztěžovaly jak hercům,tak i divákům klidné sledování této slavné tragédie.Z hereckých výkonů velmi dobří T.Dalecký, E.Mertová, D.Vitázek, O.Studénka i K.Pekar.Psáno z reprízy 19.6.2019 Hodnocení 60%.
(zadáno: 23.9.2019)
Napínavý krimimuzikál S.Levaye a M.Kunzeho REBECCA uváděný v NDMS svým zpracováním i provedením se řadí k úspěšným dílům uváděných v Ostravě,ovšem u Rebeky je největším nedostatkem hudební složka.(tak jak S.Levay složil hudbu,kde se prolíná více hudebních žánrů,až místy sklouzává k operetce)bohužel snižuje celkový dojem.Největší umělecký výkon podává M.Horká v roli komorné,která si zaslouží pochvalu.U ostatních herců již špičkové výkony nevidíme (Harok,Šnytová,Novotný)Muzikálu hlavně chybí emoce,které by mnohem silněji vtáhly diváka do děje.Přesto lze Rebeku určitě doporučit.Repríza 22.9.2019
(zadáno: 31.10.2019)
Obnovené uvádění Puškinova EVŽENA ONĚGINA v divadle ABC v hlavní roli s Jiřím Hánou.Jeho Oněgin je zpočátku vlažný,nedává najevo svoji složitou povahu.Postupem času sledujeme změnu jeho herectví až k tragickému konci. Jeho protihráč Aleš Bílík,exceloval v roli zamilovaného Lenského.Jeho podání bylo uvěřitelné a nepostrádalo emoce.V dalších rolích J. Smutná,N.Horáková,M.Vykus se zhostili rolí se ctí.Pochválit je třeba veršovaný český překlad,lahodící uchu.Slabší složkou byla scénografie,neustálá manipulace s přidanou velkou stěnou rušila,včetně časté přestavby scény.Repríza 30.10.2019
(zadáno: 17.1.2020)
Světová premiéra jevištního přepisu románu D.Ebershoffa DÁNSKÁ DÍVKA v divadle Na Fidlovačce staví na vynikajících hereckých výkonech hlavních protagonistů Daniela Krejčíka a Petry Horváthové.Jejich ztvárnění manželského páru je velmi přesvědčivé a nepostrádá emoce.Bohužel o ostatních rolích se to již říct nedá.Velmi diskutabilní bylo obsazení Jiřího Korna.Jeho songy moc nezapadají do této inscenace,jde o vyjádření velmi intimního života Einara a Gréty a hudební"show"nepřispívá k celkovému vyznění složitého Einarova nitra a prodlužuje 3h.stopáž hry.Přesto hra přináší silný zážitek.Repr.16.1.20
(zadáno: 14.2.2020)
Na pozadí představení PRODANÉ NEVĚSTY se diváci stanou svědky několika zastavení v našich dějinách a to od roku 1868 až prakticky do současnosti.Vybrané události jsou originálním a neotřelým způsobem zakomponovány do děje opery.Jsou též sondou do povahy českého národa.Součásti představení se stávají i diváci.Herci,mimochodem absolventi Akademie múzických umění,skvěle ztvárnili svoje role a ukázali nový pohled na současné divadlo.Nyní jejich absolventské představení lze vidět v divadle Komedie v rámci obnovené premiéry.13.2.2020 Hodnocení 60%.
(zadáno: 26.7.2021)
Nově nastudovaná hra E.Thompsona NA ZLATÉM JEZEŘE se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích má za úkol především diváka pobavit.To se jí docela daří. Vnímavého diváka nejen pobaví ale i místy dojme.Hořko komediální příběh stojí na hereckých výkonech Stašové a Freje.Obsazení M.Procházkové,ale i M.Pazderky nebylo moc šťastné.Typově se do hry nehodí.Jednoduchá scéna,výprava i kostýmy jistě dobře poslouží při zájezdových reprízách.Pro letní posezení v divadle se hra přímo nabízí.Návštěvník odchází spokojen a předvedené herecké výkony korespondují s očekávaným diváckým zážitkem.
