Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 12 % (25)
Jiří Landa: 15 % (143)
Jiří Koula: 16 % (49)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (92)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.12.2011)
Výpravný muzikál plný triků a efektů,hlásí slogan.To ale k úspěchu nestačí.Hudba nijak zvláštní.Nejhorší je stepování na plyback!!!Herecké i pěvecké výkony jsou na slabé úrovni.Úvodní efektní nástup Barona Prášila se koná příletem na dělové kouli nad hlavami diváků.Horší je již samotná statická režie R.Renče.Přínosem jsou jen kostýmy R.Šolceho.
(zadáno: 11.3.2013)
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť,prvotina A.L.Webbera a T.Riceho,uvádená v ostravském divadle J.Myrona nedosahuje kvalit brněnského uvedení v roce 2006 a již vubec ne např.londýnké inscenace.Největší slabinou je v obsazení jednotlivých rolí.T.Novotný není ideálním představitelem Josefa,H.Fialová jako vypravěčka nestačí na roli hlasově ani herecky a snad vubec nejslabší byl výkon(parodie)J.Rusnáka jako faraóna.Problém s orientací na jevišti mělo i 25dětí ve sboru.Pochválit lze jen překlad M.Prostějovského a hud.nastudování.Bohužel Josef je po tento soubor nad jejich síly.Hod.40%.(10.3.)
(zadáno: 21.9.2013)
Pokud chcete vidět, jak lze zničit Jirotkův román Saturnin, jděte se podívat do divadla ABC.Vše začíná nesprávným výběrem herců, bezradným režijním vedením, včetně nevýrazné scény i výpravy.Průměrné jsou i herecké výkony, zvláště u přeobsazených rolích.Pochválit tak lze jen živý orchestr Melody Makers.Představení není hudební komedií, ani muzikálem, ani činohrou, ale slabým odvarem kabaretu se špatnou choreografií a nudným dějem.Sice se najde pár světlých scén (např. tenis, jízda autem)ale celkově je tato dramatizace Saturnina velkým zklamáním!Psáno z reprízy 20.9.2013 Hodnocení 40%.
(zadáno: 25.4.2014)
Adam s Evou svůj Ráj v divadle Broadway bohužel nenašli!Nový hudební počin této scény postrádá především lepší scénář a propracovanější děj.Když se přidá nezajímavá hudba B.Josefa,nulová scénografie,přímo otřesná choreografie,nijak okouzlující kostýmy,tak se mohou herečtí protagonisté snažit co to dá,ale celkový výsledek je hodně rozpačitý.V Adamovi nejvíce bodují dětští představitelé v čele s F.Antoniem.V hlavních rolích M.Písařík a M.Horká se k sobě typově nechodí,T.Trapl jako Lucifer,L.Frej v roli Boha nijak neoslňují.Celkové vyznění působí jako slepenec kabaretních výstupů.Repríza 24.4.14.
(zadáno: 8.6.2014)
Komedie polského autora A.Saramonowicze s přehršlí samoúčelných vulgarismů zaujme jen určitou část obecenstva.Skládá se s různých, scének, více či méně vtipných, ze života jednotlivých postav.Hra se hraje nonstop bez přestávky, přesto chvílemi ztrácí tempo a divák se začíná nudit. Z hereckých výkonů nejvíce vyčnívají v roli otce ženicha Jan Novotný a v roli mikrobiologa Jaromír Nosek.Scéna, výprava i kostýmy jsou civilní a nijak zvlášť nezaujmou.Vzhledem k dřívějším diváckým ohlasům jsem očekával od TESTOSTERONU více. Psáno z reprízy v divadle Komedie 6.6.2014
(zadáno: 8.10.2014)
Inscenace EREKCE SRDCE studentů 4.ročníku katedry alternativního divadla v divadle DISK vypráví kolektivní formou o niterních osobních pocitech každého z nás.Některé obrazy hry vyznívají dobře,jiné zůstávají na půl cesty.Celkově inscenace působí nejistým dojmem,jako by jí něco chybělo.I všichni protagonisté (zvláště ženská část) hledají především sami sebe.Psáno z reprízy 7.10.2014 Hodnocení 40%.