(zadáno: 2.11.2021)
Zábavné, zajímavé. Nová inscenace Pythonů diváky zaujme a pobaví. Z hereckých výkonů lze pochválit Michala Necpála a Petera Strenáčika. Barbora Hron Vovsíková musí více zapracovat na činoherní presentaci své role Dámy z jezera. Vkusná, i když úsporná scéna, orchestr se velice snaží, přesto místy zní trochu jako lázeňský, promenádní. Celkově lze inscenaci doporučit.
(zadáno: 20.11.2011)
Bohužel chybí živá hudba, průměrné pěvecké výkony a slabší herecký výkon Sugar(Anna Schmidtmajerová)Celkově nic moc!!!
(zadáno: 15.4.2012)
Nejde o žádné převratné představení.Rozhodně se čekalo více.Některé scény jsou zajímavé, jiné méně.Výborná taneční i artistická čísla, hudba i scénická místy zajímavá.Titulní hitový song se nekoná!Bohužel hodně špatná technická kvalita zvuku (ozvučení)!!!(J.Kornovi např.nebylo vůbec rozumět)Zaujal herecky i pěvecky výborný Csongor Kassai.(to se ale ví již od uvedení Kudykama)Pěvecky zaujme i Radka Fišarová.Celkově muzikál neurazí ale bohužel ani nenadchne!
(zadáno: 21.11.2011)
Chytlavý titulni song "Ted královnou jsem já",ostatní pisně již méně zajimavé,absence živého orchestru bohužel muzikálu ubírá lepší hodnocení!!!
(zadáno: 21.11.2011)
Výborný Honza Kříž, víceméně zpěvné songy Ondřeje Soukupa,místy šílené texty Gabiny Osvaldové,trapní a děj neposouvající skřeti,nevýrazný výkon Martina Pošty,svižná choreografie Jána Durovčíka
(zadáno: 6.12.2011)
Nemám moc rád obnovená představení,toto určitě není lepší než originál s Lucií Bílou.(dobří jsou Zonyga,Kříž a Apolenář)
(zadáno: 11.12.2011)
Osvědčená dvojice P + Z se snaží.Diváci se misty baví ale i nudí.Žádná sláva!
(zadáno: 12.12.2011)
Remake Draculy v novém nastudováni.Určitě původni nastudovaní v  pražském Paláci kultury bylo po všech stránkách lepší.U Hybernů na malém jevišti muzikál nepůsobí nijak velkolepě.Co ale zůstává je krásná hudba Karla Svobody.
(zadáno: 17.3.2012)
Lucrezia Borgia tanečně- muzikálové drama, nově upravené pro divadlo Hybernia.Viděl jsem alternaci Basiková, Kassai, Beroun, Marek, Zonyga,Tomeš.Představení má čtyři hlavní složky.Tanec,zpěv,hudbu,herecké ztvárnění.Bohužel absolutorium si zaslouží jen taneční složka muzikálu, zpěv, hudba i herectví je vesměs na průměrné úrovni.To se týká všech hlavních protagonistů.Muzikál sleduje určité umělecké ambice, ale nejspíše bude zajímat jen určité diváky, svědčí o tom jen z poloviny zaplněný sál divadla, druhý týden po premieře.Hodnotim 50%
(zadáno: 9.5.2013)
Pan Kaplan má třídu rád, milé, divácky úspěšné hudební představení.Dobré herecké výkony,v čele s Oldřichem Víznerem i Jitkou Smutnou.Klobouk dolů před hereckým výkonem pana Lubomíra Lipského i Jany Drbohlavové.Kdo se chce pobavit, tak vřele doporučuji.Živý orchestr s origin. písněmi.Hodnocení 50%
(zadáno: 5.10.2013)
Nejnovější dílo v divadle Broadway Mata Hari moc nenadchne.Nejde jen o pohnuté osudy hlavní hrdinky.Jde o celkové režijní pojetí inscenace!Sledujeme tak dlouhé činoherní pasáže střídající se s pěvecko-tanečními výstupy.V company chybí mužská část,což vadí nejvíce ve scéně z válečného bojiště.Asi omylem byl obsazen A.Háma(jeho klaunské pojetí role je zcela nevhodné)Překvapila svým dobrým výkonem M.Horká.Její Mata Hari má přesvědčivý výraz.Z ostatních výkonů lze vyzvednout R.Schwaba.Dobrá je choreografie i kostýmy.Hudební složku lze hodnotit spíše jako průměrnou.Zajímavá je funkční scéna.H.50%.
(zadáno: 31.10.2013)
Muzikál LUCIE,VĚTŠÍ NEŽ MALÉ MNOŽSTVÍ LÁSKY nenaplnil velké očekávání.Zůstal stát na půli cesty.Největším kamenem úrazu je velmi slabý děj se spoustou vulgarismů.S tím nedokáží moc udělat ani populární herci K.Roden,P.Liška,Vl.Beneš.Sled písní skupiny Lucie děj nijak nespojuje ani neposouvá.Pochválit je třeba hlavně pěvecký výkon V.N.Bárty v hlavní roli.Jeho zpěv dobře funguje s výborným zvukem orchestru M.Kumžáka.Na velké scéně HdK se poněkud ztrácí úsporná scénografie, včetně kostýmů.Zkrátka muzikálu chybí více emocí a velké finále celkový matný dojem nezachrání.Předpremiera30.11.
(zadáno: 9.4.2014)
Největším nedostatkem muzikálu Antoinetta-královna Francie je průměrná,nezáživná hudba J.Škorpíka.Když se přidá herecké,nevýrazné zpívání Romana Vojtka v roli Ludvíka XVI.,až nepřirozený zpěv Bohuše Matuše v roli žalobce,slabé,málo slyšitelné sbory company,tak ani bezchybné výkony milenecké dvojice Moniky Absolonové(Antoinetta)a Dušana Vitázka(švédský voják)s celkovým dojmem mnoho neudělají.Dobře vypadající kostýmy J.Jelínka nekorespondují s kýčovitou scénou O.Zicha.Divák by očekával,že si s pohnutého příběhu Antoinetty odnese alespoň emoce,ale ani ty se bohužel nekonají.Generál.zkouška 8.4.14
(zadáno: 13.3.2015)
Pražské uvedení skvostného Webberova muzikálu EVITA v komornějším provedení a s úspornou scénografií a choreografií, může někomu vadit.Pěvecké a herecké výkony M.Absolonové a P.Strenáčika a.jejich Evita i Che jsou novátorské ale i místy až nepřesvědčivé.a také bez emocí..Dobrý je live hudební doprovod K.Marka a celkovému zvuku není třeba nic moc vytýkat.Dokonce i K.Roden v roli Peróna se k M.Absolonové hodí a to nejen svojí hereckou osobností.Sbory bohužel nezní vždy dobře..O.Sokol se zhostil režie po svém a překvapil neotřelými nápady,místy však až na hranici únosnosti muzikálu.Hodnoc. 50%,
(zadáno: 23.5.2016)
U nás třetí uvedení tanečního muzikálu KOČKY,tentokrát v Plzni,se zdá být v mém hodnocení na posledním místě.Ne,že by toto nastudování bylo nekvalitní.Ale cosi kočkám přeci jen chybí.Oproti pražskému,ale i brněnskému uvedení,jde až o moc usedlou,až úspornou choreografii,jako by kočkám docházel dech a scházel drive.Přidáme-li velmi chudou a málo funkční a především kýčovitou scénografii na velkém a hlubokém jevišti.(chvílemi si připadáte jak ve zkušeb.sále) Rázem se octnete v 80. létech minul. století.Je to škoda,kostýmy i masky se povedly,herci se snaží, jen to nemá ty správné "koule"! 21.5.16