(zadáno: 25.11.2014)
V+W Revue v divadle ABC se hlásí k odkazu Voskovce+Wericha,kteří m.j. v prostorách divadla v 30 tých létech minulého století působili.Nový počin dvojice Janků,Svojtka nijak nevybočili z konceptu jejich předchozích inscenací.Revue postrádá větší tempo,vtip ale má i zastaralé divadelní prostředky.Výsledkem je útvar, který většinou nudí a jeho největší devizou je hudební složka.Vcelku dobře se podařily aranže písní V+W a jejich interpretace.Je nutné pochválit hlavně Romana Říčaře.Z celkového dojmu představení lze konstatovat,že V+W Revue neurazí ale také vůbec nenadchne.Psáno z reprízy 24.11.2014
(zadáno: 12.12.2014)
Česká verze megahitu MAMMA MIA  zdaleka nedosahuje kvalit anglického originálu.I když hlavní představitelé A.Antalová,T.Smička a I.Korolová se snaží,běhají doslova jako o závod.(na obřím jevišti to jinak nejde),tak celkový dojem není dobrý,herci neintonují,jsou nesezpívaní a to včetně sboru.Když přidáme velmi špatné ozvučení kongr.sálu,tudíž většinou nerozumíte českým textům.I scéna na velkém jevišti působí chudě,to platí i o nevýrazných kostýmech.Diváci,kteří znají anglickou verzi(2x hostujicí u nás)budou zklamáni.Muzikál má šířit m.j.velkou energii,ale ta se moc nedostavuje.Předprem.11.12.14
(zadáno: 14.3.2015)
Původní český muzikál FANTOM LONDÝNA v Praze přejmenovaný na PŘÍZRAK LONDÝNA uvádí divadlo Hybernia,Tento krimimuzikál zapadá do průměrných inscenací.Nevyniká nijak výjimečnou hudbou (chybí hitová skladba), Velkou slabinou je velmi slabé libreto muzikálu, moc nepomáhají ani texty písní M.Prostějovského.Za zmínku stojí dobré pěvecké a herecké účinkování M.Šnytové,O.Bábora ,M.Absolonová a J.Musilové..Špatné jsou sborové scény,nevýrazná choreografie.Za vysloveně slabé lze označit výkony R.Pavlovčinové,M.Dolinové,O.Želenské.Celkový zvukový sound je také nedobrý.Repríza 13.5.2015 Hodnocení 40%.
(zadáno: 18.4.2016)
Děti ráje v Brně po několika létech.S novým režisérem ale se stejnými nebo podobnými nápady jako v Praze, baví nenáročné publikum.Bohužel by muzikál potřeboval poněkud zkrátit.Délka trvání přes 4 hodiny je neúnosná! Též zvukový desingn je v Brně špatný.Nicméně diváci chodí, kasa se plní a o to jde především.Repríza 17.4.2016
(zadáno: 22.9.2016)
Muzikál ALENKA V ŘÍŠI ZÁZRAKU v divadle Hybernia sází především na rodinné publikum.Bohužel ale příliš nezaujme ani děti,ani jejich rodiče.Jako celek působí nevyváženě,chyba je již ve slabém scénáři. K tomu se přidává nevýrazná režie mladého Matěje Balcara.Muzikál vyznívá jako jednotlivý sled komických výstupů na školní besídce.I scénická hudba nevybočuje z průměru a tak zaujmou především výrazné kostýmy.A to je hodně málo!Z hereckých obsazení je dobrá Jana Zenáhlíková v roli Černé královny a David Gránský v roli Kloboučníka.Psáno z odpol. generálky 21.9.2016. Hodnocení 40% .
(zadáno: 27.11.2016)
V obnoveném uvedení ANGELIKY žádná změna,opět spoustu kýče,některých slabých pěveckých(o hereckých ani nemluvě)např.Y.Blanarovičové,chybném obsazení,jinak dobré,M.Gemrotové do titulní role.Představení je sice zkráceno oproti prvnímu uvedení,ovšem za cenu zběsilého tempa jednotlivých výstupů,takže celkový dojem působí jako filmová skládanka klipů.Pro diváka především velká nuda.Přesto se Angelika líbí především mimopražskému publiku,kteří se přijeli podívat na "umělce"z Prahy.(viz závěrečný standing ovation)Za přijatelné výkony lze pochválit M.Šemíka,M.Procházkovou a J.Vágnera.Repríza 25.11.16
(zadáno: 13.3.2017)
Muzikál "ČAS RŮŽÍ" v HdK je založen na vyprávění příběhu o starém obraze,který skrývá osud velké lásky.Scénář S.Tofiho je slabinou předst.Zvláště v I.části se děj šíleně vleče,děj se odehrává ve více časových rovinách.Písně K.Gotta mají děj posouvat,což se moc nedaří,místy z písní zazní pouze kratičké fragmenty.Hlavní roli(J.Kopečný)zpívá dobře,sekunduje mu"brácha"(L.Korbel) a dívka z obrazu(E.Burešová)Nezajímavá je scéna(kolotoč,maringotka a dvě houpačky to nezachrání),Málo výrazná režie,kostýmy i choreografie.Orchestr zní místy jako dechovka.Nejslabší dílo uváděné v HdK po povodni!11.3.17
(zadáno: 3.4.2017)
JEDENÁCTÉ PŘIKÁZÁNÍ aneb Mucholapka ve svérázné úpravě režiséra Davida Drábka,s původní předlohou F.F.Šamberka nemá moc společného.Zajímavá na inscenaci je především scénografie,kostýmy a také ozvučení.Herce, jak vidno, hraní baví ale o to méně se baví diváci.Představení působí jako špatný kabaret,poněkud zbytečně jsou používány vulgarismy, i když závěrečné zvolání Mouchy (Davida Prachaře) je docela vtipné a vyjadřuje tak podstatu inscenace.Pokud jste vyznavači režisérských praktik D.Drábka,tak se Vám hra může líbit,ovšem pro ostatní diváky je sledování tohoto kusu utrpením.Hodnoc.40% 2.4.2017
(zadáno: 4.5.2017)
OTHELLO, BENÁTSKÝ MOUŘENÍN je dalším svébytným "dílem" režiséra Špinara podle Shakespearovy předlohy.Bohužel, moderní transformace Shakespearovy moc nesedí, a tudíž vznikla další kontroverzní inscenace.Přispívají k tomu i šaškovské rasistické narážky, místy až za hranou únosnosti.Lze konstatovat, že Špinarovy režisérské postupy se opakují i z jiných inscenací, takže žádné kladné překvapení se nekoná.Z hereckých výkonů zaujmou K.Dobrý a I.Orozovič. Psáno z reprízy 28.4.2017 Hodnocení 40%.
(zadáno: 14.8.2018)
VEČER TŘÍKRÁLOVÝ ANEB COKOLIV CHCETE nepřekročil průměr uváděných Shakespearových her v rámci LSS.Vznikla incenace ušitá horkou jehlou,i výběr herců nezapadá do jednotného celku.Herecké výkony nemají hloubku,spíše se herci pitvoří a předvádí pouze herecké etudy,vhodné do tv zábavného pořadu.Přidáme-li nevýrazné kostýmy,nijak oslnivou scénu jsme svědky málo záživné hry bez jiskry a šarmu.Domnívám se,že při inscenování Shakespearových her v rámci LSS by měl být kladen větší důraz na umělecké vyznění děl,aby divák,za nemalé peníze,neodcházel zklamán.Psáno z reprízy 13.8.2018 Hodnocneí 40%
(zadáno: 9.9.2018)
Muzikál HAIR v předpremiéře v Kalichu zklamal.Viděl jsem několik insc.Vlasů u nás i v zahraničí,ale současná verze je nejhorší.Jde hlavně o převedení děje do současnosti,násilná aktualizace,včetně politických narážek(LSD-KSČ,hašiš-Babiš)Současný scénář,přitažený za vlasy,muzik. nepomůže.Bohužel tato česká verze ničí geniální původní verzi tohoto super muzikálu.K tomu nulová scénografie,slabé činoherní výstupy střídající se jako v tv 70.let.Chybí živá kapela!Zbývá naštěstí geniální hudba,která Vás dostane.Mladí účinkující se snaží.Pochválit je třeba Tomeše,Pekárka,Komárka,Tlustou.Před.8.9.18
(zadáno: 22.10.2018)
Původní muzikál O.Brzobohatého LEGENDA JMÉNEM HOLMES v HdK má své plusy, ale i mínusy.K plusům patří svěží rytmická hudba,živý,dobře hrající orchestr,výborný hlavní představitel V.Dyk,ale jeho alternant L.Janota je na stejné výši.(Má školu z HdB,kde vytvořil řadu výborných rolí),dále kostýmy,dobrá scénografie(m.j.výborně je na jevišti provedena jízda vlaku)K minusům lze zařadit slabší scénář,neúměrně dlouhá tříhodin.stopáž(divák se začíná nudit)Některé slabší pěvecké výkony(např.P.Vaňka)Přesto lze Holmese doporučit,neboť v poslední době patří k tomu lepšímu,co lze vidět.21.10.2018 Hodn.40%.
(zadáno: 25.10.2018)
Přepis Neffova románu SŇATKY Z ROZUMU v Divadle Na Vinohradech moc neuchvátí.Jeviště nemůže pojmout celý košatý románový příběh,včetně mnoha postav.Proto muselo dojít k úpravám J.Vedrala,Ne však šťastně.(určití herci hrají více postav,nedošlo k přesnému hereckému obsazení,jednotvárné kostýmy,nezajímavá scénografie(11ks almar nijak nekorespondovaly s dějem)Značná délka představení(3,5h.je moc,divák se místy nudí)Hudební složka nepůsobí dobře,špatný zvukový design.Nabízí se otázka proč Vinohrady Sňatky vůbec uvádí?(sága je známa z tv a návštěvnost je zaručena)Psáno z reprízy 25.10.18 Hodnoc.40%.
(zadáno: 13.10.2019)
Muzikál VODA (A KREV)NAD VODOU je druhým dílem s hudbou Elánu.Hlavním mínusem je nudné libreto,posunuté nefunkčně do dnešní doby.Hrabě Monte Christo v současnosti zkrátka nefunguje.Děj se vleče i kvůli neúnosné stopáži 3,5hod.Pochválit lze jen R.Pekárka,T.Löbl i Z.Fric zbytečně tlačí na pilu a náročnější party nevyzpívají.Nejednotný výkon podává i company,především v taneční složce.Zajímavá je scéna i kostýmy.Hudební playback je velmi hlasitý a zpěváci mají problém ho přezpívat.Nutno říci,že bohužel druhý počin Vody... nedosahuje kvalit Osmého světadílu,který je vyváženější.Psáno z repr.12.10.
(zadáno: 8.11.2019)
Největší slabinou inscenace v divadle ROKOKO Jakuba Nvoty BEZ HANY je režisérův původní scénář.Jde o málo atraktivní vyprávění,se zbytečnými vulgarismy,zkrátka diváka nudí.A rozhodně ho neudržuje ve velké pozornosti.Přidáme-li k tomu některé slabší herecké výkony(T.Petřík,D.Marková),tak zjistíme,že sledujeme nezáživný sled vyprávění mezi songy Hany Hegerové.Představení zachraňuje živá kapela a pěvecké výkony jednotlivých představitelů.(E.Stárková)Nutno ovšem dodat,že jsou na hony vzdáleny originálnímu projevu Hany Hegerové.Pokud tento kus vznikl jako pocta HH,tak se příliš nepovedl.7.11.2019
(zadáno: 21.12.2019)
Hudební insc.podle filmu ŠAKALÍ LÉTA v divadle Na Fidlovačce vyznívá velice rozpačitě.Jde o muzikál,nejde o muzikál,jde o hudební hru?Tvůrcům se nepodařilo přenést na jeviště příběh z 50.let,tak aby šlo o přesvědčivý obraz pražských Dejvic z doby již minulé.I díky chybám ve scénáři,řadou nechvalných hereckých výkonů až k technickým problémům.(hercům je špatně rozumět,zvuk přímo úděsný)Na nijak zajímavé scéně,v nehezkých kostýmech,nepřesné choreografii lze konstatovat,že se Šakalí léta na nuselské scéně nepovedla.Nepomůže jim ani sebelepší výkon Lukáše Adama v roli Bejbyho.Psáno z repr.21.12.19
(zadáno: 23.12.2019)
VÁNOČNÍ KOLEDA ve Studiu Dva je postavena na výborném hereckém výkonu Karla Rodena v hlavní roli, též na zpěvu Václava Bárty-Noida, Athiny Langoské a výborně hrajícímu orchestru pod vedenim Kryštofa Marka.Pomineme-li slabou výpravu i scénu, kostýmy, tak k zápornému vizuálnímu vyznění Vánoční koledy přispívá i 
nevhodné obsazeni Mariny Vyskvorkiny, neboť vadí její operní zpěv i značný akcent.Její účinkování přispělo ke špatnému celkovému dojmu z celého představení.Psáno z odpolední reprízy 23.12.2019 Hodnocení 40%.
(zadáno: 11.9.2020)
Inscenace v Divadle Na Vinohradech ČESKÝ ROMÁN v režii R.Lipuse se nijak neliší od posledně inscenovaných her.Vzhledem k některým technickým problémům s jevištěm nelze inscenovat hry,tak jak by se mohlo.Děj románu plyne časově na přeskáčku,což je neobvyklé a víceméně nepřehledné.Hra připomíná převážně politická témata tehdejší doby,která se týkala K.Čapka a jeho ženy O.Scheinpflugové.Hra je velice popisná a slušelo by jí proškrtat některé scény,neboť téměř 3 hodinová délka je dosti na závadu.Český román je uváděn na Vinohradech z důvodu těsného spojení Čapka i Scheinpflugové s tímto divadlem.
(zadáno: 23.6.2021)
Nově nastudovaná komedie Eugéne Labiche SLAMĚNÝ KLOBOUK na scéně vinohradského divadla v režii T. Töpfera má hlavní nedostatek v tom, že postrádá švih a tempo. Tolik potřebný pro tento divadel žánr.I obsazení hlavní role Ondřejem Brouskem je diskutabilní. On je výborný skladatel a hudebník, ale činohra, potažmo komedie mu již tolik nejde. Za herecké výkony lze jen pochválit O.Krause, M. Holého a A. Černou. I scénografie a kostýmní výprava je slabá. Slaměný klobouk na Vinohradech neublíží ale ani nenadchne. Psáno z předpremiéry 21.6.2021 Hodnocení 40%.